ageralion Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 (edited) Kilka dni temu dzwonilo do mnie dwoch facetow w jednej i tej samej sprawie - 7 letniego Solo. Starszy Pan dostal w spadku po wnuczce blekitnego asta z rodowodem, niestety zmarla mu zona i nie moze sie juz opiekowac psem, chce wyjechac do rodziny. Agatka odwiedzila Solo i tak oto opisuje przystojniaka Solo jest fantastyczny! Bardzo przyjacielski szalony psiak, jak go pan wypuścił to wystrzelił jak torpeda szczęśliwy zaczął szaleć, podlatywał wąchał i dorwał później kijaszka. Nie ma w nim agresji, ale moim zdaniem może różnie podejść do obcych, bo bardzo uważnie pierw obwąchał, troche spięty był. Bałabym się, że gdyby ktoś nie wiedział jak się zachować przy takim psie to Solo mógłby się zestresować czy coś. Ale to jest tylko moje subiektywne odczucie:) Do innych psów ponoć jest przyjacielski póki go nie sprowokują. Dzieci też przyjacielsko traktuje ale do maluchów bym go nie dała, bo jest, że tak powiem "dobrze odżywiony" i w swoim szaleństwie może skoczyć na bobasa. Czołg z niego jest solidny, na zdjęciach tego tak nie widać, ale to taki hipopotam. Zakochałam się generalnie Edited April 16, 2012 by ageralion Quote
agaga21 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 jaki on piękny!!!!!!!! zdecydowanie w moim typie! Quote
ageralion Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 agaga21 napisał(a):jaki on piękny!!!!!!!! zdecydowanie w moim typie! Bierz!!! :grins: Quote
ageralion Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Hehehe wiedzialam ze z FB szybko przylecisz na watek :) Narazie mialam jeden telefon o przystojniaka, zobaczymy czy Pan podesle ankiete, bedzie nam latwiej przedstawic go wlascicielowi. Wydawal sie calkiem mily... Quote
toska_latte Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 i ja zapisze sobie naszego przystojniaka :) Quote
agata_k Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 myślałam, że od razu go zapakuje w auto i zaadoptuje ale w ostatniej chwili sie opamietalam :diabloti: mam nadzieje ze Pan właściciel tu nie zagląda, bo cusik chciałabym powiedzieć. Otóż z wyjazdem pana do rodziny to ściema. Jak byłam u niego to mówił, że on poprostu pracuje na budowie po 12 godzin i nie ma czasu dla psa. Moim zdaniem zwyczajnie nie chce obowiązku jakim jest pies i tyle. Solo ma kawał terenu do biegania gdzie może szaleć, więc taki poszkodowany to on nie jest. Namawiać Pana żeby jednak psa zatrzymał tez nie miało by sensu, bo widać że chce szybko znalesc psu nowy dom. Ciągle powtarzał, że psiak jest super ekstra, fantastyczny, bezproblemowy itp itd. Tu nie zaprzecze, bo jest takim kochanym straszym oszołomem ale widać że jest parcie na oddanie psa. Zapomniałam jeszcze o jednej rzeczy. w sumie o dwóch :D pierwsza mniej znacząca - pies nie może jeść kości, z niczym innym nie ma problemów, nigdy nie chorował. Bardziej istotna sprawa, pan mówił, że jak Solo biega na ogrodzie i jest sam to nikt obcy nie podejdzie, bo pies bardzo pilnuje. Nie udało mi się wyciągnąć sensu z tej wypowiedzi, jak bardzo i czy tylko terenu po którym biega, bo pan mówiąc o nim ciągle mówił tak żebym miała świadomość że on wogóle jest za*****ty (określenie tego pana ;) ) jedno wiem napewno, jak ten hipopotam biegał po ogrodzie z kijaszkiem i do niego podchodziłam i wystawiałam ręke żeby zabrać mu kijacha to tylko merdał ogonem i zwiewał z kijem żeby go gonić :D pies naprawde fantastyczny, ale właściciela nie obdarzyłam zaufaniem. jeśli pies ma iść do adopcji za pośrednictwem Nadzieji Amstaffa to najlepiej by było, żeby ktoś behawioralnie obcykany psa zobaczył i sprawdził, żeby nikt pozniej nie miał pretensji, bo opinia właściciela moim nzdaniem jest niemiarodajna :) Quote
ageralion Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 agata_k napisał(a):jeśli pies ma iść do adopcji za pośrednictwem Nadzieji Amstaffa to najlepiej by było, żeby ktoś behawioralnie obcykany psa zobaczył i sprawdził, żeby nikt pozniej nie miał pretensji, bo opinia właściciela moim nzdaniem jest niemiarodajna :) Nie, pisak nie pojdzie do adopcji za naszym posrednictwem, my tylko jestesmy sitem na psycholi i wariatow. Ostateczne rozmowy beda pomiedzy wlascicielem a potencjalnym chetnym, ktory bedzie nadawal sie na asta. Umowe tez podpisza miedzy soba. Nie mamy czasu ani mozliwosci zajmowania sie jeszcze psami wlascicielskimi :( Quote
Ola_Hexa Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: sliczny Quote
agata_k Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 z jednej strony dobrze,że nie przez was idzie, psiaki z bidula bardziej potrzebuja pomocy, z drugiej strony niestety jestem pewna że pan wyda psa pierwszemu lepszemu co go zechce. Jeszcze pies z papierami, niewykastrowany :roll: szkoda przystojniaka, żeby trafił nie tam gdzie potrzeba ale nie mam komu go wcisnąć (w sensie adopcji). on jest taki mis że sama go chcialam zabrać, ale samobójca nie jestem żeby dwa ttb mieć w domu w dodatku samce :eviltong: Quote
doddy Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 agata_k napisał(a):z jednej strony dobrze,że nie przez was idzie, psiaki z bidula bardziej potrzebuja pomocy, z drugiej strony niestety jestem pewna że pan wyda psa pierwszemu lepszemu co go zechce. Jeszcze pies z papierami, niewykastrowany :roll: szkoda przystojniaka, żeby trafił nie tam gdzie potrzeba ale nie mam komu go wcisnąć (w sensie adopcji). on jest taki mis że sama go chcialam zabrać, ale samobójca nie jestem żeby dwa ttb mieć w domu w dodatku samce :eviltong: Eee tam! To nie jest żadna sztuka :) Iza ma 4 samce i daje radę. Praca była, ale przyniosła efekty. Quote
agnieszka32 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Z dwoma samcami jest znacznie mniej roboty i pracy, niż z dwiema sukami. Samce potrafią sobie raz a porządnie ustalić hierarchię i jest święty spokój. Suki będą co jakiś czas próbować ją zmieniać i mogą z tego wyniknąć walki. Czy coś takiego :evil_lol: Porozmawiaj z naszą Asią, to Ci to dokładnie wyjaśni :evil_lol: Quote
ageralion Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Agata sluchaj dziewczyn, dobrze prawia :evil_lol: Quote
agata_k Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 jakieś lekkie nagabywanie tu wyczuwam :D osz wy paskudniki, nie podkręcajcie mnie :diabloti: a tak szczerze, to ja z wielką chęcią i jakoś bym dała rade z dwoma samcami, bo z roku na rokm coraz bardziej zawzięta się robie :D ale niestety stan zdrowia Casanovy mi nie pozwala... charakter to on ma taki, że ast sąsiadów, który inne psy chce zabić to Kazika naszego jak suke traktuje :oops: ale po ostatnim badaniu serduszka u Niziołka się załamaliśmy i usłyszeliśmy bardzio złe wieści, więc póki Rudy jest z nami (a chciałabym żeby to trwało jak najdłużej) to niestety musimy na dobre zrezygnować z innych czworonogów w domku ... :( Quote
ania z poznania Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 ageralion napisał(a):Agata sluchaj dziewczyn, dobrze prawia :evil_lol: Nooo. Moi sąsiedzi mają ojca z synem, młody kilka razy próbował, na początku tak bardziej na zasadzie zabawy, jak już był wielkości ojca to spróbował na serio. To mu tatuś solidny łomot sprawił, taki zakończony weterynarzem, ale od tego czasu nigdy walka się nie powtórzyła. Quote
ageralion Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 ania z poznania napisał(a):Nooo. Moi sąsiedzi mają ojca z synem, młody kilka razy próbował, na początku tak bardziej na zasadzie zabawy, jak już był wielkości ojca to spróbował na serio. To mu tatuś solidny łomot sprawił, taki zakończony weterynarzem, ale od tego czasu nigdy walka się nie powtórzyła. To zupelnie jak ludzie - czasy krolow, wladcow i innych mi sie nasunely :evil_lol: Agatko mialam jednak nadzieje, ze Kazek dostanie lepsza diagnoze :( Przykro mi :( Quote
agata_k Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 ageralion napisał(a):To zupelnie jak ludzie - czasy krolow, wladcow i innych mi sie nasunely :evil_lol: Agatko mialam jednak nadzieje, ze Kazek dostanie lepsza diagnoze :( Przykro mi :( no my też liczyliśmy na lepsze wieści. widziałam ostatnio, że rudemu gorzej ale myślałam, że może ja jestem przeczulona... a dr Niziołek nas załamał. Dostaliśmy sporo nowych leków. Za jakieś 6 miesięcy dojdzie nam ostatnie stadium ratowania wiagrą, żeby rozszerzyć naczynia. Na dzień dzisiejszy, praktycznie całe serce (wszystkie zastawki i przedsionki) funkcjonują źle - krew powoli cofa się do płuc przez niedomykalność zastawki, tętnica płucna tak zwężona, że ledwo co krew przepływa, jedna komora serca powinna być 2/3 mniejsza od drugiej a obie są takie same (tak powiększone). na dodatek wątroba już jest powiększona. przed nami już tylko wodobrzusze i wiagra :( Dr. powiedział, że Casanova jest praktycznie jego "rekordem" biorąc pod uwage stan serca , przepływ krwi 7 metrów na sekundę, norma wynosi koło 3 :/ powiedział też, że jego zdaniem optymistycznie - 1 rok, ale tym razem wierze, że jest to błędna diagnoza... dlatego z chęcią bym Solusia albo innego brzydala przygarnęła ale nie jest to możliwe. a żeby było weselej to od jakiegoś czasu Kazek ma jeszcze dyskopatię odcinka szyjnego, więc ciągle są zastrzyki, praktycznie brak ruchu i musze go nosić po schodach itp. a weź podnoś kilka razy dziennie prawie 30 kg przy mojej "wielkiej" posturze :P zaśmieciłam temat... ale jakoś musiałam sie wyżalić troche komuś kto rozumie bzika na punkcie czworonogów :P a jak tam Solo? jakieś wieści są czy już zmienił dom? ktoś się sensowny odzywa w jego sprawie? Quote
ageralion Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 agata_k napisał(a):no my też liczyliśmy na lepsze wieści. widziałam ostatnio, że rudemu gorzej ale myślałam, że może ja jestem przeczulona... a dr Niziołek nas załamał. Dostaliśmy sporo nowych leków. Za jakieś 6 miesięcy dojdzie nam ostatnie stadium ratowania wiagrą, żeby rozszerzyć naczynia. Na dzień dzisiejszy, praktycznie całe serce (wszystkie zastawki i przedsionki) funkcjonują źle - krew powoli cofa się do płuc przez niedomykalność zastawki, tętnica płucna tak zwężona, że ledwo co krew przepływa, jedna komora serca powinna być 2/3 mniejsza od drugiej a obie są takie same (tak powiększone). na dodatek wątroba już jest powiększona. przed nami już tylko wodobrzusze i wiagra :( Dr. powiedział, że Casanova jest praktycznie jego "rekordem" biorąc pod uwage stan serca , przepływ krwi 7 metrów na sekundę, norma wynosi koło 3 :/ powiedział też, że jego zdaniem optymistycznie - 1 rok, ale tym razem wierze, że jest to błędna diagnoza... dlatego z chęcią bym Solusia albo innego brzydala przygarnęła ale nie jest to możliwe. a żeby było weselej to od jakiegoś czasu Kazek ma jeszcze dyskopatię odcinka szyjnego, więc ciągle są zastrzyki, praktycznie brak ruchu i musze go nosić po schodach itp. a weź podnoś kilka razy dziennie prawie 30 kg przy mojej "wielkiej" posturze :P zaśmieciłam temat... ale jakoś musiałam sie wyżalić troche komuś kto rozumie bzika na punkcie czworonogów :P a jak tam Solo? jakieś wieści są czy już zmienił dom? ktoś się sensowny odzywa w jego sprawie? :glaszcze::glaszcze::glaszcze::glaszcze::glaszcze::glaszcze::glaszcze::glaszcze: O Solo nikt nie pyta, byl jeden telefon z Bydgoszczy ale facet wiecej sie nie odezwal. Prawdopodobnie odstraszylo go to, ze Solo nie bedzie mogl skakac i wisiec na galezi jak amstaff znajomego, bo 8latek juz sie tak bawic nie powinien... ehhh Quote
mama blanki Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 spokojnie- pamiętacie Ajrona? też z papierami, też przepiękny i co? czekał chyba 3 miesiące na swojego, ale warto było;) z Solo mam nadzieję będzie podobnie, a co do skakania 8 latka, to spokojnie sobie poradzi- mój 10-latek wisi na gałęziach jak szczylek:evil_lol: Quote
ageralion Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 Ja rozumiem ze wisi, ale nie kazdy ast moze sie bawic w takie sporty, bo nie do konca sa one bezpieczne dla stawow. Ja bym bardzo ostroznie uczyla 8 latka takich zabaw, bo moga sie skonczyc tragicznie ;) Pan chyba nie doczytal, ze Solo ma 8 lat, moze sie napalil na papier, a moze to bylo tylko moje odczucie, niewazne wiecej sie nei odezwal i tak ;) Quote
Recommended Posts