aneczka0106 Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Witamy wszystkich Dogomaniaków:bluepaw: Moja księżniczka Zula jest córką buldożki Zuzi, znalezionej w lesie i ojca NN. Urodziła się 6 pazdziernika 2006r. Dzięki Lavinii, Maupie4 oraz innym miłośnikom buldożków mam śliczną bulwiastą psicę....a ona ma mnie...i moją rodzinkę:loveu: Link do wątku rodzinnego: Buldożka Zuzia - wszystkie glutki maja domki !! SONIA też !!! - Dogomania Forum Oto pierwsze zdjęcia Zuli, zapożyczone od Maupy4: Od 3 grudnia 2006 Zulcia jest już z nami. A tu z wytkniętym jęzorkiem w trakcie snu: A tu jako mały gryzoń:evil_lol: Sukcesywnie będziemy dochodzić z fotkami do dnia dzisiejszego:cool3: Quote
aneczka0106 Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 Zula przyłapana na podgryzaniu łózka: Zmiana pozy dla zmyłki: Tu też jest ciekawie:diabloti: Dwa aniołki:loveu: I w nieco innej pozie: Sunia okazała się naszą antysmoczkową teorapeutką:evil_lol: Córeczka (Julcia) ma 2 latka i udało jej się donosić smoka do Świąt Bożego Narodzenia na spółkę z Zulą. A to Zula zabierała, a to Julia sama jej dawała, w końcu został pogryziony (nocka z głowy):lol: na drugi dzień dostała nowy smoczek i gdy ten został pogryziony przez 1 dzień Julcia usłyszała: "Nie ma dydka- piesek pogryzł":eviltong: Dziś smoczek jest już żywą legendą:diabloti: Quote
DiDDlina85 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 aneczka0106 napisał(a): CUDO!!! Boska fotka..Sliczny psiak:) Quote
aneczka0106 Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Dziękujemy za odwiedzinki:lol: Zula- żebrak:diabloti: Nie wiedziałam, że ma taki dłuuuuugi język:eviltong: Quote
aneczka0106 Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 Eee tam, co mnie będą mierzyć...:evil_lol: Macie szczęście, że nie widzę aparatu:mad: A ja mam lalę :lol: i nie oddam;) Quote
Moonek Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Nie no, powalily mnie na kolana te dwa aniolki. Boskie Quote
zaba14 Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 No prosze jaka super galeria (tylko ten jeden post troche za duzy.. trzeba zdjecia pozmniejszac :P ) jestem ciekawa co z panienki wyrosnie :loveu: Zdjęcia z dzieckiem sa super!:loveu: Quote
aneczka0106 Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 Fotek z córcią jest jeszcze kilka, ale nie będę przesadzać, bo w monotematyzm wpadniemy:eviltong: Pragnę obwieścić 2 nowiny: 1. Dziś już mogę stwierdzić, że Zula chwyciła po co się na dwór wychodzi:multi:. Robi siusiu od razu po wyjściu z klatki. To bardzo ułatwia sprawę, bo można często wyskakiwać "na siusiu" nie chodząc bez celu:multi: ...w dodatku ona zaczyna jakby rozumieć gdy mówię "zrób siusiu":lol:, jeszcze tylko koopki czasem do domciu zanosi:diabloti: 2. Wypadł jej już pierwszy ząbek, a reszta siekaczy baaardzo mocno się chwieje:lol:. To jakby wkraczanie w okres młodzieńczy mojej panienki:cool3: No i....jakieś foty trzeba dołączyć:roll:: To zdjęcie dla mnie jest wyjątkowe:diabloti: A to było tuż przed atakiem na aparat:diabloti: Nie ma to jak wysłać na serwer nie zmniejszone zdjęcia:-)) Quote
Gosia>>> Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 słodziutka to Twoja psica:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Guest Kamcia_14 Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 1. Dziś już mogę stwierdzić, że Zula chwyciła po co się na dwór wychodzi:multi:.(..) jeszcze tylko koopki czasem do domciu zanosi:diabloti: Gratuluję pojętnej suczki :cool3: . A z tą kupką to przeżyjesz :p . Kupkę to pewnie z przyzwyczajenia robi w domu :evil_lol: . 2. Wypadł jej już pierwszy ząbek, a reszta siekaczy baaardzo mocno się chwieje:lol:. To jakby wkraczanie w okres młodzieńczy mojej panienki:cool3: Będziesz kolekcjonowała psie zęby :evil_lol: ? Ja mam tylko 3 zęby mojej suczki :placz: . Resztę chyba zjadła :diabloti: . A czyżby nie bylaby to pozycja tzw. Stójka :razz: PS. Wpadnijcie do nas do galeri :loveu: Quote
