Neris Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Opowiadaj. Ja nie zapomnę jak zamawiałam smycze, obróżki i zabawki z Animalii i 2 bite tygodnie dzwonili do mnie mówiąc, że nie mają smyczy a w kolorze b, a zabawka rozgwiazda to coś tam, w końcu dostałam połowę rzeczy i to po ostrych bojach. Ale zawsze zamawiam tam jedzenie dla kotów, i jakoś się trzymam tego - wysypuję tutaj do kilku miseczek bezdomniakom. Quote
pucka69 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 opowiesc bedzie krótka bo wszyscy ja znaja na tym wątku, to nie bede przynudzac - rzeczy zamówione dostałam chyb a26 dnia po tym, kjak dostali pieniadze znalazłam zdjecie Inki z kwietnia ( stopa jest Helenkowa): [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/stopa.jpg[/IMG] Quote
agamika Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 na watku labolatoryjnym tyle się dzieje, ze ciezko sie przebić. Wiec napisze tu jeszcze raz;) po zapytaniu czy sprawa ze swinka aktualna ( ta rozetka z akwarium), dostałam taką odpowiedz [QUOTE]Witam!Z tej strony Paweł z allegro.Jestem z Jordanowa Małopolskiego tego koło Rabki.Świnka jest do odebrania praktycznie w każdej chwili.Z uwagi że nie mam teraz ciągłego dostępu do komputera to proszę o telefoniczny pod nr *** to ustalimy szczegóły odbioru.Pozdrawiam[/QUOTE] to mam sie kontaktować?? czy moze ktos jest blizej tego Jordanowa? Quote
Elurin Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Agamika - a możesz zapewnić śwince DT? Jak tak ,to bierz małą! Czy jeszcze ktoś z okolic Krakowa może pomóc??? Quote
agamika Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 DT tak, ale nie wiem jak z dojazdem po świnke,to jest jednak kawałek drogi, a ja samochodem nie mam jak ( brak prawka i samochodu). MOze dłaby sie tak zrobic zeby jak ktos by był z tamtych okolic to zeby choc kawałek blizej w moja strone swinke podrzucił? Quote
bebebe1 Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Wrzucam nowy temat, co o tym myślicie? [url]http://swinkimorskie.org/sforum/viewtopic.php?t=6155&postdays=0&postorder=asc&start=0[/url] Ja proponuję poczekać kilka dni, może niektóre świnki znajdą domki, bo zajęły się już nimi dziewczyny, a ew. zająć się tymi, które zostaną i będą w potrzebie. Quote
Elurin Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Nieźle, świnki w stajni...Co to za idiotyczny pomysł??? "dla ozdoby"?!:angryy: Bebebe, jasne, że w razie czego pomożemy ("jajako" prezesunio mówię "we wymieniu" wszystkich). Chwała Bogu, że tę ciumek24 wysłał do tej stajni... Najwyraźniej świnki też mają swoich opiekunów na Górze... Quote
black sheep Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Piękna historia, wspaniała młoda osoba:):):) Quote
agamika Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Rozetka ,będzie u mnie prawdopodobnie jutro albo w poniedziałek. Jej właścieciekl prawdopodobnie do Krakowa w te dni jedzie, to mi ją przywiezie. Zrobie zdjęcia, wstawie, i moze komus jednak się tu spodoba mimo ze to rozetka :roll: , a tu takich chyba nie lubią:placz: . [SIZE=1]Swinka będzie mieszkaćjak As i Lukier w podzielonej klatce z Bolkiem, dlatego zalezy mi żeby jednak szyciutko domek znalazła.[/SIZE] Quote
