ewka i haker Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 jesli będziecie w parku solackim to moge przyjsc robiłam obi z moim psem może bede mogla dać jakieś rady ale i tak sie duzo nie znam;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CASIA&ttb Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 [quote name='ewka i haker']jesli będziecie w parku solackim to moge przyjsc robiłam obi z moim psem może bede mogla dać jakieś rady ale i tak sie duzo nie znam;)[/QUOTE] z tego co zdążyłam zauważyć na treningu to u twojego sznupa dość słabo z koncentracją(woli obwąchać sukę upiętą z boku czy iść osikać trawę) co przy każdym "sporcie" z psem jest najważniejsze ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewka i haker Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 [quote name='CASIA&ttb']z tego co zdążyłam zauważyć na treningu to u twojego sznupa dość słabo z koncentracją(woli obwąchać sukę upiętą z boku czy iść osikać trawę) co przy każdym "sporcie" z psem jest najważniejsze ;)[/quote] powiedziałam ze mogę dac jakies rady,a nie jak pracuje moj pies... jakieś doświadczenie mam,startowaliśmy w zawodach,robiłam z nim obi jakiś czas z sukcesami. przepraszam ale nie widziała Pani mojego psa jak pracuje w pelni i to co robi w przerwie to co innego niz jak pracuje w pelnym skupieniu co do sikania to jest pies. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CASIA&ttb Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 [quote name='ewka i haker']powiedziałam ze mogę dac jakies rady,a nie jak pracuje moj pies... jakieś doświadczenie mam,startowaliśmy w zawodach,robiłam z nim obi jakiś czas z sukcesami. przepraszam ale nie widziała Pani mojego psa jak pracuje w pelni i to co robi w przerwie to co innego niz jak pracuje w pelnym skupieniu co do sikania to jest pies.[/QUOTE] a na treningu pies nie pracuje w pełni??kiedy zwiał powąchać sobie sukę(wysterylizowaną :evil_lol: ) i miał w nosie prace na torze... chwali sie że coś wogóle robisz z psem i nie wygląda jak beczka na 4 serdelkach żeby nie było niedomówień jakby ktoś miał ochote na spacer nad wartą i wspólne ćwiczenie to my chętni-można zobaczyć że warto poświęcić czas na prace z psem i mieć nakręconego na przewodnika kompana :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewka i haker Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 [quote name='CASIA&ttb']a na treningu pies nie pracuje w pełni??kiedy zwiał powąchać sobie sukę(wysterylizowaną :evil_lol: ) i miał w nosie prace na torze... chwali sie że coś wogóle robisz z psem i nie wygląda jak beczka na 4 serdelkach żeby nie było niedomówień jakby ktoś miał ochote na spacer nad wartą i wspólne ćwiczenie to my chętni-można zobaczyć że warto poświęcić czas na prace z psem i mieć nakręconego na przewodnika kompana :p[/quote] czasem nie wszystko sie udaje i to ze on czasem pobiegnie gdzieś to sie zdarza,tam bardziej jak jest jakiś nowy pies ale nie wie Pani ja on pracuje w Obi to te komentarze mogla by Pani zachować dla siebie.oceniać mogą osoby ktore widziały jak moj pies to robi a to maja bys spotkania obi a nie agility:cool1: to co robie to moja sprawa a ten pies robi wiele ciekawych rzeczy ja poświęcam wiele czasu na prace z moim psem i jest on nakręcony:p i osiągnęłam z nim juz wiele tego co chciałam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaudia&Manta Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 [QUOTE]a na treningu pies nie pracuje w pełni??kiedy zwiał powąchać sobie sukę(wysterylizowaną :evil_lol: ) i miał w nosie prace na torze... chwali sie że coś wogóle robisz z psem i nie wygląda jak beczka na 4 serdelkach [/QUOTE] Jeżeli widziałaś Hakera , wtedy gdy obwąchiwał trawę , czy sukę to faktycznie nie widziałaś go pracującego w pełni .. a zresztą co Ty możesz o nim wiedzieć , widząc go raz czy dwa.. Tak się składa , że np. Ja z Mantą dzięki Ewie nauczyłyśmy się elementów Obi , bo to ona nam pokazała jak i co .. Każdy pies raz po raz ma odchyły , nawet najlepiej nakręcony z najlepszym kontaktem z przewodnikiem .. No chyba że Figa jest wyjątkowa i nie ma ..?:evil_lol: No tak , bo Twoje psy są wspaniałe :p Jakoś mam chcęci napisać co nieco ale nie napiszę , bo nie widziałam pracującej Figi .. I w przeciwieństwie do Ciebie nie oceniem psa po jednym razie . [QUOTE]żeby nie było niedomówień jakby ktoś miał ochote na spacer nad wartą i wspólne ćwiczenie to my chętni-można zobaczyć że warto poświęcić czas na prace z psem i mieć nakręconego na przewodnika kompana :p [/QUOTE] Ojej .. jakoś po takowych Twoich wypowiedziach nie miałabym ochoty na spotkanie z Tobą .. twoim zdaniem to "artefaktowcy" się wywyższają , a moim zdaniem Ty .. Wszyscy i ich pieski są bebe , tylko Ty masz super kontakt z super nakręconym bezodchyłopwym , doskonałym psem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CASIA&ttb Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 [quote name='klaudia&Manta']Jeżeli widziałaś Hakera , wtedy gdy obwąchiwał trawę , czy sukę to faktycznie nie widziałaś go pracującego w pełni .. a zresztą co Ty możesz o nim wiedzieć , widząc go raz czy dwa.. Tak się składa , że np. Ja z Mantą dzięki Ewie nauczyłyśmy się elementów Obi , bo to ona nam pokazała jak i co .. Każdy pies raz po raz ma odchyły , nawet najlepiej nakręcony z najlepszym kontaktem z przewodnikiem .. No chyba że Figa jest wyjątkowa i nie ma ..?:evil_lol: No tak , bo Twoje psy są wspaniałe :p Jakoś mam chcęci napisać co nieco ale nie napiszę , bo nie widziałam pracującej Figi .. I w przeciwieństwie do Ciebie nie oceniem psa po jednym razie . Ojej .. jakoś po takowych Twoich wypowiedziach nie miałabym ochoty na spotkanie z Tobą .. twoim zdaniem to "artefaktowcy" się wywyższają , a moim zdaniem Ty .. Wszyscy i ich pieski są bebe , tylko Ty masz super kontakt z super nakręconym bezodchyłopwym , doskonałym psem .