Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

Kama to imię z nazwisko Sutra nadał jej mój kolega. Ona była kochana i taka łagodna. Żadnych humorów.

Zapraszam także wszystkich na apaszkowy zawrót głowy. Jest jeszcze w czym wybierać.
Ja już kilka nabyłam, a teraz jeszcze raz przejrzę - ale jutro bo dzic po wizycie u weta z Kropką mam dość.

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja myślałam że masz już mnie dość i dlatego sie nie odzywasz;) a clotrimazol znam, doopke jadziową nim smarowałam przy jadzi chorobie skórnej. ale nie pomógł. co nie znaczy że u was nie pomoże. a co poza tym u was? Inka dziś do mnie wystartowała z zębami! pierwszy raz odkąd ją mam! musiałam ją wkurzyc... nawet wiem czemu.. otóż - eee kemmm wydłubywałam jej wykałaczką jakiś resztek czegoś, co jej utkwiło miedzy górnymi zębami... chyba tego nie lubi czy co ?

Posted

Nie mam was dosyć, przewrażliwione cioteczki, no skąd! Jestem tylko zła, że nie ma moich postów. Pytałam o szczepienie, czy lepiej iść wsześniej czy później. Bo miałam iść w sobote, ale mnie nie będzie, więc czy iść w czw, czy we wtorek. Ale jednak ide dziś, bo nie pojechałam jeszcze do szkółki;)
Pucka ja tez tak robie, jak moje mają coś na zębach;)
Moje też zaczynają się gryźć:D Zwłaszcza przy jedzeniu. Wczoraj kupiłam domek z drewna, i Mała w nim zamieszkała. Duża też chciała wejść, ale ją gruba d... zablokowała;) Choć to nawet duży domek;) Wogóle obydwie zgrubły. Mała ma już duży brzusio. Zrobie fotki, wam pokaże, jak urosła i jaka okraglutka się zrobiła:)

Posted

Czarna Owco - zawsze lepiej pytaj weta niż na forum bo to wet leczy Ci świnie a nie forumowicze:eviltong: , na dodatek nie-weci .
Nie jesteśmy przewrażliwione tylko wyczulone na pseudoporady weterynaryjne ludzi bez pojęcia, którym się wydaje że wiedzą.

Posted

a po co nam nowy? wątek?ten niedobry jest? tu są np linki do tego - jakie wartości odżywcze są w róznych warzywach! i mogę na Chrupka sobie popatrzeć ....

Posted

A ja za waszą rada podałam Pajuni suszoną pietruszkę-smakowała.Ciesze się bo sierść nadal odrasta.....
A teraz jeszcze o moich "osiągnięciach"-posadziłam Pajuni sałatę,kiełki miały już około 3cm..W naczyniu,którego nie da rady wywalic...I co na to Pajunia???Spróbowała,zjadła pare kiełków,na reszcie się połozyła...Cała hodowla skotłowana...
Jak przychodzę z pracy to Pajunia szybko się chowa do domku ,gadzina jedna...
Dziś trzymałam gada na kolanach i....powiedzmy,że z miłości obsikała czysty dres...
Juz nie mogę sie doczekać końca zastrzyków,bo pewnie świniak ma kołowrotek w głowie:branie na ręce nie wiadomo czym się skończy-a nuż smarowaniem bądź zastrzykiem???
Noszę się z kupnem aparatu cyfrowego,bo zazdrość mnie zżera (:lol: :lol: ),że nie ma tu jeszcze portretu dzikiej świnki mojej...A Wasze takie piękne...

Posted

:diabloti: [quote name='Evelin']A ja za waszą rada podałam Pajuni suszoną pietruszkę-smakowała.Ciesze się bo sierść nadal odrasta.....
A teraz jeszcze o moich "osiągnięciach"-posadziłam Pajuni sałatę,kiełki miały już około 3cm..W naczyniu,którego nie da rady wywalic...I co na to Pajunia???Spróbowała,zjadła pare kiełków,na reszcie się połozyła...Cała hodowla skotłowana...
Jak przychodzę z pracy to Pajunia szybko się chowa do domku ,gadzina jedna...
Dziś trzymałam gada na kolanach i....powiedzmy,że z miłości obsikała czysty dres...:mad:
[/quote]

[:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: nie wiem czy wiesz Evelin, ale na dg jest taki użytkownik-Pajunia. Jak czytam o Twojej świni Pajuni to mam przed oczami panią Pajunię i zawsze dostaję ataku diabelskiego chichotu...:diabloti: ]

Też posiałam tą pietruszkę i koper, codziennie sprawdzam czy kiełkuje i nic. A to już 4 dni!;)
W każdym razie poinformowano mnie oschle że "pietruszka długo wschodzi" - no to nie wiem, czekam z niecierpliwością nad skrzynką:mad:
Za to jęczmień dla kota już kiełkuje, a był zalany wodą później. Co za roślinność niezdyscyplinowana.:shake:

Posted

[quote name='Alfa i Zuzia']:diabloti:

[:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: nie wiem czy wiesz Evelin, ale na dg jest taki użytkownik-Pajunia. Jak czytam o Twojej świni Pajuni to mam przed oczami panią Pajunię i zawsze dostaję ataku diabelskiego chichotu...:diabloti: ]
[/quote]

Wiem... wiem... Imię może przyjąć każdy każde...Gdybym nazywała się Jadwiga lub Inka to pochlebiałoby mi,że mam piękne imienniczki...
Ale mój swiniak jest najpiękniejszy na świecie,ma czerwone oczki i łysinki po świerzbie....I jest taki kochany...
Zobaczycie,niech no ja tylko kupie cyfrówkę...
Roslinność jest rzeczywiście niezdyscyplinowana....U mnie tez rośnie jak chce...
A ja jestem straszny cykor jesli chodzi o świnki,bo 3 lutego odeszła mi Brusia..I dlatego ciągle się o wszystko dopytuję i jeszcze teraz lecę do klatki nie po to żeby przywitać się z Pajunią tylko,żeby sprawdzić czy zyje...Mam nadzieje ,że mi przejdzie...

