Daria_13 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 (edited) Więc wczoraj ok. 22 został podrzucony mi pod drzwi szczeniaczek- piesek. Chłopak ma na moje oko 2.5-3 miesiące. Jest zdrowy, skory do zabawy, energiczny, nie przejawia żadnych oznak lękliwości. Psiaczek docelowo będzie mały, taki jamnikowaty. Ma bardzo dobry kontakt z innymi psami, dziećmi, jak to szczeniak wszędzie go pełno i gryzie. Muszę znaleźć mu pilnie dom stały lub chociażby tymczasowy, do jutra musi się coś znaleźć, bo nie chcę odwodzić go do sosnowieckiego schroniska! Bardzo proszę Was wszystkich o pomoc tutaj zdjęcia chłopaczka: Edited January 7, 2012 by Daria_13 Quote
iwonamaj Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Biedny dzieciak :(...Nie mam jak pomóc :(... Quote
Crys Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Biedny maluszek :( Ale niestety ja tez nie mogę pomoc. W piatek wraca do mnie moj tymczasowicz. Quote
AMELIA64 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Na wszystkie smutki taki filmik dostałam na pocieszenie.......".Uśmiechnij się" [FONT=Arial]http://youtu.be/IirWZYXtLlk[/FONT] Quote
Daria_13 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Podnoszę! musimy coś dzisiaj góra do jutra znaleźć inaczej ten okropny sosnowiec! :( Quote
gosia2313 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Sosnowiec nie jest okropny, tylko co najwyżej przepełniony jak wiele innych schronisk.... Poza tym jak dobrze rozumiem, chcesz psa z Będzina dać do Sosnowca? Bo to chyba nie ten rejon Quote
Daria_13 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Pomagałam w sosnowieckim schronisku przez wiele lat i to co widziałam w zupełności mi wystarczy do wydania jednoznacznej opinii... być może jest teraz troszkę lepiej,ale żadne schronisko nie jest dobre dla szczeniaka bez szczepień o takiej porze roku, dlatego pilnie szukam mu czegoś. Jeśli jednak nic się nie znajdzie to pozostaje jedynie schronisko Quote
gosia2313 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Daria_13 napisał(a):Pomagałam w sosnowieckim schronisku przez wiele lat i to co widziałam w zupełności mi wystarczy do wydania jednoznacznej opinii... być może jest teraz troszkę lepiej,ale żadne schronisko nie jest dobre dla szczeniaka bez szczepień o takiej porze roku, dlatego pilnie szukam mu czegoś. Jeśli jednak nic się nie znajdzie to pozostaje jedynie schronisko To może przyjedź sobie teraz, to zmienisz swoją błędną opinię. Oczywiście, że żadne schronisko nie zapewni domowych warunków, bo to jest po prostu nie możliwe. Ale jak ktoś ma reklamować sosnowieckie schronisko swoimi doświadczeniami sprzed lat to może lepiej w ogóle nic nie mówić? Bo na prawdę zmieniło się dużo na lepsze i nie ma porównania z tym, co było kiedyś. Quote
Daria_13 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Ja nie mówię,że się nie zmieniło, ja po prostu wyrażam własne zdanie do którego mam oczywiste prawo. Porównując kilka schronisk, uważam,że lepsze warunki panują w Katowicach i Chorzowie niż w Sosnowcu. To ile tam widziałam przez wiele lat na prawdę wystarczy mi do końca życia. Wolontariat w schronisku zmienił wiele na dobre, ale to wciąż mało- w schronisku jest za mało pieniędzy, za dużo potrzeb, za dużo zwierząt i za mało możliwości. Chęci są,ale bez pieniędzy o efektowne działania bardzo trudno. Ja wyraziłam swoje zdanie i tyle. Masz inne? ok, ja mam prawo się z nim nie zgadzać. Poza tym uważam,że zbaczamy z tematu, w którym przede wszystkim mamy pomóc biednemu szczeniakowi- zapewne efektowi nieudanego, gwiazdkowego prezentu Quote
gosia2313 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Oczywiście, że mam inne zdanie, bo jestem tam na miejscu i widzę co się dzieje, dobrego oczywiście. I nie wiem, który raz już to piszę, ale mam nadzieję, że ludzie wreszcie przestaną postrzegać schronisko w Sosnowcu jako nie wiem jak okropne miejsce lub jak to ktoś napisał na FB "Pi@#^%$*ne getto" :shake: Szczeniakowi oczywiście życzę powodzenia w znalezieniu domu, jednak jeśli mu się nie uda i trafi do Sosnowca to na pewno zostanie odpowiednio "zaopatrzony" i nie będzie anonimowym szczeniakiem tak jak kiedyś. Quote
Daria_13 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Mnie serce boli jak patrzę na to malutkie ciałko, przykryte kocyczkiem i śpiące słodko: nie wyobrażam sobie, że miałabym go dać do klatki... strasznie mi przykro. Po raz kolejny przekonuje się,że ludzie to potwory, najgorsze z najgorszych istot Quote
Crys Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Ja popieram koleżankę Gosie. Wszystko się zmieniło. Schronisko w Sosnowcu nie jest okropne i już nie jest umieralnią. Jest przepełnione bo ludzie są tępi i nie potrafią się zająć istotą, którą oswoili. Tak w Katowicach i Chorzowie są lepsze warunki bo mają mniej psów i nie mają chorych psów... Teraz szczeniaki mają lepszą opiekę niż kiedyś, są szczepione od razu i wolontariusze się o nie troszczą jak i o resztę zwierząt. Mnie serce boli jak widzę wszystkie szczeniaki, które cierpią przez ludzi i gdy widzę te chore psiaki, które są na starość wyrzucane i oddawane bo się znudziły, bo się nie opłaca już ich leczyć. A my je leczymy mimo kosztów jakie ponosimy. Nie jesteśmy już takim złym schroniskiem jak kiedyś. Quote
Daria_13 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Podnoszę! Będę się jeszcze po południu kontaktować z fundacjami Quote
Daria_13 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Pomóżcie mi rozsyłać wątek, bardzo was proszę! Quote
gosia2313 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 A zrobiłaś mu już jakieś ogłoszenia? Quote
Daria_13 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 zależało by mi bardziej na DT, ale no chyba muszę porobić małemu ogłoszenia ... Quote
Daria_13 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Zrobiłam kilka ogłoszeń! Proszę jeszcze raz o pomoc was kochani! :( Quote
gosia2313 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Postaram się trochę porozsyłać wątek Quote
Daria_13 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Dziękuję ci bardzo i podnoszę! Quote
Mysza2 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 witam:) tu można wykupić ogłoszenia http://www.dogomania.pl/threads/220046-Mikro-us%C5%82ugowy-bazarek-zajrzyj-mo%C5%BCe-co%C5%9B-ci-si%C4%99-przyda-do-9.01-na-leczenie-szczylk%C3%B3w Quote
bela51 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Jesli jest jamnikowaty, to moze poprosic o pomoc kogos od jamników ? Quote
Daria_13 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Myślę,że to byłby dobry pomysł :) Quote
Recommended Posts