Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

jak kupowałam w słynnym koziołku to proponowałąm ze kupię wiecej karmy - no i kupilam w sumie 10 kg!!!
Elurin wział 3 kg, Bebebe - weźmie 3 kg, Evelin - 1 kg na próbę i dla mnie zostanie 3 kg. Po 7,40 za kg wychodzi - a jest to bardzo dobra karma z witaminami i wogóle.
Bebebe - mam karmę jeszcze. Wychodzi 22,20+9,50 za paczkę wg licznika poczty=31,70
Ty już masz wkład przecież ciotko w stowarzyszenie - klatkę dałaś pani Magdzie ;)

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ależ Pucko, bardziej od ceny potrzebuję Twojego numeru konta :)
A co u Pani Magdy, widujesz ją? Zdaje mi się, że ona miała dość bogaty zwierzyniec?

Posted

Świń śliczny! "Domaga się pieszczot i cykorii" - piękne!
Apsa, Pucka - to żaden Lukrecjusz ani Lukier, ino Bercik Drugi! On nie jest czarny, tylko ciemny aguti! To do Ciebie, Pucka!
Ja dziś wypuściłem panienkę na spacer, ale coś nieruchawa. Pochodziła tam, gdzie stoi klatka chłopaków (na czas spaceru Balbinki wylądowali na kanapie) i weszła za swoją klatkę, tam utknęła. Bardzo miła świnka, własnie się pożywia suszkami Zuzali.

Posted

ale cudny świniak , ten z allegro :)
Apso - ten Lukra? To może Lukrecjusz w skrócie Lukier ;)
Panią Magdę widuję, muszę pożyczyć jej aparat żeby zrobiła zdjęcia, ale teraz dla Bobika mi potrzebny. Cały jej zwierzyniec + dzieci + TZ Halinę uwielbiają, koty - ignorują ją - choć Halina je zaczepia, Cola - sunia nieduża, uważa chyba ze Halina to jej dziecko liże ją itd
Aaaaa! Właśnie wywaliłam z mieszkania straaaaasznie zielonego i straaasznie dużego kolnika polnego! Wyglądał dokładnie tak, jak w animowanej bajce. Miał ok. 5 cm długości, mutant jeden!

Posted

Dzięki, Pucka, za dobre słowo:lol:. Niech ci będzie Lukier. Ale jak Apsa wstawi porządne fotki, to sama zobaczysz.
Uuu, konika Filipa miałaś w domu??? No popatrz, a ja za wysoko mieszkam, do mnie tylko osy, ćmy albo szerszenie wpadają.

Posted

AAAAAAAAAAAAAAA! Zobaczcie - oto CZARNA GŁOWA - w całej swojej okazałości! Ale cudna!!! Przypominam, że to świnka Brazowej:)
[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/czarnaglowa.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='pucka69']AAAAAAAAAAAAAAA! Zobaczcie - oto CZARNA GŁOWA - w całej swojej okazałości! Ale cudna!!! Przypominam, że to świnka Brazowej:)
[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/czarnaglowa.jpg[/IMG][/quote]

:loveu: :loveu: :loveu:
ja tu musze przestać zaglądać:shake: bo się skończy na tym ze Bolka-demona gryzącego na pasztet przerobie:diabloti: i świnki adoptuje:evil_lol: :evil_lol:
(Bolek mnie gryzie teraz jak mu ziarno daje ,chyba po to zebym szybciej je puściła, bo nqa początku jak sie troche mnie bał , to nie gryzł,a teraz to jak mu sprzatam, jak mu jeść daje :shake: to mnie drapie albo gryzie )

Posted

[quote name='Elurin']
Właśnie, kto z Was byłby zainteresowany członkostwem w Stowarzyszeniu Pomocy Świnkom? Wysłałbym Wam mailem prawo o stowarzyszeniach i statut Stowarzyszenia Pomocy Królikom jako przykład do wykorzystania - do przemyślenia. Ja bym spróbował w tygodniu stworzyć taki statut świnkowy.
Potrzeba min. 15 osób.[/quote]

A na czym polegałoby członkowstwo??a raczej z czym by sie wiązało , i ewentualnie jakie warunki trzeba by spełniać, żeby zostać członkiem stowarzyszenia ??

