Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tinka dzisiaj dostała drugą porcję antybiotyku. Wszystko z nią dobrze. Ranka sucha. Już chodzimy na spacery. Trochę przez ten zabieg znów zrobiła się strachulką i znów z emocji posiusiuje. Przed zabiegiem były już dwa dni suche.
Bardzo lubi siedzieć u mnie na kolanach i się tulić. Siedziała by tak bez końca. Straszny z niej pieszczoch.

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I stało się :)

Tinka dzisiaj miała wizytę pewnego miłego Pana, który nie zraził się siusianiem i klapaniem ze strachu, który powiedział pewne magiczne słowa do Tinki, że domek do którego ją zabiera będzie już ostatnim domkiem, w którym zamieszka :):):)
Tak, wlaśnie tak :) Tinka pojechała dzisiaj do nowego domku :) Zamieszka z Panią i Panem, którzy tydzień temu pochowali swojego 11 letniego przyjaciela.
Tinka się bardzo spodobała, a ja wiem i Pyrdka też to czuje - że Tinka będzie miała najwspanialszy domek na świecie :) Będzie szczęśliwa :)
Takie domki byśmy chciały dla wszystkich naszych psiaków :)

Tina - bądź szczęśliwa i pokaż że warto było cię adoptować :)

Z drogi dostałam sms, że jest wszystko dobrze, Tinka już zaczeła lizać Pana po ręce :)

Jak się cieszę, że mała rudzizna ma tak fajny domeczek :)

Dziękujemy :)

piesia - Tobie dziękuję za podesłanie nr do Pana :)

Posted

Tak Tinusia starchusia pojechała do siebie. To cudowny psiak. U mnie czekała na przyjazd swojego Pana. Ktoś musiał ja bardzo skrzywdzić. Leżałyśmy sobie 1,5 godzinki przytulone. Tak czuła się bezpieczna. Każdy gwałtowny ruch powodował u niej strach i podsikiwanie. Bidusia. Wierzę ,że w swoim domu będzie szczęśliwa. Ta mała szczurzyca skradnie serducho, każdego w 5 minut.

Posted

Nie ma za co :) . Nasz Ozonek poszedł wcześniej do domku , ale miałam nadzieję , że na tych ogłoszeniach ozonkowych jakiś inny psiak skorzysta :) . Cieszę się , że Tinka skorzystała na spadku po Ozonku .
Poza tym jestem pełna podziwu jak Ty to sprawnie wszystko zorganizowałaś . Dla nas byłoby trochę za daleko , żeby to szybko przeprowadzić . No i do tego nasze dwa rudaski , które mogłybyśmy zaproponować w zamian za Ozonka schodzą z kwarantanny dopiero przed samymi świętami .

Posted

żeby tak sprawnie poszło szukanie domu dla 6 mieisęcznej suni, która w niedzielę do mnie przyjedzie, której szukamy domku, ale ludzie się odstraszają, bo ma nużycę...

Posted

Dzisiaj rano już pan zadzwonił, że u Tinki wszystko dobrze i dostałyśmy śliczną fotkę mms, Tinka w pościeli :loveu::loveu::loveu:

Państwo bardzo przeżywają fakt, iż Tina jest taka lękliwa, że ze strachu siusia pod siebie, ewidentne objawy tego, że ktoś ją musiał bić.

Tinka zjadła z apetytem pyszne śniadanko i obiadek, Pan powiedział że ona taka drobinka, taka chudziutka jest. Że na pewno u nich nabierze ciałka, pięknego futerka - będzie w dobrej kondycji :) zamówią jej bardzo dobrą karmę.

Po południu znów z Panem rozmawiałam, był akurat z Tinką na spacerku - bidulka troszkę się bała przechodzących ludzi, mocno wiejącego wiatru. Ale państwo są cierpliwi, więc spokojnie wyprowadzą Tinkę na prostą :)

Cudowny domek, Tinka będzie tak bardzo kochana, że nie jeden psiak by jej mógł tego pozazdrościć :)

Posted

Potwierdzam. Tinka nie mogła lepiej trafić. Też dostałam 2 mms-y i Pan dzwonił do mnie. Opowiadając o maleńkiej, co chwilę łamała mu się głos. Nie mógł zrozumieć jak można skrzywdzić taka niuńkę. Zrobią wszystko, aby maleńka wyszła z tej traumy. Tak pięknie o niej mówił,że łzy same mi leciały.

Posted

[quote name='Penny']Tinusia znajdzie swój dom, myślę, że jeszcze w tym roku :)

Cytuję samą siebie :)
Cieszę się, że miałam rację :)
Dziewczyny, jesteście super

Posted

Wczoraj znów z Panem rozmawiałam :)

Kochana Tinusia była u Pana doktora, ranka ładnie się goi, szwy już się rozpuszczają :)
Jednym słowem - wszyscy są zadowoleni i Tinka i pańciostwo :)

A Pan wczoraj nap przetransportował Czili, moją tymczasowiczkę z Leszna do Nowego Tomyśla - za co ślicznie dziękujemy :)
Jak również dostaliśmy ponad 7 kg karmy dla psa z chorymi nerkami i leki - za co również ogromne ukłony :)

Posted

Pan o Tincę mówi- Nasza Niuńka :lol:. Wczoraj na pożegnanie jak odbierałam Czili- to wyściskał mnie i ze łzami w oczach bardzo nam za Tinkę podziękował.:lol: