SuperGosia Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Aby byl komplet w jednym miejscu dorzucam BOG IX ;) [IMG]http://images.littlefriends.multiply.com/image/3/photos/23/500x500/12/P1010420.JPG?et=UEeSkCWdgUgGvO4N3aYKTQ[/IMG] Quote
SuperGosia Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 P.S. Suczka, ktora wygrala grupe ma 8 lat :loveu: :multi: :multi: Quote
flashka-g Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Gosiu a nie masz moze z wyboru BOG IX jakiegos mojego zdjęcia z mopsikiem?;) Quote
flashka-g Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 [quote name='SuperGosia']P.S. Suczka, ktora wygrala grupe ma 8 lat :loveu: :multi: :multi:[/quote] to ja jeszcze dodam o ile sie nie myle to calkiem niedawno miala jeszcze miot choc po wlosie nie widac;) Quote
SuperGosia Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 [quote name='flashka-g']Gosiu a nie masz moze z wyboru BOG IX jakiegos mojego zdjęcia z mopsikiem?;)[/quote] Niestety :shake: Quote
flashka-g Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 [quote name='SuperGosia']Niestety :shake:[/quote] a mialam nadzieje i chrapke na jakies Twoje sliczne zdjątko:loveu: Quote
SuperGosia Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 [quote name='flashka-g']a mialam nadzieje i chrapke na jakies Twoje sliczne zdjątko:loveu:[/quote] Bedziesz miala, beziesz. Juz niedlugo ;) Quote
karolayna Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 [quote name='SuperGosia']P.S. Suczka, ktora wygrala grupe ma 8 lat :loveu: :multi: :multi:[/quote] chyba juz prawie 9 :loveu::loveu: Quote
Judit Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 przecież suka może miec ostatni miot w wieku 8 lat...? Quote
Dzidtka_Gl Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 jeśli suka jest w dobrej kondycji może mieć i później, pisze się zgodę do komisji hodowlanej o warunkowe krycie, nic w tym dziwnego Quote
SuperGosia Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Szczególnie, jeśli nie ma się miotów rok rocznie, a pies jest w świetnej formie, wybitny eksterierowo i "nie zajeżdżany" w przeszłości. Zanim kogoś osądzimy i potępimy, zróbmy najpierw dyskretny wywiad środowiskowy, by dowiedzieć się kto, po co, w jakim celu i dlaczego ;) Quote
zakla Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Dla mnie i tak to strasznie brzmi:cool3: wiem wiem, że często gęsto suki dziewięcioletnie są w genialnej kondycji (zwłaszcza te, które znam, sportowe owczary:evil_lol:), ale ja i tak dałabym jej spokój . Quote
Dzidtka_Gl Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 dokładnie, np kiedy ma sie sukę rasy długowłosej... najpierw robi się z nia Championaty itd pierwszy miot ma w wieku 4 lat, później np jeszcze 2 a w nich mało szczeniąt, to dlaczego nie kryć ??? to w Polsce sa sztuczne granice do kiedy , od kiedy, np niech mi ktos wyjasni dlaczego pies może kryc od 18miesiąca, bo ???? to hodowca powinien decydować Quote
SuperGosia Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 [quote name='zakla']9 lat i miot?:shake:[/quote] Nie skończone 8 gwoli ścisłości - krycie jak najbardziej regulaminowe ;) Wszystkie szczeniaczki urodziły się naturalnie, zdrowe, śliczniutkie - oby wszystkie takie się rodziły u młodszych suczek :) Quote
Dzidtka_Gl Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 [quote name='zakla']Dla mnie i tak to strasznie brzmi:cool3: wiem wiem, że często gęsto suki dziewięcioletnie są w genialnej kondycji (zwłaszcza te, które znam, sportowe owczary:evil_lol:), ale ja i tak dałabym jej spokój .[/quote] rasa rasie nie równa, przykładowo małe rasy w wieku 7 lat to "nówki" (pudle, lhasaki itd) a dogi ? molosy ??? często niedożywają tego wieku Quote
flashka-g Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 W Hiszpani z tego co wiem suki moga byc kryte chyba do 9-10 roku? Ale nie ma najnizszej granicy no i dla psow rowniez jest granica ze po skonczneiu ktoregos roku nie moga kryc- inaczej niz w Polsce gdzie psy moga kryc do swojej smierci. Quote
zakla Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Pewnie, że się nie równa. Ja osobiście mam zamiar pierwszy raz pokryć sukę w wieku 3-4 lat, po wszystkich badaniach i z paroma tytułami. Ale moim zdaniem 2-3 mioty to max, zwłaszcza przy takiej rasie o stosunkowo małym pogłowiu w Pl. I osobiście nie mam nic przeciwko kryciu po raz pierwszy cztero czy pięcioletniej suki, natomiast takiej ledwo po zrobieniu uprawnień owszem:evil_lol: Na lhasakch się nie znam zupełnie. Quote
Agasia Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 [quote name='flashka-g']W Hiszpani z tego co wiem suki moga byc kryte chyba do 9-10 roku? Ale nie ma najnizszej granicy no i dla psow rowniez jest granica ze po skonczneiu ktoregos roku nie moga kryc-[B] inaczej niz w Polsce gdzie psy moga kryc do swojej smierci.[/B][/quote] A to tez zle bo znam "hodowcow" znanych, do ktorych zglasza sie wiele osob o reproduktorow i zamiast dawac namiary na chociazby psy mlodsze ze swojej hodowli, to kryja 12 letnimi, w już "niemodnym" typie, nie przekazujac nic dobrego... A mioty siegaja max 3 szczeniat.. :roll: kasa kasa Quote
filonek_bezogonek Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 [quote name='Agasia']A to tez zle bo znam "hodowcow" znanych, do ktorych zglasza sie wiele osob o reproduktorow i zamiast dawac namiary na chociazby psy mlodsze ze swojej hodowli, to kryja 12 letnimi, w już "niemodnym" typie, nie przekazujac nic dobrego... A mioty siegaja max 3 szczeniat.. :roll: [B]kasa kasa[/B][/quote] niektorzy sa tak zaslepieni swoim psem ze wydaje im sie ze nie ma innego godnego nastpecy i ze jego pies daje najlepsze szczeniaki... Quote
zakla Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 A niektórzy wybierają dla swojej suki psa o określonym pochodzeniu, eksterierze i charakterze, a nie jakiegokolwiek tej rasy z danej hodowli:diabloti: Zresztą potwornie się dziwię hodowcom, którzy zgłaszają się po jakiegokolwiek reproduktora:roll: i stanowczo nie popieram takiego działania:evil_lol: Quote
flashka-g Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 [quote name='Agasia']A to tez zle bo znam "hodowcow" znanych, do ktorych zglasza sie wiele osob o reproduktorow i zamiast dawac namiary na chociazby psy mlodsze ze swojej hodowli, to kryja 12 letnimi, w już "niemodnym" typie, nie przekazujac nic dobrego... A mioty siegaja max 3 szczeniat.. :roll: kasa kasa[/quote] no wlasnie:roll: Quote
grrrond Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=2bafae3e69118cd1][IMG]http://images20.fotosik.pl/213/2bafae3e69118cd1m.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5a042ec41e06f711][IMG]http://images21.fotosik.pl/158/5a042ec41e06f711m.jpg[/IMG][/URL] proszę i przepraszam za tyle czasu zwłoki, ale nie mogłam odnaleźć płyty... :lol: Quote
grrrond Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 posiadam jeszcze: borzoje, westie, owcz. niem., bouviera, oprócz tego jeszcze mix pojedynczych zdjęc różnych ras ;) jeśli ktos sobie coś życzy - piszcie, tylko przypominam, że jakosc niezadobra... :oops: Quote
Recommended Posts