Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 542
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sabina02']Banerek dla Homerka: :)

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/220380-Ślepy-Homer-z-Przyborówka-już-w-depresji-potrzebuje-pomocy-i-DS-!"][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/9937/homermp.jpg[/IMG][/URL]

Magdalena, wklej go moze do pierwszego postu zeby lepiej byl widoczny do pobrania. :)[/QUOTE]

Jupiiii :) Dziękuje Homer i ja bardzo :) Tylko problem bo chce go umieścić w pierwszym poście i nie udaje mi się, jak kopiuję obrazek to umieszcza mi się tam ale nie podlinkowany..

Posted

[quote name='Magdalena Spychała']Jupiiii :) Dziękuje Homer i ja bardzo :) Tylko problem bo chce go umieścić w pierwszym poście i nie udaje mi się, jak kopiuję obrazek to umieszcza mi się tam ale nie podlinkowany..[/QUOTE]

[quote name='Magdalena Spychała']Kurcze i jak chcę dodać banerek do pojego podpisu to mówi mi że jest za duży :( A ty masz go normalnie więc penie coś źle robię ale nie wiem co :oops:[/QUOTE]

Nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje... :niewiem: Banerek jest polinkowany i tak sie powinien kopiowac, a za duzy napewno tez nie jest... Moze sprobuj jeszcze raz.

Posted

Nie uzywaj opcji 'kopiuj obrazek' tylko przeciągnij przytrzymaniem myszki banerek w pole edycji sygnatury. Ewentualnie mam jeszcze inny pomysł ale spróbuj tego, jak sie nie uda odezwij sie na PW ;)

Posted

Kurcze ale biedę przywieźliśmy do schroniska ( w zasadzie dwie ) dwa dni temu, jeden zadbany nawet ale ten drugi Kostek .... to kości powleczone skórą, przeraźliwie chudy, głodny ( cały czas połyka jedzenie) , wyziębiony, zalękniony i przerażony. Nie śmie nawet spojrzeć na człowieka, ucieka wzrokiem i głową..strasznie się boi mężczyzn, nam zaufał. Jak go wzięłyśmy do samochodu to po dosłownie paru minutach położył mi głowę na ramieniu, zaufał..
Jeśli macie konto na fejsie to zapraszam do wydarzenia..: :(

[url]http://www.facebook.com/events/352910128070252/[/url]

Posted

Homer dostanie szanse na życie w barwach i świetle, lekarz z Poznania zadeklarował się przeprowadzić operację oczu Homerkowi, prawdopodobnie za darmo!! Wspaniałe wieści, prawda, tylko problem w tym że Homer po operacji nie może wrócić do schroniska.
Po operacji Homer będzie musiał dojść do siebie, w spokoju, cieple a przede wszystkim z kimś kto się nim zajmie. Homer ma realną szansę na odzyskanie wzroku i czy wobec tego znajdzie się ktoś kto pomoże mu dojść do siebie ofiarując jednocześnie już dom do końca życia?? Czy nie uważacie, że to dla niego życiowa szansa!!!

Posted

[quote name='Magdalena Spychała']Homer dostanie szanse na życie w barwach i świetle, lekarz z Poznania zadeklarował się przeprowadzić operację oczu Homerkowi, prawdopodobnie za darmo!! Wspaniałe wieści, prawda, tylko problem w tym że Homer po operacji nie może wrócić do schroniska.
Po operacji Homer będzie musiał dojść do siebie, w spokoju, cieple a przede wszystkim z kimś kto się nim zajmie. Homer ma realną szansę na odzyskanie wzroku i czy wobec tego znajdzie się ktoś kto pomoże mu dojść do siebie ofiarując jednocześnie już dom do końca życia?? Czy nie uważacie, że to dla niego życiowa szansa!!![/QUOTE]

To super!!! Trzeba mu pilnie szukac DT! Ja jeszcze go nie rozglaszalam na innych watkach, ale zaraz to zrobie.

Posted

Zaglądam do Homerka.Jeżeli on nie toleruje innych psów i kotów, to trudno będzie znaleźć DT.PDT też odpadają, tam też są zwierzęta.Mam, teraz czwartego, ślepego psa i on się zachowuje, w znanym sobie terenie, jakby widział.Pierwszy prowadzi mnie i to bezbłędnie, pod drzwi mieszkania, po schodach idzie tak, jakby miał je policzone.Na dworze dobrze się porusza, zakręty bierze pierwszy.W domu też się nie obija o nic, zna rozkład mieszkania i wie gdzie ma legowisko i swój osobisty fotel.Jedynie jedno oko białe i drugie na wpół białe, pół z czymś "pływającym" powoduje, że ludzie pytają, dlaczego on ma takie oczy.Jednak jak jest szansa, dla Homerka, żeby widział, to warto skorzystać, może wtedy się uspokoi.To jeszcze niestary pies.

