bebebe1 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 To prawda, mamusia z ciotką też fotogeniczne :) Mała juz zdrowa chyba? (i jak ma w końcu na imię, bo chwilowo wypadłam z tematu?) Ależ one są cudowne - tym razem świnki:D Quote
black sheep Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 :):):) Bo przy świnkach nam się gęby śmieją:) Licze, że doczekam takich chwil, kiedy zobacze wasze fotki ze świniakami:D:) Zostaje przy Duża i Mała. Ale to tylko na forum. To są świnki bezimienne. Quote
Evelin Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Black rzeczywiście wegetarianizm na wygląd szkodzi :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: jak widać na obrazku.... wczoraj chyba narozrabiałam... udało mi się wkleić wielkanocną Pajunię..Wkleiłam i wykasowałm ze 2 razy...bo chciałam ładniej...I...teraz mam tak- ale nie jestem pewna jak było wcześniej ..[B]nie możesz wysyłać załączniki .. kod HTML jest wyłączony.[/B]..tak ma być czy coś sknociłam? I co z tym zrobić Quote
black sheep Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 [quote name='Evelin']Black rzeczywiście wegetarianizm na wygląd szkodzi :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: jak widać na obrazku.... [/quote] :crazyeye: :mad: A co to ma znaczyć??? Z tymi kodami nie pomoge... nie wiem o co chodzi Quote
Evelin Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 A kto się żalił w którymś tam poście na wegatarianizm?????.. Ale jak masz napisane w zasadach postowania pod oknem odpowiedzi???? Quote
pucka69 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 a Marusia? Nie będzie Marusi? Strasznie fajnie razem sie wychylają z klatki. Helenka jeszcze tak nie robi, ale jest u mnie dopiero szósty dzień. Kapustę daję im od wielkiego dzwonu tak jak i sałate - ze względu na wzdęcia właśnie, a w sałacie to podobno duzo zanieczyszczeń sie zbiera. wole dać cykorię albo szpinak. Inka jest strasznie gruba - jak ją odchudzić! Jak nie ma Jadzi co wyżera z miski to Inka wszystko wyjada. A zkolei ?Helenkę chciałabym podtuczyć ... Ograniczę ilośc ziarenek na razie. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 miło Cię zobaczyć Black! Martę i świnie także. Super zdjęcia. :klacz: :happy1: Fajnie że są oficjalnie bezimienne, ja też do moich tak naprawdę mówię: Ty świnio. :evil_lol: Quote
pucka69 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 a ja do mojej małej mówie na przemian: Helenko, Halinko, Haniu. Jakoś nie mogę zapamiętać! Black - a jak ustalenia z Brazowa? Świnka szara już u niej? ps. Helenka właśnie odkryła ze lubi cykorię! Quote
pucka69 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 hej ciotki! ja wiem, ze gdzieś było o wadze świnek - ale powiedzcie ile Wasze świnki ważą. Bo wydaje mi sie ze Inka strasznie przytyła! moze dlatego mi sie tak wydaje ze porównuję ja z mała Helą, a porównywałam z dużą Jadzią? Quote
bebebe1 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Moja Pysia do niedawna ważyła 1500g :roll:, Bronka "tylko" 950g :lol: Ale jaka jest właściwa waga - nie mam pojęcia. Przez 4 miesiące udało mi się Pysie odchudzić i teraz ma gdzieś tak 1200g -po prostu ziarno podawałam tylko 2 razy dziennie: rano, bezpośrednio po zjedzeniu świeżych warzyw, kiedy panny były już w zasadzie najedzone (po jakims czasie ziarno wyjmowałam) oraz na noc, żeby nie hałasowały. Teraz jakoś tak się przyzwyczaiły, że ziarno stoi sobie cały dzień, a one traktują je jako uzupełniacz i zjadają w ostatniej kolejności. Quote
black sheep Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='pucka69'] Black - a jak ustalenia z Brazowa? Świnka szara już u niej? [/quote] To chyba nie domnie;) Uwaga ogłoszenie: Oddam świnke w dobre ręce, bo dłużej z nią nie wytrzymam!!!:angryy: Niech mi ktoś pomoże:placz: Ona cały czas piszczy, jakby miała szpilke w d... Przez nią Duża jest chora, i nawet nie mogę Dużej zwiąć na ręcę i przytulić, bo to małe cuś już wyje. Ja chce moją Dużą! Chce znowu z nią spać, głaskać, przytulać!:placz: Nie wiem co robić:-( PS. Z tym oddaniem, to oczywiście żart, ale jestem zrozpaczona... Quote