aneczka0106 Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 Kamcia_14 napisał(a): Będziesz kolekcjonowała psie zęby :evil_lol: ? Jakoś przypadkowo zajrzałam do jej paszczy...zaintrygowały mnie jej krzywe górne siekacze( pomyslałam, że nie dosyć, że ma przodozgryz, to jeszcze jedynki zbiegają się ku sobie:roll:), dotknęłam i ....ruszały się we wszystkie strony....nie chciałam już nic jej tykać- niech same wypadną ( a były takie do wyjecia od ręki):evil_lol: No i kilka godzin pózniej jednego już nie było:lol:ale nie szukałam:eviltong:;):eviltong:;):diabloti: Quote
aneczka0106 Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 No i było fajnie siusiu tuż po wyjściu...i nie ma:lol: Spadł śnieg i jak tu robić na śnieg???:roll: No dobra, jak bardzo trzeba, to robi się na środku chodnika. W pierwszy śnieżny dzień było jeszcze w porządku, ale teraz trudno siusiać jak grunt pod krótkimi łapkami się zapada:shake: Moja pańcia cieszy się ze śniegu, bo wszystkie śmieci podblokowe zasypane...a mi tak bardzo ich brakuje:placz:. Nie ma nic dobrego pod blokiem....to nie!!!! Kupek na dworze też nie będzie:eviltong: lepiej zanieść do domciu i w ciepełku zrobić, nie?! :diabloti::diabloti::diabloti: Tak pomykam do pańci;): Tutaj też pędzę: A tu co robię:roll:: I znów mnie woła:multi: I jeszcze raz...: Quote
anetta Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Jest piekna ..a te uszy!! :lol::evil_lol::loveu: Z poczatku sledzilam watek ale pozniej stracilam rachube...czy wszystkie maluchy znalazy domy? Quote
aneczka0106 Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 Z rodzonych Zuzinych już wszystkie mają domki. Została jeszcze Sonia- adoptowany maluch, którego Zuzia karmiła i wychowywała jak swoje glutki:loveu: Quote
aneczka0106 Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Dłuuuugi język: Prezentacja ubranka: Quote
Alicja Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 :loveu::loveu::loveu:sama słodycz Zulka rośnie jak na drożdzach;) Quote
Wiola.od.Gacka Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Cudeńko te łapiny to takie Zuzine . Mamcia Zuzia z rodzinką pozdrawia piękną córeczkę. Wielka panna się z niej zrobiła. Jakie ma ubranko czadowe. Anka Quote
aneczka0106 Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 [quote name='Wiola.od.Gacka']Cudeńko te łapiny to takie Zuzine . Mamcia Zuzia z rodzinką pozdrawia piękną córeczkę. Wielka panna się z niej zrobiła. Jakie ma ubranko czadowe. Anka I ta siwa bródka tez Zuzina:loveu: A ubranko, to pewnie niedługo się skurczy jak jej posłanko....był w klacie luz jeszcze 2 tygodnie temu...teraz robi się go coraz mniej:niewiem: oby zima szybko się skończyła:evil_lol: Wczoraj już śniegu się mniej zrobiło i stare, dobre podblokowe śmieci zaczęły pachnieć na nowo:shake: A teraz kilka wspomnień... :loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: Quote
loozerka Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Aneczko, wybralas same perełki zuleczki do tej galeryjki :) A zdjecie z Twoja Julka od poczatku mnie zauroczyły :) Quote
mulinka Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 witaj aneczko :multi: Julka i Zulka przesłodkie :loveu: :loveu: piękna ta wasza galeria :) [quote name='aneczka0106'] Quote
aneczka0106 Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Dziękujemy:lol:dziękujemy:lol:, zaraz coś jeszcze dołożymy;) Mam tylko jedna straszną wiadomość (najbardziej dla mnie;)): ^ Zula całkowicie się pogubiła z siusianiem i koopkaniem^:cool1: Jak pisałam wcześniej już wychodziła i od razu było SIUSIU...jak spadł śnieg to się popsuło...mało tego...w domciu robi, gdzie jej się podoba....a koopale udaje jej się zrobić błyskawicznie gdy tylko na chwilę spuszczę ją z oczu tuż przed lub po spacerku:placz: Ciężko mi ocenić o której jej się "zachce", bo testujemy jedzonko. BRIT u nas zakończył się klęską i to on wprowadził największe zamieszanie w cyklu koopkania (5-6 razy:-o)....cóż, pozostaje uparcie walczyć o higienę:diabloti: Quote
aneczka0106 Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 To ze starego spacerku "Zula w morderczej akcji zabawy": A tak wygladał spacerek:cool1: obie fajnie się bawiły 40 minut...koopki i siusiu ZERO:diabloti: Quote
Recommended Posts