pucka69 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 tez jestem za ta z łomianek - i uwazam ze lepiej napisac niz licytowac tzn zalicytowac tez mozna - ale napisac przede wszystkim! ps. a wiecie ze ta dziewczyna od Tradycjusza nawet nie spytala jak swinka? ma moje gg, mail i tel Quote
invictus hilaritas Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 narazie zaproponowac oddanie.. a pozniej w razie czego odkupic.. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 myślę że można by wysłać jeden z tych gotowych już listów-albo miks dwóch (Invictus i Elurin). Zobaczymy co odpowiedzą. Do tego co chce sprzedać te 3 można by też, bo jak tak tanio to pewnie jakiś gadziarz się zainteresuje. Tylko to tak łatwo pisać, a przecież DT nie są z gumy:roll: Ale tak sobie myślę że jak ktoś dostanie taki list- że gadziarze się interesują takimi ofertami - to nawet jak świnki nie odda to zwróci to jego uwagę i może będzie starannniej robił wywiad z nowym domem? Można by też wysyłać takim szukającym domu śwince ostrzeżenie przed terrrarystami....Ludzie nie zwykle nawet nie myślą o gadziarzach-a oni szukają takich okazji jak :oddam za darmo albo tanio:shake: Quote
Evelin Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Pucka ta artystka od Tradycjusza to chyba kompletny bezmózg.. Sam styl w jakim oddała świnkę o tym świadczy....Jedno trzeba jej przyznać; imie nadała Mu niespotykane. Miejmy nadzieję,że będzie się tu pojawiać Czarne słoneczko z nowymi informacjami o Tradycjuszku... Pucka a jek Zytka Mieczysława? I Helka i Inka? Quote
APSA Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Małych rozetek nie ma co wykupować, na takie myślę, że chętni się znajdą. A nawet jak zostaną sprzedane do sklepu zoo, to też rczej krzywda im się nie stanie (nie większa w każdym razie niż innym). A propos tej łomiankowej. Myślę, że można by takim ludziom proponować, że jeśli nie znajdą kupca, to przyjmiemy świnkę (zakładając, że bęzie ją u kogo przetymczasować). Co Wy na to? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 :lol: na "nowym forum świnkowym" znalazłam taki temat: za i przeciw. Oto wypowiedź Motylek 1007-moim zdaniem genialna:) [I]wiec plusy: [/I] [I]- ma sie przyjeciela, [/I] [I]- swinka sie przywizauje i wita Cie radosnie, przez co cieszysz sie z powrotu do domku, [/I] [I]- jest wierna, nie zdradza, [/I] [I]- wykształca w Tobie poczucie odpowiedzialności, [/I] [I]- uczy okazywania miłosci, uczuć, [/I] [I]- zawsze masz z kim pogadac, zawsze Cie wysłucha i przyzna racje, [/I] [I]- dostarcza nowych wrażen (jak sie czegos nauczy itp) [/I] [I]- nigdy Ci sie juz nie bedzie nudzilo. [/I] [I]minusy: [/I] [I]- sama sobie klatki nie posprzata, [/I] [I]- czasami moze cos pogryz, zrobic siusiu nie tam gdzie trzeba, [/I] [I]- jak choruje trzeba wydawać kase na leczenie, [/I] [I]- ogolnie trzeba wydawac kase na jej utrzymanie[/I] [I]to sobie chyba wyryję na ścianie: [/I] [B][FONT=Century Gothic]zawsze masz z kim pogadac, zawsze Cie wysłucha i[U] przyzna racje[/U][/FONT][/B], :megagrin: Quote
invictus hilaritas Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote] Dzien dobry ! Czasami życie pisze nam inny scenariusz niż my sobie zaplanowalismy, śmierć bliskiej osoby,pilny wyjazd, alergie, emigracje w poszukiwaniu pracy.. Mozna by duzo wymienic takich przykladow.. Niestety przez takie czynniki jestesmy czasami zmuszeni oddac nasze zwierzatka, ktore do tej pory traktowalismy jako swoje dziecko, czlonka rodziny.. Czasami czas, ktory nas nieublagalnie goni, nie pozwala nam na dokladne sprawdzenie przyszlych domow, zweryfikowania przyszlych wlascicieli naszych pupili.. Jestesmy grupa ludzi, ktora ratuje swinki. W niedalekiej przyszlosci mamy zamiar powolac do zycia Stowarzyszenie Przyjaciol Świnek Morskich, by rozwinac skrzydla i moc sprawniej pomagac