Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za spotkanie;) Było bardzo fajnie. Mam nadzieję że bedziemy się częściej spotykać:p Silky teraz leży do góry kołami i mile wspomina gonienie twojego bokserka:multi:

Posted

Z Silky też ćwicze w czoraj była zbyt padnięta do tego jeszcze była nad jeziorkami i się na latała:cool3: Miałaś rację że w domu bedzie lepiej początkowo ją szkolić, zóważyłam że wtedy dociera to co do niej mówię;)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Wiesz co, jeżeli chcesz się spotkać tak po prostu na spacerek to zapraszam na ten wątek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=475&page=73[/url]

A jeżeli, żeby poćwiczyć obedience to ja z chęcią z tobą spotkam, bo chcę poćwiczyć ze Scoobym w rozproszeniu. :)

Posted

[quote name='sunprince']Wiesz co, jeżeli chcesz się spotkać tak po prostu na spacerek to zapraszam na ten wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=475&page=73[/URL]

A jeżeli, żeby poćwiczyć obedience to ja z chęcią z tobą spotkam, bo chcę poćwiczyć ze Scoobym w rozproszeniu. :)[/quote]
Spotkanie chetnie ale z Silky mam ostatnio problemy z jej ćwiczeniem żadne smakolyki do niej nie przemawiaja, zabawki tez nie, niewiem co mam z tym zrobic dlatego nie chce by twoj psiak sie nauczyl od niej nie posluszenstwa:-( Dzięki za link:p A jak ty szkolisz swojego psiaka?

Posted

[quote name='malaSilky']Spotkanie chetnie ale z Silky mam ostatnio problemy z jej ćwiczeniem żadne smakolyki do niej nie przemawiaja, zabawki tez nie, niewiem co mam z tym zrobic dlatego nie chce by twoj psiak sie nauczyl od niej nie posluszenstwa:-( Dzięki za link:p A jak ty szkolisz swojego psiaka?[/quote]

To może zacznę od końca.
Szkolę klikerem. :)
A jakie jej smakołyki dajesz? Ze Scoobym na początku było to samo, ale właśnie z powodu kiepskich smakołyków. :) Zmieniłam psie ciasteczka na kiełbaski i jest o niebo lepiej.
Scooby ma właśnie problem ze skupieniem się w obecności innego psa. I naprawdę nie przeszkadza mi, że Silky się buntuje i nie słucha ;) Scooby od niej tego nie przejmie, spokojnie. A ja bym z chęcią w obecności innego psiaka z nim poćwiczyła, bo co z tego, że w domu pięknie ćwiczy, jak przy psie jest kiepsko.
Więc jak będziesz miała ochotę na ćwiczenia w obecności innego psa to jestem chętna. :)

Posted

[quote name='sunprince']To może zacznę od końca.
Szkolę klikerem. :)
A jakie jej smakołyki dajesz? Ze Scoobym na początku było to samo, ale właśnie z powodu kiepskich smakołyków. :) Zmieniłam psie ciasteczka na kiełbaski i jest o niebo lepiej.
Scooby ma właśnie problem ze skupieniem się w obecności innego psa. I naprawdę nie przeszkadza mi, że Silky się buntuje i nie słucha ;) Scooby od niej tego nie przejmie, spokojnie. A ja bym z chęcią w obecności innego psiaka z nim poćwiczyła, bo co z tego, że w domu pięknie ćwiczy, jak przy psie jest kiepsko.
Więc jak będziesz miała ochotę na ćwiczenia w obecności innego psa to jestem chętna. :)[/quote]
Ja jestem za tym ze popatrze jak wy cwiczycie a Silky jest zdania ze za kielbaska to ja sama moge pocwiczyc a ona popatrzy;) a jak sie szkoli psa na klikera to znaczy jak go w to zaangazowac?

Posted

Hmm. Na początek kupujesz kliker. :razz:
A potem to już różne wersje są.
Jedni polecają zacząć od targetowania, inni od zapoznania z klikerem (klik - smakołyk, klik - smakołyk, i tak ileś tam razy).
Dużo informacji znajdziesz na stronie [url]www.kliker.z.pl[/url] - polecam!

Posted

[quote name='sunprince']Hmm. Na początek kupujesz kliker. :razz:
A potem to już różne wersje są.
Jedni polecają zacząć od targetowanie, inni od zapoznania z klikerem (klik - smakołyk, klik - smakołyk, i tak ileś tam razy).
Dużo informacji znajdziesz na stronie [URL="http://www.kliker.z.pl"]www.kliker.z.pl[/URL] - polecam![/quote]
Wielkie dzięki sprobuje:p Mam nadzieje ze mala bedzie chciala sie uczyc. A co do spotkania to daj znać jak ci pasuje ;)

Posted

Nie można edytować!?
Chciałam dodać, że nie sądzę, żeby Scooby ładnie pracował, bo jak piszę - ma problemy ze skupieniem uwagi w obecności innego psa.
Ale właśnie z tego powodu chcę ćwiczyć przy innym psiaku. :)

Posted

Mi pasuje codziennie.
W dni powszednie po południu.
W soboty po 14.
W niedziele cały dzień.
;)
Podaj termin i miejsce, ja się dostosuję.
Muszę zmykać, bo idę ze Scoobym na spacer, bo już trochę chłodniej się zrobiło. :)

Posted

[quote name='sunprince']Mi pasuje codziennie.
W dni powszednie po południu.
W soboty po 14.
W niedziele cały dzień.
;)
Podaj termin i miejsce, ja się dostosuję.
Muszę zmykać, bo idę ze Scoobym na spacer, bo już trochę chłodniej się zrobiło. :)[/quote]
Wiec moze srode ok 16 na cytadeli[przy dzwonie]:p