Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy wszystkich Dogomaniaków:bluepaw:

Moja księżniczka Zula jest córką buldożki Zuzi, znalezionej w lesie i ojca NN.
Urodziła się 6 pazdziernika 2006r.
Dzięki Lavinii, Maupie4 oraz innym miłośnikom buldożków mam śliczną bulwiastą psicę....a ona ma mnie...i moją rodzinkę:loveu:

Link do wątku rodzinnego:
Buldożka Zuzia - wszystkie glutki maja domki !! SONIA też !!! - Dogomania Forum

Oto pierwsze zdjęcia Zuli, zapożyczone od Maupy4:

Od 3 grudnia 2006 Zulcia jest już z nami.

A tu z wytkniętym jęzorkiem w trakcie snu:

A tu jako mały gryzoń:evil_lol:

Sukcesywnie będziemy dochodzić z fotkami do dnia dzisiejszego:cool3:

• Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zula przyłapana na podgryzaniu łózka:

Zmiana pozy dla zmyłki:

Tu też jest ciekawie:diabloti:

Dwa aniołki:loveu:

I w nieco innej pozie:

Sunia okazała się naszą antysmoczkową teorapeutką:evil_lol: Córeczka (Julcia) ma 2 latka i udało jej się donosić smoka do Świąt Bożego Narodzenia na spółkę z Zulą. A to Zula zabierała, a to Julia sama jej dawała, w końcu został pogryziony (nocka z głowy):lol: na drugi dzień dostała nowy smoczek i gdy ten został pogryziony przez 1 dzień Julcia usłyszała: "Nie ma dydka- piesek pogryzł":eviltong:

Dziś smoczek jest już żywą legendą:diabloti:

Posted

No prosze jaka super galeria (tylko ten jeden post troche za duzy.. trzeba zdjecia pozmniejszac :P ) jestem ciekawa co z panienki wyrosnie :loveu:

Zdjęcia z dzieckiem sa super!:loveu:

Posted

Fotek z córcią jest jeszcze kilka, ale nie będę przesadzać, bo w monotematyzm wpadniemy:eviltong:

Pragnę obwieścić 2 nowiny:

1. Dziś już mogę stwierdzić, że Zula chwyciła po co się na dwór wychodzi:multi:.
Robi siusiu od razu po wyjściu z klatki. To bardzo ułatwia sprawę, bo można często wyskakiwać "na siusiu" nie chodząc bez celu:multi:
...w dodatku ona zaczyna jakby rozumieć gdy mówię "zrób siusiu":lol:, jeszcze tylko koopki czasem do domciu zanosi:diabloti:

2. Wypadł jej już pierwszy ząbek, a reszta siekaczy baaardzo mocno się chwieje:lol:. To jakby wkraczanie w okres młodzieńczy mojej panienki:cool3:

No i....jakieś foty trzeba dołączyć:roll::

To zdjęcie dla mnie jest wyjątkowe:diabloti:

A to było tuż przed atakiem na aparat:diabloti:

Nie ma to jak wysłać na serwer nie zmniejszone zdjęcia:-))

Guest Kamcia_14
Posted

1. Dziś już mogę stwierdzić, że Zula chwyciła po co się na dwór wychodzi:multi:.(..)
jeszcze tylko koopki czasem do domciu zanosi:diabloti:

Gratuluję pojętnej suczki :cool3: . A z tą kupką to przeżyjesz :p .
Kupkę to pewnie z przyzwyczajenia robi w domu :evil_lol: .

2. Wypadł jej już pierwszy ząbek, a reszta siekaczy baaardzo mocno się chwieje:lol:. To jakby wkraczanie w okres młodzieńczy mojej panienki:cool3:

Będziesz kolekcjonowała psie zęby :evil_lol: ? Ja mam tylko 3 zęby mojej
suczki :placz: . Resztę chyba zjadła :diabloti: .

A czyżby nie bylaby to pozycja tzw. Stójka :razz:

PS. Wpadnijcie do nas do galeri :loveu:

Posted

Kamcia_14 napisał(a):

Będziesz kolekcjonowała psie zęby :evil_lol: ?

Jakoś przypadkowo zajrzałam do jej paszczy...zaintrygowały mnie jej krzywe górne siekacze( pomyslałam, że nie dosyć, że ma przodozgryz, to jeszcze jedynki zbiegają się ku sobie:roll:), dotknęłam i ....ruszały się we wszystkie strony....nie chciałam już nic jej tykać- niech same wypadną ( a były takie do wyjecia od ręki):evil_lol:

No i kilka godzin pózniej jednego już nie było:lol:ale nie szukałam:eviltong:;):eviltong:;):diabloti:

Posted

No i było fajnie siusiu tuż po wyjściu...i nie ma:lol: Spadł śnieg i jak tu robić na śnieg???:roll:

No dobra, jak bardzo trzeba, to robi się na środku chodnika.
W pierwszy śnieżny dzień było jeszcze w porządku, ale teraz trudno siusiać jak grunt pod krótkimi łapkami się zapada:shake:

Moja pańcia cieszy się ze śniegu, bo wszystkie śmieci podblokowe zasypane...a mi tak bardzo ich brakuje:placz:. Nie ma nic dobrego pod blokiem....to nie!!!! Kupek na dworze też nie będzie:eviltong: lepiej zanieść do domciu i w ciepełku zrobić, nie?!
:diabloti::diabloti::diabloti:

Tak pomykam do pańci;):

Tutaj też pędzę:

A tu co robię:roll::

I znów mnie woła:multi:

I jeszcze raz...:

Posted

[quote name='Wiola.od.Gacka']Cudeńko te łapiny to takie Zuzine .
Mamcia Zuzia z rodzinką pozdrawia piękną córeczkę.
Wielka panna się z niej zrobiła. Jakie ma ubranko czadowe.
Anka

I ta siwa bródka tez Zuzina:loveu:

A ubranko, to pewnie niedługo się skurczy jak jej posłanko....był w klacie luz jeszcze 2 tygodnie temu...teraz robi się go coraz mniej:niewiem: oby zima szybko się skończyła:evil_lol:

Wczoraj już śniegu się mniej zrobiło i stare, dobre podblokowe śmieci zaczęły pachnieć na nowo:shake:

A teraz kilka wspomnień...

:loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu:

Posted

Dziękujemy:lol:dziękujemy:lol:, zaraz coś jeszcze dołożymy;)

Mam tylko jedna straszną wiadomość (najbardziej dla mnie;)):

^ Zula całkowicie się pogubiła z siusianiem i koopkaniem^:cool1:

Jak pisałam wcześniej już wychodziła i od razu było SIUSIU...jak spadł śnieg to się popsuło...mało tego...w domciu robi, gdzie jej się podoba....a koopale udaje jej się zrobić błyskawicznie gdy tylko na chwilę spuszczę ją z oczu tuż przed lub po spacerku:placz:

Ciężko mi ocenić o której jej się "zachce", bo testujemy jedzonko. BRIT u nas zakończył się klęską i to on wprowadził największe zamieszanie w cyklu koopkania (5-6 razy:-o)....cóż, pozostaje uparcie walczyć o higienę:diabloti: