Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=Arial, sans-serif]Ciepłych, pełnych radosnej nadziei świąt Zmartwychwstania Pańskiego,[/FONT][FONT=Arial, sans-serif]smacznego jajka, mokrego dyngusa, mnóstwo wiosennego optymizmu [/FONT][FONT=Arial, sans-serif]a także słonecznych spotkań z budzącą się do życia przyrodą.Pogody w sercu i radości płynącej ze Zmartwychwstania Pańskiego oraz smacznego święconego w gronie najbliższych szczerze Wam życza [/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Ania Szelka i Co.[/FONT]

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 5 weeks later...
Posted

A ququ! Supriza ;) Wpadłyśmy w przerwie nerwowego szukania zimowych ubrań na wakacyjny wypad :)
Chłopaki, Wam też zimno? To patrzcie i grzejcie się w świetle zawsze zabójczo skromnej Gwiazdy

• 3 months later...
  • 1 year later...
  • 9 months later...
Posted (edited)

Tosia umarła 15 października...

Do samego końca pozostała dumną, upartą, niezależną i wszystkowiedzącąnajlepiej Hrabianką. Demencja postępująca od ponad 2 lat, złośliwy i nieoperacyjny gruczolakorak jamy nosowej z przrzutami do płuc utrudniający coraz bardziej oddychanie i jedzenie, postępujące zwyrodniania stawów i kręgosłupa coraz bardziej utrudniające samodzielne poruszanie... żadna chroba i słabość nie były w stanie zniszczyć jej wiary w swoją moc i władzę. Jeszcze rano zrobiła dym psom za płotem, musiałam ją brać na ręce, żeby się z tej złości na brak szacunku nie udusiła...

Miałam nadzieję, że psi bóg nie wytrzyma, wyrzucony z własnego łóżka, kanapy, tronu i czy co on tam ma, sprowadzony do roli służącego i kucharza, pogryziony i pomiatany - każe Tosi natychmiast wracać tam skąd przyszła. Ale widać on też uznał, że to cena warta zapłacenia za milion powodów do śmiechu...

Żegnaj moja ruda Myszko...

Edited by zurdo