sowillo Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 piechcia15 napisał(a):nigdy tego nie zrozumiemy. Może jechali gdzieś na święta, albo dziecko dostało alergii, albo stłukła wazon lub wyżywienie było im za drogie.Powodów jest wiele. Miałam taką sunię pół roku co na początku spała z moimi kapciami.Słodkie to było i wzruszające:) ale z czasem stała sie bardziej pracowita...papier toaletowy porozrywany na milion kawałków lub gazery rozerwane na tysiąc części.Pracowite z niej zwierzę. Oby Salma była grzeczna.Ale kapcie to znak, że ma tendencje do mocnego przywiązywania się. Co jest logiczne po takich przejściach. Zapewne po dłuższym czasie wyjdzie szydło z worka:) Jutro będę w Rawie, spróbuję zrobić rundę po osiedlu i poszukać tych psiurów. Tylko co potem?:( zgłosić do schroniska??:(chyba serce mi pęknie:( A poza tym Boguszyce chyba nie mogą przyjmować psów z Rawy (oficjalnie). Rawa niestety ma umowę jak większość...z Łódź Kosodrzewiny:(:(:( za kosodrzewiny to my chyba podziekujemy :angryy::angryy::angryy: Quote
piechcia15 Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 zrobiłam dzisiaj rundę po osiedlu w poszukiwaniu pozostałych bezdomnych biedaczków:( ale niestety pogoda jest jaka jest, woda leje się z nieba więc i one pewnie sie gdzieś pochowały:( nie spotkałam żadnego. Natomiast niestety natrafiłam na jakieś rozjechane mięsko:( pewnie na to o którym była mowa wcześniej:(...ehh.. Quote
piescofajnyjest Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 to czekamy na zdjecia grzecznej Rawy:) Quote
ostatniaszansa Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 REWELACJA , Pani Aleksandra i Salma to miłość i przyjaźń po grób. Pani Ol mogłaby by o Salmie gadac godzinami :) Salma po sterylce - wszystko w porzadku. Jest psem niezwykle grzecznym, posłusznym, b. mądrym, zdyscyplinowanym z obcym ( nawet dobry znajoma/y p. Aleksandry ) nie pójdzie , staje przy nodze swojej Pani i patrzy Jej w oczy. Czekamy jak zdejmą jej szwy i koszmarny kolnierz a potem będa zdjęcia . Ewa Quote
piescofajnyjest Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 tak strasznie sie ciesze!!!! Kochana Salma.........:) Quote
piechcia15 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 super to jedyne słowa które cisną mi sie na język:) Quote
ostatniaszansa Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 piechcia15 napisał(a):super to jedyne słowa które cisną mi sie na język:) Magda Ty przyjeżdzaj do Boguszyc i naucz mnie jak wyprowadzać biednego Aleksa na spacerki :) Zważ ,że mam chory kręgosłup i mniej sprawna prawa ręke, a jestem praworęczna Obrożę zaciskowa kupię. Jest zabrany do pomieszczenia . P. Józefa zabiera go na lince na spacery z innymi psami , ale ciągnie skubaniutki. Nic jak na razie nie reaguje na inne psy. Na noc zamykaja go do klatki , tak na wszelki słuczaj. A ja prosze o sklonowanie takiej Pani Aleksandry, w Boguszycach jest dużo wspaniałych psiaków do zabrania na już. Ewa Quote
piechcia15 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 tak tak ja tez poproszę o kilka takich klonów pani Oli:) nie wiem czy jestem odpowiednią sobą do Aleksa, bo jednak czuję respekt do bullków i one napewno to wiedzą. Niestety moje pory pobytu w Rawie nigdy nie idą w parze z godzinami pracy schroniska:( ciężko będzie zgrać:( możesz też spróbować metody że nie ruszasz się do momentu aż on nie stanie spokojnie, jak dasz kroka a ona wyrywa do przodu to ty znowu stajesz, z tym, ze tak to można sobie pracować z psem, który wychodzi codziennie ,a nie raz na jakiś czas:( chyba ze tak jest to pracujcie. Quote
Sarunia-Niunia Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 ostatniaszansa napisał(a):REWELACJA , Pani Aleksandra i Salma to miłość i przyjaźń po grób. Pani Ol mogłaby by o Salmie gadac godzinami :) Salma po sterylce - wszystko w porzadku. Jest psem niezwykle grzecznym, posłusznym, b. mądrym, zdyscyplinowanym z obcym ( nawet dobry znajoma/y p. Aleksandry ) nie pójdzie , staje przy nodze swojej Pani i patrzy Jej w oczy. Czekamy jak zdejmą jej szwy i koszmarny kolnierz a potem będa zdjęcia . Ewa Wspaniałe, doskonałe wiadomości!!! Salma od początku (nawet żałowałam w jednym z postów, że to nie u mnie na wycieraczce zamieszkała) wydawała mi się Wspaniałą Sunieczką!!! I nie pomyliłam się!!!! Quote
Recommended Posts