la_pegaza Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Oby jutro było tak słonecznie jak dziś :D Do zobaczenia ;) Quote
malaSilky Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 :multi: Cześć chciałam się z Wami przywitć! jestem córką Anetty-Silky. Już niedługo dołącze do Was z moim małym szczeniaczkiem. ten mały szczeniek pod moim loginem to śliczny brat Silky. Quote
Marta i Wika Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 A my miałyśmy jechać do rodziców, a ostatecznie wylądowałyśmy na agility w Tulcach. Ale za tydzień będziemy :-) Quote
Silky Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 Bawcie się w weekend dobrze:lol: . Jeszcze niestety bez nas:shake: . Powodzenia i napiszcie jak było:placz: . Quote
Azir Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 [B]Silky[/B], teraz jest tu tyle śniegu, że Twój maluch przepadłby z kretesem :lol: A jeśli chodzi o zajęcia, to nikt nie przyszedł choć pogoda była super. Mówiłam, że najlepiej byłoby zacząć wiosną :cool3: Quote
la_pegaza Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 I tu się mylisz, bo my byliśmy ;) Na polanie to bez ochraniaczy czy odpowiednich spodni byłoby ciężko :lol: Pogoda była super, psy sobie pobiegały, a Lexi oswoiła się z widokiem sanek i narciarzy na biegówkach :) Quote
Silky Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 Może nauczę Silky jazdy na desce - tak na pierwsze zajęcia - bo żeczywiście mi zginie w tym śniegu.;) Quote
Azir Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 No to musieliśmy się jakimś cudem rozminąć :lol: Quote
nefre Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Ja odpałam z powodu Głogowa, ale póki będzie taki śnieg, to my niestety rezygnujemy, bo młody ginie w większych zaspach, no i on niestety z tych marznących Quote
paulinka1128 Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Witam wszystkich ja z chęcią bym się przyłączyla do spotkań z moim psem (dwu letni ast) jednak bardziej by nam pasowalo na wiosne bo mieszkamy na winogradach i na Marcelin mamy bardzo daleko tym bardziej, że nie mamy samochodu. Chciala bym się jeszcze dowiedzieć czy jest na tych spotkaniach ktoś kto zna się na szkoleniu psow i wogole mniej wiecej jak to wygląda? pozdrawiamy :) a to jest Rocki [url]http://img297.imageshack.us/img297/990/cam3286po7.jpg[/url] [url]http://img6.picsplace.to/img6/23/S6000011.JPG[/url] Quote
Silky Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 a to jest Rocki [URL]http://img297.imageshack.us/img297/990/cam3286po7.jpg[/URL] [URL]http://img6.picsplace.to/img6/23/S6000011.JPG[/URL][/quote] To jest amstaf. Quote
paulinka1128 Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 No wiem przeciez to napisałam ast to w skrocie amstaff. Mam nadzieje, ze jego rasa w niczym nie przeszkadza. Quote
Azir Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Wygląda to tak, że spotykają się miłośnicy obedience z psami, które już coś potrafią i wspólnie pracują, pomagają sobie nawzajem i doradzają. Nie jest to kurs. Żeby z nami pracować, trzeba mieć jednak jakieś podstawy - może być to np psie przedszkole albo kurs PT. Chodzi o to, aby przewodnicy już potrafili pracować z psami. Psy muszą być zsocjalizowane i przywoływalne, bo to gwarantuje bezpieczeństwo innych uczestników oraz pewien komfort pracy. Spotykamy się raz w tygodniu, ale to nie oznacza, że psiarze nie ćwiczą w inne dni. Piszę o tym aby ewentualni chętni nie rozczarowali się po 1 razie, bo my nie szkolimy cudzych psów :). Tu każdy pracuje raczej sam, tyle tylko, że gdzieś obok jest drugi maniak który też wykonuje z psem jakieś ćwiczenie starając się nie przeszkadzać za bardzo innym. Niekiedy zostawiamy kilka psów na wspólnym warowaniu, czyjaś pomocna dłoń położy swój patyczek do wybierania przedmiotu lub pachołki małego kwadratu. Osoby które ćwiczą z nami mogą reprezentowć różne rodzaje nagradzania. Są tacy co ćwiczą ze smakołykiem, są tacy co z piłeczką. Niektórzy mają w ręce klikera, nikt nie używa kolczatki:razz: . Quote
ksara Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Azir - widzę,że masz już łączność ze światem :multi: Moje dziewczynki w taką pogodę robią wszystko oprócz tego co ja bym chciała :( Mogę zapomnieć o siadaniu i warowaniu, a chodzenie przy nodze też nie wygląda tak jak trzeba bo one idąc jedzą śnieg :placz: Ćwiczymy w domu i czekamy na zieloną trawkę :eviltong: Quote
Silky Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 A może dołączycie jakieś małe foteczki z ćwiczeń? Quote
Marta i Wika Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 [quote name='Silky']A może dołączycie jakieś małe foteczki z ćwiczeń?[/quote] Może za tydzień wezmę aparat, to coś porobię :-) Quote
Silky Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 [quote name='Marta i Wika']Może za tydzień wezmę aparat, to coś porobię :-)[/quote] Wielkie dzięki. Quote
la_pegaza Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 my niestety będziemy we Wrocławiu :( ale jak ktoś ma ochotę w tygodniu to jesteśmy za :) w końcu mamy ferie :lol: Quote
Azir Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Chętnych do obejrzenia zdjęć grupy Dobry Pies zapraszam do [url=http://obediencepoznan.cyberdusk.pl/galeria/main.php]galerii[/url] Quote
Silky Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Zmieniliście topic bo Was cosik nie widzę? Jak tak dajcie znać gdzie się przeszczepiliście.:lol: Quote
frruzia Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 haha pogoda chyba trochę odstraszająca, w środę już się ucieszyłam, że fajnie się robi a tu znowu śnieg i błocko :shake: Quote
Boidae Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Mógłby mnie ktoś uświadomić co to są te obedience? Moze byśmy sie przyłączyli:cool3: Quote
Marta i Wika Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [quote name='Boidae']Mógłby mnie ktoś uświadomić co to są te obedience?[/quote] Obedience to sport z zakresu posłuszeństwa. Moze byśmy sie przyłączyli:cool3:[/quote] Zapraszamy ;-) Quote
Jureja Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Ja chętnie przyjade z seterką ;) .Nie jesteśmy zbytnio zaawansowane,a właściwie to niewiele umiemy ale chyba możemy popatrzeć? Kiedy najblizsze spotkanie? Quote
Recommended Posts