[/QUOTE] o joooj,kólko wzajemnej adoracji ruszyło na odsiecz,nigdzie nie napisałam i nie powiedziałam że moje psy są najlepsze i pod jakim względem więc wrzuć na luz a moje zdanie zostaw dla mnie a nie kreoj wg swojego widzi misie... nie potrafisz normalnie dyskutować tylko od razu jedziesz sobie??ja psa widziałam wiec moge wypowiedziec sie na jego temat TY nie widziałaś żadnego z Moich psów pracujących wiec o czym chcesz dyskutować?? zresztą zrobiłaś off topa-masz jakies problemy to moje PW zaprasza Ps. Figa jest wyjątkowa...:evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokosek Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 hej :) to może ja z małym tez bym sie przyłączyła. Ma dopiero 6 miesięcy ale chętnie się uczy. Jak dla mnie Park Sołacki może być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobrad Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Casia bo tutaj tak już jest: jak ośmielisz się wyrazić swoje zdanie momentalnie masz na karku wszystkie psiapsióły osoby , która poczuła się dotknięta. Przy czym natychmiast okazuje się, że: jesteś taka , owaka, nic nie wiesz itd.:diabloti: Już to przerabiałam lepiej robić swoje i nie pisać bo nie ma po co. Tak przy okazji : widziałam Figę w akcji i jestem pod wielkim wrażeniem pracy Figulca i jej skupienia, a do tego profesjonalizmu ciotki będącej jej właścicielem. Wracając do tematu: ja także chętna na spotkanie z 18% łaciatym;) psychicznie to jeszcze dziecko , chociaż roczek skończony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewka i haker Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 ostatnie słowo do [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/11960.html"]CASIA&ttb[/URL] jak masz mówić na temat mojego psa ze nie umie sie skupić(dziwne ze ma osiągnięcia^^) i sugerować ze nie dam żadnych rad to może przyjdź na spotkanie i to zobacz a nie tak sobie gadasz;) nie mam ochoty sie z Pania kłócić bo to sensu nie ma chyba ze Pani lubi :p [quote name='Kokosek']hej :) to może ja z małym tez bym sie przyłączyła. Ma dopiero 6 miesięcy ale chętnie się uczy. Jak dla mnie Park Sołacki może być.[/quote] o super będą dwa sznupki:loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azir Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 [B][COLOR=SeaGreen]Co to za rozróba? :diabloti: Obedience to sport dla zsocjalizowanych (nie tylko psów):mad: Czy mam ten temat zmoderować?[/COLOR][/B] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewka i haker Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 ja juz swoje powiedziałam i nie mam zamiaru wchodzić w jakas dyskusje czekam wiec na spotkanie:) może jednak ktoś jeszcze ma ochotę sie spotkać:lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jureja Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 To co kiedy spotkanie?Może w piątek lub w sobotę?W Parku Sołackim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewka i haker Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 mówisz o tej sobocie? ja bym proponowała niedziele ale jak nie to po prostu mnie nie będzie bo w sobotę dopiero beda w poznaniu bo teraz siedze z psem w kolobrzegu i pracujemy w każdych warunkach na rożnych terenach:lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jureja Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Mówiłam o tej sobocie ale niedziela tez może być:-). Kto jeszcze chętny w tą niedzielę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokosek Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 ja w niedziele niestety nie dam rady :( bawcie sie dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewka i haker Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 ja jednak w niedziele mam trening wiec raczej tez odpadam wiec milej zabawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania&Psy Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 mi pasuje piątek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta23t Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 [B]Ewa i Kokosek[/B] ciesze się że się dołączycie:lol: ja niestety od 5 stycznia 2 tygodnie kwarantanny:shake: więc jeszcze nie da rady..chyba, ze sama bez psa albo z moją anty ucząca malanką:evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaRa_ Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Co do kłótni powyżej: Figa faktycznie w Kasie wpatrzona jak w obrazek, widziałam więc wiem co mówię ;) Hakera też widziałam dość często przy pracy w ciężkich warunkach suki w cieczce. Cobrad masz całkowitą rację ;) Mi pasuje sobota i niedziela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania&Psy Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 i jak tam? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaudia&Manta Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 W takim razie i ja jestem chetna , na jakieś spotkanie .. Chetnie zobaczę ładnie pracującą Figę , no i resztę . Może w ten weekend ?;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jureja Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Mi pasuje ta niedziela:-). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaudia&Manta Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Miw sumie niedziele też by pasowała , tylko gdzie , i októrej ? I fajnie większą grupą by było :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaRa_ Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 [quote name='Jureja']Mi pasuje ta niedziela:-).[/QUOTE] Ja chyba mam wolną niedziele ;) Ja jestem za laskiem marcelińskim albo Wartą. W pierwszym miejscu na pewno spokojniej na takie rzeczy czy cokolwiek z tego wyjdzie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts