Jump to content
Dogomania

Psiak-marzenie ("Kosmo") ma już PAŃCIĘ i DOM - też jak marzenie ;-))))

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kosmo ma na jutro umówionego fryzjera! :multi: (wprawdzie nie prywatnego, ale za to w pełni profesjonalnego :p) Zrobimy z niego bóstwo - i mam nadzieję, że wtedy się po niego kolejka ustawi ;)

Posted

qroqiet napisał(a):
Czy potrzebne są jakieś pieniądze na kosmetyki i akcesoria fryzjerskie?:lol:

Pieniądze zawsze się przydadzą. Na fryzjera wydałyśmy 50 PLN, na tabletki na odrobaczenie 7,00 (nie wiem ile Marka wydała na przegląd weterynaryjny)
Potrzebna będzie też kasa na opłatę hotelu dla niego.
Więc jeżeli chciałabyś wspomóc Kosmo to bardzo dziękujemy:-)

Psiak bardzo dzielnie zniósł wszystkie zabiegi, które trwały prawie 2 g
Może nie wygląda rewelacyjnie ale jest czysty i pachnący a włosy mu niedługo odrosną.

Dzwoniłam do Pani która się nim opiekuje więc mały nic nie zjadł oprócz szyneczki i teraz cały czas śpi. Musi odespać te schroniskowe dni i noce oraz trudy i stresy dzisiejszego dnia.

Posted

jest w prywatnym mieszkaniu, ale Pani bierze za przechowywanie psa pieniądze.
Zdjęcia wstawi Marka ale nie wiem kiedy.

eurydyka napisał(a):
znalazlyscie mu hotel czy tymczas? dzielny psiak, zniesc 2 godzinne strzyzenia, moj beagle na widok szczotki ucieka

Posted

qroqiet napisał(a):
W jaki sposób można przekazać pieniądze?

Można wpłacić na moje konto.
podam na priva.
dziękuje.
Dziś dostałam smsa od p. Sylwii, że Kosmo spał z jej synem w lóżku, trochę zjadł ale jeszcze nie jest taki wesoły jak powinien być.

Mam nadzieję, że niedługo sie rozbryka:cool3:

Posted

Taaak, malutki Kosmo przeszedł wczoraj ogromną metamorfozę - nie przypomina już shi-tzu, tylko raczej jakiegoś małego terierka ;)

Ale jego sierść była złożona w większości z tak zbitych, brudnych dredów, że nie sposób było ich rozczesywać - musiałoby to chyba trwać całą dobę, czego chyba żaden psiak by nie wytrzymał, a Kosmo był tak maksymalnie zestresowany, że wszystkie zabiegi po prostu przetrwał sztywny z napięcia (ale na nikogo nawet nie warknął - to kochane, przestraszone stworzonko).

Tak jechał sobie do stolicy w kontenerku:

zaczyna się wycinanie dredów:

płukanie po kąpieli:

a tu już po całych postrzyżynach - psiak zasypia na stole :lol: :

po wyschnięciu spacerek:

jestem słodkim, maleńkim, uroczym, puchatym psiaczkiem :loveu:

a kudełki odrosną mi za jakieś pół roku - i wtedy będzie kolejna "metamorfoza" ;) :p

Posted

piękny!!:loveu:

jak byłam mała chciałam mieć białego psa-chłopaka w czarne łaty, żeby móc nazywać go "Krówek" :cool3:, dla mnie więc Kosmo zostanie Krówkiem :evil_lol: