michelle04 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='michelle04']Wetka zbadała Bastusia i twierdzi, że to może być zespól końskiego ogona oraz czyraczyca okoloodbytowa Dostal leki: Diasayl No-Spa SYNERGAL X2 Rapidexum x2 Któryś z nich to steryd, by postawić go na nogi, jeśli nie pomoże można spróbować innego leczenia,ale na chwilę obecną dostał te leki i w piątek ma być powtórka, Jeśli pomogą to mówi, że można go podleczyć sterydami, no ale to jest tylko leczenie doraźne, bo zabieg jest bardzo ryzykowny ze względu na wiek i słabe serduszko Serce się kraje, gdy patrzę na niego jak próbuje wstać i nie może, widać, że męczy go to i nie wie co się z nim dzieje:-( Pozytyw tylko jest taki, że je i pije,ale kupę zrobił pod siebie i chyba przez to też czuje dyskomfort Cioteczki wspomóżcie jakimś słowem i dobra myślą w intencji Bastka[/QUOTE] Tak Anula to jest zespół końskiego ogona :shake: Quote
michelle04 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 A tutaj krótki filmik, gdzie psiaki wariują jednak widać, że Bastusia nie zaczepiają, On sobie spokojnie spaceruje niepokojony przez nie [URL]http://w899.wrzuta.pl/film/aPEfkjgVTIY/20130319013[/URL] Quote
Anula Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='michelle04']A tutaj krótki filmik, gdzie psiaki wariują jednak widać, że Bastusia nie zaczepiają, On sobie spokojnie spaceruje niepokojony przez nie [URL]http://w899.wrzuta.pl/film/aPEfkjgVTIY/20130319013[/URL][/QUOTE] Ja nie widzę filmiku,nie otwiera mi się.A to schorzenie co pisałyśmy o nim da się jakoś leczyć? Rozmawiałaś z wetem? Teraz chyba Bastuliński nie bierze już tych leków? Quote
giselle4 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 przepraszam ja tylko na chwilkę Bastus bierze 1 tabletkę rano Vetmedinu 1tabletkę rano Arthroventu w południe czwartą czesc tabletki Encorton 1 tabletkę Vetmedinu wieczorem 1 tabletkę Arthroventu wieczorem to są zalecenia weta nic wiecej nie mozna jemu podawac ...to na razie. zas rozpoznanie to czyraczyca okołoodbytowa. Quote
michelle04 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='Anula']Ja nie widzę filmiku,nie otwiera mi się.A to schorzenie co pisałyśmy o nim da się jakoś leczyć? Rozmawiałaś z wetem? Teraz chyba Bastuliński nie bierze już tych leków?[/QUOTE] Na Zespól Końskiego Ogona w tym stadium potrzebny jest zabieg, raczej odradzany przez weta ze względu na wiek Bastusia [url]http://www.vetopedia.pl/article87-1-Zespol_konskiego_ogona_.html[/url] Quote
Martika&Aischa Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='giselle4']przepraszam ja tylko na chwilkę Bastus bierze 1 tabletkę rano Vetmedinu 1tabletkę rano Arthroventu w południe czwartą czesc tabletki Encorton 1 tabletkę Vetmedinu wieczorem 1 tabletkę Arthroventu wieczorem to są zalecenia weta nic wiecej nie mozna jemu podawac ...to na razie. [B]zas rozpoznanie to czyraczyca okołoodbytowa.[/B][/QUOTE] o rany :( Bastusiu zdrówka kochany psiaku :( Quote
giselle4 Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 [quote name='Martika@Aischa']o rany :( Bastusiu zdrówka kochany psiaku :([/QUOTE] zapomnialam ze jeszcze bierze 1 tabletkę witaminową...:) chodzi i jest prawie dobrze Quote
giselle4 Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 ciociu Bogusik na kleszcze ,pchły i wszy...oraz ciasteczka [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi7697/bcec9fa500242ca2514b4ad0/sdc14117[/IMG] [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi6717/dce95855002bf65c514b4acf/sdc14114[/IMG] [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi14679/1c2646d50002edf7514b4ad0/sdc14120[/IMG] cos dla ducha i dla ciała.... a za oknem zima brrrr pani Wiosno juz czas abys przyszła:) Quote
Bogusik Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Niech służy psiakom,bo pchły nic dobrego,a ukąszenie przez kleszcza jeszcze gorsze i wiadomo czym grozi!:cool3: Mam zapisane i na początku kwietnia zamówię drugie opakowanie arthrovetu,tak aby nie było przerwy w kuracji. Bastuniu, staruszku ciągle o Tobie myślę...:smile: Quote
asia-s Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Przyszly pieniazki od farmerka63 i winter7 Bastus serdecznie dziekuje :-) Aktualny stan finansow Bastka za marzec na 68 stronie. [B]AANKA prosze o oficjalna informacje na watku kiedy uregulujesz zalegle wplaty za rok 2012 i 2013. [/B] Quote
piescofajnyjest Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 witam Bastulinskiego i o zdrowie pytam;) Quote
giselle4 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 [quote name='Bogusik']Niech służy psiakom,bo pchły nic dobrego,a ukąszenie przez kleszcza jeszcze gorsze i wiadomo czym grozi!:cool3: Mam zapisane i na początku kwietnia zamówię drugie opakowanie arthrovetu,tak aby nie było przerwy w kuracji. Bastuniu, staruszku ciągle o Tobie myślę...:smile:[/QUOTE] dziękuje Bastus w zeszłym roku mial obroze przeciw kleszczom ale zabezpieczen nigdy dosyc:) Quote
giselle4 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 [quote name='piescofajnyjest']witam Bastulinskiego i o zdrowie pytam;)[/QUOTE] jest srednie ale chodzi mimo ze czasem nozki sie rozjezdzają czasem jest mała wpadka ale do przeskoczenia...umycia Martwi nas ze nie mozna jego operowac na czyraczyce ale mysle ze jeszcze pozyje i bedzie się cieszyc wiosna Quote
Martika&Aischa Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 [quote name='giselle4']zapomnialam ze jeszcze bierze 1 tabletkę witaminową...:) chodzi i jest prawie dobrze[/QUOTE] Grażynko ja cały czas trzymam z całych sił za zdrowie Bastusia!!! Quote
giselle4 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 [quote name='Martika@Aischa']Grażynko ja cały czas trzymam z całych sił za zdrowie Bastusia!!![/QUOTE] wiem zimno ale slonce daje nam nadzieje na wiosne Quote
Martika&Aischa Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 [quote name='giselle4']wiem zimno ale slonce daje nam nadzieje na wiosne[/QUOTE] Ja właśnie wróciłam z Aishą ze spaceru ......słońce piękne ale powietrze grudniowo - styczniowe ....brrrrrrr :placz: Quote
giselle4 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 (edited) [quote name='Martika@Aischa']Ja właśnie wróciłam z Aishą ze spaceru ......słońce piękne ale powietrze grudniowo - styczniowe ....brrrrrrr :placz:[/QUOTE] u nas tez to samo Troche pochodził dzisiaj i MALA WPADKA WIEC MALA KAPIEL TYŁKA I SIEDZENIE W CHACIE dzisiaj juz nie wyjdzie bo sie jeszcze przeziębi Edited March 25, 2013 by giselle4 Quote
Martika&Aischa Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 [quote name='giselle4']u nas tez to samo Troche pochodził dzisiaj i MALA WPADAKA WIEC MALA KAPIEL TYŁKA I SIEDZENIE W CHACIE dzisiaj juz nie wyjdzie bo sie jeszcze przeziębi[/QUOTE] ech ..pogoda nie sprzyja psiakom !!!!! Grażynko trzymajcie się cieplutko i byle do wiosny!!! Jak ciepło na dworze to i psiaki jakieś zdrowsze i radośniejsze ;) Quote
giselle4 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 [quote name='Martika@Aischa']ech ..pogoda nie sprzyja psiakom !!!!! Grażynko trzymajcie się cieplutko i byle do wiosny!!! Jak ciepło na dworze to i psiaki jakieś zdrowsze i radośniejsze ;)[/QUOTE] niech juz bedzie ta wiosna bo mi psiaki skisną w chacie:):) Quote
piescofajnyjest Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 zagladam do Bastulinskiego? co nowego? Quote
giselle4 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 wczoraj odwiedziła nas ciocia waplaczka z dziecmi i Tz i...Norka ugryzła Basie w reke Norka boi sie sybkich ruchow koło niej Basia troche płakala było mi przykro"( Bastus przyjmuje gosci obojątnie popatrzy,podejdzie i dalej spaceruje ...nie maja smaczka to po co przyszli:) Quote
Bogusik Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Zaglądam do Bastusia i cieszę się,że sobie podreptuje :smile: Quote
Martika&Aischa Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='Bogusik']Zaglądam do Bastusia i cieszę się,że sobie podreptuje :smile:[/QUOTE] i niech sobie drepta na swoich łapinkach jak najdłużej :) Quote
Recommended Posts