arabiansaneta Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 To na pewno zrobimy i zawsze jej przynoszę coś dobrego. Zresztą ma miec niedługo sterylke, więc pójdzie do izolatki i po problemie. Quote
jostel5 Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Biedne te wszystkie bezpańskie psiuchy-na ulicach i w schronie! Schroniskowe bidy dostają przynajmniej w te cholernie zimne dni lepsze,energetyczne jedzenie i ciepłą wodę,ale te na ulicach-strach pomysleć. Quote
arabiansaneta Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 To tak jak z ludźmi - o ilu przypadkach zamarznięcia bezdomnych słyszy się każdej zimy! W naszym schronie na szczęście żaden pies nie zamarzł, bo są tu ludzie o gorących sercach. Quote
arabiansaneta Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 I ciągle się słyszy o nowych przypadkach wyrzucenia psów (nawet szczeniaków) na ten mróz. Mam nadzieję, że tych "ludzi" kiedyś to samo spotka. Quote
arabiansaneta Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Niuśka, chuchaj w łapeczki, jutro u Ciebie będę! Quote
wiosenka Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 O, to z niecierpliwością czekam na relacje. Quote
cavani Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='arabiansaneta']Szkoda, ze ona ucieka z kojców, w kupie zawsze cieplej...[/QUOTE] Ona niestety nie szuka towarzystwa psów, tylko ludzi. Jak zobaczy jakiegoś dwunożnego to z każdego kojca potrafi się wydostać. Biegnie do człowieka i zadowolona, rozmerdana chodzi przy jego nodze. Bo to taki pieseczek, któremu do szczęścia tylko człowiek jest potrzebny. Quote
[email protected] Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 ja czekam jak ciotka wróci z odwiedzin i opowie znów co u malutkiej Quote
storozak Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Niusieńka malutka buziaczki dla Ciebie! Quote
Owieczka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Przybywam na zaproszenie... Nuisia jest cudna !! Przyznam ze nie czytałam całego wątku za co przepraszam ale czas goni i w związku z tym będe się dopytywać czasami. Np czy Niusia ma juz jakieś ogłoszenia ? I na kiedy zaplanowana jest sterylka ,w iemy cos ? :) Quote
Ziutka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Owieczko, ja ogłaszałam Niusię, ale niestety fotki kiepskie, a z autopsji wiem, że dobre zdjęcia to połowa sukcesu, że ktoś dzwoni lub pisze. Quote
Onaa Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Bidula, a tutaj arktyczne mrozy nadchodzą :(. Quote
Owieczka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='Ziutka']Owieczko, ja ogłaszałam Niusię, ale niestety fotki kiepskie, a z autopsji wiem, że dobre zdjęcia to połowa sukcesu, że ktoś dzwoni lub pisze.[/QUOTE] No faktycznie :( Racja... Może jednak sie ktoś nad nia zlituje... :( Quote
arabiansaneta Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Niuśce mrozy niestraszne, w budzie ma dobrze nasłane, a na zimę dostała bardzo gęstej sierści - na pierwszy rzut oka tego nie widać, ale sprawdziłam palpacyjnie. Sterylkę ma mieć niedługo, może gdzieś w przyszłym tygodniu. Dostała w prezencie ode mnie piękną sukienkę posterylkową po mojej suni, która przechodziła ten sam zabieg. Próbowałyśmy dorobić jej lepsze zdjęcia, ale to maleństwo wierci się jak żywe srebro! Quote
[email protected] Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 kochana maleńka oby szybko ktoś ją zabrał do swego mieszkania na kanapę Quote
aniawawa Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 (edited) Przynajmniej po sterylce nie będzie problemu następnych niechcianych szczeniąt. Pokazuj się maleńka, niech cię wypatrzą dobre oczka i nowy domek. Edited January 30, 2012 by aniawawa Quote
jostel5 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Dobrze,że smarkata ma te sierść "na mrozy"...! Bo mrozi u nas straszliwie!!! Quote
arabiansaneta Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Nawiązana jest na długim kabelku, więc na rozgrzewkę może sobie pobiegać. Obok niej stoi wesoły, młody Bonzo, z którym się lubią. Quote
benkowa Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 To dobrze ze ona do Was trafiła jestescie Kochane dziweczyny :) Quote
arabiansaneta Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Chyba jeszcze tylko kilka dni tych mrozów, a schronisko leży w takim jakby "dołku", więc tak wiatru się nie odczuwa. Quote
Recommended Posts