basia Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Irenka - cudnie :loveu: A może Gosia, Zuzia (Zuza:lol: ), Wandzia, Helenka (w skrócie Heluś), Emilka ... ;) A tak w ogóle to gratuluje i czekam na jakieś obszerne wyjaśnienia co do świnki :p Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 [quote name='pucka69']Halo !!!! Czy jest tu ktoś!!! Będę miała nowa świnkę!!! Hura!!!:multi: :multi: :multi: Ale - Jadziu! Pamiętam o Tobie! I codzienni patrzę czy wiatraczek się kręci ....[/quote] heh, super.:lol: Wklej zdjęcie jak już świnia będzie, przecież imię musi pasować do świni. Na ślepo proponuję: Helena, Izabela, Agnieszka, Marianna. Jadzia się pewnie cieszy i kwika w przestworzach, i wiatrakiem kręci. Quote
black sheep Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Krótko bo krótko, ale zawsze świńsko: [url]http://www.youtube.com/watch?v=eO3g1qYlXF8[/url] Quote
basia Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 [QUOTE]Krótko bo krótko, ale zawsze świńsko: [/QUOTE] Ale super!! Jak po nocach uczyłam się do matury, to moja świntuszka darła się jak wściekła. Światło jej przeszkadzało i musiałam ją kocem nakrywać to wtedy szła spać i cicho była. Eh ... kiedy to było .. :roll: Quote
pucka69 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 ale super! tylko krótko! ince też się podobało. nadal siedzi jak skamieniała! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 [quote name='black_sheep']Krótko bo krótko, ale zawsze świńsko: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=eO3g1qYlXF8[/URL][/quote] :evil_lol: fajnie razem wyglądają. Mała już się uczy grać zębami na prętach klatki?:razz: Quote
brazowa1 Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 co do imion roboczo nazywaja sie Pomaranczowa i Tricolorka :) Quote
pucka69 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 kurczę, bez zdjęć to nijak zupełnie ... pomarańczowa? to musi być interesująca świnka... brazowa - pożycz aparat od kogoś, albo telefon... prooosze ... Quote
brazowa1 Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 cała nadzieja w mojej siostrze :) Tricolorka ma prawdopodobnie zaklepany dom :) Tak,Pucka-pomaranczowa!Miała byc jasna,wiec zostala wybrana taka...kremowa az pomaranczowa. Ale w glowie została mi taka swinka,szara z dłuzszym wlosem,z czerwonymi oczkami. Quote
Evelin Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 [quote name='brazowa1'] Ale w glowie została mi taka swinka,szara z dłuzszym wlosem,z czerwonymi oczkami.[/quote] Ostatnio wpadam na dogo na b. krótko, komputer w naprawie (już niedługo pokaże Wam mojego świniaka Pajusię z czerwonymi oczkami ) teraz korzystam z tego w pracy. Nie wiem czy dobrze rozumiem,czy szukasz domu dla świnki? Szarej z czerwonymi oczkami?Czy to świnka dziewczynka? Quote
pucka69 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 a miałam sobie wybrać i co? brazowa - obiecałaś ze bedę mogła wybrać... zacytować obietnicę? to musisz teraz wziać jeszcze tę z czerwonymi oczami zebym miała wybór - skoro tricolorka ma dom! ;))) Quote
brazowa1 Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Pucka,ale wszyscy sie zachwycaja ta pomaranczowa,serio! Tricolorka jutro jedzie do domu.Ma w sobie jakis gen długiego włosa. ale Pucko,jezeli Ty bierzesz obie,to ja dołacze te siwa i poszukasz jej domku :) moze tak byc? sa fajne,szalenie szybko sie oswajaja.Fakt,malutkie,ale nie za bardzo mielismy na co czekac :( Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Evelin chyba też się rozgląda za 2 świnką, więc może obydwie będą mieć domy? :razz: Czy to są 2 samice? Quote
pucka69 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 no ja właśnie o Evelin myślę cały czas! A ta siwa to gdzie jest? w zoo? na pożarcie??? Evelin - decydujesz się? Może być u mnie na tymczasie jak Twoja swinka jeszcze chora... odezwij się ... Quote
pucka69 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Ach ciotka, dawaj tę drugą - to Evelin weźmie, a jak nie - to znajdziemy jej domek i tyle! Przecież nie możemy pozwolić na to żeby w zoo została! Tylko juz tam nie patrz nigdzie na boki i nie opisuj zadnych innych świnek - bo wszystkich nie możemy zabrać!!! Quote
brazowa1 Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Jasne,ze wszystkich nie uratujemy,ale...chociaz kilka :) Z płcia moze byc roznie,niby dziewczyny,ale na szybko,szybko,to ja nie wierze w mozliwosc precyzyjnego okreslania płci u małych prosiaczkow.. Maluszki sa maluszkowate i poty co,nie proponuje im kontaktu z dorosłymi wielkimi swinkami,chyba,ze jestescie pewne ich pokojowych zamiarow :) i sa słodkie tak bardzo,ze mozecie mi zazdrosic,ze mam pod swoim dachem dwa swinskie cudenka :loveu: Quote
pucka69 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 co do imion : moja mama ma na imię Helena, a ja - Małgorzata ;) Quote
pucka69 Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 a na którą Ci wygląda? trzeba świnkę zobaczyc - a potem będziemy radzić nad imieniem ;) Quote
brazowa1 Posted March 16, 2007 Author Posted March 16, 2007 Pomaranczowa to Hela,zdecydownie! :) Quote
Evelin Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Już znów mam swój komputer. Pewnie,że się decyduję na swinkę...Tak marzyłam ,żeby nie kupować towarzystwa dla Pajusi w sklepie zoologicznym...Jest mi dokładnie wszystko jedno jak świnka wyglada, jedynie wolałabym,żeby to była świnka dziewczynka..Nie moge się dokładnie zorientować gdzie są te świnki..w jakimś zoo????? Sprawa u mnie wyglada tak: w następny piatek jadę do weta na zastrzyk z Pajunią.Zapytam czy juz mogę wziąć świnkę,ale pewnie uzyskam odpowiedź przeczącą.Ale....Mam 2 klatki i mogę przetrzymać świniaka u swojej rodziny, którza mieszka 100 km ode mnie. ,Dopóki wetka nie pozwoli..Z transportem świniaka tez nie będzie problemu,mam samochód.Jeśli to byłby transport z Ursynowa od Pucki to byłoby super.Mieszkam w podlaskim,ale Warszawę trochę znam. Proszę,napiszcie coś więcej......Plissssss Quote
pucka69 Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 moja swinka jedzie do mnie pociagiem nocnym gdynia- Wawa - razem z Morisowa jedzie. Jutro ją odbiorę. Zaraz pogadam z brazowa - teraz ta szara świnka nie przyjedzie,ale zobaczymy co da się zrobić ;) zdjęcia - całe mnóstwo -będą jutro!!! Quote
Recommended Posts