Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=984ad290e4e8372a][IMG]http://images20.fotosik.pl/147/984ad290e4e8372am.jpg[/IMG][/URL][/IMG]

Supergoga i ja i Pajusia trzymamy kciuki za Twoją Sadzę...Walcz Myszoskoczku o zdrówko... To chyba bardzo źle musi wyglądać ten guz skoro tak smutno piszesz...

Black nie wiem jak to mozliwe,że kładziesz świnkę na plecy...To niewykonalne-wrzeszczący i wyrywający się świniak nie połozy się....Nie chce..
A moja przyszła świnka jeszcze nie jest u Brązowej,ale jest już bezpieczna...Więc czekam dalej..

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='supergoga']To musze ich poszukac gdzieś. Może cos poradzą - choc na moje oko - nie :-([/quote]
Link:
[url]http://swinkimorskie.org/polecani_weterynarze.php?m=p[/url]

Posted

[quote name='Evelin'][IMG]Black nie wiem jak to mozliwe,że kładziesz świnkę na plecy...To niewykonalne-wrzeszczący i wyrywający się świniak nie połozy się....Nie chce..
A moja przyszła świnka jeszcze nie jest u Brązowej,ale jest już bezpieczna...Więc czekam dalej..[/quote]
Ja to chyba mam złotą świnke! Leży jak ją położę! Napleckach cały czas może leżeć:) Nigdy nie wydawał przy tym jakichś odgłosów, wskazujących, że jej źle:) Daje ją na kolana, tak, że kręgosłupik jest w tym wgłebieniu między nogami, jak w kołysce, nie poruszy się:)

Posted

[quote name='APSA']Peruwianka (lub jej mix) - długowłosa z zasłoniętą głową[/quote]
Ta świnka była jakiś czas temu do oddania, i już miałam przygarnąć, ale zwlekałam, bo wole krótkowłose;) Znalazła domek:)

Posted

[quote name='Evelin']
Black nie wiem jak to mozliwe,że kładziesz świnkę na plecy...To niewykonalne-wrzeszczący i wyrywający się świniak nie połozy się....Nie chce..
[/quote]
Wet mi kiedyś pokazywał taka sztuczkę:
Trzymasz swiniaka normalnie, potem GWAŁTOWNIE przewracasz go na plecy (mozna to zrobić dalej trzymając go w rekach) i on wtedy dłuższą chwilę jest jakby pijany i ma spowolnione ruchy - weci tak ponoc robią, jak sobie nie mogą poradzić ze świnkami przy badaniu.

Posted

[quote name='black_sheep']Ta świnka była jakiś czas temu do oddania, i już miałam przygarnąć, ale zwlekałam, bo wole krótkowłose;) Znalazła domek:)[/quote]
Juz kiedyś pytałam, ale nikt mi nie odpowiedział, co z tą świnką, która miała guza na pupie? (ta, która jest w temacie tego wątku).

Posted

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Bebebe,chyba wiesz o świnkach wszystko...Aż spróbowałam z Pajunią tej sztuczki,rzeczywiście działa ,co prawda na krótko,ale jednak tak...
Pajunia była niezadowolona...

Posted

Każdy byłby niezadowolony, gdyby z niego robiono idiotę albo pijanego :cool3:
Ale ja w niedzielę obcięłam w ten sposób 4 (słownie: cztery) :multi: pazurki.
Ufff, pozostało mi jeszcze 16 :D
No i 20 u drugiej.

Posted

Jadzia tak leżała na plecach, a ja ją gładziłam po brzuszku - bardzo to lubiłam. A Inka - za nic!
No przecież Donek jest podobny d tej peruki - mufki- peruwianki. Tylko grafitowy taki. Alfa i Zuzia - Don Kichote - to Twoja świnka, prawda?Radzę Wam naprawdę spróbować sztuczki ze ścierką. Działa. A ja odwróciłam właśnie Inkę na plecki i krzyczącej i wierzgajacej szybko obcięłam 8 pazórków na przednich łapencjach. A Inka uparła się i nie chce zrobić kupy! Jakby Jadzia żyła to nawet bym nie zauważyła ze nie robi, ale teraz to łatwo rozpoznać czyje kupy są a czyich nie ma ;) No i poniewaz na forum świnkowym był straszny wątek o śwince, która nie robiłą kupy - zakończony tragicznie - wsadziłam Inkę w koszyk, w drugą rekę wzięłam akwarium, poleciałm do pracy, a potem - do wetki! Wetka pooglądała Inkę, powiedział, ze jest ok, ale dała zastrzyk działąjący "kupowo"- a durna Inka chyba za punkt honoru postawiął sobie - NIE ZROBIĆ KUPY!
No i teraz mamy : "Czekając na kupę" heheheh

Posted

Inka,czemu nie robisz kupy??? Do dzieła i to już.....Do jutra ma być pół klatki zasłane:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Twoja Pani lubi gówniaczki....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Pucka szczerze podziwiam...8 pazurków....daleko mi do tego...
A ścierka...Mi nie wyszło, Pajunia darła się i wyrywała...Może spróbuję z grubszą ścierką...