invictus hilaritas Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='agamika']Rozetka ,będzie u mnie prawdopodobnie jutro albo w poniedziałek. Jej właścieciekl prawdopodobnie do Krakowa w te dni jedzie, to mi ją przywiezie. Zrobie zdjęcia, wstawie, i moze komus jednak się tu spodoba mimo ze to rozetka :roll: , a tu takich chyba nie lubią:placz: . [SIZE=1]Swinka będzie mieszkaćjak As i Lukier w podzielonej klatce z Bolkiem, dlatego zalezy mi żeby jednak szyciutko domek znalazła.[/SIZE][/quote] agamika swinka ma byc razem z akwarium oddana.. [URL]http://allegro.pl/item221197800_oddam_swinka_morska_z_akwarium_rozetka_.html[/URL] mi sie rozetki bardzo podobaja :) Quote
agamika Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 z akwarium zrezygnowałam, bo : 1. I tak jest małe, tzn. za małe 2. Niestety jedzie on busem do K-wa, wiec byłby problem z wzieciem akwarium, ja tez sobie niewyobrazałam jakbybm miała ja z akwarium wziasc ( mniestety nie posiadam ani samochodu ,ani prawa jazdy), które raczej byłoby cięzkie, dlatego juz wczesniej miałam mu pisac ze akwarium nie chce. a co do podobania się ;) to mi tez , ale wolnym chętnym na samiczke się nie podobają ... ale moze jak będą zdjęcia, to sięspodoba Quote
agamika Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Ratunku, wychodzi na to ,że będe miec dwie świnki na tymczasie:roll: , właśnie odezwała się do mnie na gg dziewczyna [QUOTE]Ja w sprawie oddania swinki morskiej. zdecydowalam sie juz i niestety jestem zmuszona go oddac tylko prosze o znalezienie dobrego domu. swinke oddam z takim dosc sporym terrarium otwieranym z gory oraz poidelkiem miska. Prosze o kontak[/QUOTE] a ja nie pamiętam , które to ogłoszenie było!!!!!!!!! Invictus chyba Ty mi dawałaś linka do tego ogłoszenia.Ja juz dawno pisałam meila do tej osoby, ale była cisza, a teraz skleroza mnie dopadła...:oops: gdzie ja dwie świnie umieszcze:crazyeye: , dobrz ide przekopywać wątek. W kazdym razie to chłopak szukający domu... [U]Może dla Prążka sie nada[/U]?:cool3: Quote
basia Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [QUOTE]No co Ty Basia.... Ja np chetnie u Ciebie zamówiłabym..ale wiem ,że to maja być bonusy dla adoptujacych świnki, czy tak? Jesli coś się zmieniło ...to poprosze o wiadomość... [/QUOTE] [QUOTE]Moje świnki bardzo proszą o to, zeby Basia je nadal suszyła [/QUOTE] [QUOTE]Basiu, moja Balbinka i maleństwa też chętnie by spróbowały Twoich specjałów! [/QUOTE] :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Jestem w ogromnym szoku. Niemało się natrudziłam by znaleść i wysuszyć te wszystkie zielska i myślałam, że jednak źle to zrobiłam i są be! Bardzo się cieszę i dziękuję za zaufanie :oops: :multi: [QUOTE]basia no jak niema po co? ja chcialabym taka paczuszke dla moich swinek ktore wlasnie adoptuje :smile: [/QUOTE] [QUOTE]ja właśnie dokonuję adopcji Prążka, Prążek bardzo prosi o zioła i sianko[/QUOTE] [QUOTE]Basiu, moja Balbinka i maleństwa też chętnie by spróbowały Twoich specjałów! [/QUOTE] [QUOTE]A dla mojego Melusia nie mogłabym takich ziółek dostać???????????????????[/QUOTE] [QUOTE] Basiu, jeśli Elurin uzna mnie za godną Andzi, to poproszę o dużą paczkę D) A jeśli nie :-(, to chociaż małą, maluteńką... [/QUOTE] Chciałabym obdarować wszystkich ale w pierwszej kolejności tych, którzy zaadoptowali jakąś świnkę. Te osoby dostaną zioła i sianko za darmo. Bardzo mi przykro ale Poczta Polska za przesyłkę taką, jaką dostała pucka, policzyła sobie 8 zł. Fakt, to był priorytet, może za zwykłą byłoby taniej ale na większą skalę to nie wyrobie :shake: Poproszę o privy z adresami bym mogła się zorientować ile paczek musze przygotować a potem powoli będę je wysyłała. Czasami pojawiam się też na wystawach psów, więc ewentualnie byłaby możliwość odbioru na wystawie, jeżeli świnkomaniacy wystawy odwiedzają w ogóle :roll: Tak mnie pozytywnie natchnęliście, że jednak ktoś chce moje sianko, że jutro z samego rano zaczynam zbiór od nowa ;) Quote
