supergoga Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Kama to imię z nazwisko Sutra nadał jej mój kolega. Ona była kochana i taka łagodna. Żadnych humorów. Zapraszam także wszystkich na apaszkowy zawrót głowy. Jest jeszcze w czym wybierać. Ja już kilka nabyłam, a teraz jeszcze raz przejrzę - ale jutro bo dzic po wizycie u weta z Kropką mam dość. Quote
black sheep Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Łe nie ma moich postów, poznikały czy jak? W ogóle mnie wyrejestrowało z tego wątku! Pisałam o maści, nazywa się Clotrimalozum, i o innych rzeczach, ble, nie ma nic! Quote
pucka69 Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 a ja myślałam że masz już mnie dość i dlatego sie nie odzywasz;) a clotrimazol znam, doopke jadziową nim smarowałam przy jadzi chorobie skórnej. ale nie pomógł. co nie znaczy że u was nie pomoże. a co poza tym u was? Inka dziś do mnie wystartowała z zębami! pierwszy raz odkąd ją mam! musiałam ją wkurzyc... nawet wiem czemu.. otóż - eee kemmm wydłubywałam jej wykałaczką jakiś resztek czegoś, co jej utkwiło miedzy górnymi zębami... chyba tego nie lubi czy co ? Quote
black sheep Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Nie mam was dosyć, przewrażliwione cioteczki, no skąd! Jestem tylko zła, że nie ma moich postów. Pytałam o szczepienie, czy lepiej iść wsześniej czy później. Bo miałam iść w sobote, ale mnie nie będzie, więc czy iść w czw, czy we wtorek. Ale jednak ide dziś, bo nie pojechałam jeszcze do szkółki;) Pucka ja tez tak robie, jak moje mają coś na zębach;) Moje też zaczynają się gryźć:D Zwłaszcza przy jedzeniu. Wczoraj kupiłam domek z drewna, i Mała w nim zamieszkała. Duża też chciała wejść, ale ją gruba d... zablokowała;) Choć to nawet duży domek;) Wogóle obydwie zgrubły. Mała ma już duży brzusio. Zrobie fotki, wam pokaże, jak urosła i jaka okraglutka się zrobiła:) Quote
black sheep Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 nie szczepienie tylko ten no, zastrzyk... na tego grzyba! Może założymy sobie nowy watek? Quote
black sheep Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3761451#post3761451[/URL] Dziewczyny odpisujcie już na tym wątku a ten by się przydało zamknąć, ok? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Czarna Owco - zawsze lepiej pytaj weta niż na forum bo to wet leczy Ci świnie a nie forumowicze:eviltong: , na dodatek nie-weci . Nie jesteśmy przewrażliwione tylko wyczulone na pseudoporady weterynaryjne ludzi bez pojęcia, którym się wydaje że wiedzą. Quote
black sheep Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Alfo zapraszam na nowy wątek! Może wrzucisz tam jakieś fotki??? Quote
pucka69 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 a po co nam nowy? wątek?ten niedobry jest? tu są np linki do tego - jakie wartości odżywcze są w róznych warzywach! i mogę na Chrupka sobie popatrzeć .... Quote
black sheep Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 No ale to jest jego wątek. Wielkie dzięki:( tak się napracowałam!:( A wy nawet nie zajrzycie! ŁEE Quote
