Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dlatego ja mam mieszane uczucia jak się dowozi psiaki do domu stałego. Co innego zdjęcia, co innego psiak na żywo.
choc są wyjątki, moja oczulka pół Polski pojechała i tarfiła super.
Ale.... i tak się tego boję.

A ludzie no cóż. Nie nadają się na dom dla jakiegokolwiek psa.

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Amen.

Zośka, Pusia zostaje u Ciebie na stałe?
Czy nadal szukasz jej jakiegoś miejsca?
Sorry, ale miałam niezłą "jazdę" w pracy w pierwszym tygodniu stycznia.
Wszystko powoli wraca do normy, więc jeśli trzeba, to na pewno znajdą się osoby, które pomogą.

Abra ale się narobiło......Sunia tak czule przywitała Piotrka jak po nią pojechał, że powiedział że już nikomu nie da jej skrzwdzić i ją zostwia. Dwa moje urwisy i sunia...Nawet nie przypuszczałam że Pusia tak urzeknie faceta....
A teraz z innej beczki
Czy nadal szukamy naszej mamuśki ? Moja koleżanka Ola prosiła przekazać że jakby Paulina się zgodziła oswoić i dać DT " synkowi ", no i oczywiście jakby się dał złapać. Zobowiązuje się łożyć na jego utrzymanie.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Zośka74']Abra ale się narobiło......Sunia tak czule przywitała Piotrka jak po nią pojechał, że powiedział że już nikomu nie da jej skrzwdzić i ją zostwia. Dwa moje urwisy i sunia...Nawet nie przypuszczałam że Pusia tak urzeknie faceta....
A teraz z innej beczki
Czy nadal szukamy naszej mamuśki ? Moja koleżanka Ola prosiła przekazać że jakby Paulina się zgodziła oswoić i dać DT " synkowi ", no i oczywiście jakby się dał złapać. Zobowiązuje się łożyć na jego utrzymanie.
Pozdrawiam

Zośka!!! O matko...
Naprawdę!!!???
Strasznie się cieszę! Wiem, że u Was Pusia będzie miała super domek !
Co do mamusi, to przepadła bez wieści, chociaż p.Maria uparcie twierdzi, że "przeprowadziłą" się na drugą stronę ulicy.
Rozxmawiałaś z Paulą na temat DT dla Ciapciaka? I czy widziałaś go ostatnio?

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Zośka!!! O matko...
Naprawdę!!!???
Strasznie się cieszę! Wiem, że u Was Pusia będzie miała super domek !
Co do mamusi, to przepadła bez wieści, chociaż p.Maria uparcie twierdzi, że "przeprowadziłą" się na drugą stronę ulicy.
Rozxmawiałaś z Paulą na temat DT dla Ciapciaka? I czy widziałaś go ostatnio?

Przez akcję z sunią nie miałam czasu z Paulą pogadać, bo Ola zaproponowała to w piątek. Ciapciaka prawie codziennie widuje, Ola go dokarmia co drugi dzień.

Posted

Hej dziewczyny. Pusia właśnie wróciła od fryzjera i od weta. Została zaszczepiona i odrobaczona. W następny czwartek ma umówione prześwietlenie ( podejżenie naderwania lub zerwania ścięgna kolanowego ) jak się potwierdzi czeka ją operacja. Uszka miała czyste nie było co czyścić. Waży już 6 kg. Jak ktoś może mi podać maila to prześlę zdjęcia po fryzjerze bo nie umiem na dogo wrzucić. Pozdrawiam

Posted

[quote name='Zośka74']Hej dziewczyny. Pusia właśnie wróciła od fryzjera i od weta. Została zaszczepiona i odrobaczona. W następny czwartek ma umówione prześwietlenie ( podejżenie naderwania lub zerwania ścięgna kolanowego ) jak się potwierdzi czeka ją operacja. Uszka miała czyste nie było co czyścić. Waży już 6 kg. Jak ktoś może mi podać maila to prześlę zdjęcia po fryzjerze bo nie umiem na dogo wrzucić. Pozdrawiam[/QUOTE]

Zośka, wyślij do mnie. Ciekawa jestem jak mała teraz wygląda :)
Ps. Mam nadzieję, że obejdzie się bez operacji...

Posted

Zośka, ale super wiadomość! :) zobaczcie, jak to wiele zależy od naszych TŻ, my kochamy wszystkie kundelki, a oni te wybrane, te, które ich pokochają :)

Posted

Dzięki Abra za wstawienie zdjęć.
Jednak Pusia nie wiele ma z Yorka, ale jest bardzo kochana i oddana, no i oczywiście śpi z Piotrkiem. Czekamy tylko do czwartku na prześwietlenie.
Pozdrawiam

Posted

Jakby kogoś to jeszcze interesowało to Pusia miała dziś zrobione RTG tej nóżki i okazało się że musiał ją uderzyć samochód, ma rozwaloną miednicę i staw kolanowy. Lekarz się dziwi że nie odczuwa bólu, albo taka bestia wytrzymała.

Posted

Biedna mała, to przed nią rekonwalescencja, to chodzenie po schodach i skaknie z kanapy u piove też jej nie pomogło...

Zośka74 napisał(a):
Jakby kogoś to jeszcze interesowało to Pusia miała dziś zrobione RTG tej nóżki i okazało się że musiał ją uderzyć samochód, ma rozwaloną miednicę i staw kolanowy. Lekarz się dziwi że nie odczuwa bólu, albo taka bestia wytrzymała.

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Zośka, ja też jestem spragniona wiadomości...
Dawaj szczegóły!
Miednica powinna sama się zrosnąć, ale co z łapką?
Swoją drogą.. faktycznie "twarda z niej sztuka"....

Nie miałam czasu napisać wcześniej, ale teraz przedstawiam dokładny opis badania:
Kulawizna pkm, krepitacja w stawie biodrowym, skrócona kończyna, w rtg cechy złamania kości biodrowej śródpanewkowe oraz kulszowej i łonowej.
Zalecenia
Ze względu na nieznane obiawy bólowe narazie odstępujemy od resekcji, kontrola za 4 tygodnie

Posted

Zośka74 napisał(a):
Nie miałam czasu napisać wcześniej, ale teraz przedstawiam dokładny opis badania:
Kulawizna pkm, krepitacja w stawie biodrowym, skrócona kończyna, w rtg cechy złamania kości biodrowej śródpanewkowe oraz kulszowej i łonowej.
Zalecenia
Ze względu na nieznane obiawy bólowe narazie odstępujemy od resekcji, kontrola za 4 tygodnie

Zośka :)
a może napisz tak trochę "jaśniej" .. własnymi słowami...
Jesli dobrze rozumiem - ingerencja chirurgiczno-ortopedyczna na razie została wstrzymana?
Malutka ma się "zrastać" samoistnie?
Ps. sorry za swobodną interpretację, ale nie jestem lekarzem ...

• 3 months later...
Posted

[quote name='malagos']a ja nadal boję sie tytułu! :lol:

Bo sunia zostaje na stałe u Zośki, tak?[/QUOTE]
Tak już prawie pół roku jak Puśka jest u mnie i ma się świetnie. Zrobiła sie straszna rozrabiaka z niej, ale bardzo jest kochana i mądra. Chodzi bez smyczy i strasznie się pilnuje. Pozdrawiam