Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='brazowa1']do schroniska przyniesiona szczura-czarny,smypatyczny.Wprowadzil sie komus do domu.Dzwoni do mnie Millarca z ta wiescia,poniewaz wiedziala,ze moja kolezanka szukala szczura.Moja odpowiedz: (na ulicy,wsrod ludzi,głosno)
[U]"nie wiem,czy bedzie mogla wziac szczura,po zaadoptowala juz dwie myszy"[/U]
Rozumiecie? normalni ludzie,to sie w takiej sytuacji łapia za glowe,ADOPCJA MYSZY!!!!!!![/quote]
:megagrin: :roflt:

Posted

a ja własnie znalazłam coś takiego
[URL]http://lodz.gumtree.pl/lodz/46/12203046.html[/URL]

( a tak wogóle to mam młodego gołębia na balkonie w klatce, jutro będzie kontrola co z nim nie tak, bo leżał na ziemi ( na chodniku) i o mało co go Reksiu nie upolował - gołąb nie uciekał tylko dalej siedział i dziobnął Reksia. Mama moja przyprowadziła psy do domu, zeszła na dół, a gołąb siedział w tym samym miejscu:shake: . Opierzony już jest, i tak na pierwszy rzut oka wszystko z nim ok.
A żeby tego było mało to wieczorem się dowiedziałam, ze w jednej części osiedla koczuje jakaś papuga, już od 3 dni. POdobno strasznie "płacze", jutro ide jej szukać rano. TRzymajcie kciuki , zeby się złapać dała, jak ją znajde)

Posted

Aga, to trzymam ;) Mnie się nie udało złapać białego króliczka na sąsiednim osiedlu, zniknął bez śladu po 3 podejściach do łapanki.
A ja znalazłam takie coś:
[url]http://www.allegro.pl/item223272688_duza_klatka_dla_gryzoni_w_stanie_idealnym_tanio_.html[/url]

Posted

wiem, że to prawie nie możliwe, ale może jak była klatkowa i zlokalizuje miejsce gdzie przebywa , to mozę jednak da się słapać (czyt.:wejdzie do klatki z jedzeniem ). Komuś kiedyś tak się udało ( ale teraz nie pamietam komu, chyba jeszcze w czasach technikum to było)

klatka całkiem fajna, ale jak dla mnie ma dwa minusy ( otwieranie tylko od góry, i cena moze wyjsc dość wysoka za 80 tke, juz jest prawie 70 zl, + koszt wysyłki)

Bazyl jak dziś biegał po pokoju, straaasznie próbował wdrapać siędo kuwety Bolka ( góre klatki ściągłam), a Bolek wtedy wiał w drugi koniec...

Posted

[SIZE=3]mozliwe ze jutro bedzie transport do Warszawy dla [B]Bazyla![/B]
[/SIZE][SIZE=2]jeszcze nie znam szczegułów, ale wrzuciłam prośbe na gumtree, i odpowiedziała mi dziewczyna, ze ktos bedzie przejezdzał ta trasą, i moze mogłby wziaść świniaka.
To jeszcze nic pewnego, ale chciałabym wiedzieć czy bedzie miał kto Bazyla ewentualnie odebrać?
[/SIZE]

Posted

AJAJAJ!! Byłoby cudownie!

Czy ktoś mógłby Bazyla odebrać i przechować do wtorku? Bo ja dopiero we wtorek mogę przyjechać...

W razie czego ja mam ofertę z forum gryzoniowego na 18 sierpnia.

Posted

No dobra, prezesunio ma kilka wolnych klatek:eviltong: Jutro jestem w domu (od południa - nie wiem, ile będę z Andziejkiem u weta), mogę odebrać prośka. a nawet po południu/wieczorem podwieźć do Neris.

Posted

Bardzo ładny hamaczek Owco!:klacz:

[quote name='zasadzkas']Supergoga ma do adopcji ślimaki :roll:
Właśnie: mogę porozgłaszać, ale jakieś info i choćby jedno foto potrzebuje.[/quote]

wczoraj sobie uświadomiłam że my tu operujemy takimi wyrażeniami jak adopcja, transport świnek, psa, kota, dom tymczasowy itd., a to wcale nie jest takie oczywiste dla ludzi kórzy się zwierzami nie zajmują. Pewne 2 kobiety z rodziny i jak im mówiłam coś tam o zwierzętach, używając słowa adopcje, transporty itp. to na początku chyba myślały że sobie żartuję, a potem nie wiem (:stupid: ?) :evil_lol:

Posted

[QUOTE]Chór koni:
[/QUOTE]
Ci informatycy to już na prawdę nie mają co robić, no.. :evil_lol:

Byłam dziś w chorzowskim Zoo. Na samym początku trafiliśmy na jakieś minizoo, gdzie były też świnki. Jedna mamuśka na widok świnki morskiej zaczęła tłumaczyć swojej córeczce "o, zobacz jakie milusie króliczki". Kawałek dalej były faktycznie króliki na co ta sama mamuśka "a to kochanie, są zające" :-? :-o
Potem poszliśmy do węży i jaszczurek. Kolejne wszystko wiedzące mamuśki, tak reagowały na zwierzęta tam:
"o, zobacz jaki brzydal!"
".. ale ten wąż głupi - ciągle śpi"
"Nie dotykaj tej szyby, bo wąż skoczy i cię ugryzie."
"Zapukaj na tego kameleona to może zmieni kolor"
A w pawilonie z hipopotamami już nie wytrzymałam jak kobieta kazała dzieciom wstrzymywać oddech, bo hipcie śmierdzą. Powiedziałam jej, że ludzie też czasami śmierdzą i nikt z tego wielkiego halo nie robi.
Tego typu zachowania były nagminne! Jakieś kretyńskie komentarze i cudowne wskazówki dla dzieci, typu "zapukaj w szybę" albo "rzuć czymś w tego lwa to może wstanie" wcale nie budziły niczyjego oburzenie poza moim i mojego męża. Czy Wy równiez uważacie takie zachowanie za normalne? Są tutaj rodzice, czy też tak wychowują swoje dzieci?:???:

Oglądałam też dziś jakiś program na discovery i było tam też o świnkach morskich, o jakiejś wielkiej amerykańskiej wystawie, o zasadach oceniania i o samych świnkach. Najlepsza była konkluzja, że świnki świnkami ale ich właściciele to kompletni wariaci :lol: :cool1:

Posted

napisałam posta i się skasował-znowu coś nie tak z tym dg:angryy:
Zachowania ludzi w ogrodach zoo to porażka. W różnych zoo powtarzają sie takie zachowania jak pozwalanie dzieciom wchodzić na ogrodzenia(np.wybiegu nosorożca:stupid: ), dokarmianie zwierząt czipsami i paluszkami pomimo tablic [I]gatunek delikatny,[/I] durne panie nauczycielki które stojąc przed tablicą z napisem szympans mówią dzieciom że to goryl, wrzaski w pawilonie nocnym, tłuczenie po szybach (za szybą np. zdenerwowany kot), wyławianie ryb z oczek wodnych itd.Teksty z serii jakie brzydkie, stare, kalekie - powinni zwierzę schować. Niestety dorośli często zamiast dawać przykład sami zachowują się gorzej niż dzieci.

Posted

Niestety, większość osobników gatunku zwanego szumnie Homo Sapiens zdecydowanie nie jest Sapiens...oj, nie.
Ja jak miałem jakieś 3 czy 4 lata w warszawskim Zoo walnąłem do wielbłąda wierszyk Brzechwy "Wielbłąd dźwiga dwa swe garby...". Ponoć ludzie doookoła patrzyli co najmniej dziwnie...Proszę, już od małego lubiłem zwierzaki:lol:
Basiu - wszystkie prośki obżerają się Twoim siankiem a takoż i gałązkami. Mam Ci przekazać pozdrowienia od niejakiego Bercika z kumplostwem;)
Trzymajcie kciuki...jutro od 9-tej. Jak tylko wrócę, napiszę co i jak.
Neris- to co z tym transportem? Jak to załatwimy?

Posted

[quote name='Elurin']
Neris- to co z tym transportem? Jak to załatwimy?[/quote]
O transporcie to ja bede cos wiedziec dzis ok 22 lub jutro rano, czy dojdzie wogóle do skutku.
moze jakbym dzis nie wiedziała to jak mozesz to daj mi Twoj nr to jutro rano dam znać ,jak tylko bede cos wiedzieć:oops:.
WWiem że to tak na łąpu capu, ale sama sie nie spodziewałam że ktoś odpowie na ogłoszenie na gumtree.

Posted

Ok, mój tel 663 741 678 - Neris, w razie czego dzwoń!
BTW - dostałem maila od eksopiekunów Ruperta. Prosili o wieści o prośku. Dam im link do dogo, może się zalogują...?