pucka69 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 takie to sa własnie rzeczy jak sie ma dwie świnki! Mają (obie) Cię gdzieś! Musisz brać na kolanka obie! To o Szarej - to do Evelin! Quote
basia Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Czy świnki mogą jadać seler naciowy? Pytam z ciekawości, bo osobiście bardzo lubie ;) Quote
black sheep Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='pucka69']takie to sa własnie rzeczy jak sie ma dwie świnki! Mają (obie) Cię gdzieś! Musisz brać na kolanka obie! To o Szarej - to do Evelin![/quote] Ale Mała nie lubi siedzieć na kolanach, bez przerwy się wspina, wyrywa, chce biegać. A ja chce się poprzytulać:placz: Quote
black sheep Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='basia']Czy świnki mogą jadać seler naciowy? Pytam z ciekawości, bo osobiście bardzo lubie ;)[/quote] Mogą;) Świnki są praktycznie wszystko jedzące;) Quote
bebebe1 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Jasne, seler mogą (nie tylko naciowy), ale w korzeniu chyba nie wszystkie lubią (moje nawet nie spojrzą, a naciowy, owszem, chetnie :)) Nie jedzą ziemniaków, bo są dla świnek trujace. To z Dużą aż tak źle? :( Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='black_sheep']Ona cały czas piszczy, jakby miała szpilke w d... [quote] może sobie wbiła?! Sprawdź! ;) Quote
black sheep Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='bebebe1'] To z Dużą aż tak źle? :([/quote] Bardzo źle, łysą całą d... już ma. Wściekła jestem na tego gada małego. Do tego ona tak piszczy, że pewnie Duża ogłuchła już.Chyba będę musiała je rozdzielić i trzymać Małą w innym pokoju:( Quote
bebebe1 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Kurczę, to rzeczywiście fatalnie. Ale skoro udało sie wyleczyc małą, to pewnie Dużą też można, tylko trzeba je leczyć równolegle, bo inaczej będą się ciągle od siebie zarażać. Hahaha, w innym pokoju :lol: To dopiero będą sie nawoływać - przeciez już się do siebie przyzwyczaiły. Stopery do uszu dla całej rodziny polecam. Taniej wyjdzie niż druga klatka dla Małej :lol: Quote
black sheep Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 bebebe to nie jest takie zabawne, zastanawiam się nad oddaniem Małej jakiejś głuchej osobie;) Ja do swojego pokoju wejść nie moge! A w nocy, jeden mały ruch na łóżku, poduszka zaskrzypi i już "kłi kłi kłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" aż oszaleć można:( Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 :roflt: :roflt: :roflt: ale współczuję Ci Owco, wiem co czujesz. Ja mam trochę lepiej, bo jak Don Kichot szarpie poidłem to mu je zabieram na noc, ale Ty nie masz możliwości zabrać Małej urządzenia do łiiiiiiiiiiii łiiiiiiiiiiiiii. Zanim rozdzieliłam swoje prosiaki (samce) to miałam od 1 do 4,5 rano mniej więcej co godzinę y y y y y y y y y - łiłiłiłi - y y y y y y y y y y - łiłiłi-galop po klatce. W końcu przy próbie karnego wyciągnięcia walecznego DonKichota z klatki o świcie zostałam ugryziona-przez pomyłkę, w rękę-tak ładnie, na 2 szwy (ale takich ran sięnie szyje), to poszłam i kupiłam 2 klatkę.Teraz jak tylko nie zapomnę o poidle to mam ciszę w nocy. No ale o świcie papużki pod czarną płachtą zaczynają wrzeszczeć do wróbli za oknem :shake: Quote
black sheep Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Ależ te prosięta są nie dobre. Powiedzcie prosze, czy ona z tego wyrośnie...:(? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='black_sheep']Powiedzcie prosze, czy ona z tego wyrośnie...:(?[/quote] :niewiem: :calus: :wallbash: Quote
pucka69 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 wyrośnie, wyrosnie. jeszcze za tym łiiiiii łiiii zatesknisz. a moje sa grzeczne. Inka nie mówi zupełnie nic, a Hela coś do siebie gada ale cichutko. Black - to jak to jest z tym leczeniem? Mała zdrowa a Duża ma łysa dupkę? Bebebe - ja daję świnkom wogóle dwa razy dzienni jesc - jak wychodzę do pracy i jak wracam;)czyli one cały czas sa na diecie? oczywiście siqano mają w pasniczku cały czas do dyspozycji ... Quote
Recommended Posts