zasadzkas Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Pewnie, pewnie. Filipa zostaje u ludzi, to są rodzice mojej koleżanki, która mieszka daleko. Nie bardzo więc mogę i chcę bywać u nich tak często. Ale z pewnością dorzucę kiedyś, może w długi weekend, gdyby owa koleżanka przyjechała to z pewnością. Quote
basia Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 [QUOTE]Filipa zostaje u ludzi, to są rodzice mojej koleżanki, która mieszka daleko. [/QUOTE] No .. to jestes usprawiedliwiona :p Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 wątek pewnie przeniosą na off a tam chyba mało ludzi jest. Przenieśli mi tam wątek o Rospudzie z działu psy w potrzebie/inne i wszyscy o nim zapomnnieli :angryy: , a tak się ładnie podpisy zbierały. Ja też czekam na zdjęcia Czarnej Głowy od Brazowej - i nic! Quote
pucka69 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 a moze go przeniesc do: dogomania - psy w potrzebie - inne zwierzęta? nie dadza tam? do offa dadza? czy nie ruszać? bo niby mozna zalozyc nowy watek - ale to bedziemy tak latały z makabry do nowego watku? tak jak wtedy gdy zalatwialysmy wacka i krysie dla Ewelin? bez sensu. alfo a pisalas do modow ze to nie zaden off itd? nie dali sie ubłagac? Quote
zasadzkas Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Przynajmniej do "inne", tam i tak więcej osób zagląda niż tu, zwłaszcza, kiedy szuka pomocy dla jakiegoś małego zwierza. Na "psy w potrzebie" raczej wątku nam nie wezmą niedobrzy modzi :roll: A ja mam dom dla gryzonia, ale mniejszego: chomik, koszatniczka. Jakbyście wiedzieli, piszcie. Quote
pucka69 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 a ja taki watek załozyłam: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5122036#post5122036[/URL] PRZEPRASZAM ZE TAK TO PODKRESLAM - ALE TO MUSI BYC BARDZO POWAZNY I ODPOWIEDZIALNY DOMEK!!! brązowa to co, zmieniamy tytuł prosimy moda o przeniesienie? Tytuł: ŚWINKA MAKABRA -CZYLI KLUB POMOCY OSOBOŚWINKOM MORSKIM dogo-psy wpotrzebie-inne zwierzęta ( wiem, że wiesz - ale dla przypomnienia) Quote
Elurin Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 [quote name='pucka69']ŚWINKA MAKABRA -CZYLI KLUB POMOCY OSOBOŚWINKOM MORSKIM dogo-psy wpotrzebie-inne zwierzęta ( wiem, że wiesz - ale dla przypomnienia)[/quote] A może raczej - ŚWINKOOSOBOM? Mi to lepiej brzmi. Quote
pucka69 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 tat tak tak - świnkoosobom - to przecież każda swinka jest osobą! Quote
Elurin Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 [quote name='pucka69']tat tak tak - świnkoosobom - to przecież każda swinka jest osobą![/quote] O to to - a niektóre to nawet osobowości! Quote
Evelin Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Pucka, dziekuję paczka doszła...Było w niej to co miało być + 2 gratisy: jeden dla mnie a drugi dla osoboswinek...Dropsy dla swinek...nie widziałam jeszcze takiego wynalazku... A my we czwórkę (ja+3 osoboswinki) wybieramy się jutro do Białegostoku.. We trójkę (ja+ 2 osoboswinki) pójdziemy do weta...Wacek zostanie w domu, szkoda go stresować,to bardzo subtelna i wrazliwa świnkoosba,a co do płci 0% watpliwości...:lol: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 [quote name='pucka69']a moze go przeniesc do: dogomania - psy w potrzebie - inne zwierzęta? nie dadza tam? do offa dadza? czy nie ruszać? bo niby mozna zalozyc nowy watek - ale to bedziemy tak latały z makabry do nowego watku? tak jak wtedy gdy zalatwialysmy wacka i krysie dla Ewelin? bez sensu. alfo a pisalas do modow ze to nie zaden off itd? nie dali sie ubłagac?[/quote] nie pisałam do nich bezpośrednio, trochę ich powyzywałam na wątku ale to ich nie ruszyło. Paskudni, nieugięci modzi... Moim zdaniem wywalą świninki nasze na offa:-( nie zakładaj może Pucuniu nowego wątku bo będziemy musieli latać z makabry a Dogo wolno chodzi. Quote
