Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 488
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co to szkolenie to niektóre szkoły dają 10-20% zniżki dla psów adoptowanych:cool3:

A tak z ciekawości do jakiego miasta/miejscowości Nestorek pojechał?:lol: - już doczytałam!

Posted

Witajcie kochani:lol: Poznałam Nestorka i to pdgryzanie nie jest agresja tylko formą zabawy i kontaktu z człowiekiem...jak weszłam do kojca to tak sie cieszył że skakał i chwytał mnie za rekę, ale tak delikatnie że nawet moja Saba robi to mocniej podczas zabawy:eviltong:. Łapie zebami, a potem liże on poprostu nie wie co robić, jak sie zachować:shake: To jest według mnie ekscytacja, trzeba nad tym zapanować i będzie oki. Mam wrażenie że nikt mu czasu na wychowanie nia poświęcał, wogóle czasu nie poswięcał:shake: i on poprostu tak się kontaktuje z człowiekiem, nie ma w nim nic agresji to tak że by nie było:razz:. Jak Nestorka przywiozłam to długo jeszcze rozmawiałiśmy i widziałm że chcą z nim pracować i nie poddadzą sie....ale trzeba z nimi miec kontakt, tłumaczyć, rozmawiać, bo wcześniej mieli jamnika, a teraz mają parę kilogramów więcej:eviltong: Na pewno nie wolno ich teraz zostawić samych sobie...Zadzwonie jutro do faceta i porozmawiam. Ja trzeba będzie to sie tam zajedzie i pokaże jak postępować, a jak nie. Mają prawo nie wiedzieć...bądzmy dobrej myśli, początki bywają trudne:razz:

Posted (edited)

sabinka40 pokrzepiajace informacje :)
Ja ze Szczecina, ale jesli jakos moge pomoc, doradzic - to polecam sie :)
Moze polecicie Panstwu szkole Wesola Lapka http://wesolalapka.pl/
Na stronie jest wiele informacji, filmiki - niechby Panstwo sobie na spokojnie przejrzeli, poczytali.
Do Gliwic maja 20 km, do Rudy Śląskiej niewiele dalej. (w wielu miastach na Slasku Wesoła Lapka ma szkolenia).
Moze by sie zdecydowali na kurs, albo choc na pare spotkan - tak by szkoleniowiec ich poprowadzil na poczatku.

Dokladnie, maja prawo nie wiedziec jak postepowac. Zwlaszcza, ze zaadoptowali mlodzienca z wielkim pokladem energii, gdzie ta energia przed dluuugi czas byla tlumiona przez siatki boksu. :)

Wazne, ze checi Panstwo maja. ;) Tylko ich rzeczywiscie nie zostawiac samym sobie na te pierwsze tygodnie, moze troche dluzej.
Ze wsparciem bedzie im latwiej sie dotrzec i przez ten czas pokochaja Nestora na amen. :)

Edited by tobciu
Posted

sabinka40 napisał(a):
To byłby dobry pomysł, szkolenie nie zaszkodzi, dobre rady się przydadzą:lol: Zadzwonie do nich jutro i pogadamy o tym....

Sabinka zadzwoń i podpowiedz jak postepować.

Posted

ja juz Panu co nieco podpowiedzialam, podziekowal i powiedzial ze beda sie stosowac ;) wstepny koszt kastracji to 250zl (troche duzo, liczylam na mniej)

Posted

bora1 napisał(a):
ja juz Panu co nieco podpowiedzialam, podziekowal i powiedzial ze beda sie stosowac ;) wstepny koszt kastracji to 250zl (troche duzo, liczylam na mniej)

no niestety , u nas są takie ceny , ja płaciłam u naszego weta z bonifikatą 200 zł

Posted

baster i lusi napisał(a):
a ile Nestor ma na koncie.

no wlasnie tyle czyli 250zl i tego juz nie ruszamy :) rozliczenia w #240, myslalam ze jeszcze innym psiakom cos skapnie

Posted

[quote name='baster i lusi']a ile Nestor ma na koncie.

[quote name='bora1']no wlasnie tyle czyli 250zl i tego juz nie ruszamy :) rozliczenia w #240, myslalam ze jeszcze innym psiakom cos skapnie

no to na kastrację starczy.a jak z Sabinką40 nie trzeba jej zwrócić za paliwo?

