ludka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 No, to lecimy. Stres bedzie, bo sunia najchetniej by pilnowala tego, co juz ma. To na razie, kciuki sie przydadza :) Quote
Jasza Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Oczywiście, że trzymamy! Jedźcie szczęśliwie i uściskajcie Celinę i Karolinę! Quote
koralina&cecylia Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 a my już niedługo będziemy się zbierać na dworzec, mała ma być planowo po 12 pociągiem, Ludka dzwoniła że wszystko jest ok. odezwiemy się po powrocie :) Quote
Jasza Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 A mała się dziwi pewnie, że tyle zmian w jej życiu w tak krótkim czasie :-) Ciekawe jak będzie miała na imię...:roll::p:loveu: Quote
koralina&cecylia Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Jesteśmy:) wyszalała się na łąkach z Dropsem, zakumplowali się od razu! Jest urocza, bardzo lgnie do człowieka, w aucie normalnie w kurtkę mi się wciskała. Boi się na spacerze przechodzić między autami (w obawie pewnie przed kolejną przeprowadzką) ale hasa za naszym Dropsem jak mała sarenka. Ile to wygłupów, zaplątani cali w swoich smyczach byli - i jacy szczęśliwi:) teraz objada się karmą i wypiła sporo po podróży. Co do imienia nie wiem szczerze, jeszcze nic nam nie wpadło. Jak Mama wróci to może coś nam wpadnie do głowy Quote
Jasza Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='koralina&cecylia']Jesteśmy:) wyszalała się na łąkach z Dropsem, zakumplowali się od razu! Jest urocza, bardzo lgnie do człowieka, w aucie normalnie w kurtkę mi się wciskała. Boi się na spacerze przechodzić między autami (w obawie pewnie przed kolejną przeprowadzką) ale hasa za naszym Dropsem jak mała sarenka. Ile to wygłupów, zaplątani cali w swoich smyczach byli - i jacy szczęśliwi:) teraz objada się karmą i wypiła sporo po podróży. Co do imienia nie wiem szczerze, jeszcze nic nam nie wpadło. Jak Mama wróci to może coś nam wpadnie do głowy[/QUOTE] !!!!!! Ale czekałam na te wieści!!!! Drops jest boski, przyjmuje każdą kolejną bidę tak serdecznie!!! Mam nadzieję, że jutro flexi dojdzie, ma 5m. więc troszkę swobody mała będzie miała zanim będzie można ją spuścić ze smyczy. [I]Pozbieram fanty i w czasie weekendu zrobię drugi bazarek, bo mam wreszcie aparat naprawiony.[/I] Quote
Awit Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Ale się cieszę:-) Zobaczcie co domek, to ona jest bardziej otwarta, bo przecież nie miała źle u mnie, że nie szalała. Ona była oszołomiona. Ale fakt obawia się samochodów, jak szłyśmy do Ludki i trzeba było między autami zaparkowanymi przejść to się zatrzymała. Może samochód jej się z porzuceniem kojarzy, z lękiem, samotnością. A teraz zdjątko z podróży pociągiem:-) Taka kochana ufna istotka, aż się wzruszyłam:-( [IMG]http://img252.imageshack.us/img252/5456/zdjcie0293k.jpg[/IMG] Quote
wtatara Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 jest po wizycie u weta. Antybiotyk do wtorku, potem kontrola i odrobaczenie. Kochany Pan doktor ją wysciskał i mocno ukochał Quote
ania shirley Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Wspaniały psiak. W moim typie. "Mój" pierwszy pies na dogo- Liska jest podobna. I Luna (Pixi) -(pierwsza i na razie jedyna wyadoptowana)-też trochę. Quote
Jasza Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Aniu, teraz jak to zdjęcie z pociągu zobaczyłam, to zaraz pomyślałam o Lisce!! Ma taką minkę w ciup :-) I mówię sobie:"Muszę do Feliksika napisać, żeby zajrzała!" I zaraz to zrobię. Edit - napisałam. Jak mała w domu? Quote
wtatara Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 jest wspaniała, przeciwieństwo Basi, grzeczna, spokojna. Być może jak będzie pewniejsza to zacznie szaleć.Pięknie je, wet zalecił jej serek biały Quote
Jasza Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 W sobotę zrobię bazarek w opcji KUP TERAZ, Wtatara - na jakie konto? Podasz swoje? 50 PLN wsadziłam do koperty, w przyszlym tygodniu też coś podeślę. Niech będzie na ten serek :-) I jakie imię??? Jeszcze myślicie??? ;-) Quote
ania shirley Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Abi, Tosia, Boni, Zula, Tami, Gaja...??? Tak jakby nikt nie miał pomysłu- może coś z tych imion do niej pasuje.... A jakie ona ma potrzeby finansowe?Na co i ile zbieramy? Quote
wtatara Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='ania shirley']Abi, Tosia, Boni, Zula, Tami, Gaja...??? Tak jakby nikt nie miał pomysłu- może coś z tych imion do niej pasuje.... A jakie ona ma potrzeby finansowe?Na co i ile zbieramy?[/QUOTE] mnie się podoba Zula. Pytasz na co zbieramy? Domek jest bezpłatny, ale musimy pokryć leczenie kaszlu- to ja pokrywam dalszą opieke weta, szczepienia do uzupełnienia, karmienie na razie takie są potrzeby Quote
ania shirley Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Hej! Ja nie kwestionuję ,że są potrzebne pieniądze- ttylko pytam o orientacyjną kwotę. Quote
wtatara Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='ania shirley']Hej! Ja nie kwestionuję ,że są potrzebne pieniądze- ttylko pytam o orientacyjną kwotę.[/QUOTE] a ja się wcale nie gniewam tylko odpowiadam. Nawet nie pomyslałam ze możesz coś podejrzewać Tak jak pisałam domek bezpłatny ale pod warunkiem że Celinka nie będzie dokładać do suni, ale też nie bierze nic za opiekę. Acha dochodzą jeszcze koszty paliwa na wizyty do weta, dzisiejszy odbiór suni z dworca, to dość daleko , potem wyjazd do weta, we wtorek kontrola a paliwo drogie [IMG]http://www.e-gify.pl/gify/zwierzeta/psy/psy61.gif[/IMG] Quote
Awit Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Wg mnie Zula też może być. A może ona na któreś specjalnie reaguje? To prawdziwy doktor taki z powołania jak wyściskał naszą znajdeczkę-szczęściarkę:-) Aniu_shirley tak, urodę ma taką oryginalną pospolitą i do Pixi i di Kamy Guliwera i do mojej podobna:-) Ciekawe jak w domku, co z siusiu i kupą.... Ale myślę że dość szybko się nauczy, ona jest mądrą sunią. Quote
wtatara Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 potrzeby załatwia w domku, ale to było wiadomo Quote
ania shirley Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='Awit'] urodę ma taką oryginalną pospolitą i do Pixi i di Kamy Guliwera i do mojej podobna:-) .[/QUOTE] Jak pospolita, to może dobrze. Tzn. wszystkim się bedzie podobać! Każdy znał podobnego psa. A orginały są dla koneserów. Quote
Recommended Posts