naszym najmniejszym braciom, ktorzy w dzisiejszych czasach malo na kogo moga liczyc.. Mozemy Panstwu pomoc w znalezieniu domu dla prosiaczka, zaoferowac tez pomoc w przetrzymaniu swinki, zaoferowac dom tymczasowy dopoki swinka nie znajdzie kochajacego domu.. Organizujemy tez bezpieczny transport (osoby zawoza swinke w transporterze pociagiem, badz samochodem i oddaj swinke do rak wlasciciela) w kazde miejsce Polski by swinka bezpiecznie trafila do domu. Jak wiadomo niektorzy wysylaja swinki poczta, jest to bardzo niebezpieczne, nie wiadomo kiedy ktos odbierze swinke, ile czasu bedzie bez wody, jedzenia, poczta rzuca paczkami, swinka w ciasnym , obcym, ciemnym miejscu moze sie zestresowac i w koncowym etapie odejsc z tego swiata w ciezkich meczarniach.. Nalezy pamietac ze pospiech w znalezieniu domu nie jest najlepszym rozwiazaniem !! Musimy uwazac by swinka nie stala sie pokarmem dla wezy- duzo terrarystow tylko czeka na taka okazje.. Warto tez wspomniec ze osoba - przyszly wlasciciel swinki podpisuje umowe adopcyjna- dodana do listu w formie zalacznika.. Uratowalismy juz kilkanascie swinek morskich, moze i Tobie bedziemy mogli pomoc ?? Prosze na spokojnie przemyslec nasza propozycje, jezeli bedzie Pani/Pan zainteresowany prosze o kontakt: mail: kom: gg: strona www - tu mozna obejrzec uratowane przez nas swinki morskie, a takze obejrzec nasze pociechy.. z powazaniem [/quote] [quote] Witam [COLOR=black]Reprezentuję grupę miłośników świnek morskich, występującą na forum Dogomania.pl jako Klub Pomocy Świnkoosobom. Staramy się pomagać świnkom morskim w potrzebie oraz innym miłośnikom tych wspaniałych zwierzątek w opiece nad nimi.[/COLOR] [COLOR=black]Chcielibyśmy zaproponować naszą pomoc w znalezieniu śwince nowego domu.[/COLOR] Jeśli sprawa jest bardzo pilna lub zwierzątko nie znajdzie domku w rozsądnym czasie, jesteśmy w stanie zapewnić mu tzw. dom tymczasowy do chwili znalezienia śwince domu docelowego. Oczywiście chętnie pomożemy w poszukiwaniu domu stałego dla gryzonia. [COLOR=black]W związku z tym, że często spotyka się właścicieli gadów żywiących się gryzoniami, którzy wyłudzają świnki morskie pod pretekstem zapewnienia im domu, a w rzeczywistości na karmę, sugerujemy podpisanie z nowym opiekunem świnki tzw. umowy przekazania. Wzór takiej umowy wzór chętnie prześlemy.[/COLOR] [COLOR=black]Opcjonalnie, jeśli typ pisze coś o przesyłce: [/COLOR] [COLOR=black]Oczywiście jedyny możliwy sposób odbioru zwierzątka przez nowego opiekuna to odbiór osobisty. Wysyłka pocztą jest okrucieństwem wobec świnki, którą taka forma podróży wyjątkowo stresuje, nie mówiąc o bardzo niepewnym zachowaniu pracowników Poczty Polskiej wobec tak nietypowej przesyłki czy możliwości śmierci zwierzątka z głodu lub pragnienia.[/COLOR] [COLOR=black]z poważaniem[/COLOR] [/quote] Dzien dobry ! Czasami życie pisze nam inny scenariusz niż my sobie zaplanowalismy, śmierć bliskiej osoby,pilny wyjazd, alergie, emigracje w poszukiwaniu pracy.. Mozna by duzo wymienic takich przykladow.. Niestety przez takie czynniki jestesmy czasami zmuszeni oddac nasze zwierzatka, ktore do tej pory traktowalismy jako swoje dziecko, czlonka rodziny.. Czasami czas, ktory nas nieublagalnie goni, nie pozwala nam na dokladne sprawdzenie przyszlych domow, zweryfikowania przyszlych wlascicieli naszych pupili.. Reprezentuję grupę miłośników świnek morskich, występującą na forum Dogomania.pl jako Klub Pomocy Świnkoosobom. Staramy się pomagać świnkom morskim w potrzebie oraz innym miłośnikom tych wspaniałych zwierzątek w opiece nad nimi. W niedalekiej przyszlosci mamy zamiar powolac do zycia Stowarzyszenie Przyjaciol Świnek Morskich, by rozwinac skrzydla i moc sprawniej pomagac naszym najmniejszym braciom, ktorzy w dzisiejszych czasach malo na kogo moga liczyc.. Jeśli sprawa jest bardzo pilna lub zwierzątko nie znajdzie domku w rozsądnym czasie, jesteśmy w stanie zapewnić mu tzw. dom tymczasowy do chwili znalezienia śwince domu docelowego. Oczywiście chętnie pomożemy w poszukiwaniu domu stałego dla gryzonia. Organizujemy tez bezpieczny transport (osoby zawoza swinke w transporterze pociagiem, badz samochodem i oddaja swinke do rak wlasciciela) w kazde miejsce Polski by swinka bezpiecznie trafila do domu. Jak wiadomo niektorzy wysylaja swinki poczta, jest to bardzo niebezpieczne, nie wiadomo kiedy ktos odbierze swinke, ile czasu bedzie bez wody, jedzenia, poczta rzuca paczkami, swinka w ciasnym , obcym, ciemnym miejscu moze sie zestresowac i w koncowym etapie odejsc z tego swiata w ciezkich meczarniach.. Nalezy pamietac ze pospiech w znalezieniu domu nie jest najlepszym rozwiazaniem !! Musimy uwazac by swinka nie stala sie pokarmem dla wezy- duzo terrarystow tylko czeka na taka okazje..Osoby takie wyłudzają świnki morskie pod pretekstem zapewnienia im domu, a w rzeczywistości biora je na karmę dla swojego gada.. Warto tez wspomniec ze osoba - przyszly wlasciciel swinki podpisuje umowe adopcyjna- dodana do listu w formie zalacznika.. Uratowalismy juz kilkanascie swinek morskich, moze i Tobie bedziemy mogli pomoc ?? Prosze na spokojnie przemyslec nasza propozycje, jezeli bedzie Pani/Pan zainteresowany prosze o kontakt: mail: kom: gg: z powazaniem Quote
agamika Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Ja moge przetymczasować świnkę , tylko klatke potrzebuje , bo niestety ,na dłuższą mete nie moge Bolkowi tak miejsca zabierać:shake:. Quote
invictus hilaritas Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 i jak moze byc? [quote] [B][FONT=Century Gothic][B][FONT=Century Gothic]zawsze masz z kim pogadac, zawsze Cie wysłucha i[U] przyzna racje[/U][/FONT][/B] [/FONT][/B][/quote][B][FONT=Century Gothic] ten pkt jest najlepszy :evil_lol: czlowiek od razu sie dowartosciowuje :evil_lol: [/FONT][/B] Quote
Elurin Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Dla mnie niezły. Co na to reszta świnkomaniaków? Jeśli akceptujecie, jutro rano wyślę. Jesli będzie trzeba, przetrzymam świnkę na tymczasie, ma być z klatką, więc z tym nie będzie kłopotu. Quote
agamika Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Wg mnie tęz jest ok, tylko ta z Łomianek kobieta napisała , że odbiór [B]tylko[/B] osobisty, więc może dla niej troszke przeinaczyć ta część z transportem , np, że cieszy nas to że nie zgadza sie na ransport pocztą jak wielu innych ... i przez to widać,że chce dla świnki jak najlepiej... ?czy cos w tym rodzaju ?? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 jak dla mnie list jest ok, pozostaje mieć nadzieję że nie trafi na jakiegoś dresa któremu tekstu dłuższego niż 3 linijki nie będzie się chciało czytać. Ale może chociaż jakoś zareaguje - np. napisze nam: spier.... oszołomy albo skur....:evil_lol: [B](Świki przyznały mi rację!:roflt: )[/B] Quote
pucka69 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 nie za długi ten list? ja chyba jestem mężczyzna bo wole konkrety :) 1. Świnki trzy [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/kanapa.jpg[/IMG] 2. ... bo mamy w pociąg bawić się ... [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/kanapa1.jpg[/IMG] Quote
pucka69 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 ja tez - jestem facetem i dresem w dodatku :) inviktus - nie łam się! trzy za jeden przeciw - to i tak jest za! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 no proszę jakie ładne, grzeczne świnki. A ja dzisiaj musiałam ręcznik rzucać na balkonie między świnie żeby mnie nie dziabnęły - tak zawzięcie się kłóciły, a ja chciałam je do klatek zapakować. Urocze stworzenia. [B]Oczywiście przyznały mi rację[/B]:diabloti: Quote
