pucka69 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 niciu - to jak masz jakąś swinkę do oddania czy jak to z nimi jest? Quote
nicia1982 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 mam - bo chcialam ja polaczyc z moja ale lipa - gryzla sie strasznie - dalam im 3 noce myslalam ze to przejsciowe ale bylo coraz gorzej piski,trzaski cala noc halasy z klatki , obudzily mi malego, z placzem histerycznym i go nie moglam uspokoic i uslyszalam w domu albo cos zrobisz sama albo obie wyladuja za oknem - rozdzielilam je i ta nadal jest do wydania co byla ok. polroczna smaiczka. ja dostalalam juz w domu ulimatum albo jedna albo wale :( Quote
pucka69 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 którą chcesz oddac? te jasną co w sklepie była? czy jest w ciaży? nie wiem czy ciężarnr świnki można przewozić? Quote
nicia1982 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 nie mam pojecia czy jest w ciazy bo te dwa samce co sie ja wzielo na rece i po paru minutach oddalo to od nowa ja obeachiwaly a jeden szczegolne adorowal - byli razem 3 tygodnie ale czy jak swinka ma ruje i jest obok sameic tzn ze musi dojsc do zaplodnienia - nie ma wyjatkow ? Quote
invictus hilaritas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Swinka ktora jest do oddania na allegro jest z województwa Małopolskiego, 60 km na południe od Krakowa.Świnka ma około pół roku. Niestety nie ma zdjec.. Quote
invictus hilaritas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 do oddania nastepna swinka : [URL]http://www.gryzonie.info/topics51/22081.htm[/URL] Quote
invictus hilaritas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 swinka samczyk, ok 4 letnia, z Warszawy [IMG]http://www.imagehosting.com/out.php/i979025_P6250147.jpg[/IMG] Quote
Kitka20 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [IMG]http://www.imagehosting.com/out.php/i979025_P6250147.jpg[/IMG] O Jezusicku aaaaa rozpłakałam się z sentymentu tak właśnie identycznie wyglądała moja pierwsza świnka w życiu jak dwie kropelki wody:loveu: Quote
pucka69 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 ja przepraszam - czy jak komus urodzi sie dziecko to już swojej swinki, która miał 4 lata nie może mieć? Quote
Evelin Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Pucka ,każdy pretekst jest dobry...urodziny dziecka,za małe mieszkanie ,dostanie się na studia itp bzdury... A może Łomiankę Zofia nazwiesz? czy juz nazwałaś? Quote
invictus hilaritas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='Evelin']Pucka ,każdy pretekst jest dobry...urodziny dziecka,za małe mieszkanie ,dostanie się na studia itp bzdury... A może Łomiankę Zofia nazwiesz? czy juz nazwałaś?[/quote] Zoska dla mnie to jest to :) Quote
bebebe1 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='pucka69']ja przepraszam - czy jak komus urodzi sie dziecko to już swojej swinki, która miał 4 lata nie może mieć?[/quote] Jak zabierałam od jednych ludzi Pysię, to usłyszałam, że im "nie pasuje do wystroju nowego mieszkania" :mad: Quote
invictus hilaritas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='bebebe1']Jak zabierałam od jednych ludzi Pysię, to usłyszałam, że im "nie pasuje do wystroju nowego mieszkania" :mad:[/quote] :shocked!: :stupid: :lying: Quote
Ayia Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 moze sie bali tego ze jak umrze nie beda potrafili sie z nia pozegnac?? to moze ja powinnam teraz oddacslepaka bo po co mi taka swinka? tez mi nie pasuje do wystroju pokoju :evil_lol: Quote
Kitka20 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Kuźde tuż ja jakaś wieśniara jestem bo moje prośki też nie pasują mi do mieszkania a nie oddam ich za żadne skarby są moje i tylko moje (no TZta też ale Ciiiiiiiii):evil_lol: Quote
