Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pucka69']niechby sie pojawiła ta mityczna "Pućka" - co to niektórzy myslą że taki mam nick ...[/quote]
:roflt:to by siędziało, a jakby to jesce jakie dziecko było z dziwnymi pomysłami:roflt:

Posted

[quote name='pucka69']
czytałam dyskusję z której wynikało zeby nie dawać mimo ze lubi[/quote]

O, to szkoda, bo dziewczyna, od której ma świnkę z Sosnowca mówiła, że ona bardzo lubi - obraną kuleczkę winogronka bez skórki, jedną co jakiś czas.

Posted

[QUOTE]To pogadaj z kierowcą czy pojedzie tam i możemy się umówić np. na parkingu Auchana albo McDonalda?[/QUOTE]
OK, tak możemy się umówić. Możesz podać mi jakiś tel. do siebie? Jeszcze nie wiem, o której możemy tam być.

Posted

:angryy:I na co mi oprzyszło, człowiek wziął, zlitował sie,.....:mad:

a teraz jest terroryzowany przez Grube Zady, Gucia własnie zrobiła mi awanture ze sianka nie ma , a czy to moje wina ,że w nocy zeżarły wszytko:roll: ... małpy wierutne, doistają wszystko, ogóreczka, pomidora, marchewke, buraczka, koperku, troche pietruszki, jabłuszko .... (papryke tez ale nie jedzą) a i tak awantury mi robią :placz::placz::placz:

Posted

Skąd ja to znam...Mój ojciec przywozi całe reklamówki trawy. Ląduje na dachu klatki chłopaków do wyschnięcia, wieczorem jest stos, rano - prawie nic...Gdzie to się mieści???
I oczywiście pretensje, że jaśnie pan Bercik trawki nie ma:shake:

Posted

Agamiko, bo w przypadku stada wzrasta konkurencja i zarlacze jedza na potege. U mnie bylo tak: jedna ciezarna swinka - miseczka ziarna na tydzien, jedna swinka plus 3 maluchy - jedna miska ziarna na dzien, trzy - tak samo. Jak im nie bedziesz wydzielac beda jadly do rozpuku - swinka to taki chodzacy uklad pokarmowy:P Siana niech sobie jedza ile wlezie, ale ziarna wiecej niz lyzka na dzien nie polecam - niemozebnie je upasiesz. Moje wazyly prawie kilo - po przejsciu a diete wszytkie schudly do 800 - oprocz Frygi, ta przytyla i wazy obecnie ponad kilo:lol Bycie Szefem zobowiazuje:) Winogrona: uwielbiaja:) Ale dostalam zakaz od wetki - za duzo cukru. To samo z gruszkami....

Posted

Agamika - jak się wzięło świnie...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: to się ma chlewik:evil_lol:
Giovanna - moi mają miski z ziarnem/granulatem (na przemian) non stop i schodzi 1 na 3-4 dni (4 świnków!). Oczywiście 2 razy dziennie soczyste plus stale sianko. No i co parę dni trawa (wcześniej codziennie).
Dawno ich nie ważyłem...ale na moje oko Bercik (alfa) waży nieco ponad kilo, reszta trochę mniej.

Posted

Sprzatanie: ja od samego poczatku stosuje Cats Dream - 1 torba starcza nam na jakies 4 wypelnienia klatki 70 cm (cienka 1-cm warstwa), a utrzymuje sie w zaleznosci od pogody i dzialalnosci towarzystwa od 7-10 dni. Na wierzch kade im siano, zeby mialy miekko - to zmieniam oczywiscie czesciej:) Zaraz mnie cos trafi: opcja szybki post nie dziala, edit dzialam, ale do momentu zatwierdzenia..A zeby sie zalogowac wykonuje jakies dzwien kombinacje....Ktos jeszcze tak ma?

Posted

[quote name='Giovanna']Sprzatanie: ja od samego poczatku stosuje Cats Dream - 1 torba starcza nam na jakies 4 wypelnienia klatki 70 cm (cienka 1-cm warstwa), a utrzymuje sie w zaleznosci od pogody i dzialalnosci towarzystwa od 7-10 dni. Na wierzch kade im siano, zeby mialy miekko - to zmieniam oczywiscie czesciej:) Zaraz mnie cos trafi: opcja szybki post nie dziala, edit dzialam, ale do momentu zatwierdzenia..A zeby sie zalogowac wykonuje jakies dzwien kombinacje....Ktos jeszcze tak ma?[/quote]
Ja zużywam raz/tydzień jednorazowo do 100-ki 10-l torbę Pinio. Wczoraj wsypałem brykiety z prasowanej słomy jakiejś czeskiej firmy - 4 kg wystarczyło.
Dogo czasem głupieje, ja akurat nie mam problemów.