Posted

ja tez latam do klatki zeby zobaczyc czy Jadzia zyje. Nie jest z nią dobrze. Z tym rokiem jej życia to obawiam sie ze to mrzonki i pobożne życzenia tylko były.[FONT=Arial]Jadzia nic dziś nie chciała jeść. Wczoraj i wcześniej - jadła, specjalnie oglądałam. Mogło jej tak nagle sie pogorszyć?Tylko ogórka dzis zjadła. A cóż jest w takim ogórku? Nic! Natki nawet nie chciała!:((( Starłam na tarce marchewki i jabłka i wepchnęłam w nią siłą - ale niewiele chyba. Chuda jest, nie mam wagi dobrej - ale czuję kości przez tę jej sierśc. I gulki. Sąsiadka przyszła i mówi ze Jadzia bardzo licho wyglada. Ja to tez widze choc pewnie mniej bo codzien ja widze. Pobuczałyśmy sobie razem z Jadzia - zwłaszcza że światło nam na godzinę wyłaczyli na całym osiedle, wiec klimat był odpowiedni. Zobaczę co jutro bedzie, ale obawiam się najgorszego. Cholera jasna ! No![/FONT]

Posted

Jadziu - zdrowiej, nie choruj kochanie, nie sprawiaj zmartwień swojej pani Pucce69 - ona tak cię kocha.
Pucko kochana - mam nadzieję, że jadziuni się poprawi. Wiem co czujesz, choś moja Kama - sutra odeszła bez chprpby. Jadzia będzie zdrowa - musi być, bo tyle osób się martwi o nią.

Jadziunlku - szyscy cię kochamy, zdrowiej skarbie!!!

Posted

rano nie chciałą ogórka ;(((
cały dzień karmie jadzie strzykawką do pysia sokiem z marchewki i jabłka, rozmoczoną karma, wodą, lakcidem i wodą.
wieczorem - zjadłą ogórek i natkę. moze będzie lepiej?

Posted

[quote name='pucka69']rano nie chciałą ogórka ;(((
cały dzień karmie jadzie strzykawką do pysia sokiem z marchewki i jabłka, rozmoczoną karma, wodą, lakcidem i wodą.
wieczorem - zjadłą ogórek i natkę. moze będzie lepiej?[/quote]

będzie lepiej... :glaszcze:

Posted

halo halo !!!
zgłaszaja się solenizantki - Jadwiga - jest u mnie dokładnie 5 lat - i ja - ale nie powiem ile lat kończę!!!
Kategorycznie domagamy się życzeń urodzinowych i prezentów - w postaci zdjęć fajnych !!! Jak nie dostaniemy będziemy bardzo złe!!!
ps. Jadzia jakby lepiej - zjadła znów natke oraz ogórka i trochę jabłka. Resztę daje strzykawką. Skubnęła też trochę ziółek. Tylko kupy nie ma . Co na kupę? Do wetki idziemy jutro wieczorkiem - bo tak przyjmuje.

Posted

[COLOR=lime][B][U]POST DO JADWIGI[/U][/B][/COLOR]
[COLOR=lime][/COLOR]
:new-bday: :new-bday: :new-bday: :new-bday: :new-bday:
[B][SIZE=5][U]Jadwigo najcudniejsza[/U][/SIZE][/B] [SIZE=5][B][U]zyczę Ci tylko jednego-zdrowia,bo resztę to Ty już masz .[/U][/B][/SIZE]
[B][U][SIZE=5][/SIZE][/U][/B]
[B][U][SIZE=5]A teraz za Twoje zdrowie-do dna[/SIZE][/U][/B]
[SIZE=5][/SIZE]
:popcorn::popcorn::popcorn:

[B][U]Ps[/U]: Jadziu droga,mam już cyfrówke,ale wiesz na razie nie umiem nawet sfotografować Pajuni żebyś ja mogła zobaczyć...Instrukcje trzeba przeczytać...A tu jeszcze trzeba program do komputera wprowadzić..Ale to nic ,za parę dni...[/B]
[B]Jadziu,zrób kupkę,żeby ta nieznośna Twoja Pańcia przestała się zamartwiać...Nie jest tak zła...[/B]

Posted

:tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort:
Pucka żadna kobieta nie ma więcej niż 21 lat (to absolutny maks:evil_lol: :evil_lol: )więc Ty tez więcej miec nie mozesz....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Wszystkiego najlepszego,żebyś zawsze miała 21 lat ....Nie wiem jak to wątroba przetrzyma,ale za Twoje zdrowie..... :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: