Jasza Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Cześć Zula :-) Karolina, to wklej proszę te najładniejsze zdjęcia, jak napisała Wtatara i ruszamy z ogłoszeniami, tak? :-) Quote
wtatara Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Zula jest po kontrolnej wizycie u weta. Jest zdrowa, ma mieć jeszcze szczepienie. Nie będzie duzym pieskiem tak około 15 kg. Quote
feliksik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 jak dobrze, że malutka już zdrowa. no to kolejna do wyadoptowania Quote
Jasza Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Rozmawiałam z Celiną, Zula się rozkręca, szaleje z Dropsem, zostali wczoraj sami na trzy godziny i poprzestawiali mieszkanie... Tak jak pisała Wtatara - mała jest zdrowa, ale [B]musimy zapłacić za szczepienie.[/B] Pieniądze, które przesłałam - dotarły. W poniedziałek wyślę jeszcze 50 PLN, ale to wszystko mało, na same szczepienia potrzeba wiecej. Z bazarku trochę się uzbiera, ale to też nie wystarczy. Ktoś wspomógłby Zulę bazarkami? Wpłatą? [B]Awit [/B]- może napisalabyś do Kundelkowej Skarbonki? No i trzeba by ruszyć z ogłoszeniami. Kto chętny? [B]Catangel[/B] robi pakiet 130 ogłoszeń za 15 PLN - ktoś mógłby zasponsorować Zuli taki pakiet? Tekst do ogloszeń napiszę, poprawcie mnie, jakby coś było nie tak. Namiary na Ciebie Wtatara? Czy na Awit? 1 Quote
Czorcik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 ja opłacę ten pakiet za 15zł , poproszę tylko dane do przelewu :) Quote
Nutusia Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Jaszko, u Amigi zostało trochę fantów z bazarku dla Maszy, i z mojego też. Mogę jeszcze coś dorzucić i byłby bazarek. Wystawi ktoś?... Quote
wtatara Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 możesz namiary dać na mnie, ja sunię widuję na bieżąco Quote
Jasza Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Co myślicie o takim tekście? [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Szukamy najlepszego na świecie domu dla małej,[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][I][COLOR=teal]pięciomiesięcznej, ślicznej, niewielkiej suczki.[/COLOR][/I][/B][/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Zula – bo tak ma na imię mała – została znaleziona na ulicy, [/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]błąkała się w zimny, grudniowy dzień, podbiegając do każdego [/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]człowieka i tuląc się do jego nóg…[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Ludzie mijali ją obojętnie…malutka była coraz bardziej głodna i coraz bardziej przerażona.[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Na szczęście na swojej drodze spotkała człowieka, który nie przeszedł obok niej obojętnie…[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Teraz – nakarmiona, z pełnym brzuszkiem, czyściutka i bezpieczna – czeka na DOM i swojego człowieka w Domu Tymczasowym.[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Zula jest zdrową suczką, właśnie kończy gubić mleczne ząbki ;-)[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Kocha ludzi, uwielbia przytulanie i głaskanie.[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Jest energiczna, bardzo lubi się bawić – także z innymi psami.[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Ładnie chodzi na smyczy.[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Zalatwia swoje potrzeby fizjologiczne na spacerach – choć zdarzają się jej jeszcze wpadki –[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]To przecież nadal psie dziecko ;-)[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Dla Zuli szukamy domu gdzie będzie członkiem rodziny, prawdziwym[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][I][COLOR=teal]przyjacielem na dobre i złe. [/COLOR][/I][/B][/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Mile widziany dom, w którym przebywają już inne czworonogi – psy lub koty. ;-)[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I][email protected][/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [EMAIL="[email protected]"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I][email protected][/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]514-518-167[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]694 481 520[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Jasza Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Czorcik']ja opłacę ten pakiet za 15zł , poproszę tylko dane do przelewu :)[/QUOTE] Ok, DZIĘKUJEMY!!! Zaraz napiszę do Catangel i dam znać!!! Cudna jesteś!! Quote
