pucka69 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Jadwiga prze jak taran - a Inka podstępem, podstępem... Jak np. Jadzka do niej z zębami wyjeżdza to Inka w pewnej chwili, jak się zorientuje ze moze być "ostro" no jakby to opisać - całkiem się zmienia - jakby mówiła " EEEeeee tego, co to ja chciałam ... A bo zapomniałam wyłaczyć zelazko, to idę, pa!" Ale jak kiedyś była straszna burza i okno nie było zasłoniete i błyskało i grzmiało to obie leżały przytulone z zamkniętymi oczami... Ps. Black - ja nie wiem czy tak można maśc z apteki jakąs, wiesz, może spytaj weta. Napewno pimafucord (czy jakoś tak) można dla świnki - inne nie wiem Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 nooo, ja też na miejscu Czarnej Owcy nie eksperymentowałabym z maściami nie zaleconymi przez weta. Nawet gdyby ktoś na forum pisał że to stosował u świnek. Jednak wet wie jaki lek podał i czy można to łączyć z innym. Szczególnie "ludzkimi". Biedny kanarek. Czy on był jakiś ospały przed śmiercią? Ja nie wiem czy zdążyłabym usiąść na papużce-a mam często chęć...:diabloti: Niestety papużki są szybkie:roll: Quote
black sheep Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Pytałam w aptece i panie powiedziała, że owszem można też dla świnek. Już posmarowałam, to może znowu za dwa dni. Co mogło by się stać? To nie jeste jakiś ciężki lek, 2 zł to kosztowało... Quote
Evelin Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='pucka69']Jadwiga prze jak taran - a Inka podstępem, podstępem... [/quote] W takim razie Inka to chodząca inteligencja..Umie przystosowac się do warunków środowiska,nawet do dominującj Jadzi...po prostu szara eminencja... Superowe te Twoje świnki,każda w swoim rodzaju.... Najbardziej mi się podoba te wczęśniejsze zdjęcie Jadźki z kąpieli (TE OCZY PATRZĄCE Z WYRZUTEM) Cóż,powiedzmy to sobie szczerze,zasłużyłaś na te wyrzuty Pucka... Quote
pucka69 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Jak to zasłużyłam, jak to? przecież to dla jej dobra! tak, Inka umie się dostosować do Jadzi-dominanta. Zresztą - musiała, nie miałaby inaczej życia w klatce, bo przybyła jako druga Black - nie mam pojęcia co mogłoby się stać. Ja jestem cykor i wszystko z wetką konsultuję. A skąd panie w aptece wiedzą ze może być dla świnki? Tak tylko pytam, z ciekawości? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 no właśnie panie w aptece znikąd raczej nie wiedzą... Wiem na pewno że są leki dla ludzi, które dla zwierząt bywają toksyczne. Acha właśnie, Pucka, mnie się też bardzo podoba to zdjęcie Jadzi po kąpieli, ona wyglada jakby chciała Ci odwinąć - prawym sierpowym. Quote
Evelin Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 O tak dokładnie, o to chodziło..Prawy sierpowy....I niestety Pucka należy Ci się....jesli masz wątpliwosci popatrz w oczy Jadzi... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/11111.jpg[/IMG] :cool1: Quote
black sheep Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Oj ciotki, pani w aptece nie jest idiotką, wie które leki mogłyby zaszkodzić. W końcu magistrem jest. Ale i tak nie macie sie czego obawiać, z Małej zrobił się taki łobuz! wszystkich nas w domu poustawiała. Nie da się w życiu niczym posmarować!!! Piszczy, gryzie, mały terrorysta. Dużą już też próbuje sobie podporządkować! Narazie ta ją ignoruje... A Mała, jak tylko coś jest nie tak, piszczy, że uszy więdną. Mówie wam, diablica z niej;) Tak jak Jadzia:):D Quote
black sheep Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 [quote name='Alfa i Zuzia'][IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/11111.jpg[/IMG] :cool1:[/quote] Prze słodka!!!!!:loveu: Quote
pucka69 Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 nie twierdzę że jest idiotką! pamiętaj jednak że "ludzką" farmację kończyła ... Quote
black sheep Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 [quote name='pucka69']nie twierdzę że jest idiotką! pamiętaj jednak że "ludzką" farmację kończyła ...[/quote] No nie mówie, że ty tak twierdzisz:) Ja studiuje ogrodnictwo, ale uczę sie i o owadach, zwierzętach, nawet ludzkich chorobach, o lasach... A ona pewnie uczyła się o lekach i wie dla kogo są dobre a dla kogo nie. Nie ważne;) Mała niechce się smarować, ale już jest dużo lepiej, jeszcze tyylko zastrzyk w czwartek, i powinno to być już z głowy;) Duża się nie zaraziła, jest pięknym okazem zdrowia, ostatnio jednak przytyła troszku;) A to Małą chciałam utuczyć. Małą ma podwyższone obroty, i ciężko jej przytyć, bo może cały dzień biegać! Kochana jest:loveu: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Owco - Pucka ma rację. Na farmacji nie uczą się jakie leki można podawać zwierzętom! W ogóle to uczą się tam o składzie leków nie leczeniu, już na pewno nie o leczeniu zwierząt. Po za tym wet już podaje jej lek w zastrzyku, nie wiadomo czy może być to stosowane z czymś jeszcze. Nigdy się nie eksperymentuje z lekami, ani na sobie, ani na małej, chuderlawej świnince tym bardziej :eviltong: Quote
