Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem na wyjeździe ale dostałam takiego maila od Anety z salonu WESTI

[B]Alden wykąpany i obcięty
[/B]
[B]Pani bardzo go chwaliła więc dobrze trafił psiak. Śpi w domku na spacerach ładnie chodzi na smyczy i wygląda na zadowolonego;)[/B]
[B]tak więc możesz być spokojna bo ta adopcja to pełny sukces[/B].

Jak wrócę na początku grudnia to go odwiedzę.

Posted

Dzisiaj dałam p. Marii nr tel. do nowej Pani Aldena. Umówiłyśmy się, że będzie co jakiś czas dzwonić i dowiadywać się o swojego ulubieńca.

Posted

Mail od p. Marii:
"

Rozmawiałam z Panią ze Skoczowa, Alden jest teraz Walduś, co pewnie mu nie robi różnicy- słuch. Jest ładnie obcięty. Jest w towarzystwie Pani , dzieci i kota. Wnuk ma 6 lat. Lubi go . Pani zadowolona. Walduś od początku świetnie z kotem przebywa . Choć kot 2 dni się nie pokazywał jak go zobaczył. Bardzo dużo chodzi na spacery. 3X dziennie. , śpi w mieszkaniu ma zrobione legowisko. Lubi przebywać na ogródku / bez schodów/, często wychodzi Ma na polu legowisko ze styropianu, Chce wracać , wraca , daje znać. Lubi być głaskany, przychodzi , żeby go pogłaskać , kładzie mordkę do głaskania. Od 1 dnia dobrze zniósł wszystko . Chyba 2 razy zesikał się w domu. Z jedzeniem były / czy jeszcze są / kłopoty. Nie chciał jeść i suchej karmy. Miał biegunkę. Pani bardzo sympatyczna i życzliwa Zaproponowała , by dzwonić."

SIĘ CIESZĘ!!!!!

Posted

No to super wieści!
Pani od Aldena(Waldusia) jest naprawdę super,myślę ,że Walduś nie powinien narzekać:)))
On ma tam ładny taras z którego wejście jest prosto do pokoju.

• 3 weeks later...
Posted

Pani Maria będzie dzwonić do Nowej Pani Aldena z życzeniami świątecznymi i żeby zapytać, co u chłopaka słychać. Jak tylko się dowiem szczegółów, to napiszę.

• 2 weeks later...
Posted

No to piszę:
"

Tak się ucieszyłam , że nie czekam z wiadomościami do niedzieli. Rozmawiałam z Panią Basią ze Skoczowa. Złożyłam jej życzenia świąteczne. Ale Alden dobrze trafił . Bardzo są zadowoleni , że go wzięli. Alden chodzi za Panią krok w krok. Pytam czy leży na swoim legowisku. Przymierza się do leżanki . kanapy! Wychodzi na dwór by się wysikać i potem drapie by mu otworzyć. lubi być czesany, pani wyciera mu nogi by w domu nie brudził Nie ciągnie na smyczy , zresztą zawsze ładnie chodził. Też łypie okiem jak na nas. Zaczyna szczekać na spacerze na inne psy , koty / oprócz swojego/ Czyli nie jest już oferma i ciapa. Jedzenie w porządku. Sucha karma i gotowany ryz z dodatkami. Jak mu się zdarzyło w domu zesikać to bardzo szczekał. Czasami go zarzuca, rozjerzdża się tył Czuje się gorzej? Już trochę odrasta. Pani Basia jest zadowolona ze starszego pieska , nie chciałaby mieć młodszego. Pomyśleć , że przeleżałby w budzie i w kojcu , choć i tam wyglądał na zadowolonego. Miała Pani rację , pies musi mieć swojego człowieka"

HAPPY CHRISTMAS, Alden!

Posted

[quote name='malawaszka']i tytuł można już zmienić co? i rozliczenie proszę uzupełnij Nilsson bo ja wpłaciłam też za listopad a ja się też z pieniążków sznaucerowych muszę rozliczać[/QUOTE]

Przepraszam,wróciłam 23.12.Jak tylko dostanę wypis z wpłat to wszystko uzupełnię.Postaram się jak najszybciej.

Posted

[quote name='malawaszka']i tytuł można już zmienić co? i rozliczenie proszę uzupełnij Nilsson bo ja wpłaciłam też za listopad a ja się też z pieniążków sznaucerowych muszę rozliczać[/QUOTE]

Malawaszko,pieniążków nam wystarczyło ,więc odsyłamy Ci Twoją wpłatę i ratuj kolejne bidy.
Bardzo a bardzo dziękujemy Ci za pomoc.

Posted

[quote name='Nilsson']Malawaszko,pieniążków nam wystarczyło ,więc odsyłamy Ci Twoją wpłatę i ratuj kolejne bidy.
Bardzo a bardzo dziękujemy Ci za pomoc.[/QUOTE]

melduję, że dostałam zwrot 50 zł - dziękuję bardzo

Posted

malawaszka, byłam w schronie w Łodzi. Ok. 650 psów a jest to schronisko miejskie. W Katowicach też miejskie a psów niecała setka. Hmmm...
Ale nie o tym - tam sznaucerowate były . Niektóre prze-faj-ne !!!

Posted

[quote name='stzw']malawaszka, byłam w schronie w Łodzi. Ok. 650 psów a jest to schronisko miejskie. W Katowicach też miejskie a psów niecała setka. Hmmm...
Ale nie o tym - tam sznaucerowate były . Niektóre prze-faj-ne !!![/QUOTE]

wiem :( wiem, że tam były, są i będą... zawsze będą... teraz mamy w DT u DoPi Kokosza vel Koreczka stamtąd, wcześniej miałam też kilka, niedawno jedną babcinkę wzięłam w takim stanie, że jak przywiozłam ją w sobotę po południu, od razu do wetem kroplówki, termofory itd... a ona umarła w nocy :(

a kiedy byłaś? i które widziałas? masz jakieś konkretne na myśli?
tu mam wstawione: [url]http://sznaucery.eadopcje.org/do_adopcji/lodzkie/psiaki/wszystkie/[/url]

a jeszcze dziś kolejne nowe się pojawiły na kwarantannie :( Łódź to jest mój wielki wrzód na żołądku....