Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

no z tego co wiem to najwczesniej jutro Brazowa moze zaczac organizowania Twoją Szara... musisz być z nią w kontakcie na PW. Jakby transport był do W-wy - to ja ją chetnie przetrzymam ile bedzie trzeba

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to miała obstawe:) A skąd u brązowej? Pewnie z jakiegoś odzysku. Ale niemoge się nadziwić, bo twoje są też podobne jak mama i córa, zupełnie jak moje! Jak tu nei wierzyć w przeznaczenie!:)

Posted

U Brazowej - z zoo! Właściwie to myślałam, ze Inka sie bardziej ucieszy! A ją to prawie wogóle nie ruszyło! Nic a nic. Leży tylko jak krowa i je siano. A maluch taki podekscytowany,podskakujący i wogóle. No ale - z drugiej strony - Inka zawsze taka była, to niby dlaczego miałaby sie zmienic?

Posted

słuchajcie- pytanko - one sobie razem siedza od kilku godzin. nikt nikogo nie goni i nie gryzie, cisza i spokój. śpią albo jedzą. myślicie że moge je do duzej Inkowej klatki przeniesc i zostawic na noc? i na nastepny dzień? i już wogóle?

Posted

[quote name='Evelin']W moim avatarku jest Pajusia.Piękna prawda?[/quote]

Piękna! :loveu:
Moje pierwsze prosię które wzięłam ze szkoły na wakacje (wieczne;)) w 2 klasie SP też miało rubinowe oczka. Była taka beżowo-rudo-biała, taka pastelowa. Bardzo mądre to było prosię. Chodziło luzem po działce, zwykle siedziała pod ławką albo w okolicy i wracała wieczorem żeby ją zamknąć, miała ogromną klatkę.

Pucko, gdzie jesteś? Czy świnie się pogryzły czy się zagryzły, czy pożarły Ciebie, czy tylko kabelki z komputera?!

Posted

jestem, jestem. świnki szczesliwie przetrwały noc. Inka spała w domku, a Helenka w otworze drzwiowym domku. Ale jak zajrzałam do nich w połowie dnia - to juz obie były w domku. Helenka biega jak szalona, obiega Inkę, podskakuje, kwiczy! Inka jest nieco skołowana, ale chyba zadowolona.

Posted

aaa ...poszłam do lekarza, bo juz strasznie smarkałam i kasłałam - bałam się też trochę czy Helenki nie zarażę - a pani dr mówi -"o! jaką pani ma alergię na pyłki"! ja- "jakie pyłki ? przecież jest zima" a pani dr "akurat" i zapisała mi alertec i inne cuda;) i nikogo zarażać nie będę!

Posted

[quote name='pucka69'][IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/razem1.jpg[/IMG][/quote]
O jacie ciotko pucko :crazyeye: Twoja duża świnka, to jak mojej ŚP Kitka :-( - aż mi się łęzka w oku zakręciła :-(

Posted

oj, ciotko! nie wiedziałam ze miałaś swineczkę! ta duża to Inka. a moja Jadzia - tez za TM - to wiem co czujesz :( jeszcze zdjęcie:
[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/wedwie.jpg[/IMG]

... i dwa pytania -
co to znaczy jak świnka m. mała wykonuje mnóstwo skoków a raczej podskoków w miejscu?
co to znaczy jak swinka pędem przebiega długośc klatki - jakaby ją pchła goniła?

Posted

Ta mala tricolorka jeszcze u mnie jest (wcale mnie to nie martwi),bo dziewcze-włascicielka wyjechała na urlop.Cudenko,ktore bedzie mialo puszysty pyszczek,rozetka jej odchodzi od mordki.
I mam problem-bo moja Chrupcia podgryza mała,starszy ja;jest strasznie zaciekawiona,ale obawiam sie dac je razem do jednej klatki,mimo,ze mała bardzo teskni za towarzystwem.Wachaja sie i liza przez kratki,gadaja tez do siebie,wiem,ze to mało,ale moze chociaz tyle...

Posted

[quote name='pucka69']Brązowa! a dawałaś Helence wit C jak była u Ciebie - moja wetka chciałaby wiedzieć?[/quote]

nie,podawalam tylko te karme,co poleciła kolezanka z ZOO,mieszanka dla swinek.