aida Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Karola będzie dobrze przecież to bardzo silna istotka Quote
danusiadanusia Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='karolkamadry']po dzisiejszej wizycie znam nowe dwie koncepcje co do jej stanu: 1. ma bardzo powiększone ściany żołądka i dwunastnicy - co jest do opanowania i fajnie jakby się na tym skończyło 2. ma do tego zespół Adisona, co się wiąże z niedoczynością albo nadczynością nadnerczy (co samo jako takie nie występuje ale towarzyszy innym schorzeniom) Miała dzisiaj badana krew po kolejnym kątem, jutro rano będę widzieć coś więcej...a u Nuki bez zmian[/QUOTE] więc czekamy.... :(:(:( Quote
danusiadanusia Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='storozak']Będzie dobrze - musi być!![/QUOTE] jasne!!! nie ma innej opcji! Quote
karolkamadry Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 No i chyba cos wiemy:) na 99% to zespół Addisona, czyli dysfunkcja nadnerczy....Po południu odbieram Nukę od lekarza i będę wiedziała dużo więcej na temat tej choroby. Jeszcze mam do odebrania wyniki krwi, żeby to do końca potwierdzić. Naganiałam się jak głupia w deszczu wczoraj i dzisiaj po szpitalu i laboratorium ale przynajmniej coś wiadomo. Lekarz mówił, że za dwa dni powinna wrócić do normy jeżeli chodzi o samopoczucie. Mam taką nadzieję:) Trochę mi lżej ale dobrze będę się czuła jak jej się poprawi:) Trzymajcie kciuki:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Jesteśmy i my ... będzie dobrze! Quote
storozak Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Super dziewczynki!!! Czekam z niecierpliwością na uśmiechniętą Nusię! Quote
kinga_kinga7 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='karolkamadry']No i chyba cos wiemy:) na 99% to zespół Addisona, czyli dysfunkcja nadnerczy....Po południu odbieram Nukę od lekarza i będę wiedziała dużo więcej na temat tej choroby. Jeszcze mam do odebrania wyniki krwi, żeby to do końca potwierdzić. Naganiałam się jak głupia w deszczu wczoraj i dzisiaj po szpitalu i laboratorium ale przynajmniej coś wiadomo. Lekarz mówił, że za dwa dni powinna wrócić do normy jeżeli chodzi o samopoczucie. Mam taką nadzieję:) Trochę mi lżej ale dobrze będę się czuła jak jej się poprawi:) Trzymajcie kciuki:)[/QUOTE] czyli już wiemy co jej jest! mnie uczyli,że jest to zespół cushinga..ale to jest praktycznie to samo,jest to niedoczynność kory nadnerczy -wywołane niedoborem glikokortykoidów i mineralokortykoidów Quote
karolkamadry Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 ten zespół Cushinga działa w drugą stronę - to nadczynność ale jedno i drugie dotyczy nadnerczy:) Po południu napiszę więcej:) Quote
kinga_kinga7 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='karolkamadry']ten zespół Cushinga działa w drugą stronę - to nadczynność ale jedno i drugie dotyczy nadnerczy:) Po południu napiszę więcej:)[/QUOTE] to czekamy! Quote
danusiadanusia Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 (edited) [quote name='karolkamadry']No i chyba cos wiemy:) na 99% to zespół Addisona, czyli dysfunkcja nadnerczy....Po południu odbieram Nukę od lekarza i będę wiedziała dużo więcej na temat tej choroby. Jeszcze mam do odebrania wyniki krwi, żeby to do końca potwierdzić. Naganiałam się jak głupia w deszczu wczoraj i dzisiaj po szpitalu i laboratorium ale przynajmniej coś wiadomo. Lekarz mówił, że za dwa dni powinna wrócić do normy jeżeli chodzi o samopoczucie. Mam taką nadzieję:) Trochę mi lżej ale dobrze będę się czuła jak jej się poprawi:) Trzymajcie kciuki:)[/QUOTE] z radości, zjadłam za Nukę i Karolinę 2x ciacho tortowe:) za Zuzię nie dałam rady :), oby tak było:):) za kilka dni dziewczynka wróci do zdrowia HURAAA!!!! a tak szczerze teraz powiem, że bardzo się o Was Karolina martwiłam, ten wpis ucieszył mnie:):) życzę dalej zdrowia, bo tego nigdy nie za dużo:) Edited August 31, 2012 by danusiadanusia Quote
karolkamadry Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 To Ci smakowało:) Na razie jeszcze opanowujemy sytuacje, bo ciągle jest słaba i może być różnie. Jak tylko stan krytyczny opanujemy to będziemy w domu:) Ale dzisiaj jak ją odbierałam po południu od lekarza, i widziałam ją chodzącą i troche żywszą niż przez ostatnie dni to się mega ucieszyłam, a jak wysiadła z samochodu i zaczęłą wcinać trawę to już był szczyt szczęścia. Generalnie i tak sobie śpi i leży ale jest jakieś okno nadziei:) Teraz zastrzyki co 4 godziny, jutro jeszcze kroplowka i .... No następne dwa dni są kluczowe:) Quote
jostel5 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Z całej siły trzymam kciuki!:) Ważne,że już wiadomo ,co malutkiej jest ,a kiedy wiadomo-można jej pomóc! Karolkomadry-jesteś wspaniałą Osobą!:) To tak za całokształt...;) Quote
danusiadanusia Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='karolkamadry']To Ci smakowało:) Na razie jeszcze opanowujemy sytuacje, bo ciągle jest słaba i może być różnie. Jak tylko stan krytyczny opanujemy to będziemy w domu:) Ale dzisiaj jak ją odbierałam po południu od lekarza, i widziałam ją chodzącą i troche żywszą niż przez ostatnie dni to się mega ucieszyłam, a jak wysiadła z samochodu i zaczęłą wcinać trawę to już był szczyt szczęścia. Generalnie i tak sobie śpi i leży ale jest jakieś okno nadziei:) Teraz zastrzyki co 4 godziny, jutro jeszcze kroplowka i .... No następne dwa dni są kluczowe:)[/QUOTE] trzymam kciuki!!! mam nadzieję, że sytuacja wkrótce będzie opanowana:) ale przynajmniej wiadomo co jest i oby leczenie było skuteczne:) ona wie, że lepiej nie mogła trafić i nie zrezygnuje z takiego domku i kochanej Pańci:):) przecież to widać na zdjęciach, że patrzyła w Ciebie jak obraz:):) i ma rację:) schronisko to nie Karolina:) Quote
danusiadanusia Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='aida']Karola Nuczka napewno będzie zdrowa.[/QUOTE] potwierdzam:) jak mama chrzestna mówi, to tak ma być:) Quote
karolkamadry Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Kochane mimo ze mam noc nie przespaną, to jestem bardzo szczęśliwa. Generalnie zastrzyki muszę jej podawc jedne co 6 godzin drugie co 12 godzin, to też i nie wyspana jestem...no i jeszcze Nuka zrobiła mi niespodzianke o 3 w nocy, bo zeskoczyła z kanapy!!!!! i musiałyśmy wyjść na kupę:) Może to normalne zachowanie, ale nie od dwóch tygodni!!! Ona zaczęła normalnie chodzić, biegać i cieszyć się, zaczęła też chętnie jeść - chociaż na razie tylko convalescence ale to i jest i tak megasukces że sama je i pije....Dzisiaj też już chętniej chodzi i wiecie co - zrobiła dzisiaj swoje sławetne brzuszki!!! Wraca do zdrowia bidulka, chociaż pewnie teraz nam to troche zajmie ale nadzieja mi wróciła. Tak czy siak do konca zycia musi brac hormony i musimy regularnie robic badania krwi, ale to nic w porównaniu z tym co miałyśmy przez ostatnie dwa tygodnie. Jest jeszcze słabiutka ale oczy jej się śmieją:) Quote
karolkamadry Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 [quote name='jostel5']Z całej siły trzymam kciuki!:) Ważne,że już wiadomo ,co malutkiej jest ,a kiedy wiadomo-można jej pomóc! Karolkomadry-jesteś wspaniałą Osobą!:) To tak za całokształt...;)[/QUOTE] Bardzo dziękuję, ale każdy by tak zrobił:) Ten co kocha i szanuje zwierzaki!!! Quote
storozak Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 No przecież mówiłyśmy, ze będzie dobrze:D Quote
danusiadanusia Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 zaglądam i cieszę się z każdego gestu Nuki:) cieszę się , że pomalutku wracacie do normy:) Quote
karolkamadry Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 I wszyscy w komplecie:) [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/837/52810751735249162358510.jpg/][IMG]http://img837.imageshack.us/img837/8094/52810751735249162358510.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] Quote
danusiadanusia Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 [quote name='karolkamadry']I wszyscy w komplecie:) [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/837/52810751735249162358510.jpg/"][IMG]http://img837.imageshack.us/img837/8094/52810751735249162358510.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL][/QUOTE] cudownie:):) Quote
aida Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Aż się poryczałam ze szczęścia. Nuczka przetrzymała i wraca do zdrowia, a Ty Karola zasługujesz na wyściskanie Quote
karolkamadry Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Nuczka chyba pod wpływem tych leków pozbawia się stresu, zrobiła się nieziemską przytulanką i zaczęła wydawać dzwięki zazdrości jak w okolicy pojawia się Misia albo Łatek:) I zaczęła jeść!!!! Sama:))) I pić!!!! Oj dziewczyny jak ja się cieszę:) Dzisiaj jeszcze kroplówka i dalej zastrzyki ale poprawa jest taka że szok! Quote
Recommended Posts