Jasza Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Nutusia']Jaszko, u Amigi zostało trochę fantów z bazarku dla Maszy, i z mojego też. Mogę jeszcze coś dorzucić i byłby bazarek. Wystawi ktoś?...[/QUOTE] Nutusiu - dziękuję! Ja wracam w poniedziałek, to napiszę! Quote
wtatara Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 mam 50 zł na koncie- bazarek Jaszy i Ani wpłata(razem) Quote
Jasza Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Napisałam do Catangel maila. Podałam tekst i zdjęcia. Czekam na Jej odpowiedź i numer konta. Quote
Jasza Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='wtatara']mam 50 zł na koncie- bazarek Jaszy i Ani wpłata(razem)[/QUOTE] Dziękuję za informację! Quote
Czorcik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Jasza']Napisałam do Catangel maila. Podałam tekst i zdjęcia. Czekam na Jej odpowiedź i numer konta.[/QUOTE] ok , malutka jest śliczna więc mam nadzieję że szybko pójdzie do domku :) Quote
Jasza Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 A na dobry początek: Gumtree :-) [URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniak-Zula-ma-piec-miesiecy-i-szuka-domu-W0QQAdIdZ343084611[/URL] Quote
feliksik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Jasza']A na dobry początek: Gumtree :-) [URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniak-Zula-ma-piec-miesiecy-i-szuka-domu-W0QQAdIdZ343084611[/URL][/QUOTE] robię cafeanimal - zaraz wstawię cafe dla małej: [URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Zula,55332[/URL] Quote
Jasza Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Dostałam już informacje od Catangel i przekazałam Czorcikowi. Jak tylko Catangel będzie miała na koncie 15 PLN zaczyna robić ogłoszenia. Linki aktywacyjne będą przychodzić na moją skrzynkę. Jak będą wszystkie - wkleję 130 odsyłaczy tutaj na wątku. Z całego serca dziekuję Czorcikowi za pomoc.:Rose::Rose::Rose: :loveu::loveu::loveu: Quote
Jasza Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 To jeszcze Tablica i idę do domu: [URL]http://tablica.pl/oferta/szczeniak-pieciomiesieczna-zula-lagodna-suczka-szuka-domu-IDBZHb.html[/URL] Quote
Czorcik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Jasza']Dostałam już informacje od Catangel i przekazałam Czorcikowi. Jak tylko Catangel będzie miała na koncie 15 PLN zaczyna robić ogłoszenia. Linki aktywacyjne będą przychodzić na moją skrzynkę. Jak będą wszystkie - wkleję 130 odsyłaczy tutaj na wątku. Z całego serca dziekuję Czorcikowi za pomoc.:Rose::Rose::Rose: :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] oj tam oj tam :) a ja już przelewik zrobiłam :) Quote
Awit Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Czorcik dziękuję! Dziewczyny dziękuję! Ja zrobiłam jej kilka ogłoszeń przed świętami i nie miałam nawet jednego zapytania ani telefonu. Tablica, alegratka, gumtree i jeszcze chyba gdzieś. [URL]http://tablica.pl/oferta/szczenioreczka-IDAmKX.html[/URL] [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/19893235_polroczna_szczenioreczka_szuka_domku.html[/URL] [URL]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Polroczna-sunia-szuka-domku-W0QQAdIdZ340379650[/URL] Mam nadzieję, że przy 130 ktoś ją zobaczy. Ile wścieklizna kosztuje? I co z jedzeniem, czy Zula nie zadłużyła się na jedzonko? Ja dziś wpłaciłam 20zł. Nie mam więcej na razie. W poście 3 wpisałam rozliczenia. Czyli to co Zulcia dostała i co przyszło na konto. Proszę sprawdźcie, jeśli kogoś lub coś ominęłam to przepraszam, skorygujcie tu, a potem tam uzupełnię. Napisałam do Kundelkowej Skarbonki prośbę o pomoc na jedzenie. Quote
Jasza Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Awit - super :-) Czorcik - dzięki!! Czekam zatem na linki i wklejam! Mnie od jutra do poniedziałku nie ma i jestem poza zasięgiem telefoniczno-komputerowym. Ale w poniedziałek wracam i już będę :-0 Quote
koralina&cecylia Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 tam były już te ładniejsze zdjęcia dwa gdzie przekręciła główkę tak słodko, są według nas ładniejsze bo z późniejszych dni pobytu, czyli kiedy Zula już jest pewna swojego domku i bryka. Natomiast zastanawiamy się nad zdjęciami ze spaceru ale pogoda jest niezbyt ciekawa, wczoraj lało dziś też kiepsko.. ale jak tylko się poprawi od razu damy jakieś nowe zdjęcia. Zula wyglądu i tak juz raczej nie zmieni. Ma długie zgrabne nóżki - czasem tak kochane i nieporadne, że nic tylko się zakochać :loveu: i właśnie ta główka! przekręca ją w sposób komiczny jakby próbowała zrozumieć co mówimy do Niej :) Quote
Recommended Posts