Posted

Chyba za bardzo się pospieszyłam w swej radości, że do Homera uśmiechnął się los bo dwóch lekarzy stwierdziło że ta ślepota jest nie do cofnięcia, bielma jakie ma na oczach są za rozległe.. :((((((((( Generalnie szukamy mu domu stałego... a tam bez sensu..

Posted

[quote name='Magdalena Spychała']Chyba za bardzo się pospieszyłam w swej radości, że do Homera uśmiechnął się los bo dwóch lekarzy stwierdziło że ta ślepota jest nie do cofnięcia, bielma jakie ma na oczach są za rozległe.. :((((((((( Generalnie szukamy mu domu stałego... a tam bez sensu..[/QUOTE]

O jejku, szkoda... :-(

Musimy mu jakos znalesc dobry domek, i to szybko.

[quote name='Syla']Zaglądam do Homerka.Jeżeli on nie toleruje innych psów i kotów, to trudno będzie znaleźć DT.PDT też odpadają, tam też są zwierzęta.Mam, teraz czwartego, ślepego psa i on się zachowuje, w znanym sobie terenie, jakby widział.Pierwszy prowadzi mnie i to bezbłędnie, pod drzwi mieszkania, po schodach idzie tak, jakby miał je policzone.Na dworze dobrze się porusza, zakręty bierze pierwszy.W domu też się nie obija o nic, zna rozkład mieszkania i wie gdzie ma legowisko i swój osobisty fotel.Jedynie jedno oko białe i drugie na wpół białe, pół z czymś "pływającym" powoduje, że ludzie pytają, dlaczego on ma takie oczy.Jednak jak jest szansa, dla Homerka, żeby widział, to warto skorzystać, może wtedy się uspokoi.To jeszcze niestary pies.[/QUOTE]
Syla, dzieki ze odwiedzilas Homerka. :)

PS. Slyszalam, ze kupujesz Dziennik Zachodni. Czy nie widzialas przypadkiem w piatkowym wydaniu ogloszenia psiaka Frania?

Posted (edited)

[quote name='Sabina02']O jejku, szkoda... :-(

Musimy mu jakos znalesc dobry domek, i to szybko.

Syla, dzieki ze odwiedzilas Homerka. :)

PS. Slyszalam, ze kupujesz Dziennik Zachodni. Czy nie widzialas przypadkiem w piatkowym wydaniu ogloszenia psiaka Frania?[/QUOTE]

Widziałam Sabinko :lol: Taki biszkoptowy.Leżący na trawce z wywalonym jęzorem.W sumie było 8 bezdomniaków.Chciałabyś zdjęcie tego ogłoszenia? Jak tak to numer Twojego telefonu potrzebuję i wyślę Ci mms-em.Od Was był też śleputki Wituś i ma teraz domek z naszym gliwickim Bambaryłkiem, też śleputkiem.Tylko, że tamten dobrze zyje z innymi psiurami i kotami.Weronia prowadziła wątek.Poszukamy jednak, a gdyby zanosiło sie na dłużej, to może spróbować nawet deklaracji poszukać.Mój Edek nie toleruje innych samców, kotów, ale jak w sierpniu kotkę znalazłam, to za 2 dni spali razem, przytuleni :loveu:, może to samo byłoby z innym psem, nie sprawdzałam.Może Homerek ma podobnie.Jednak, bez sprawdzenia, nie dowiemy się tego.

Jeszcze coś Sabina.Patrząc na zdjęcie Frania w gazecie, a nie czytając, że średni, to dałabym sobie rękę uciąć, że jest wielkości labradora.Naprawdę.Mój TZ też potwierdza.Dobrze jest zrobić takie zdjęcie, żeby było widać wielkość pieska, np przy nodze człowieka.Nie zawsze tak się da, ale ja tylko tak przy okazji ogłoszeń.Dzisiaj jest nasza Pegi i siedzę jak na szpilkach.Nawet nigdzie nie wychodzę, choć to wydanie codzienne, ale tutaj nie ma reguły.Czasem stary, nieładny pies znajdzie tak domek, a czasem młody, malutki i nic.Niby w piątkowym wydaniu większa szansa, ale tu też bywa różnie.

