Jump to content
Dogomania

Bastek - Kudłaty aniołek . odszedł za T.M ...Kocham y Cię ,,nadal....

Recommended Posts

Posted

[quote name='Anula']Bastulinski ma ode mnie ogłoszonka w prezencie.
Dorotko kupiłaś Bastusiowi Vetmedin a ja zasponsorowałam ogłoszenia.
Vetmedin chyba starczy na trzy miesiące ale trzeba będzie i o tym pomyśleć aby nie zabrakło tableteczek bo przecież one poprawiają komfort Bastusiowego życia.[/QUOTE]

Anulko,bierze 2 tabletki dziennie
nie wystarczy
trzeba bedzie kupic pod koniec pazdziernika

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='giselle4']Anulko,bierze 2 tabletki dziennie
nie wystarczy
trzeba bedzie kupic pod koniec pazdziernika[/QUOTE]
Okey,dobrze,że napisałaś Grażyniu kiedy kończą się tabletki - to chyba są kapsułki.
Asia rozliczyła sierpień - [COLOR=#800000][SIZE=2][SIZE=2][COLOR=#800000][B]STAN NA DZIEN[/B][/COLOR][COLOR=#222222]: 31/08/2012: [/COLOR][B][COLOR=#800000]468[/COLOR][COLOR=#800000] zl[/COLOR][/B][/SIZE][/SIZE][/COLOR] - może prześle Tobie pieniążki na Vetmedin aby już był w zapasie-jak nie to jakoś wykombinujemy go.
Dzisiaj poszedł przelew-deklaracja-Anula i Bogusik.

Edited by Anula
Posted

[quote name='Anula']Okey,dobrze,że napisałaś Grażyniu kiedy kończą się tabletki - to chyba są kapsułki.
Dzisiaj poszedł przelew-deklaracja-Anula i Bogusik.[/QUOTE]

a wieczorem chcial mnie oszukac
i zjadł kiełbaske a tabletkę schował w kocyk
ale babcia znalazla i dała jaszcze raz....jest cwany
bo dostal kiełbaske wieksza....:)

Posted

[B]Asiu,[/B]mam prośbę abyś w poście w którym opisujesz stan zdrowotny Basta uzupełniła info. że podawane są tabletki Vetmedin na serce 2 x dziennie. Tę info oraz tę , która jest już zamieszczona w poście o Glukozaminie wytłuść.
Czy on nadal bierze glukozaminę?

Posted (edited)

[quote name='docha'][B]Asiu,[/B]mam prośbę abyś w poście w którym opisujesz stan zdrowotny Basta uzupełniła info. że podawane są tabletki Vetmedin na serce 2 x dziennie. Tę info oraz tę , która jest już zamieszczona w poście o Glukozaminie wytłuść.
Czy on nadal bierze glukozaminę?[/QUOTE]

tak Dorotko
bierze bo inaczej by nie brykal jak konik.
Jakajutro nie bedzie padac to zrobie pare fotek

Edited by giselle4
Posted

Mam prośbę. Zagłosujcie na moją Goldi. Do wygrania jest 10kg. karmy a ja mam prawie 20 bezdomnych kotów na utrzymaniu. Dziękuję .
[URL]http://www.petsupplies.pl/dachowiec-miesiaca.html?pID=490[/URL]

Posted (edited)

[quote name='docha'][B]Asiu,[/B]mam prośbę abyś w poście w którym opisujesz stan zdrowotny Basta uzupełniła info. że podawane są tabletki Vetmedin na serce 2 x dziennie. Tę info oraz tę , która jest już zamieszczona w poście o Glukozaminie wytłuść.
Czy on nadal bierze glukozaminę?[/QUOTE]

umiescilam info o Vetmedinie i glukozaminie wytluszczone w poscie nr 4, jesli trzeba jeszcze cos dopisac piszcie :-), nie wiem w ktorym poscie sa aktualne linki do ogloszen ( trudno mi teraz wertowac strony wstecz...) jesli ktos ma bede wdzieczna za wklejenie, rowniez umieszcze w poscie nr 4

[quote name='Anula']Okey,dobrze,że napisałaś Grażyniu kiedy kończą się tabletki - to chyba są kapsułki.
Asia rozliczyła sierpień - [COLOR=#800000][SIZE=2][SIZE=2][COLOR=#800000][B]STAN NA DZIEN[/B][/COLOR][COLOR=#222222]: 31/08/2012: [/COLOR][B][COLOR=#800000]468[/COLOR][COLOR=#800000] zl[/COLOR][/B][/SIZE][/SIZE][/COLOR] - może prześle Tobie pieniążki na Vetmedin aby już był w zapasie-jak nie to jakoś wykombinujemy go.
Dzisiaj poszedł przelew-deklaracja-Anula i Bogusik.[/QUOTE]

Anulka sierpien byl rozliczony w sierpniu a wrzesien we wrzesniu ;), natomiast [B][COLOR=#800000]stan na 30 wrzesnia [/COLOR][/B][COLOR=#800000]to byl [/COLOR][B][COLOR=#800000]493 zl ,
[/COLOR][/B][COLOR=#000000] Teraz zajelam sie pazdziernikiem i na godzine 6 rano Waszego czasu, bo u mnie 1 w nocy...;) stan konta Bastka [/COLOR][COLOR=#800000][B]wynosi 313 zl, [/B][/COLOR][COLOR=#000000]poniewaz zrobilam przed chwilka przelew za dt za pazdziernik a pierwszego pazdziernika przyszly wplaty od emma53 i asia-s
Twoich i Bogusik pieniazkow jeszcze nie mam na koncie ale jak pisze jest dopiero 6 rano Waszego czasu wiec na pewno dzisiaj kolo poludnia juz beda :-)
Wszyscy wplacaja regularnie za co dziekuje Bastus i jego "ksiegowa";), z malym wyjatkiem tj. pozwole sobie przypomniec aance ze do dnia dzisiejszego nie mam jej wplaty za miesiac lipiec, sierpien i wrzesien

[B]EDIT:
w poscie nr 2[/B] jest rozliczenie miesiecy [B]styczen - czerwiec[/B], pozniej cos zaczelo mi szwankowac przy edycji postu, tzn. nie moglam dopisywac kolejnych miesiecy, nie zapisywalo sie..., dlatego przenioslam rozliczenie kolejnych miesiecy od miesiaca lipca wlacznie do postu nr 3 czyli [B]w[/B] [B]poscie nr 3[/B] aktualnie znajduja sie rozliczenia miesiecy[B] lipiec - pazdziernik

[SIZE=2]EDIT: maja602 -[/SIZE][/B][SIZE=2] zaglosowane ale musimy sie zmobilizowac bo Goldi ma tylko 9 glosow...

[/SIZE][/COLOR]

Edited by asia-s
EDIT
Posted

[quote name='giselle4']a wieczorem chcial mnie oszukac
i zjadł kiełbaske a tabletkę schował w kocyk
ale babcia znalazla i dała jaszcze raz....jest cwany
bo dostal kiełbaske wieksza....:)[/QUOTE]

Taak cwana z niego bestyjka :)

Anula -piękne dzięki za ogłoszenia :) Rozamawiałam niedawno z Grazią i mówiła, że da znać, jak leski się będą kończyć i widzę, że pod koniec października. Ja leki kupię. Grazia mówiła też, że Bastulińskiemu latek ubyło odkąd leki bierze i bryka jak konik. Żałowała też, że nie ma kamery:)

Posted (edited)

[quote name='dorota k.']Taak cwana z niego bestyjka :)

Anula -piękne dzięki za ogłoszenia :) Rozamawiałam niedawno z Grazią i mówiła, że da znać, jak leski się będą kończyć i widzę, że pod koniec października. Ja leki kupię. Grazia mówiła też, że Bastulińskiemu latek ubyło odkąd leki bierze i bryka jak konik. Żałowała też, że nie ma kamery:)[/QUOTE]
Dorotko to cudownie,że wspierasz naszego Bastulińskiego Vetmedinem,ponieważ wygląda na to,że jego samopoczucie po Vetmedinie się poprawiło.Ja też rozglądam się za Vetmedinem tj.może uda się go kupić gdzieś taniej,jak tak to też kupię aby chłopczyk miał zapas a tym bardziej,że Grażynka pisze,że jest podawany dwa razy dziennie i to oznacza,że jedno opakowanie starcza na 1,5 miesiąca (w opakowaniu jest 100 kapsułek).
Jeszcze coś takiego się dowiedziałam:
Vetmedin - odpowiednik Cardisure - główna substancja czynna to pimobendan.
U mnie w Lecznicy kosztuje 100 kaps.-250zł
Cardisure - 130zł.-dawki -1,25mg;2,5mg;5mg;10mg - można dzielić tabletki,jest podziałka.

Edited by Anula
Posted

[quote name='maja602']Mam prośbę. Zagłosujcie na moją Goldi. Do wygrania jest 10kg. karmy a ja mam prawie 20 bezdomnych kotów na utrzymaniu. Dziękuję .
[URL]http://www.petsupplies.pl/dachowiec-miesiaca.html?pID=490[/URL][/QUOTE]

nie dam rady :(, nie jestem na fb

Posted (edited)

EDIT 4/10: oraz od Winter7 - Bastus serdecznie dziekuje :-)
EDIT 3/10: oraz od Sara 2011 - Bastus serdecznie dziekuje :-)

Przyszly pieniazki od Anula i Bogusik za pazdziernik
Bastus serdecznie dziekuje
:)