black sheep Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Przecież napisałam, że jej nie smaruje. Ale i tak bym smarowała, gdby ona tak nie narzekała;P Quote
pucka69 Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 [quote name='black_sheep']Przecież napisałam, że jej nie smaruje. Ale i tak bym smarowała, gdby ona tak nie narzekała;P[/quote] ... i to właśnie mnie martwi! Nie chę tego ciągnąć - ale wiekszość wetów nie bardzo zna się na futrzakach, a co dopiero mówić o mgr farmacji! No chyba że pani mgr ma świnkę - to zgoda! powiedz chociaż co to za maść? Quote
Evelin Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 [quote name='pucka69']. wiekszość wetów nie bardzo zna się na futrzakach, a co dopiero mówić o mgr farmacji! No chyba że pani mgr ma świnkę - to zgoda! [/quote] To prawda.Wiecie co ostatnio usłyszałam od wetki na temat podawania witaminy C świnkom morskim??? Trzeba poczytać....(Chodze na zastrzyki ze świniakiem Pajunią) i przy zastrzykach trafiam na róznych wetów.Teraz jesteśmy w trakcie 2 tygodniowej przerwy...ale..na tych łysinkach spowodowanych świerzbem zaczyna odrastać sierść...Więc chyba będzie dobrze:lol: :lol: :lol: Pajunia na razie sama gospodaruje w wielkiej klatce ale niech tylko wyzdrowieje....Musi mieć towarzystwo.... Quote
pucka69 Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 jak odrastają włosy to napewno dobrze!!! black - jak tam mała? chyba nie obraziłaś się na mnie? Nieeee, nie wierzę, że się obraziłaś... Quote
Evelin Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Pucka napisz coś o Jadzi....I Ince.... Czy dajesz Im teraz ogórki??Takie kupowane w sklepie??Bo ja się boję,mam zamiar dac Pajusi dopiero w sezonie...A pietruszkę poszdziłam w doniczce,żeby wyrosła ...I sałatę tez... Wetka mnie nastraszyła,że może być problem po takich warzywach nawożonych chemicznie...W sezonie nie będzie problemu bo mogę mieć warzywa ze wsi.. Quote
pucka69 Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Ogórka daję cały rok. Zawsze tak dawałam. A sałaty wcale - chociaz lubią. No chyba że mam taką z ogródka. Natkę też kupuję i daję. No coś trzeba dawać!!! Na samym sianie całą zimę mają ciągnąć? Świnki obi ejedzą obecnie koenzym Q10. Pani wet im kazała jesc. I wcale nie wcieram go wskórę, bo on jest w kapsułkach! Przekłuwam taką kapsułkę i do świńskiej paszczy! Ma obrzydliwy smak tranu - świnki się oczywiście zajadają nimi, zboczone! Inka - jak to inka - mały introwertyk. A Jadzia? No cóż ... jakaś taka koścista się zrobiła. I ciagle jest wkurzona. Nie chce na rączki. Ma kilka takich duzych "gulek" - w miejscu węzłów chłonnych. Wetka mówi że no cóż bedzie je miała i coraz wieksze one będą. Może trochę mniej je? Może trochę mniej cwaniakuje się w klatce? Myślicie że ona wie, ze jest chora? No i właśnie zaczęłam buczeć i idę do łazienki sobie pobuczeć ...:((( Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 [quote name='pucka69']No i właśnie zaczęłam buczeć i idę do łazienki sobie pobuczeć ...:((([/quote] :glaszcze: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 daję potworom ogórki cały rok, niech mają coś z życia. Przyznać jednak trzeba że ogórki są teraz paskudne-próbowałam. Świniakom jednak smakują. Zasiałam im pietruszkę naciową i koper, czekamy na pierwszą zieleninę;) Quote
pucka69 Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 też kiedyś próbowałam z pietruszką w doniczce ale ... krótko mówiąc nic z tego nie wyszło. Natomiast - kupuje im suszone szparagi, brokuły, pietruszkę oraz zioła podstawowe i uzupełniające z firmy "Zazula" dla świnek morskich. Oraz liście, babki, poziomki,jeżyn i kwiaty nagietka. Świniaki je uwielbiają! Latem mama mi ususzyła podobne rzeczy zerwane w ogródku i na łąkach i dała wpudełku z napisem "Dla Jadzi i Inki" - ale już wszystko zjadły i muszę teraz kupować! Quote
supergoga Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Pucko kochana, nie buczaj, będzie dobrze. Ja wprawdzie nie moge na dziś z Wami poświntuszyc, ale świnke miałam, taka prawie identyczna jak ta w awatarku Pucki po prawej stronie (taka trikolorowa). Była to rozetka o imieniu Kama-sutra. Niestety żyła u mnie tylko 3 latka - umarła w nocy bez objawów choroby po przeprowadzce do nowego mieszkania. Bardzo płakałam i potem nie miałam juz świntucha. Quote
supergoga Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Pubko kochana, nie buczaj, będzie dobrze. Ja wprawdzie nie moge na dziś z Wami poświntuszyc, ale świnke miałam, taka prawie identyczna jak ta w awatarku Pucki po prawej stronie (taka trikolorowa). Była to rozetka o imieniu Kama-sutra. Niestety żyła u mnie tylko 3 latka - umarła w nocy bez objawów choroby po przeprowadzce do nowego mieszkania. Bardzo płakałam i potem nie miałam juz świntucha. Quote
pucka69 Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 ta po prawej to Inka! Już nie buczam! Bardzo proszę zeby wszyscy z tego wątku weszli na wątek moich apaszek - bo mam juz dosc pisania tam "hop do góry" i innych bzdur! supergoga - wybrałyście z Opal apaszki gratisowe? czekam!!!! ps. Czy Kama to imię a nazwisko - Sutra?:))) Quote
Recommended Posts