pucka69 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 NO TO LEPIEJ ZE W DOMU ZOSTAŁA CHYBA CO? może ją teraz docenią? Quote
Elurin Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Jeszcze kilka zdjęć mojej trzódki: Mały Bercik: [IMG]http://img124.imageshack.us/img124/92/b1ke7.jpg[/IMG] Dwa ujęcia Bercika dominanta: [IMG]http://img126.imageshack.us/img126/738/b2et6.jpg[/IMG] [IMG]http://img405.imageshack.us/img405/1290/b3ux8.jpg[/IMG] I Boluś w całej okazałości: [IMG]http://img405.imageshack.us/img405/9914/b6ln6.jpg[/IMG] Bercik dziś przeszdł samego siebie. Dotąd tylko przesuwał domek z rogu na środek klatki - dziś coś mu strzeliło do głowy i wywrócił go dokładnie w rogu:lol:. Ja wiem, że on jest silną świnką, ale do tego stopnia...:crazyeye: Quote
pucka69 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 MÓJ MALUCH CZYLI hELKA notorycznie wywraca domek! Quote
Elurin Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 A! Czyli to jest ogólnoświnkowe! A ja myślałem, że to tylko mój świń taki silny;) Znaczy stosują metodę "dajcie mi punkt podparcia...":evil_lol: Quote
black sheep Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 [quote name='pucka69']MÓJ MALUCH CZYLI hELKA notorycznie wywraca domek![/quote] To u mnie Duża włazi i podżuca główką domek;) Aż się wywróci:D Jutro wyjeżdzam na tydzień, nie wiem jak przeżyje bez moich słoneczek! A one bezemnie... mama będzie się nimi opiekować... Quote
Eriu Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Oj, jacy Wy nieżyciowi ;). Przecież logiczne, że trzeba sobie mięśnie szyi i grzbietu wyćwiczyć, żeby być sexi ;). U nas póki co tylko do góry podrzucają. Mają taki drewniany,własnoręcznie robiony i trochę ciężki. A Godzilla jednak nie taki Godzilla, bo nie waży nawet całego kilograma. Fajnie się je ogląda, jak chodzą po trawie jedna za drugą. Ostatnio nawet za mną łaziły ;). Quote
pucka69 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 no to teraz szukam dla pani Magdy świnki dziwczynki malutkiej, zamiast Filipy. Coś ktoś słyszał? A może jednak zmienimy tytuł watku? np na taki: ŚWINKA MAKABRA- CZYLI KOŁO POMOCY ŚWINKOM MORSKIM albo ŚWINKA MAKABRA - CZYLI KLUB POMOCY OSOBOŚWINKOM MORSKIM albo jakoś podobnie ? Oto zdjęcie Helki-wandala w przewróconym domku. Nie wyjasniono jeszcze kto go tak zasikuje ... [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/domix.jpg[/IMG] Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 ŚWINKA MAKABRA - KLUB POMOCY OSOBOŚWINKOM MORSKIM :cool1: :razz: Quote
pucka69 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 ja mowilam powaznie - bo moze jakas swinka bedzie potrzebowac pomocy to latwiej nas po takim tytule bedzie znalezc i jest od bardziej adekwatny do tresci. co sadzicie o zmianie tytułu? Quote
Eriu Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Ja jestem za :) klub pomocy jakoś lepiej brzmi. A Helka ma minę w stylu: "To nie ja. No co Wy myślicie, że potrafię domek wywrócić?" :D. Quote
pucka69 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 i mozna by jeszcze poprosic moda o przeniesienie watku w inne miejsce - "psy w potrzebie" - "inne zwierzeta" - bo jestesmy zagrzebani w tym znalezionym psim domku Quote
Elurin Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 [quote name='pucka69']ja mowilam powaznie - bo moze jakas swinka bedzie potrzebowac pomocy to latwiej nas po takim tytule bedzie znalezc i jest od bardziej adekwatny do tresci. co sadzicie o zmianie tytułu?[/quote] Popieram, Pucka! [quote name='pucka69']no to teraz szukam dla pani Magdy świnki dziwczynki malutkiej, zamiast Filipy. Coś ktoś słyszał?[/quote] Za jakiś miesiąc powinny być dziewczynki z eksperymentu, ale najpierw zobaczę, czy na pewno nie ma skutków ubocznych. Na razie o innych możliwościach nie słyszałem. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 mnie się ten podoba: ŚWINKA MAKABRA - KLUB POMOCY OSOBOŚWINKOM MORSKIM Makabra musi zostać :diabloti: Quote
pucka69 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Elurin! Myśle ze dla trzech świnek 100 będzie ok! Jeszcze lepsza byłaby 100 z półeczką. Nooo - wiadomo że 120 z półeczką byłaby najlepsza! Quote
