Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo dziękuje Fundacji Kastor za pomoc finansową dla Pimpka.
Pimpek ma juz zdjęte szwy, ladnie sie pogoiło. czasami jednak kuleje na te potraskaną łapkę, no cóż, moze jeszcze jakis czas udczuwać.
Jestem teraz uziemiona w domu, bo corka chora na ospe. Nie moge sama dopilnowac dalszego leczenia Pimpka a z ludzmi mam słaby kontakt. Na smsy odpowiadają z łaski, nie moge doprosic sie o zdjecia psiaka.
Oczywiscie nikt nie zapytał mnie kto opłacił rachunki za zabiegi. Eh, szkoda gadać. Moze nie potrzebnie narzekam, bo przeciez pomagalam psu nie ludziom, ale jakos tak mi łyso...

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agata69']
Oczywiscie nikt nie zapytał mnie kto opłacił rachunki za zabiegi. Eh, szkoda gadać. Moze nie potrzebnie narzekam, bo przeciez pomagalam psu nie ludziom, ale jakos tak mi łyso...[/QUOTE]
Pomagałaś psu, ale jakieś "dziękuję" by się chyba przydało :-/

• 3 months later...
Posted

azalia napisał(a):
Agato 69,co tu taka cisza zapadła?

Co z Pimpusiem?Napisz proszę.

Niestety nic dobrego. Wlasciciele nie odbieraja ode mnie telefonu, prawdopodobnie boja sie obciązenia jakimiś kosztami, a przeciez nie bylo o tym mowy. Spotkalam Pimpka na ulicy (!!), porósl, ogonek wygojony, lapka tez, nawet nie kuleje. Ale jak lugo moze być bezpieczny skoro biega po ulicy jak wczesniej?
Spróbuje zadzwonic z innego numeru ale co ja mam mu zaoferować? Nie mam dt ani ds. Biedny psiaczek.

Posted

Rzeczywiście,sytuacja niewesoła.

A czy on ma chociaż co jeść?

Ja też się bardzo martwię,bo od trzech dni

biegają niedaleko mnie,dwa młode pieski

tzn.sunia i piesek,ktoś je wyrzucił.

Nie wiem ,co robić czy zawiadomić schron,

tak mi ich żal.Mąż nie zgadza się na kolejne psy.

Może wątek im założyć,ale ogłoszeń nie umiem robić,

a zdjęć w moim kompie taż nie wstawię.

Może poproszę sąsiada,żeby wstawił,ale nie wiem

czy uda się je sfotografować.

Spać przez nie nie mogę.

Spróbuj w sprawie Pimpka zadzwonić

z innego numeru.

A daleko masz do niego?

On jest ogłaszany?

Posted

azalia napisał(a):
...Ja też się bardzo martwię,bo od trzech dni
biegają niedaleko mnie,dwa młode pieski
tzn.sunia i piesek,ktoś je wyrzucił.
Nie wiem ,co robić czy zawiadomić schron,
tak mi ich żal. Mąż nie zgadza się na kolejne psy.
Może wątek im założyć,ale ogłoszeń nie umiem robić,
a zdjęć w moim kompie taż nie wstawię.
Może poproszę sąsiada,żeby wstawił,ale nie wiem
czy uda się je sfotografować.
Spać przez nie nie mogę...

Jeśli nie są zagrożone przejechaniem przez samochód, albo innym niebezpieczeństwem, to nie zgłaszaj ich do schronu.
Załóż im wątek, zrób zdjęcia i przyślij mi na e-mail - wstawię na wątek.
Dokarmiaj je w jakimś jednym miejscu, będziemy je intensywnie ogłszać. Może się uda znaleźć im dom lub choćby DT.

Posted

Agata69 napisał(a):
Do Pimpka mam niedaleko, ale ja nie moge wciaz narzucac sie obcym ludziom. Gdybym miala gdzie go zabrac wzielabym go z ulicy. Ech, pieski swiat.

Jak to narzucać??? Przecież pomogłaś temu psu i chciałabyś wiedzieć co się z nim dzieje! To nie jest narzucanie się, a zwyczajna troska!!!
Ech ludzie w tych czasach są totalnie nieodpowiedzialni. Jak można puszczać psa na ulicę samopas? To taka loteria wróci-nie wróci...

• 3 weeks later...
Posted

spuznilam sie o kilka dni. Pimpus zmienil miejsce pobytu. Ponoc mu dobrze, nie jest w budzie ylko w domu, nie na lancuchu. zaproponowalam ze go wezme, ale bez skutku.
Do dupy to wszystko. Mam tylko nadzieje, ze nie ma gorzej, biedny maluszek...

Posted

Agata69 napisał(a):
spuznilam sie o kilka dni. Pimpus zmienil miejsce pobytu. Ponoc mu dobrze, nie jest w budzie ylko w domu, nie na lancuchu. zaproponowalam ze go wezme, ale bez skutku.
Do dupy to wszystko. Mam tylko nadzieje, ze nie ma gorzej, biedny maluszek...

No to faktycznie całkiem dd :(