Posted

przede wszystkim Ty nie spełniasz podstawowego warunku jakim jest posiadanie co najmniej jednej świnkoosoby :) ŻART ŻART ŻART - to był
Czarna Głowa - jako modelka :
[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/brazowa.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/brazowa1.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/brazowa2.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/brazowa3.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='pucka69']przede wszystkim Ty nie spełniasz podstawowego warunku jakim jest posiadanie co najmniej jednej świnkoosoby :) ŻART ŻART ŻART - to był
[/quote]
:placz: :placz: :placz: toz to jawna dyskryminacja :placz:
i coraz bardziej kusisz zebym pasztetu z królika spróbowała, to sie klatka na swinki zwolni:cool3: :diabloti: ( no chyba że Bolek wcześniej mnie zje;) )

Posted

Eeej! Ja chcę być członkiem honorowym:mad: Obiecuję sobie świniorki sprawić, jak wyprowadzę aktualnych lokatorów (albo wzorem Agamiki zrobię z króla pasztet... miniaturka, kurna 3 kg jak nic:eviltong: )

Posted

[quote name='ulvhedinn']Eeej! Ja chcę być członkiem honorowym:mad: Obiecuję sobie świniorki sprawić, jak wyprowadzę aktualnych lokatorów (albo wzorem Agamiki zrobię z króla pasztet... miniaturka, kurna 3 kg jak nic:eviltong: )[/quote]
Z Bolka byłoby dietetyczne danie:evil_lol: ( , kuciper z niego, choć już troche przytył , już mu kręgosłupua nie czuć)

Posted

Pkt 0. Świnkomaniak nie posiada żadnego zwierzęcia żywiącego się świnkami lub innymi gryzoniami lub zajęczakami.
Pkt 1. Każdy członek lub członkini Świnkowego Stowarzyszenia zobowiazuję się uratować i zapewnić dom co najmniej jednej śwince morskiej ( lub innemu gryzoniowi czy zajęczakowi) uratowanej spośród świnek morskich w potrzebie
Pkt 2. Każdy członek lub członkini w/w Stowarzyszenia zobowiazuje się zapewnić w miarę możliwości lokalowych, pieniężnych i innych - domek tymczasowy świnkom w potrzebie ( lub innym gryzoniom czy zajęczakom)

Posted

To ja sie kwalifikuję- węży nie mam, królica jest z odzysku (nieudany prezent:mad: ), ratowałam już świnki i króliczka od nas ze schronu... jak wymyślę miejsce, to mam wielką klatkę (na razie mieszka w niej Bibi) i mniejszą klatke, więc i tymczasik się znajdzie:evil_lol:

Posted

Ty się nie zastanawiaj czy sie kwalifikujesz, bo to się rozumie samo przez się tylko zastanawiaj sie, co jeszcez ma być w regulaminie :)
no i zdjęcia do bazarku brazowej dawaj - bo chce iść spac :)

Posted

A jak się ma Bobik?
Komputer mi wariuje, ciągla się zawiesz,lub nie chce się właczać...
Nie chce mi się iść znów do fachowców,może sam się naprawi..
Twoja Miecia ma się dobrze,zjada chętnie,lata po klatce z Selmą....

Posted

ale - jaka miecia jest? Jaki ma charakter? Nic nie mówisz... czy spokojna jest czy rozrabiaka? czy się boi ? czy lubi na rączki?
Bobika kocham - jak podchodzę do klatki to Bobik opiera się łapkami o pręty i nadstawia do głasków! A moje świnki tak nie robią - inka - bo tak, a mała po prostu w podskokach ucieka! Gnojki jedne! I Helka znowu na mnie krzyczała!
Bobik bardzo lubi marchewkę. Kupiłam mu do klatki pasnik, bo co ma z podłogi jeść siano !

Posted

Mietka...grzeczna to ona nie jest...charakterek ma...
Pajunia jako gospodyni rządzi i od czasu do czasu uwala się przy wejściu do domku i nie chce nikogo wpuszczać...Ale Mietka najczęściej tam wchodzi.Wychodzi podważając nosem domek do góry...Potrafi wojować z Krysia o listek sałaty (mam własną z działki).
gania się z szybkościa pershinga po klatce razem z Selmą,zaczepiała Kryskę, ale ta kłapnęła zębami i już Miecia jej nie zaczepiła......
Zjeść lubi,nawet bardzo...Widzę też ,że sporo pije z miseczki.Poidło jest dla maluchów za wielkie.
Ciekawa jestem jak zareaguje na znajomość z dwiema Twoimi dziewczynami...
Fajny ten Bobik.Chce takiego oswojonego świnka...Żeby tylko upału w sobote nie było...