pucka69 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 wcale nie chcialam zakladac nowego! uwazam, ze ten jest bardzo dobry! no moooja droga jak ich tylko wyzywalas to czego sie spodziewasz? a moze przed jakimikolwiek ruchami z watkiem napisac do któregos z modów - opisac sytuacje i spytac gdzie by widzieli nasz watek oraz przedstawic argumenty za tym zeby był tam gdzie chcemy zeby był? bylko ze to brazowa musialaby jako zalozycielka wątku ... Brazowa? Jestes tam? Apsa, która wiozła Helkę była dziś z wizyta poadopcyjną;) nie no żartuje była zostawić swoja mysz polną na przechowanie. Powiedziała ze Helka urosła bardzo! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 [quote name='pucka69']wcale nie chcialam zakladac nowego! uwazam, ze ten jest bardzo dobry! no moooja droga jak ich tylko wyzywalas to czego sie spodziewasz? [/quote] Pucko nie krzycz na mnie :evil_lol: Wyzywanie to za dużo powiedziane, zapytałam ich czy im przeszkadzał ten wątek tam gdzie był czy jakoś tak. Ze 2 razy. Widocznie przeszkadzał:niewiem: Filmik wzruszający o TM obejrzyjcie;), przeklejony ze świńskiego forum: [URL]http://www.indigo.org/rainbowbridge_ver2.html[/URL] Quote
Elurin Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Świnkowy plac zabaw: [IMG]http://img82.imageshack.us/img82/8906/22908506qo0.jpg[/IMG] [IMG]http://img403.imageshack.us/img403/4910/19795872we9.jpg[/IMG] Proszę się nie obawiać, te świnki nie gryzą kabli:lol: Quote
pucka69 Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 O RANY - SKAD MASZ TAKĄ KORĘ? jak na to patrzę to zaczynam dochodzić do wniosku, że zaniedbuję swoje świnki!!! ps. Eriu i Elurin proszeni są o przyznanie sie do wieku ;) Quote
Eriu Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 [quote name='pucka69'] ps. Eriu i Elurin proszeni są o przyznanie sie do wieku ;)[/quote] własny, czy świnek? :cool3: Quote
pucka69 Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 wieku własnego oczywiscie! ;) nie czytało sie watku, co? my juz sie wszystkie prawie przyznałyśmy - możesz sobie znaleźc :) Quote
bebebe1 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Ojej, ale się tu działo, oj, działo! Nie było mnie chyba ze 2 tygodnie i nie jestem na bieżąco - przeczytałam wprawdzie ostatnich 16 stron, ale i tak wszystko mi się kiełbasi. Spróbuję moją wiedzę uporządkować i: - powitać nowe osobo-osoby i ich osobo-świnki, - podziekować Pani ze spożywczaka, - podziękować Pani Marcie z tunelu, - pogłaskać zagadkopłciowe świnki Evelin. Jakbym o czymś zapomniała, to postaram sie w najbliższym czasie poprawić. Jeszcze taka informacja. Mam wolną klatkę, ale wtedy, jak szukałyście, nie było mnie na forum. Gdyby kiedyś była potrzebna, to mogę oddać. Ma trochę uszkodzoną kuwetę, ale tylko przy brzegu, dołem nic nie ucieknie. Nie jest to nic dużego (60x36, kuweta ma wysokośc 10 cm), ale jakby ktoś był w potrzebie, to służę pomocą. Aha, kuweta jest w twarzowym turkusowym kolorze :p No i ostatni temat mnie zaniepokoił. Brązowa! Odezwij się! Jesteś autorką tematu i mamy do Ciebie ważną sprawę, ale musisz się odezwać do nas! Quote