Posted

włąsnie wróciłam z wycieczki do zoologika op sianko i co usłyszłam : CZEEEEMU TAK DŁUUUGO, NO DAAAAWAJ TO !:mad:

[QUOTE] jak się wzięło świnie...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: to się ma chlewik:evil_lol:[/QUOTE]

:mad::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ziarno, granulat, nie bardzo je interesuje :shake:, stoi ew miseczce i bardzo powoli znika, a kolba WOGÓLE
Z jabłaka tylko ogryzki , winogrono chciała Filipka, Gucia nie:shake:
(pS, wiem, ze siana mogą ile chcą ;))

Niestety nie moge sobie pozwoloć na granulat drewaniany, kupuje duża pake trocin za 6zł(ale takich fajnych grubych), tam, gdzie sikaja wymieniam w miare na bierząco, gorzej z ich bobkowaniem, bo to juz leci gdzie popadnie .Wiem ,że granulat lepszy, ale w schronie i tak miały troty, a z jedzeniem było chyba coś nie tak, bo Filipinka jak do mnie trafiła miałajuz zaczatki biegunki

PS. Giovanna, to nie moje świnie tak wogóle, to świnie na tymczasie, (moze zostaną, ale tego jeszcze nie wiem) ze schronu, i na razie czekam zeby sie zorientować, czy przypadkiem nie są w ciązy ( wg wetki 90% ze są ) :roll:

[QUOTE]Zaraz mnie cos trafi: opcja szybki post nie dziala, edit dzialam, ale do momentu zatwierdzenia..A zeby sie zalogowac wykonuje jakies dzwien kombinacje....Ktos jeszcze tak ma? [/QUOTE]

nie, ja mam normalnie

Posted

Pinio ja na moj gust starasznie sie kurzy i nie trzyma zapachu, choc stosowalam przez chwile - do lata...Pigwe kupilam raz jeden jedyny - nigdy wiecej!!!! Czeski brykiet mam, ale jeszcze nie sprobowalam. Slyszalam tylko od mojej kolezanki, ze jej krole stanowoczo wolalty go jesc niz don sikac:D Na szczescie nie ma cos ie martwic, gdyz babka na stpisku mowila, ze spokojnie moga sobie zajadac:)

Posted

Pinio wg mnie tyle kurzy, co Cat's Dream. Zresztą świniakom to nie przeszkadza, nie kichają.
Najchętniej przeszedłbym na te czeskie brykiety, ale jeszcze ich nie ma w W-wie. Dopiero wchodzą na rynek polski.

Posted

Ta samiczka co sie drapie tego blorka czy jak mu tam to on pisal ze byl z nia u weta a ten stwierdzil ze to z tesknoty za kolezanka co odeszla. Nie stwierdzil zadnej choroby skory, ale nawet ten chlopak nie dowierza wiec moze wet nawet nie objerzal dokladnie swinki, on ja przygarnal ale musi wyjechac wiec szuka dla niej domu i uprzedza ze jest nie wyleczona.

Mój samiec nadal nie ma chetnych - w Poznaniu go chca ale ja niestety nie zawoze go tam, nie stac mnie wywalac pond 50 zl na bilet w dwie strony, ta osoba tez jest chetna ale tylko pod warunkiem ze ja ktos jej przywiezie i kolo sie zamyka. W niedziele skonczy 3 tygodnie a od 3 d ni juz grucha na matka , ale nadal ja doji - kiedy go zabrac od niej? najgorsze ze nie mam w co go przelozyc, bedzie siedzial w transporterze chyba az ktos go nie zechce :(

Posted

niciu przeglądaj watek transportowy na dogo, na miau, na szury.org, na królikach, na alloszur, coś sie znajdzie :)
daj sobie w podpisie teks ze szukasz transportu dla swinki - kalisz - poznan