Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z Celiną, Zula się rozkręca, szaleje z Dropsem, zostali wczoraj sami na trzy godziny i poprzestawiali mieszkanie...
Tak jak pisała Wtatara - mała jest zdrowa, ale [B]musimy zapłacić za szczepienie.[/B]

Pieniądze, które przesłałam - dotarły.
W poniedziałek wyślę jeszcze 50 PLN, ale to wszystko mało,
na same szczepienia potrzeba wiecej.
Z bazarku trochę się uzbiera, ale to też nie wystarczy.

Ktoś wspomógłby Zulę bazarkami?
Wpłatą?

[B]Awit [/B]- może napisalabyś do Kundelkowej Skarbonki?

No i trzeba by ruszyć z ogłoszeniami.
Kto chętny?

[B]Catangel[/B] robi pakiet 130 ogłoszeń za 15 PLN - ktoś mógłby zasponsorować Zuli taki pakiet?

Tekst do ogloszeń napiszę, poprawcie mnie, jakby coś było nie tak.
Namiary na Ciebie Wtatara?
Czy na Awit?

• Upvote 1
Posted

Co myślicie o takim tekście?

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Szukamy najlepszego na świecie domu dla małej,[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][I][COLOR=teal]pięciomiesięcznej, ślicznej, niewielkiej suczki.[/COLOR][/I][/B][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Zula – bo tak ma na imię mała – została znaleziona na ulicy, [/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]błąkała się w zimny, grudniowy dzień, podbiegając do każdego [/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]człowieka i tuląc się do jego nóg…[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Ludzie mijali ją obojętnie…malutka była coraz bardziej głodna i coraz bardziej przerażona.[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Na szczęście na swojej drodze spotkała człowieka, który nie przeszedł obok niej obojętnie…[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Teraz – nakarmiona, z pełnym brzuszkiem, czyściutka i bezpieczna – czeka na DOM i swojego człowieka w Domu Tymczasowym.[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Zula jest zdrową suczką, właśnie kończy gubić mleczne ząbki ;-)[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Kocha ludzi, uwielbia przytulanie i głaskanie.[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Jest energiczna, bardzo lubi się bawić – także z innymi psami.[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Ładnie chodzi na smyczy.[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Zalatwia swoje potrzeby fizjologiczne na spacerach – choć zdarzają się jej jeszcze wpadki –[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]To przecież nadal psie dziecko ;-)[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Dla Zuli szukamy domu gdzie będzie członkiem rodziny, prawdziwym[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][I][COLOR=teal]przyjacielem na dobre i złe. [/COLOR][/I][/B][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Mile widziany dom, w którym przebywają już inne czworonogi – psy lub koty. ;-)[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I][email protected][/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[EMAIL="[email protected]"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I][email protected][/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]514-518-167[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=teal][B][I]694 481 520[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Czorcik']ja opłacę ten pakiet za 15zł , poproszę tylko dane do przelewu :)[/QUOTE]

Ok, DZIĘKUJEMY!!!
Zaraz napiszę do Catangel i dam znać!!!
Cudna jesteś!!

Posted

[quote name='Nutusia']Jaszko, u Amigi zostało trochę fantów z bazarku dla Maszy, i z mojego też. Mogę jeszcze coś dorzucić i byłby bazarek. Wystawi ktoś?...[/QUOTE]

Nutusiu - dziękuję!
Ja wracam w poniedziałek, to napiszę!

Posted

[quote name='Jasza']Napisałam do Catangel maila.
Podałam tekst i zdjęcia.
Czekam na Jej odpowiedź i numer konta.[/QUOTE]

ok , malutka jest śliczna więc mam nadzieję że szybko pójdzie do domku :)

Posted

A na dobry początek:
Gumtree :-)

[URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniak-Zula-ma-piec-miesiecy-i-szuka-domu-W0QQAdIdZ343084611[/URL]

Posted

[quote name='Jasza']A na dobry początek:
Gumtree :-)

[URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniak-Zula-ma-piec-miesiecy-i-szuka-domu-W0QQAdIdZ343084611[/URL][/QUOTE]

robię cafeanimal - zaraz wstawię

cafe dla małej: [URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Zula,55332[/URL]

Posted

Dostałam już informacje od Catangel i przekazałam Czorcikowi.
Jak tylko Catangel będzie miała na koncie 15 PLN zaczyna robić ogłoszenia.
Linki aktywacyjne będą przychodzić na moją skrzynkę.
Jak będą wszystkie - wkleję 130 odsyłaczy tutaj na wątku.

Z całego serca dziekuję Czorcikowi za pomoc.:Rose::Rose::Rose: :loveu::loveu::loveu:

Posted

To jeszcze Tablica i idę do domu:

[URL]http://tablica.pl/oferta/szczeniak-pieciomiesieczna-zula-lagodna-suczka-szuka-domu-IDBZHb.html[/URL]

Posted

[quote name='Jasza']Dostałam już informacje od Catangel i przekazałam Czorcikowi.
Jak tylko Catangel będzie miała na koncie 15 PLN zaczyna robić ogłoszenia.
Linki aktywacyjne będą przychodzić na moją skrzynkę.
Jak będą wszystkie - wkleję 130 odsyłaczy tutaj na wątku.

Z całego serca dziekuję Czorcikowi za pomoc.:Rose::Rose::Rose: :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

oj tam oj tam :)
a ja już przelewik zrobiłam :)

Posted

Czorcik dziękuję!
Dziewczyny dziękuję!
Ja zrobiłam jej kilka ogłoszeń przed świętami i nie miałam nawet jednego zapytania ani telefonu.
Tablica, alegratka, gumtree i jeszcze chyba gdzieś.
[URL]http://tablica.pl/oferta/szczenioreczka-IDAmKX.html[/URL]
[URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/19893235_polroczna_szczenioreczka_szuka_domku.html[/URL]
[URL]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Polroczna-sunia-szuka-domku-W0QQAdIdZ340379650[/URL]

Mam nadzieję, że przy 130 ktoś ją zobaczy.

Ile wścieklizna kosztuje?
I co z jedzeniem, czy Zula nie zadłużyła się na jedzonko?
Ja dziś wpłaciłam 20zł. Nie mam więcej na razie.

W poście 3 wpisałam rozliczenia.
Czyli to co Zulcia dostała i co przyszło na konto.
Proszę sprawdźcie, jeśli kogoś lub coś ominęłam to przepraszam, skorygujcie tu, a potem tam uzupełnię.
Napisałam do Kundelkowej Skarbonki prośbę o pomoc na jedzenie.

Posted

Awit - super :-)
Czorcik - dzięki!!

Czekam zatem na linki i wklejam!
Mnie od jutra do poniedziałku nie ma i jestem poza zasięgiem telefoniczno-komputerowym.
Ale w poniedziałek wracam i już będę :-0

Posted

tam były już te ładniejsze zdjęcia dwa gdzie przekręciła główkę tak słodko, są według nas ładniejsze bo z późniejszych dni pobytu, czyli kiedy Zula już jest pewna swojego domku i bryka. Natomiast zastanawiamy się nad zdjęciami ze spaceru ale pogoda jest niezbyt ciekawa, wczoraj lało dziś też kiepsko.. ale jak tylko się poprawi od razu damy jakieś nowe zdjęcia.
Zula wyglądu i tak juz raczej nie zmieni. Ma długie zgrabne nóżki - czasem tak kochane i nieporadne, że nic tylko się zakochać :loveu: i właśnie ta główka! przekręca ją w sposób komiczny jakby próbowała zrozumieć co mówimy do Niej :)