Edited by Syla
Posted

Witam Homera :-)
Moge powiedzieć, że "tamat niewidomego psa" jest mi bliski, bo miałam sunię, która straciła wzrok i nie bylo sposobu, aby go jej przywrócić. Oczywiście na znanym sobie terenie radziła sobie bardzo dobrze, na nieznanym oczywiście źle i mogła iść tylko na smyczy. Była dużym, pięknym i dumnym psem, wszędzie wzbudzała zachwyt uroda i manierami :-) Miała siostrę, znalazłam je razem jako porzucone szczeniaki. Gdy straciła wzrok, siostra często ja prowadziła na spacerach, dosłownie, szła tuż przed nią, ona dotykała nosem ogona przed sobą i tak maszerowały gęsiego :-) Były cudownymi psami. Już od dawna za TM, niewidoma żyła dłużej, 15 lat, umarła w nocy we śnie, jej siostrę zabrała niewydolność nerek w wieku 13.
W tej chwili fizycznie nie jestem w stanie pomóc, nie moge wziąć żadnego psa do dt, bo "upupiły" mnie na maxa moje problemy zdrowotne i to może potrwać niestety, więc tej możliwości w ogóle nie biorę pod uwagę, niestety, bo mam pewne doświadczenie i gdybym była zdrowa, dałabym radę. Pomyślę, co i jak można dla niego zrobić.
Myślę też, że warto skonsultować Homera u specjalisty okulisty, może akurat da sie uratować, choć troche wzroku... Na to trzeba oczywiście kasy i nad tym trzeba pomysleć. Mam sporo rzeczy, które nadaja sie na bazarek dla Homera, jednak ja w życiu nie robiłam jeszcze bazarku i jest ryzyko, że z różnych względów niekonieczne sobie poradzę z tym... Byłoby dobrze, gdyby ktoś ten bazarek zrobił, ktoś, kto ma doświadczenie (no i ma normalne zdrowie ;-) )

Posted

[quote name='Syla']Widziałam Sabinko :lol: Taki biszkoptowy.Leżący na trawce z wywalonym jęzorem.W sumie było 8 bezdomniaków.Chciałabyś zdjęcie tego ogłoszenia? Jak tak to numer Twojego telefonu potrzebuję i wyślę Ci mms-em.Od Was był też śleputki Wituś i ma teraz domek z naszym gliwickim Bambaryłkiem, też śleputkiem.Tylko, że tamten dobrze zyje z innymi psiurami i kotami.Weronia prowadziła wątek.Poszukamy jednak, a gdyby zanosiło sie na dłużej, to może spróbować nawet deklaracji poszukać.Mój Edek nie toleruje innych samców, kotów, ale jak w sierpniu kotkę znalazłam, to za 2 dni spali razem, przytuleni :loveu:, może to samo byłoby z innym psem, nie sprawdzałam.Może Homerek ma podobnie.Jednak, bez sprawdzenia, nie dowiemy się tego.

Jeszcze coś Sabina.Patrząc na zdjęcie Frania w gazecie, a nie czytając, że średni, to dałabym sobie rękę uciąć, że jest wielkości labradora.Naprawdę.Mój TZ też potwierdza.Dobrze jest zrobić takie zdjęcie, żeby było widać wielkość pieska, np przy nodze człowieka.Nie zawsze tak się da, ale ja tylko tak przy okazji ogłoszeń.Dzisiaj jest nasza Pegi i siedzę jak na szpilkach.Nawet nigdzie nie wychodzę, choć to wydanie codzienne, ale tutaj nie ma reguły.Czasem stary, nieładny pies znajdzie tak domek, a czasem młody, malutki i nic.Niby w piątkowym wydaniu większa szansa, ale tu też bywa różnie.[/QUOTE]

Dzieki za info... Chcialabym zobaczyc zdjecie Frania w gazecie, ale niestety mieszkam za granica, wiec mms nie przejdzie.

A Franio przy nodze wyglada tak: :)

[URL="http://img225.imageshack.us/i/dsc1564b.jpg/"][IMG]http://img225.imageshack.us/img225/7404/dsc1564b.jpg[/IMG][/URL]

[B]Homerku przepraszamy za offa...[/B]

Posted

Hej , Hej :)
Co do Homerka to jak się uda to będzie miała konsultacje jeszcze jedną u specjalisty w Poznaniu, aby definitywnie upewnić się czy da się mu przywrócić światło życia czy nie. Co do kosztów to odbędzie się to za darmo na 90 %, dowiem się więcej w tygodniu. Co do tymczasu to jest to ostateczność, schronisko wydaje na tymczas tylko znanym osobom i zaufanym ( gdzie wiadomo że zwierzakowi nie stanie się krzywda) i ja o tym nie mogę decydować. Wkleję niedługo nowe zdjęciory Hoemera takie lepsze :))

Posted

[quote name='Sabina02']Piękne zdjęcia! Dodam je do ogloszenia. :)

Magdalena, a moze dobrze by bylo oglosic Homerka w Dzienniku Zachodnim?[/QUOTE]

Czy to chodzi o Alegratkę?