Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

Opowiadaj. Ja nie zapomnę jak zamawiałam smycze, obróżki i zabawki z Animalii i 2 bite tygodnie dzwonili do mnie mówiąc, że nie mają smyczy a w kolorze b, a zabawka rozgwiazda to coś tam, w końcu dostałam połowę rzeczy i to po ostrych bojach.
Ale zawsze zamawiam tam jedzenie dla kotów, i jakoś się trzymam tego - wysypuję tutaj do kilku miseczek bezdomniakom.

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

opowiesc bedzie krótka bo wszyscy ja znaja na tym wątku, to nie bede przynudzac - rzeczy zamówione dostałam chyb a26 dnia po tym, kjak dostali pieniadze

znalazłam zdjecie Inki z kwietnia ( stopa jest Helenkowa):
[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/stopa.jpg[/IMG]

Posted

na watku labolatoryjnym tyle się dzieje, ze ciezko sie przebić. Wiec napisze tu jeszcze raz;)
po zapytaniu czy sprawa ze swinka aktualna ( ta rozetka z akwarium), dostałam taką odpowiedz
[QUOTE]Witam!Z tej strony Paweł z allegro.Jestem z Jordanowa Małopolskiego tego koło Rabki.Świnka jest do odebrania praktycznie w każdej chwili.Z uwagi że nie mam teraz ciągłego dostępu do komputera to proszę o telefoniczny pod nr *** to ustalimy szczegóły odbioru.Pozdrawiam[/QUOTE]
to mam sie kontaktować?? czy moze ktos jest blizej tego Jordanowa?

Posted

DT tak, ale nie wiem jak z dojazdem po świnke,to jest jednak kawałek drogi, a ja samochodem nie mam jak ( brak prawka i samochodu). MOze dłaby sie tak zrobic zeby jak ktos by był z tamtych okolic to zeby choc kawałek blizej w moja strone swinke podrzucił?

Posted

Wrzucam nowy temat, co o tym myślicie?
[url]http://swinkimorskie.org/sforum/viewtopic.php?t=6155&postdays=0&postorder=asc&start=0[/url]
Ja proponuję poczekać kilka dni, może niektóre świnki znajdą domki, bo zajęły się już nimi dziewczyny, a ew. zająć się tymi, które zostaną i będą w potrzebie.

Posted

Nieźle, świnki w stajni...Co to za idiotyczny pomysł??? "dla ozdoby"?!:angryy:
Bebebe, jasne, że w razie czego pomożemy ("jajako" prezesunio mówię "we wymieniu" wszystkich).
Chwała Bogu, że tę ciumek24 wysłał do tej stajni... Najwyraźniej świnki też mają swoich opiekunów na Górze...

Posted

Rozetka ,będzie u mnie prawdopodobnie jutro albo w poniedziałek. Jej właścieciekl prawdopodobnie do Krakowa w te dni jedzie, to mi ją przywiezie. Zrobie zdjęcia, wstawie, i moze komus jednak się tu spodoba mimo ze to rozetka :roll: , a tu takich chyba nie lubią:placz: . [SIZE=1]Swinka będzie mieszkaćjak As i Lukier w podzielonej klatce z Bolkiem, dlatego zalezy mi żeby jednak szyciutko domek znalazła.[/SIZE]

Posted

[quote name='agamika']Rozetka ,będzie u mnie prawdopodobnie jutro albo w poniedziałek. Jej właścieciekl prawdopodobnie do Krakowa w te dni jedzie, to mi ją przywiezie. Zrobie zdjęcia, wstawie, i moze komus jednak się tu spodoba mimo ze to rozetka :roll: , a tu takich chyba nie lubią:placz: . [SIZE=1]Swinka będzie mieszkaćjak As i Lukier w podzielonej klatce z Bolkiem, dlatego zalezy mi żeby jednak szyciutko domek znalazła.[/SIZE][/quote]

agamika swinka ma byc razem z akwarium oddana..
[URL]http://allegro.pl/item221197800_oddam_swinka_morska_z_akwarium_rozetka_.html[/URL]

mi sie rozetki bardzo podobaja :)

Posted

z akwarium zrezygnowałam, bo :
1. I tak jest małe, tzn. za małe
2. Niestety jedzie on busem do K-wa, wiec byłby problem z wzieciem akwarium, ja tez sobie niewyobrazałam jakbybm miała ja z akwarium wziasc ( mniestety nie posiadam ani samochodu ,ani prawa jazdy), które raczej byłoby cięzkie, dlatego juz wczesniej miałam mu pisac ze akwarium nie chce.

a co do podobania się ;) to mi tez , ale wolnym chętnym na samiczke się nie podobają ... ale moze jak będą zdjęcia, to sięspodoba

Posted

Ratunku, wychodzi na to ,że będe miec dwie świnki na tymczasie:roll: , właśnie odezwała się do mnie na gg dziewczyna
[QUOTE]Ja w sprawie oddania swinki morskiej. zdecydowalam sie juz i niestety jestem zmuszona go oddac tylko prosze o znalezienie dobrego domu. swinke oddam z takim dosc sporym terrarium otwieranym z gory oraz poidelkiem miska. Prosze o kontak[/QUOTE]

a ja nie pamiętam , które to ogłoszenie było!!!!!!!!! Invictus chyba Ty mi dawałaś linka do tego ogłoszenia.Ja juz dawno pisałam meila do tej osoby, ale była cisza, a teraz skleroza mnie dopadła...:oops: gdzie ja dwie świnie umieszcze:crazyeye: , dobrz ide przekopywać wątek. W kazdym razie to chłopak szukający domu... [U]Może dla Prążka sie nada[/U]?:cool3:

Posted

[QUOTE]No co Ty Basia....
Ja np chetnie u Ciebie zamówiłabym..ale wiem ,że to maja być bonusy dla adoptujacych świnki, czy tak?
Jesli coś się zmieniło ...to poprosze o wiadomość...
[/QUOTE]
[QUOTE]Moje świnki bardzo proszą o to, zeby Basia je nadal suszyła [/QUOTE]
[QUOTE]Basiu, moja Balbinka i maleństwa też chętnie by spróbowały Twoich specjałów!
[/QUOTE]
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Jestem w ogromnym szoku. Niemało się natrudziłam by znaleść i wysuszyć te wszystkie zielska i myślałam, że jednak źle to zrobiłam i są be! Bardzo się cieszę i dziękuję za zaufanie :oops: :multi:

[QUOTE]basia no jak niema po co? ja chcialabym taka paczuszke dla moich swinek ktore wlasnie adoptuje :smile:
[/QUOTE]
[QUOTE]ja właśnie dokonuję adopcji Prążka, Prążek bardzo prosi o zioła i sianko[/QUOTE]
[QUOTE]Basiu, moja Balbinka i maleństwa też chętnie by spróbowały Twoich specjałów!
[/QUOTE]
[QUOTE]A dla mojego Melusia nie mogłabym takich ziółek dostać???????????????????[/QUOTE]
[QUOTE]
Basiu, jeśli Elurin uzna mnie za godną Andzi, to poproszę o dużą paczkę D)
A jeśli nie :-(, to chociaż małą, maluteńką...
[/QUOTE]

Chciałabym obdarować wszystkich ale w pierwszej kolejności tych, którzy zaadoptowali jakąś świnkę. Te osoby dostaną zioła i sianko za darmo. Bardzo mi przykro ale Poczta Polska za przesyłkę taką, jaką dostała pucka, policzyła sobie 8 zł. Fakt, to był priorytet, może za zwykłą byłoby taniej ale na większą skalę to nie wyrobie :shake:
Poproszę o privy z adresami bym mogła się zorientować ile paczek musze przygotować a potem powoli będę je wysyłała.
Czasami pojawiam się też na wystawach psów, więc ewentualnie byłaby możliwość odbioru na wystawie, jeżeli świnkomaniacy wystawy odwiedzają w ogóle :roll:

Tak mnie pozytywnie natchnęliście, że jednak ktoś chce moje sianko, że jutro z samego rano zaczynam zbiór od nowa ;)

Posted

Basia, ja tez się na paczkę piszę;) jeśli mozna, w końcu Bolek to adoptowany królik, ale poczekam na koncu kolejki tylko prosze daj mi znać jak będzie moja kolej ,żebyśmy co do przesyłki się umówiły.

a ja będę mieę oprócz rozetki z Jordanowa , tą świnke na tymczasie
( jakims cudem dokopałam się do ogłoszenia)
[QUOTE]Oddam w dobre ręce roczną długowłosą świnkę morską. Jest bardzo ładna, trójkolorowa i grzeczna. W związku z alergią nie jestem w stanie dłużej się nią zajmować. Świnkę morską oddam razem z obudowaną klatką oraz poidełkiem.[/QUOTE]

Posted

[B]Neris[/B] to jest chłopak i do tego długowłosy, a jeśli dobrze pamiętam to Tobie chyba taki by się podobał? Jak będzie już u mnie to wstawie zdjęcia, może się zakochasz;)

Posted

[QUOTE]Basiu, właściwie każdy adoptował jakąś świnkę - jedną lub więcej.:evil_lol:
Może ułóż listę wg własnego uznania i wysyłaj po kolei?[/QUOTE]

Myślę, że o kolejności będzie decydowało po prostu przysyłanie adresów. Do kogo będę miała do tego pójdzie paczka :evil_lol:

Sprawdziłam na stronie PP, że paczka zwykła kosztuje 6,50zł . To chyba podźwignę ;)

Posted

[quote name='agamika'][B]Neris[/B] to jest chłopak i do tego długowłosy, a jeśli dobrze pamiętam to Tobie chyba taki by się podobał? Jak będzie już u mnie to wstawie zdjęcia, może się zakochasz;)[/quote]

To nie Miss Polonia, żeby ze zdjęć się zakochiwać, jeśli chłopak domu będzie szukać - Nerisowa chętną jest! Bo ona bardzo chciała jakieś śmiesznoszerstne...

Posted

wg mnie śmiesznoszerstne to cuś takiego , co nie wiadomo gdzie to ma przód a gdzie tył, :evil_lol: i co łysiejący panowie mogliby z powodzeniem na głowie nosić udając że to ich włosy są

Posted

[QUOTE]
basiu :oops: a nie lepiej wysylac jako list? taniej Cie to by wynioslo :oops:
[/QUOTE]
Pewnie tak, ale jak wmówić pracownikowi poczty, że taaaka paczka to zwykły list ;)