Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No chyba nici będą. Domek ogólnie jest ok pani ma dobre serce i bardzo chce pomóc z tym że chyba ma inne wyobrażenie o posiadaniu psa. Im się wydawało że wypuszczą psa na ogródek i dadzą jeść a pies w zasadzie zajmie się sam sobą. O tyle dobrze ze tam stale w domu ktoś jest obecny. Problem w tym że mają teren nieogrodzony. W każdym razie zostali uświadomieni że tu trzeba czegoś więcej. Mają zrobić naradę rodzinną i mocno przemyśleć temat. Czuję że nic z tego szukamy dalej

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Glutofia napisał(a):
No chyba nici będą. Domek ogólnie jest ok pani ma dobre serce i bardzo chce pomóc z tym że chyba ma inne wyobrażenie o posiadaniu psa. Im się wydawało że wypuszczą psa na ogródek i dadzą jeść a pies w zasadzie zajmie się sam sobą. O tyle dobrze ze tam stale w domu ktoś jest obecny. Problem w tym że mają teren nieogrodzony. W każdym razie zostali uświadomieni że tu trzeba czegoś więcej. Mają zrobić naradę rodzinną i mocno przemyśleć temat. Czuję że nic z tego szukamy dalej

to takiej rodzinie pasowałby Fart, ale znowu ogrodzenia brak.

Posted

Dla nas trudno znaleźć odpowiednią rodzinę, wiemy czego pies wymaga, ale obawiam się że dla większości to my mamy coś nie tak w głowie, tak u nas jest pies to pies, ludzie nie zdają sobie sprawy z jego potrzeb, wystarczy posłanie, podwórko, buda, miska napełniana raz dziennie i szczepeienie przeciw wściekliźnie, ale to musza przeminąć jeszcze ze dwa pokolenia, żeby mentalność się zmieniła

Posted

Oj nie. Hanusia musi mieć prawdziwy, taki domek jaki my uważamy za dobry.
Ogródek suuper, ale i dom,kanapę,kominek i ludzi do przytulania, spacerów, biegania.

Szukajcie nadal.!

Posted

Glutofia napisał(a):

Może innego kundelka im podesłać? Jak myślisz opieka będzie? Bo mam na oku awaryjną suczkę z którą nei ma co zrobić :( - odpowiedz na priv jak możesz chyba będzie szybciej. Bo niekiedy i te podwóro i micha niektórym nieszczęśnikom pasują.

Posted

Myślę że to dobry dom ale nie dla Hani. Państwo nie wyrażali chęci przygarnięcia innego psa, myślę że zadziałali pod wpływem emocji zobaczyli Hanię w tv no i żal im się zrobiło

Posted

Cos sie cyknie, ale nie obiecuje ze dzisiaj wstawie.
Od przyszlego tygodnia jestem nieco "wolniejsza" to i wiecej czasu na forum bedzie...o ile wczesniej nie zamarzniemy.
Hanie doslownie trzeba na spacery na sile wypychac:shake:

Posted

Furciaczku! To kolejne potwierdzenie, że Hania to 100% dog. Moje też ludzkim głosem mówią: "Sama sobie spaceruj, my takie głupie nie jesteśmy". Wychodzą tylko na siq i już. Z trudem w południe wyciągam je na 10-15 minutowy spacer.

Posted

To samo dzis Tosiek rano zrobił, deptał juz przy drzwiach ja otwieram, a jego jakby jakas traba powietrzna wepchnęło do korytarza, jak podmuch, próbuje go namówić drugi raz nos wystawił i w nogi, a widzę, ze zaraz sie dosłownie zleje, musiałm go siła wypychać

Posted

U nas jest "tylko" -15° i Jambo tez nie chce wychodzic, tzn wylatuje w ostatniej chwili i zaraz potem puka lapa w drzwi i hop na kanape przed kominkiem......