black sheep Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Hehe coś wam opowiem;) Babcia przyjechała do nas na Święta. Przyszła do mnei do pokoju, więc pokazuje jej świnki. Bardzo się jej spodobały:) Mówiła, że pierwszy raz pododbają się jej gryzonie. Pyta ile mają lat. Ja mówie, że Duża pięć i pół, a ona: a, to nie długo zdechnie... Dobrze, że Duża nie zrozumiała!:) Quote
bebebe1 Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 [quote name='black_sheep'] Czyż nie są słodkie, tak się przytulają![/quote] Mmmmm, jak ja Ci zazdroszczę, że się przytulają :) Moje zołzy śpią w odległości pół metra od siebie, albo i więcej, no i Bronka nauczyła Pysię warczec i chodzić na wysokich nogach i kręcić przy tym pupą. Nie rozumieją, że chociaz z okazji świąt mogłyby się trochę bardziej zaprzyjaźnić, może nawet pokochać :) Co za naród :roll: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 [quote name='black_sheep'] Pyta ile mają lat. Ja mówie, że Duża pięć i pół, a ona: a, to nie długo zdechnie... Dobrze, że Duża nie zrozumiała!:)[/quote] :evil_lol: fajna babcia. Nie ma to jak szczerość-na rodzinę zawsze mozna liczyć:megagrin: . Ja niestety nie ma już babć i bardzo mi ich brakuje. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 [quote name='bebebe1']Mmmmm, jak ja Ci zazdroszczę, że się przytulają :) Moje zołzy śpią w odległości pół metra od siebie, albo i więcej, no i Bronka nauczyła Pysię warczec i chodzić na wysokich nogach i kręcić przy tym pupą. Nie rozumieją, że chociaz z okazji świąt mogłyby się trochę bardziej zaprzyjaźnić, może nawet pokochać :) Co za naród :roll:[/quote] a gryzą się te świnki czasem? Bo samce mi startowały do siebie(dlatego je rozdzieliłam), samice podobno są zgodne...A tu czytam że też kręcą tyłeczkami i robią pewnie y y y y y y y y y y y y y :shake: co za świnie. Quote
Evelin Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Oooo ile osób lubi gryzonie...Jutro moje świnki jadą z Wrocławia do Warszawy....Zeby wszystko się udało-trzymajcie kciuki...Nie mam wpływu na to co się dzieje (jestem za daleko)...Ale mam nadzieję ,że podróż zakończy się szczęśliwie... [quote name='black_sheep']Pajunia jest taka mała, czy to jajko strusia???;)[/quote] Pajucha jest dużawa,a jajko...Hmmmm...To moje dzieło...oryginalna technika,zagipsowany balon.... Quote
black sheep Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 [quote name='Alfa i Zuzia']:evil_lol: fajna babcia. Nie ma to jak szczerość-na rodzinę zawsze mozna liczyć:megagrin: . Ja niestety nie ma już babć i bardzo mi ich brakuje.[/quote] To moja ostatnia babcia, nie mam już drugiej, ani dzidka żadnego, więc wybaczamy jej z Dużą:) Quote
bebebe1 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='Alfa i Zuzia']a gryzą się te świnki czasem? Bo samce mi startowały do siebie(dlatego je rozdzieliłam), samice podobno są zgodne...[/quote] Tiaaaa... czasem sa nawet dosyć zgodne, ale nieczęsto. Przedwczoraj zauważyłam, że Bronka ma 2 wąsy krótsze od pozostałych i głowę daję, że to Pysi sprawa :razz: Doskakują do siebie i podgryzają się, nie mocno, ale jednak. O pierszeństwo przy przejściu z klatki na wybieg lub odwrotnie, to już obowiązkowo. Łączyłam je jako dorosłe prośki - jedna miała rok, druga półtora roku. Wtedy myslałam, że śwince najlepiej zorganizować rówieśnicę, żeby miały wspólne tematy do rozmów i w ogóle, no tak, jak u ludzi. No i się przeliczyłam. Czasem, jak mi leżą na brzuchu obok siebie (tak się staram zbliżyc je do siebie wszelkimi metodami) to się modlę, żeby któras np. nie kichnęła, albo się nie przesunęła trochę, bo wtedy może potrącić koleżankę i ją zdenerwować i koleżanka może się wściec i zacząć doskakiwać do tej pierwszej koleżanki. I jak tak zaczną doskakiwać do siebie, to muszę się naprawde napracować, żeby się to nie skończyło np. upadkiem z łóżka (świnek oczywiście - ja się trzymam mocno). Takie zołzy są. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 :evil_lol: :evil_lol: walki świń można urządzać. Co za świnie:shake: Quote
pucka69 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 świnki Evelin już u mnie! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=56936[/URL] Quote
Evelin Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Kamień z serca mi spadł bo dziś cały dzień podróżowałam razem ze świniami...Ta większa swinka-znaleziona na działkach z potomstwem,maluchy nie przeżyły..Skąd tam się wzięła -nie wiadomo.Trochę się zmartwiłam,że jest lekka,ale może będzie przybierać na wadze....O Małej też nic nie wiadomo... Pucka napisz kiedy moge przyjechać...Priva Ci wysłałam. I bardzo Ci dziękuję... Quote
pucka69 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 odpisałam. przyjedz kiedy chcesz. w weekend - prosze bardzo. Wiesz -lekka w stosunku do Inki - a Inka jest grubaskiem! Zjadły wszystko co im dałam, apetyt na szczeście dopisuje świnkom! Helka zaczyna na nie gruchac. Zaczeły chodzić po kontenerku, nie leza juz przytulone do siebie w panice na koncu kontenerka! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 biedne prosiaki, tyle stresów! Teraz już będzie dobrze świneczki :glaszcze: Quote
Evelin Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Tak,to chyba sobota będzie ok..Za długo nie wytrzymam wiedząc,że moje świniaki są gdzieś w świecie...jeszcze zadzwonię do Ciebie.. widzisz Pucka,świniaki wyczuły dobrego człowieka-przestały się bać... Chodza po kontenerku,jedzą...Szkoda mi było takich przestraszonych małych futrzaków.. Quote
brazowa1 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 bardzo sie ciesze,ze kolejne swinskie zycie uratowane :multi: swinki cudenka :) ta rudawa to taka typ Helenki (ale Helcia ładniejsza :evil_lol: ) Quote
Evelin Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Brązowa,uważaj co piszesz....:mad: :mad: Wszystkie świniaki są najładniejsze... Pajucha juz wie..Ciekawe jak to będzie... Quote
pucka69 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 ale one są zżyte ze soba! Duża traktuje mała świnke jak dziecko chyba ! Mała chodzi za duzą - tak jak u Black! A moja Helka jest bardzo samodzielna a i Inka niewylewna - zupełnie inaczej to wygląda u nas! Każda świnka chodzi własnym drogami! Ale - jaka to różnica - w kontenerku cisza i maleństwa przytulone a w klatce - Helka bryka, Inka pije wodę, co jakiś czas wymieniaja sie domkami! Biedne słoniki w kontenerku! Dziś juz ich nie będę męczyć - jutro obejrze dokładnie i zrobie zdjecia ładne! Quote
Evelin Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 No tak...Tylko najgorzej będzie jak maluch okaże sie płci męskiej i trzeba będzie świniaki rozdzielić...A fotki....zrób koniecznie...To na razie moje wirtualne świnki są... Quote
pucka69 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 UWAGA! Zaraz będą zdjęcia. Świnki jakby mniej przerażone. Jeszcze mniej niż przed godzina i o wiele mniej niż przed dwoma! Quote
pucka69 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/ev3.jpg[/IMG] [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/ev4.jpg[/IMG] Quote
Evelin Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Duża jest piękna..A co za włos...A teraz maleństwo helkopodobne poproszę... Quote
pucka69 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/ev6.jpg[/IMG] [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/ev7.jpg[/IMG] Quote
pucka69 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 i porównanie - najpierw mała potem helka - [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/ev5.jpg[/IMG] [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/ev2.jpg[/IMG] [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/ev1.jpg[/IMG] Quote
pucka69 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 rozetka ma takie zszarzałe futerko, biedulka! i takie bez połysku! i dupkę ma chudą! mała futro ma lepsze - moze dlatego, ze jest gładkowłosa - a dupka tez chudziutka! a duza daje sie głaskac! a mała ucieka - ale najchetniej do rekawa mojego! Quote
Evelin Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Ale Helusia jest maleńka...Jasny odcień pomarańczy...A mój świniaczek wydaje się dłuższy,chudszy,ciemniejszy..Piękne są obydwa.. Pucka dziękuję...Padnę jutro w pracy na pysk,ale co tam..najwazniejsze,że świniaki dotarły do Ciebie...Wiem już jak wyglądają .... Chociaż pewnie jak zobaczę na zywo,to jeszcze inne mi się wydadzą... Powiedz im,że przyjadę w sobotę i przekaż pozdrowienia od Pajuni... Quote
Recommended Posts