Korenia Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Stronka przeze mnie robiona rozwija się :D Tylko potrzebuje informacji jakie podstrony zrobic. Na razie mam: -czym jest klub -podstawowe wiadomosci o swinkach -swinki do adopcji -swinki uratowne -nasze prywatne świnki -Linki -kontakt Proszę o sugestie - co dodać/co odjąć. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote name='invictus hilaritas']ja sie poddaje..[/quote] nie poddawaj się, walcz :mad: ;) Wyślij list taki jaki jest, zobaczymy co ona/on na to. Taki eksperyment będzie. Ja też idę. Świnki jak zwykle przyznały mi rację. Jak ja je kocham:loveu:! Pani Pucka dres - dobre:diabloti: Quote
pucka69 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 dodaj caly rozdzial o witaminie C! moznaby dodac ten caly tekst motylka - tylko trzeba by ja zapytac o zgode Quote
Korenia Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote name='pucka69']dodaj caly rozdzial o witaminie C! moznaby dodac ten caly tekst motylka - tylko trzeba by ja zapytac o zgode[/quote] Okey, p wit C bedzie :) jaki tekst motylka ? Quote
pucka69 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote name='Alfa i Zuzia']:lol: na "nowym forum świnkowym" znalazłam taki temat: za i przeciw. Oto wypowiedź Motylek 1007-moim zdaniem genialna:) [I]wiec plusy: [/I] [I]- ma sie przyjeciela, [/I] [I]- swinka sie przywizauje i wita Cie radosnie, przez co cieszysz sie z powrotu do domku, [/I] [I]- jest wierna, nie zdradza, [/I] [I]- wykształca w Tobie poczucie odpowiedzialności, [/I] [I]- uczy okazywania miłosci, uczuć, [/I] [I]- zawsze masz z kim pogadac, zawsze Cie wysłucha i przyzna racje, [/I] [I]- dostarcza nowych wrażen (jak sie czegos nauczy itp) [/I] [I]- nigdy Ci sie juz nie bedzie nudzilo. [/I] [I]minusy: [/I] [I]- sama sobie klatki nie posprzata, [/I] [I]- czasami moze cos pogryz, zrobic siusiu nie tam gdzie trzeba, [/I] [I]- jak choruje trzeba wydawać kase na leczenie, [/I] [I]- ogolnie trzeba wydawac kase na jej utrzymanie[/I] [I]to sobie chyba wyryję na ścianie: [/I] [B][FONT=Century Gothic]zawsze masz z kim pogadac, zawsze Cie wysłucha i[U] przyzna racje[/U][/FONT][/B], :megagrin:[/quote] ten ................. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote name='Korenia']Okey, p wit C bedzie :) jaki tekst motylka ?[/quote] podaję link do tego tematu: [URL]http://swinkimorskie.org/sforum/viewtopic.php?t=5860[/URL] Nie jestem tam zalogowana więc narazie nie mogę spytać owada. Dziś sie nie zaloguję bo już idę a net mi jakoś cherlawo działa. To jest też dobre z tego tematu: (mruczus188 ) [I]Na początku byłam przeciw bo poczytałam troche i zobaczyłam mały wstret gdy dowiedziałam sie ze [U]jedzą ryjami[/U] mam koszatniczki i one zawsze brały jedzenie w łapki a potem z łapek jadły albo[/I] [I][U]ze maja odgłosy jak zwykłe świnie[/U][/I] [I]ale teraz nie żałuje[/I] :evil_lol: Quote
invictus hilaritas Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 *strona glowna *adopcje * adopcja wirtualna *Stowarzysznie Przyjaciol Swinek Morskich (chyba ze cos innego wymyslimy *Dolacz do nas * forum (bedziemy go miec?) * nasz baner * linki *kontakt * Teczowy Most * porady * Do pobrania * Szczesliwe zakonczenie Quote
pucka69 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 super! jedzą ryjami??? zobaczyłam mały wstręt? Czy my nadal jesteśmy w Polsce? Quote
Korenia Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote name='invictus hilaritas']*strona glowna *adopcje * adopcja wirtualna *Stowarzysznie Przyjaciol Swinek Morskich (chyba ze cos innego wymyslimy *Dolacz do nas * forum (bedziemy go miec?) * nasz baner * linki *kontakt * Teczowy Most * porady * Do pobrania * Szczesliwe zakonczenie[/quote] Forum, jest bardzo łatwo zrobić ;) Więc pewnie tak ;) A co chcecie umieszczać w zakładce do pobrania? Wirtualna adopcje tez chcecie ? Quote
Recommended Posts