kasjas Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Moja sucz też bez problemu łyka samą tabletę. A Kubek już w żarełku musi, na szczęście nie przeżuwa ino w całości połyka, bez wzg na wielkość kulki :lol: Quote
malawaszka Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 kasjas napisał(a):Moja sucz też bez problemu łyka samą tabletę. A Kubek już w żarełku musi, na szczęście nie przeżuwa ino w całości połyka, bez wzg na wielkość kulki :lol: a Twoja jak? bez żarełka??? samą gorzką tabletę???? :mdleje: Quote
kasjas Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 No tak, wkładam daleko na język i już. Lepiej niż moje dzieci heheh Bo one nawet syropu nie przełkną hehehe Quote
malawaszka Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 kasjas napisał(a):No tak, wkładam daleko na język i już. hahah nieźle - moje by się zapluły i porzygały - połkną, ale musi być zakamuflowane Quote
wilczy zew Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Inie też dałam bez kamuflarzu a Kocyk też gołą dostaje i ją rozgryza i połyka. Quote
kasjas Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 To jest kochana jedna z niewielu rzeczy, które ona robi bez problemu :lol: Quote
malawaszka Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 o kurde to znaczy, że te moje takie najgorsze są :roflt: Quote
kasjas Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 No chyba mnie źle zrozumiałaś, łykanie lekarstw, to bodajże jedyna rzecz, którą moja Gabrycha robi bez problemów. Ze wszystkim innym jest zawsze walka hehe No rozpieszczona, rozwydrzona jedynaczka :roll: Ale i tak ją kocham :loveu: Quote
WATACHA Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Fajnie, że pomału zaczyna się układać :) Moje też łykają tablety bez wkładki. Quote
wilczy zew Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Ina już ładnie reaguje na polecenie "do siebie",nie wychodzi już z drzwiami i nie próbuje ściągnąć mnie z 4piętra na łeb więc chodzimy w obroży a nie spadkowej kolczatce(przyjechała w niej). Wczoraj jak przyszła moja mama to psica zaczęła szczekać,skakać na drzwi(spałyśmy w moim pokoju) Kocyk skoczył na klamkę-nigdy wcześniej tego nie robił-i drzwi stanęły otworem,Ina poleciała do mojej mamy a Kocyk do mnie. Dzisiaj psica też chciała lecieć się witać ale na moje polecenie była spokojniejsza. Szybko się uczy ale nie zawsze chce wykonać plecenie i wtedy jest próba sił. Wcześnie idzie spać i wcześnie wstaje,pomału ją przestawiam na późniejsze wstawanie. Quote
Dorin91 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Dotarłam na wątek Iny ;) Powtórzę się, ale bardzo się cieszę, że opuściła schron :) Od siebie mogę dodać to czego się dowiedziałam nt jej zachowania w domu. Rozmawiałam z właścicielem jak przyszedł się zorientować przed oddaniem suczki jak wygląda sytuacja itd. Państwo oddali ją, bo nie mieli warunków, aby ją trzymać - są po 60tce, kobieta ma problemy z kręgosłupem i biodrami, przeszła operację, po której nie była w stanie się psem opiekować, a faceta ciągle nie ma. Oprócz tego facet mówił o niej, że jest fajna, grzeczna (cytuję) "nikogo nie ugryzła". W stosunku do dzieci bardzo łagodna. Tylko kotów absolutnie nie toleruje. No i mówił, że jego się słuchała, ale żona bardzo jej pobłażała i ją rozpuściła, a psica to wykorzystywała i wchodziła jej na głowę. Więc bardzo dobrze, że zew wyznacza jej zasady, konsekwencja przede wszystkim ;) Co do tabletek na odrobaczanie, ostatnio to przerabiałam :lol: Nie martw się malawaszko, mój mały kundliszon jeśli o to chodzi jest cwany, chociaż nie używa zębów :eviltong: Ukrywanie w jakiś smakowitościach jest dla niego żenujące, on się na to nie da nabrać :lol: Więc trzeba mu wpychać do pyska, ale tu też trzeba uważać i dość długo mu trzymać pysk, bo on trzyma do oporu i jak się za szybko puści to od razu pluje i do widzenia :eviltong: Quote
wilczy zew Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Inie często coś się śni wtedy biega,piszczy. Wszystkie zabiegi pielęgnacyjne spokojnie można robić,sprawdziłam-uszy też będzie można wyczyścić. Wczoraj mama odmrażała lodówkę i psica ukradła kiełbasę i zaczęła się walka,uff udało się odebrać. Dostała burę ale nie wykazała żadnej "skruchy". Dzisiaj wyciągnęła ze śmieci puszkę po szprotkach. Teraz grzecznie śpi. Do mężczyzn utrzymuje większy dystans,woli kobiety. Podchodzi aby ją pogłaskać ale zachowuje taki wewnętrzny dystans. Suche ją trochę w ząbki kole ale przyzwyczajam aby przyszły domek nie miał problemów. Fajna jest. Quote
weszka Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 wilczy zew napisał(a):Fajna jest. Jak fajnie :) Quote
malawaszka Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 piękna pogoda dziś to może fotki???? nawet telefonem na spacerku wyjdą :) Quote
wilczy zew Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Wczoraj próbowałam Inie przesunąć zadek,wcześniej powiedziałam co zrobię. Warczała i chciała mnie udziabać ale nie trafiła w ucho tylko uderzyła zębami w czaszkę obok. Nie wiem czy to kwestia braku zaufania czy jak księżniczka leży to nie wolno ruszać? wieczorne oglądanie TV Quote
malawaszka Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 łomatko nie gryźcie się po twarzy! :nono: Quote
wilczy zew Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 malawaszka napisał(a):łomatko nie gryźcie się po twarzy! :nono: przecież jej nie ugryzłam :hmmmm: zaraz pójdziemy :painting: Quote
WATACHA Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 [quote name='wilczy zew']przecież jej nie ugryzłam :hmmmm: zaraz pójdziemy :painting: Może powinnaś ha,ha,ha Quote
malawaszka Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 taki sznup z starym typie - ładna budowa, słabe owłosienie Quote
WATACHA Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Troszkę wygląda na takę wredzioszkę ;) Quote
wilczy zew Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Ma być tak jak ona chce. Pomału dajemy sobie radę :) Quote
malawaszka Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 trafiła kosa na kamień :errrr: Quote
Recommended Posts