Evelin Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 A ja za waszą rada podałam Pajuni suszoną pietruszkę-smakowała.Ciesze się bo sierść nadal odrasta..... A teraz jeszcze o moich "osiągnięciach"-posadziłam Pajuni sałatę,kiełki miały już około 3cm..W naczyniu,którego nie da rady wywalic...I co na to Pajunia???Spróbowała,zjadła pare kiełków,na reszcie się połozyła...Cała hodowla skotłowana... Jak przychodzę z pracy to Pajunia szybko się chowa do domku ,gadzina jedna... Dziś trzymałam gada na kolanach i....powiedzmy,że z miłości obsikała czysty dres... Juz nie mogę sie doczekać końca zastrzyków,bo pewnie świniak ma kołowrotek w głowie:branie na ręce nie wiadomo czym się skończy-a nuż smarowaniem bądź zastrzykiem??? Noszę się z kupnem aparatu cyfrowego,bo zazdrość mnie zżera (:lol: :lol: ),że nie ma tu jeszcze portretu dzikiej świnki mojej...A Wasze takie piękne... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 :diabloti: [quote name='Evelin']A ja za waszą rada podałam Pajuni suszoną pietruszkę-smakowała.Ciesze się bo sierść nadal odrasta..... A teraz jeszcze o moich "osiągnięciach"-posadziłam Pajuni sałatę,kiełki miały już około 3cm..W naczyniu,którego nie da rady wywalic...I co na to Pajunia???Spróbowała,zjadła pare kiełków,na reszcie się połozyła...Cała hodowla skotłowana... Jak przychodzę z pracy to Pajunia szybko się chowa do domku ,gadzina jedna... Dziś trzymałam gada na kolanach i....powiedzmy,że z miłości obsikała czysty dres...:mad: [/quote] [:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: nie wiem czy wiesz Evelin, ale na dg jest taki użytkownik-Pajunia. Jak czytam o Twojej świni Pajuni to mam przed oczami panią Pajunię i zawsze dostaję ataku diabelskiego chichotu...:diabloti: ] Też posiałam tą pietruszkę i koper, codziennie sprawdzam czy kiełkuje i nic. A to już 4 dni!;) W każdym razie poinformowano mnie oschle że "pietruszka długo wschodzi" - no to nie wiem, czekam z niecierpliwością nad skrzynką:mad: Za to jęczmień dla kota już kiełkuje, a był zalany wodą później. Co za roślinność niezdyscyplinowana.:shake: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/lato.jpg[/IMG] Quote
Evelin Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='Alfa i Zuzia']:diabloti: [:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: nie wiem czy wiesz Evelin, ale na dg jest taki użytkownik-Pajunia. Jak czytam o Twojej świni Pajuni to mam przed oczami panią Pajunię i zawsze dostaję ataku diabelskiego chichotu...:diabloti: ] [/quote] Wiem... wiem... Imię może przyjąć każdy każde...Gdybym nazywała się Jadwiga lub Inka to pochlebiałoby mi,że mam piękne imienniczki... Ale mój swiniak jest najpiękniejszy na świecie,ma czerwone oczki i łysinki po świerzbie....I jest taki kochany... Zobaczycie,niech no ja tylko kupie cyfrówkę... Roslinność jest rzeczywiście niezdyscyplinowana....U mnie tez rośnie jak chce... A ja jestem straszny cykor jesli chodzi o świnki,bo 3 lutego odeszła mi Brusia..I dlatego ciągle się o wszystko dopytuję i jeszcze teraz lecę do klatki nie po to żeby przywitać się z Pajunią tylko,żeby sprawdzić czy zyje...Mam nadzieje ,że mi przejdzie... Quote
pucka69 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 ja tez latam do klatki zeby zobaczyc czy Jadzia zyje. Nie jest z nią dobrze. Z tym rokiem jej życia to obawiam sie ze to mrzonki i pobożne życzenia tylko były.[FONT=Arial]Jadzia nic dziś nie chciała jeść. Wczoraj i wcześniej - jadła, specjalnie oglądałam. Mogło jej tak nagle sie pogorszyć?Tylko ogórka dzis zjadła. A cóż jest w takim ogórku? Nic! Natki nawet nie chciała!:((( Starłam na tarce marchewki i jabłka i wepchnęłam w nią siłą - ale niewiele chyba. Chuda jest, nie mam wagi dobrej - ale czuję kości przez tę jej sierśc. I gulki. Sąsiadka przyszła i mówi ze Jadzia bardzo licho wyglada. Ja to tez widze choc pewnie mniej bo codzien ja widze. Pobuczałyśmy sobie razem z Jadzia - zwłaszcza że światło nam na godzinę wyłaczyli na całym osiedle, wiec klimat był odpowiedni. Zobaczę co jutro bedzie, ale obawiam się najgorszego. Cholera jasna ! No![/FONT] Quote