Elurin Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 E tam od razu zaniedbujesz - to ja mam kompleksy, że maluchom za mało czasu poświęcam... A kora - to jest kora lipowa, ojciec gwizdnął trochę pniaczków, tak po 30-40 cm długości i ok. 10 cm średnicy. Wycina się z jednej strony wąski pasek kory wzdłuż pnia i odrywa, potem nacinasz korę przy tym wyciętym fragmencie tak, żeby troszkę odstawała od pnia i odstawiasz w ciepłe miejsce. Jak wyschnie i zacznie odstawać, zdejmujesz ją - ale tu metoda zależy od stanu kory, można ją po prostu zdjąć, czasem trzeba jeszcze nacinać. Do tego zrobiłem im z desek podeścik. Na zdjęciu Bercik się na nim wyleguje. Wiek, no tak... Pora przyznać się do tych trzech krzyżyków;). Quote
Eriu Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 [quote name='pucka69']wieku własnego oczywiscie! ;) nie czytało sie watku, co? my juz sie wszystkie prawie przyznałyśmy - możesz sobie znaleźc :)[/quote] :oops: A bo tu czasem ciężko nadążyć ;). Ja mam 19 lat skończone, a w przyszłym tygodniu maturę ;/. Więc proszę mobilizować świnki do trzymania pazurków na szczęście ;). Swoją drogą: czy świnki biegają w kołowrotkach? Bo mam przepis na zrobienie własnego, gdzie mogę sobie sama rozmiar wybrać. Quote
pucka69 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 ech! trzy krzyżyki - piękny wiek! kiedy to było;) kurczę! ta kora fajowa strasznie! chyba muszę nad tym pomyśleć - tzn. skąd by taki pniaczek skombinować. chyba wszyscy na majówce, tak? prosimy o podpisywanie listy obecności: Elurin - obecny ja - jestem a reszta? Quote
Eriu Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Ja jestem, ale coś mi posty zjada. To powtórzę to, co pisałam w tamtym, który zniknął. Lat mam 19, a w przyszły piątek matura, więc niech świniaki trzymają pazury na szczęście. Więc majówka mi nie w głowie ;). Czy świnki biegają w kołowrotku? Bo mam instrukcję, jak taki zrobić. Quote
pucka69 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 z tego co wiem - NIE BIEGAJĄ! Ich budowa anatomiczna nie pozwala na takie wygibasy - to nie chomik czy szczur.A jakby świnka nóżkę złamała ? Ale może ktoś ma inne doświadczenia? A jak zbudować kołowrotek? moja nastoletnia sasiadka ma chomika i sąsiedzi właśnie mi zostawili klucze i wyjechali na majówkę. Może zrobiłabym chomokowi drugi kołowrotek? A matury się nie bój! Będzie dobrze! Quote
Eriu Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Właśnie to nie jest taki zwykły kołowrotek. Nie ma tych szpar. Umieszczam dzięki zgodzie autorki :) [URL="http://szynszyle.info/album/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=57"]zdjęcie kołowrotka[/URL] [URL="http://szynszyle.info/album/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=58"]zdjęcie ze zwierzem w środku[/URL] i [URL="http://szynszyle.info/album/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=59"]instrukcja[/URL] Dajcie znać czy widać, bo nie wiem, czy nie trzeba być zalogowanym. Quote
pucka69 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 zdjecia widac. instrukcji nie mozna powiekszyc bez zalogowania sie - ale da sie przeczytac bez powiekszenia. hm ... jak myslicie - to pytanie do molczacej "reszty". Inka to nie, ale Helka pewnie by pobiegała ... Quote
Recommended Posts