agamika Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Basia, ja tez się na paczkę piszę;) jeśli mozna, w końcu Bolek to adoptowany królik, ale poczekam na koncu kolejki tylko prosze daj mi znać jak będzie moja kolej ,żebyśmy co do przesyłki się umówiły. a ja będę mieę oprócz rozetki z Jordanowa , tą świnke na tymczasie ( jakims cudem dokopałam się do ogłoszenia) [QUOTE]Oddam w dobre ręce roczną długowłosą świnkę morską. Jest bardzo ładna, trójkolorowa i grzeczna. W związku z alergią nie jestem w stanie dłużej się nią zajmować. Świnkę morską oddam razem z obudowaną klatką oraz poidełkiem.[/QUOTE] Quote
agamika Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [B]Neris[/B] to jest chłopak i do tego długowłosy, a jeśli dobrze pamiętam to Tobie chyba taki by się podobał? Jak będzie już u mnie to wstawie zdjęcia, może się zakochasz;) Quote
Neris Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Chłopiec i długowłosy moja musieć chcieć chyba. Elurin, czy mogę prosić na pm adres odbioru Prążka? Quote
Elurin Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Basiu, właściwie każdy adoptował jakąś świnkę - jedną lub więcej.:evil_lol: Może ułóż listę wg własnego uznania i wysyłaj po kolei? Quote
Neris Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Koszt pakowania i wysyłki chętnie Basiu pokryję! Ja mogę być na końcu kolejki, bo Prążek zostanie adoptowany w sobotę dopiero. Quote
basia Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [QUOTE]Basiu, właściwie każdy adoptował jakąś świnkę - jedną lub więcej.:evil_lol: Może ułóż listę wg własnego uznania i wysyłaj po kolei?[/QUOTE] Myślę, że o kolejności będzie decydowało po prostu przysyłanie adresów. Do kogo będę miała do tego pójdzie paczka :evil_lol: Sprawdziłam na stronie PP, że paczka zwykła kosztuje 6,50zł . To chyba podźwignę ;) Quote
Neris Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='agamika'][B]Neris[/B] to jest chłopak i do tego długowłosy, a jeśli dobrze pamiętam to Tobie chyba taki by się podobał? Jak będzie już u mnie to wstawie zdjęcia, może się zakochasz;)[/quote] To nie Miss Polonia, żeby ze zdjęć się zakochiwać, jeśli chłopak domu będzie szukać - Nerisowa chętną jest! Bo ona bardzo chciała jakieś śmiesznoszerstne... Quote
agamika Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 oj, no musiałam jaks napisac, zeby nie wyszlo ze na siłe wciskam ;) ja tu chciałam tak cichociemno szprytnie a tu nic z tego... Quote
basia Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [QUOTE]śmiesznoszerstne...[/QUOTE] A co to takiego?? Quote
Ayia Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 basiu :oops: a nie lepiej wysylac jako list? taniej Cie to by wynioslo :oops: Quote
agamika Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 wg mnie śmiesznoszerstne to cuś takiego , co nie wiadomo gdzie to ma przód a gdzie tył, :evil_lol: i co łysiejący panowie mogliby z powodzeniem na głowie nosić udając że to ich włosy są Quote
basia Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [QUOTE] basiu :oops: a nie lepiej wysylac jako list? taniej Cie to by wynioslo :oops: [/QUOTE] Pewnie tak, ale jak wmówić pracownikowi poczty, że taaaka paczka to zwykły list ;) Quote
Recommended Posts