Edited by asia-s
EDIT
Posted

[quote name='Anula']Dorotko to cudownie,że wspierasz naszego Bastulińskiego Vetmedinem,ponieważ wygląda na to,że jego samopoczucie po Vetmedinie się poprawiło.Ja też rozglądam się za Vetmedinem tj.może uda się go kupić gdzieś taniej,jak tak to też kupię aby chłopczyk miał zapas a tym bardziej,że Grażynka pisze,że jest podawany dwa razy dziennie i to oznacza,że jedno opakowanie starcza na 1,5 miesiąca (w opakowaniu jest 100 kapsułek).
Cardisure - 130zł.-dawki -1,25mg;2,5mg;5mg;10mg - można dzielić tabletki,jest podziałka.[/QUOTE]

u mnie w lecznicy kosztuje-130zl -100sztuk

Posted

[quote name='maja602']Mam prośbę. Zagłosujcie na moją Goldi. Do wygrania jest 10kg. karmy a ja mam prawie 20 bezdomnych kotów na utrzymaniu. Dziękuję .
Goldi jest piekna

Posted

Zagłosowałam.Oby Goldi się poszczęściło.

Posted

[quote name='Anula']Dorotko to cudownie,że wspierasz naszego Bastulińskiego Vetmedinem,ponieważ wygląda na to,że jego samopoczucie po Vetmedinie się poprawiło.Ja też rozglądam się za Vetmedinem tj.może uda się go kupić gdzieś taniej,jak tak to też kupię aby chłopczyk miał zapas a tym bardziej,że Grażynka pisze,że jest podawany dwa razy dziennie i to oznacza,że jedno opakowanie starcza na 1,5 miesiąca (w opakowaniu jest 100 kapsułek).
Cardisure - 130zł.-dawki -1,25mg;2,5mg;5mg;10mg - można dzielić tabletki,jest podziałka.[/QUOTE]

[quote name='giselle4']u mnie w lecznicy kosztuje-130zl -100sztuk[/QUOTE]

Jestem w szoku! Mam na myśli cenę Vetmedinu w 2-ch różnych lecznicach.Czyżby polkowicki vet tyle zarabiał...?:shake:

Posted

[quote name='Bogusik']Jestem w szoku! Mam na myśli cenę Vetmedinu w 2-ch różnych lecznicach.Czyżby polkowicki vet tyle zarabiał...?:shake:[/QUOTE]
Poszperał w internecie i tak mi powiedział dlatego zaczęłam się rozglądać,gdzie można kupić taniej.Wyczytałam,że w Niemczech kosztuje o wiele taniej ale taką informację mam z forum Vetmedinu.Napisałam do osoby,która w sierpniu sprzedawała 72 szt po 1,30/szt ale nie mam jeszcze odpowiedzi.

Posted

[quote name='Anula']Poszperał w internecie i tak mi powiedział dlatego zaczęłam się rozglądać,gdzie można kupić taniej.Wyczytałam,że w Niemczech kosztuje o wiele taniej ale taką informację mam z forum Vetmedinu.Napisałam do osoby,która w sierpniu sprzedawała 72 szt po 1,30/szt ale nie mam jeszcze odpowiedzi.[/QUOTE]
Tak,to chyba do niego podobne...Nie powierzyła bym mu psiaka z poważną chorobą do leczenia,a tym bardziej poważniejszym zabiegiem chirurgicznym.I zgadzam się w 100% z Anulą,która nie jednokrotnie o tym wspominała,a ja przekonałam się o tym,będąc u niego z moją Juliką...Wizyta Kaji w legnickiej lecznicy...nie do porównania...!:smile:

Posted

oj, Batulski jest piękny jesienią tez:)

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi11061/e94c217b0004be3f506c6fa9/sdc11015[/IMG]
czy te oczy moga kłamac?

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi7652/8183f9db0022d54b506c6fa9/sdc11012[/IMG]
czy kielbaske trzeba szamac?

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi17686/96d5121e00293534506c6fab/sdc11030[/IMG]
a za ciotka trzeba biegac

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi9493/86d241fa001a78c0506c6faa/sdc11031[/IMG]
tak wyglada jak biegnie

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi15094/ac1199c60023d789506c6fa8/sdc11017[/IMG]
tak patrzy słodko w oczy:)

Posted (edited)

[quote name='Anula']Poszperał w internecie i tak mi powiedział dlatego zaczęłam się rozglądać,gdzie można kupić taniej.Wyczytałam,że w Niemczech kosztuje o wiele taniej ale taką informację mam z forum Vetmedinu.Napisałam do osoby,która w sierpniu sprzedawała 72 szt po 1,30/szt ale nie mam jeszcze odpowiedzi.[/QUOTE]

ale 2 ulice dalej
wet bierze za tabletkę 2,50zl
i to jest prawda...
Moj zawsze bierze 1,30zl co pisalam Dorotce i za tyle kupiłam

Edited by giselle4