zasadzkas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Kitka, moja pierwsza świnia morska też tak wyglądała. Dostałam ją w spadku po kuzynie, który wyemigrował do Niemiec. Była duża, ruda i miała na imię Pigi. Kochałam ją bardzo. Quote
Neris Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 A Prążek jest tylko mój i jeszce tylko 3 dni na niego będę czekać!!!!!!! Quote
basia Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 pucka, znowu nie odpowiedziałaś na mój post :( Jeżeli ktoś chcę paczkę żywnościową to ma jedyną okazję, prosze pisać. Mam jeszcze trochę suszonych ziół, sianka normalnego dużo. Więcej ziół nie suszę, bo widzę, że nie ma po co :( papa Quote
Evelin Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 No co Ty Basia.... Ja np chetnie u Ciebie zamówiłabym..ale wiem ,że to maja być bonusy dla adoptujacych świnki, czy tak? Jesli coś się zmieniło ...to poprosze o wiadomość... Pucka...zobacz chcę wykosić Cię z interesu .... Quote
Ayia Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='zasadzkas']Kitka, moja pierwsza świnia morska też tak wyglądała. Dostałam ją w spadku po kuzynie, który wyemigrował do Niemiec. Była duża, ruda i miała na imię Pigi. Kochałam ją bardzo.[/quote] a ja dostane teraz 2 swinki z Niemiec :evil_lol: mam nadzieje ze nie potrzebuja zadnego paszportu ani nic w tym stylu :mad: Quote
invictus hilaritas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 basia no jak niema po co? ja chcialabym taka paczuszke dla moich swinek ktore wlasnie adoptuje :) [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76320[/URL] Quote
pucka69 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 basiu - Twoje zioła są doskonałe. Lubi je świnka Helenka. Lubi je świnka Zyta. Lubi je świnka Łomianka. Oto co lubią: siano, liście brzozy, liście babki, liście skrzypu,gałazki wierzby oraz wszystkie inne zioła, których nie rozpoznałam. Właśnie im dałam trochę ziół. Rzuciły się na nie jak dzikusy i pożarły. Sianko od Basi jest aromatyczne, nie sypie sie , nie jest pokruszone, ma ładną , zieloną barwę . Ziółka są doskonale wysuszone, w dużych kawałkach, po prostu doskonałe. Zioła zuzali nie są takie fajne jak ziołą Basi. Ani ziołąaHerbal Pets. I jest ich wiecej. Tych Basinych. Moje świnki bardzo proszą o to, zeby Basia je nadal suszyła :) Quote
Neris Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='basia']pucka, znowu nie odpowiedziałaś na mój post :( Jeżeli ktoś chcę paczkę żywnościową to ma jedyną okazję, prosze pisać. Mam jeszcze trochę suszonych ziół, sianka normalnego dużo. Więcej ziół nie suszę, bo widzę, że nie ma po co :( papa[/quote] Jak to nie ma, ma... ja właśnie dokonuję adopcji Prążka, Prążek bardzo prosi o zioła i sianko, bo u nas sucho bardzo i niewiele jest ziół... Quote
nicia1982 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 [quote name='bebebe1']Jak zabierałam od jednych ludzi Pysię, to usłyszałam, że im "nie pasuje do wystroju nowego mieszkania" :mad:[/quote]heh ja jak kupowalam moja swinke pierwsza i zapytalam o druga to powiedziano mi ze nie jest na sprzedarz bo jest uszkodzona a co do wystroju wnetrz to ta swinke co mam teraz bede musiala chyba przefarbowac na rozowo - fioletowo bo takie mam sciany :roll: nie no skad ci ludzie sie biora - ta jest uszkodzona nie na sprzedaz a tamta z kolorem dyawnu sie gryzie Quote
Elurin Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Basiu, moja Balbinka i maleństwa też chętnie by spróbowały Twoich specjałów! Oczko Andzi wygląda coraz lepiej:lol: Myślę, że do końca tygodnia będzie dobrze. Quote
Recommended Posts