Elurin Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Wiem, że 120-ka byłaby lepsza;) ale na razie będą musieli obejść się smakiem. A półeczkę zrobię już - przyda się. Dzięki za radę, dotąd nie myślałem o doposażeniu klatki. Quote
Evelin Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Pucka wstrzymaj się z intensywnymi poszukiwaniami małej świnki, bo Krysia chyba będzie miała małe..jest nienaturalnie gruba...Może mi się wydaje,ale w długi weekend będę u weterynarza, to się wszystkiego dowiem... A póleczka jest b.dobrym pomysłem,moja ma ok 15cm wysokości.Pajunia (Pajuś) wskakuje, a duży Wacek staje na dwóch łapkach i się gimnastykuje.. Quote
pucka69 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Krysia w ciązy! o kurczę! no ona że tak powiem miała najdłużej kontakt z Wackiem ;) A jak Wacek sie gimnastykuje? Opowiedz! Quote
Evelin Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Wacek opiera się o półeczkę,staje na 2 łapkach i ściąga pozywienie z mieseczki.Wyciąga się przy tym bo chce najlepsze kąski.Nie chce wskoczyć.Półeczka wygląda tak [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b7a880c84a71513c.html"][IMG]http://images21.fotosik.pl/133/b7a880c84a71513cm.jpg[/IMG][/URL] Ciąża Krysi jest bardzo prawdopodobna.Ale pomyslałam sobie,że lepiej jak Krysia rozmnoży się u mnie niż w schronisku.Zdjatko półeczki z czasów,gdy byłam pewna,że to Pajunia...Teraz wiem,że chyba to Pajuś... Quote
basia Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 [QUOTE]Krysia w ciązy! o kurczę![/QUOTE] Raczej .. O prosię!! Z tego nauka, że trzeba być znacznie bardziej ostrożnym w typowaniu "na oko" płci prosiąt i jak się nie jest w 100% pewnym to jednak nie łączyc świnek ze sobą. Zdrowia życzę przyszłej mamie ;) A jak tatuś? Wiadomo chociaż który zostanie szczęśliwym rodzicem? :D Quote
pucka69 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 ale Basiu! to nie nasza wina! przecież one razem w schronie siedziały! Quote
Evelin Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Basia, jesli mam rację to Wacek....Nie znamy losów Krysi wczesniejszych...,może z jakims swinkiem wczesniej miała kontakt... Zobaczymy....Zresztą Ona jest u mnie od ok 2 tygodni...I miała (u mnie) kontakt z Wacusiem...U Pucki też...I w schronisku...Stres stresem,ale,jakoś ona dziwnie gruba... Wiecie,ja juz się sama gubię w ocenie płci swoich świnek...Jedno jest wiadome:Wacek to Wacek... A zresztą,dobrze,że Krysia juz nie w schronisku...Jakoś sobie poradzę.. Quote
basia Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 [QUOTE]ale Basiu! to nie nasza wina![/QUOTE] A czy ja mówię, że Wasza? :roll: [QUOTE]Basia, jesli mam rację to Wacek....Nie znamy losów Krysi wczesniejszych...,może z jakims swinkiem wczesniej miała kontakt... Zobaczymy....Zresztą Ona jest u mnie od ok 2 tygodni...I miała (u mnie) kontakt z Wacusiem...U Pucki też...I w schronisku...Stres stresem,ale,jakoś ona dziwnie gruba... [/QUOTE] Może ona zwyczajnie przytyła, bo dobrze jej u ciebie i tyle :loveu: Nie ma co teraz się martwić na zapas. Będą maluchy to i domek jakiś się znajdzie. Ważne, że prosiaki szczęśliwe ;) A kiedy zdjęcia Filipy pooglądamy? Czekam i czekam i .... Quote
pucka69 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 hm ... zdjęcia Filipy? ale co? jakieś nowe zdjęcia? czy ciotka jest na bieząco? Filipa została w domu w Skierniewiczach, to ja nie wiem czy jakieś zdjęcia bedą - to ciotka Zasadzkas mogłaby odpowiedzieć? Czy moz echodzi o zdjęcia Czarnrj Głowy od Brazowej? ;) Quote
basia Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 pucka, nie mieszaj ;) Czarna Głowa to już i tak dawno obfocona miała być i tutaj pokazana w całej okazałości świńskiej. Mnie chodzi o Filipę, bo skoro zostaje u ciotki Zasadzkas to oczekuję odpowiedniego zaprezentowania i dokumentacji fotograficznej ;) Quote
Evelin Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Własnie..Brązowa...dawaj zdjęcia Czarnej Głowy... A Ty zasadzkas zdjęcia Filipy..Gryzoni nigdy za wiele.. A gdzie chcecie umiescić stronę o osoboświnkach i innych osobogryzoniach w makabrze? Tzn w jakim dziale? Quote
Recommended Posts