Posted

a co tak wszyscy pazurki obcianją? Kurka, a ja nie mam ciągle czasu, może jutro zdążę, też muszę im podciąć.
To wymachiwanie /unieruchamianie zwierzątek to stary numer, działa też na króliki;)
Miałam takiego królika Władysława, który bardzo pięknie znosił zabieg obcinania pazurków, siedział grzecznie i po jednej łapce podawał. Niestety zniknął prawie rok temu :(
A świnie przy obcinaniu są nawet dość grzeczne ale muszą być w nieznanym sobie otoczeniu, np.w łazience. Jak się za dużo rzucają to przewracam gadziny na plecki.
a ta świnka kudłata to tak jak napisane peru albo jakiś miks. Rodzina Don Kichota;)

Posted

Królik Władysław podający łapę do obcięcia paznokci! Jak pięknie! My jednak jesteśmy wszystkie walnięte! Królik Władysław, świnka Bronka, świnka Jadzia, świnka Inka, świnka Helenka, pies Bazyli ;) Alfa - ale Donek piękniej ma perukę uczesaną :)
Uwaga uwaga - pojawiła sie kupa! Lekarstwo wygrało z uporem Inki!!!
Evelin - a świnka to ta Szara o której Brazowa pisała? To co ? Poznam ją?

Posted

no i poszły spać! to nie zobaczą dziś zdjęcia -
[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/male11.jpg[/IMG]
czy wszyscy widza ze inka jedna tylna łape ma czarna a drugą brazową?

Posted

Gratuluję kupy Inki! Ależ ta mała jest mała, spiczastonosa!
Faktyczni ejesteśmy walnięte, i to zdrowo.
[drugi nsamiec ma naimię Stanisław, samica to Jadwiga a młode córki nie mają imion (:oops: niestety przed kastracją Stanisław spłodził potomstwo-szybki wyskok z klatki i skok :oops: ). Gdyby był ktoś chętny na króliczki to oddam, ale nie do węży :diabloti: One wszystkie są na mojej działce "z powodu alergii" albo tym podobnych swoich byłych właścicieli. No a młode są bo się urodziły :oops: . Władysław był piękny, błękitnooki i zniknął 17/18 kwietnia zeszłego roku-przed Wielkanocą dokładnie. W niedzielę już go nie było:(
Władysława złapał pies znajomego na łąkach i tak trafił do mnie. Biedny Władzio:-(
A reszta króliczej zgrai ma się dobrze. Porobię im wkrótce zdjęcia, fajnie by było gdyby choć dwa znalazły dom, najlepiej razem bo są bardzo zżyte. Albo wszystkie razem-marzenie:roll: ].

Posted

[quote name='pucka69']
Uwaga uwaga - pojawiła sie kupa! Lekarstwo wygrało z uporem Inki!!!
Evelin - a świnka to ta Szara o której Brazowa pisała? To co ? Poznam ją?[/quote]

Pucka ale fajne te świniaki....O tym,że jestem walnięta to wiem,ale ,że reszta towarzystwa tez się do tego przyznaje....
INCE GRATULUJEMY KUPY.....:lol::lol:
A odnośnie świnki od Brązowej.Tak to szara z czerwonymi oczkami.Jest już bezpieczna,ale jeszce nie u Brązowej..Zapowiada się,że najprawdopodobniej poznasz świniaka .....I MNIE TEŻ :evil_lol::evil_lol::evil_lol: To jeszcze chyba trochę potrwa...
Ale wiecie świnka ma juz imię.....Victoria,dla przyjaciół Viki....

Posted

Ewelin,swinka na pewno pojedzie do Ciebie :)
Ta druga,juz jest wzieta,smutno az mi troche sie zrobiło,wolalabym,gdyby wszystkie jechały do szalonych Dogomaniaczek ;)
Halenka sliczna! i taka maciupka w porownaniu.

Pucko,ale ona jest wymarzona ,prawda? taka miala byc?

Posted

jest cudna! dokładnie taka jak byc powinna!biega, podskakuje i wogóle! tylko Inka chyba się na mnie gniewa. ona jest starsza pani i takie małe coś brykające - chyba ją wkurza! Inka nie gada ze mną, siedzi w domku, przychodzi wprawdzie po jedzenie ale z łaską jakby. jakby mniej je? może jak Jadzia jadła to i ona jadła a taka mała Helka to ile zje? to i Inka mniej je...martwie sie. czy jej to przejdzie? to dla niej duza zmiana - taka mała Hela. Całe życie była z Jadzią - jak sie spotkały to Jadzia miała prawie rok i była poważną świnką.
no martwie sie. czy to sie zmieni? macie jakies doświadczenia? dziś mija 10 dni odkąd mam Halenkę. myslicie że Inka może tak reagowac na Helę?

Posted

kurka, bo ja tak siedzę po nocach a potem przez pół dnia jestem chodzącymi zwłokami i nie mogę sie obudzić!
Ja myślę że Inka sie przyzwyczai do Heli i będzie dobrze, Helena też pewnie spoważnieje. Albo Inka trochę zgłupieje, Hela trochę spoważnieje i się jakoś zgrają;)
Może Inka tęskni jednak trochę za Jadzią? Nie wiem na ile świadomy jest gryzoń...:roll:

Posted

[quote name='pucka69']świnka do oddania na świnkowe forum - chyba ze bebebe juz dała ? dałas?[/quote]
Nie, nie dałam, ale widzę, że Ty juz dałaś :)
A co do dziewczyn, to relacje Inki z Jadzią nie mogą byc takie same, jak Inki z Helą - bo to są dwie różne pary. Myślę, że to jest tak, jak wśród ludzi - nie ma dwóch identycznych przyjaźni. Ale w końcu są zdane same na siebie i moim zdaniem, juz się zaakceptowały. Teraz może byc tylko lepiej :)