Emma53 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Tinka dzisiaj dostała drugą porcję antybiotyku. Wszystko z nią dobrze. Ranka sucha. Już chodzimy na spacery. Trochę przez ten zabieg znów zrobiła się strachulką i znów z emocji posiusiuje. Przed zabiegiem były już dwa dni suche. Bardzo lubi siedzieć u mnie na kolanach i się tulić. Siedziała by tak bez końca. Straszny z niej pieszczoch. Quote
Akrum Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 cioteczki, trzymajcie kciuki jutro :) Quote
Akrum Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 I stało się :) Tinka dzisiaj miała wizytę pewnego miłego Pana, który nie zraził się siusianiem i klapaniem ze strachu, który powiedział pewne magiczne słowa do Tinki, że domek do którego ją zabiera będzie już ostatnim domkiem, w którym zamieszka :):):) Tak, wlaśnie tak :) Tinka pojechała dzisiaj do nowego domku :) Zamieszka z Panią i Panem, którzy tydzień temu pochowali swojego 11 letniego przyjaciela. Tinka się bardzo spodobała, a ja wiem i Pyrdka też to czuje - że Tinka będzie miała najwspanialszy domek na świecie :) Będzie szczęśliwa :) Takie domki byśmy chciały dla wszystkich naszych psiaków :) Tina - bądź szczęśliwa i pokaż że warto było cię adoptować :) Z drogi dostałam sms, że jest wszystko dobrze, Tinka już zaczeła lizać Pana po ręce :) Jak się cieszę, że mała rudzizna ma tak fajny domeczek :) Dziękujemy :) piesia - Tobie dziękuję za podesłanie nr do Pana :) Quote
Pyrdka Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Tak Tinusia starchusia pojechała do siebie. To cudowny psiak. U mnie czekała na przyjazd swojego Pana. Ktoś musiał ja bardzo skrzywdzić. Leżałyśmy sobie 1,5 godzinki przytulone. Tak czuła się bezpieczna. Każdy gwałtowny ruch powodował u niej strach i podsikiwanie. Bidusia. Wierzę ,że w swoim domu będzie szczęśliwa. Ta mała szczurzyca skradnie serducho, każdego w 5 minut. Quote
Plicha Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Ale super wiadomości :multi::multi::multi: Quote
piesia Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Nie ma za co :) . Nasz Ozonek poszedł wcześniej do domku , ale miałam nadzieję , że na tych ogłoszeniach ozonkowych jakiś inny psiak skorzysta :) . Cieszę się , że Tinka skorzystała na spadku po Ozonku . Poza tym jestem pełna podziwu jak Ty to sprawnie wszystko zorganizowałaś . Dla nas byłoby trochę za daleko , żeby to szybko przeprowadzić . No i do tego nasze dwa rudaski , które mogłybyśmy zaproponować w zamian za Ozonka schodzą z kwarantanny dopiero przed samymi świętami . Quote
Akrum Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 żeby tak sprawnie poszło szukanie domu dla 6 mieisęcznej suni, która w niedzielę do mnie przyjedzie, której szukamy domku, ale ludzie się odstraszają, bo ma nużycę... Quote
Andzike Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Fantastyczne wieści! :) Kolejna szczęsciara uratowana przez niesamowity nowotomyski team! :) Gratulacje dziewczyny, jesteście wielkie:loveu: Quote
Juldan Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Łoooo matuchno, ale super:multi::multi::multi: Malutka ale masz farta:) Dziewczyny gratuluję Quote
Elza22 Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 szczęściara:multi::multi::multi: Wszystkiego dobrego malutka Quote
Akrum Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Dzisiaj rano już pan zadzwonił, że u Tinki wszystko dobrze i dostałyśmy śliczną fotkę mms, Tinka w pościeli :loveu::loveu::loveu: Państwo bardzo przeżywają fakt, iż Tina jest taka lękliwa, że ze strachu siusia pod siebie, ewidentne objawy tego, że ktoś ją musiał bić. Tinka zjadła z apetytem pyszne śniadanko i obiadek, Pan powiedział że ona taka drobinka, taka chudziutka jest. Że na pewno u nich nabierze ciałka, pięknego futerka - będzie w dobrej kondycji :) zamówią jej bardzo dobrą karmę. Po południu znów z Panem rozmawiałam, był akurat z Tinką na spacerku - bidulka troszkę się bała przechodzących ludzi, mocno wiejącego wiatru. Ale państwo są cierpliwi, więc spokojnie wyprowadzą Tinkę na prostą :) Cudowny domek, Tinka będzie tak bardzo kochana, że nie jeden psiak by jej mógł tego pozazdrościć :) Quote
Andzike Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Fantastyczne wieści !!! Akrum, prześlij mi tego mmsa, wrzucę na wątek zdjęcie Tinki w pościeli:loveu: Quote
Pyrdka Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Potwierdzam. Tinka nie mogła lepiej trafić. Też dostałam 2 mms-y i Pan dzwonił do mnie. Opowiadając o maleńkiej, co chwilę łamała mu się głos. Nie mógł zrozumieć jak można skrzywdzić taka niuńkę. Zrobią wszystko, aby maleńka wyszła z tej traumy. Tak pięknie o niej mówił,że łzy same mi leciały. Quote
Andzike Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 [quote name='Akrum']poleciało kochana :) Dopiero teraz, ale nacieszcie oczy :D Quote
Akrum Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Aniu, dziękuję ślicznie :) Mam nadzieję, że Czili, która jutro zamieszka u mnie też znajdzie szybko tak fajniutki domek :) Quote
Penny Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 [quote name='Penny']Tinusia znajdzie swój dom, myślę, że jeszcze w tym roku :) Cytuję samą siebie :) Cieszę się, że miałam rację :) Dziewczyny, jesteście super Quote
Pyrdka Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Penny, Ty tez jesteś super!!! Robisz piękne ogłoszenia. Quote
Akrum Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 Wczoraj znów z Panem rozmawiałam :) Kochana Tinusia była u Pana doktora, ranka ładnie się goi, szwy już się rozpuszczają :) Jednym słowem - wszyscy są zadowoleni i Tinka i pańciostwo :) A Pan wczoraj nap przetransportował Czili, moją tymczasowiczkę z Leszna do Nowego Tomyśla - za co ślicznie dziękujemy :) Jak również dostaliśmy ponad 7 kg karmy dla psa z chorymi nerkami i leki - za co również ogromne ukłony :) Quote
Pyrdka Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Pan o Tincę mówi- Nasza Niuńka :lol:. Wczoraj na pożegnanie jak odbierałam Czili- to wyściskał mnie i ze łzami w oczach bardzo nam za Tinkę podziękował.:lol: Quote
Akrum Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 Tina to super psina, więc i do takiego domku trafić musiała :) Quote
Recommended Posts