supergoga Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Jadziu - zdrowiej, nie choruj kochanie, nie sprawiaj zmartwień swojej pani Pucce69 - ona tak cię kocha. Pucko kochana - mam nadzieję, że jadziuni się poprawi. Wiem co czujesz, choś moja Kama - sutra odeszła bez chprpby. Jadzia będzie zdrowa - musi być, bo tyle osób się martwi o nią. Jadziunlku - szyscy cię kochamy, zdrowiej skarbie!!! Quote
pucka69 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 ciotko - ale ona ma białaczke , to wiesz ...myslałyśmy tylko z wetka ze nie tak szybko to będzie ... dopiero miesiac minął od diagnozy ... Quote
Evelin Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 No to Ci Pucka szczerze współczuję,ale mam nadzieję,że to chwilowy kryzys u Jadzi.Trzymajcie się.... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Nie martw się Pucko, może jej się jeszcze poprawi. W każdym razie i tak szczęściara z niej że trafiła do Ciebie i sobie żyje szczęśliwie. Quote
pucka69 Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 rano nie chciałą ogórka ;((( cały dzień karmie jadzie strzykawką do pysia sokiem z marchewki i jabłka, rozmoczoną karma, wodą, lakcidem i wodą. wieczorem - zjadłą ogórek i natkę. moze będzie lepiej? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 [quote name='pucka69']rano nie chciałą ogórka ;((( cały dzień karmie jadzie strzykawką do pysia sokiem z marchewki i jabłka, rozmoczoną karma, wodą, lakcidem i wodą. wieczorem - zjadłą ogórek i natkę. moze będzie lepiej?[/quote] będzie lepiej... :glaszcze: Quote
pucka69 Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 halo halo !!! zgłaszaja się solenizantki - Jadwiga - jest u mnie dokładnie 5 lat - i ja - ale nie powiem ile lat kończę!!! Kategorycznie domagamy się życzeń urodzinowych i prezentów - w postaci zdjęć fajnych !!! Jak nie dostaniemy będziemy bardzo złe!!! ps. Jadzia jakby lepiej - zjadła znów natke oraz ogórka i trochę jabłka. Resztę daje strzykawką. Skubnęła też trochę ziółek. Tylko kupy nie ma . Co na kupę? Do wetki idziemy jutro wieczorkiem - bo tak przyjmuje. Quote
Evelin Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 [COLOR=lime][B][U]POST DO JADWIGI[/U][/B][/COLOR] [COLOR=lime][/COLOR] :new-bday: :new-bday: :new-bday: :new-bday: :new-bday: [B][SIZE=5][U]Jadwigo najcudniejsza[/U][/SIZE][/B] [SIZE=5][B][U]zyczę Ci tylko jednego-zdrowia,bo resztę to Ty już masz .[/U][/B][/SIZE] [B][U][SIZE=5][/SIZE][/U][/B] [B][U][SIZE=5]A teraz za Twoje zdrowie-do dna[/SIZE][/U][/B] [SIZE=5][/SIZE] :popcorn::popcorn::popcorn: [B][U]Ps[/U]: Jadziu droga,mam już cyfrówke,ale wiesz na razie nie umiem nawet sfotografować Pajuni żebyś ja mogła zobaczyć...Instrukcje trzeba przeczytać...A tu jeszcze trzeba program do komputera wprowadzić..Ale to nic ,za parę dni...[/B] [B]Jadziu,zrób kupkę,żeby ta nieznośna Twoja Pańcia przestała się zamartwiać...Nie jest tak zła...[/B] Quote
Evelin Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 :tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort: Pucka żadna kobieta nie ma więcej niż 21 lat (to absolutny maks:evil_lol: :evil_lol: )więc Ty tez więcej miec nie mozesz....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Wszystkiego najlepszego,żebyś zawsze miała 21 lat ....Nie wiem jak to wątroba przetrzyma,ale za Twoje zdrowie..... :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: Quote
Recommended Posts