[quote name='bora1']nr konta i dane na pw, prosze pisac nick z dogomanii w tytule wplaty

niestety nie ja zalozylam watek wiec nie moge robic rozliczen w #1 poscie, wiec bede to robic w tym czyli #240 pasuje?

Dzwonilam do P.Tomka u niego hotel 30zl za dobe ale to cena komercyjna, dla psow w potrzebie mniej by bylo, ale i tak miejsce by bylo dopiero od marca :( albo boks zewnetrzny, czego On by jednak nie chcial dla Nestora.

rozliczenia styczen

deklaracje stale:

bora1 - 30zl
tobciu - 20zl
asia-s - 20zl
kami_23 - 10zl

deklaracje jednorazowe:

baster i lusi - 50zl
arim - 40zl
fioneczka - 260,30zl
tobciu- 40zl
aniolek2000 - 30zl
bea100 - 20zl
---------------
razem 520,30zl
- 200,30zl oddane fioneczce na sterylke suni

---------------
razem 320zl na koncie Nestora
- 70,00zl
na transport dla Lori http://www.dogomania.pl/threads/221119-Lori-apatyczna-osowia%C5%82a-i-z-depresja-sunia-prosi-o-wsparcie-na-wyjazd-do-dt.%28BP%29

---------------
razem 250zl

Posted

Grażynko, Pan zwrócił Sabince za przywiezienie Nestorka.
Pytałam ile kosztował Ją dojazd na przedadopcyjną ... 15 zł około ale Sabinka nie chciała zwrotu.
Mówiła żeby na inną bidę zostało. Ja wzięłam na dłużyńską sunię 200 zł więc może niech to będzie wliczone.
Jeśli na kastrację zostało 250 to niestety nie starczy bo trzeba pokryć rachunek za Nestora a tego chyba bora nie wzięła pod uwagę

Posted

Bo nigdy nie rozdysponowuje się pieniędzy danego psa zanim sprawa nie osiągnie finału , czyli zanim nie popłaci sie wszystkich rachunków oraz nie ma sie pewności że pies zostaje w domu.

Posted

Dzwoniłam do pana Andrzeja tak jak obiecałam, bo czuje sie tak jakby odpowiedzialna za niego i domek:razz: Wszystko jest ok, tylko ta sprawa z tym łóżkiem....Nestor skacze na łóżko i nie chce sie pogodzić z tym że nie może:eviltong: Pan Andrzej twierdzi że sobie poradzi i sie nie podda....tak tzrymać, ale pomimo jego dobrych chęci zaproponowałam mu, poradę behawiorysty albo szkolenie. Wysłałam mu linka do "Wesołej Łapki" żeby chociaż zadzwonił i porozmawiał...zobaczymy:razz: Pan Andrzej twierdzi że to jeszcze za krótko, że musza sie dotrzeć...ma rację, Nestor sprawdza ich, a Oni jego....trzymajmy kciuki i rękę na pulsie. Alicja, kiedy masz fryzjera:eviltong:???

Posted

sabinka40 napisał(a):
Dzwoniłam do pana Andrzeja tak jak obiecałam, bo czuje sie tak jakby odpowiedzialna za niego i domek:razz: Wszystko jest ok, tylko ta sprawa z tym łóżkiem....Nestor skacze na łóżko i nie chce sie pogodzić z tym że nie może:eviltong: Pan Andrzej twierdzi że sobie poradzi i sie nie podda....tak tzrymać, ale pomimo jego dobrych chęci zaproponowałam mu, poradę behawiorysty albo szkolenie. Wysłałam mu linka do "Wesołej Łapki" żeby chociaż zadzwonił i porozmawiał...zobaczymy:razz: Pan Andrzej twierdzi że to jeszcze za krótko, że musza sie dotrzeć...ma rację, Nestor sprawdza ich, a Oni jego....trzymajmy kciuki i rękę na pulsie. Alicja, kiedy masz fryzjera:eviltong:???

poproszę inną znajomą z dogo , Kanę , czy mogę panu dać do niej nr telefonu i sobie pan Andrzej do niej zadzwoni jak naprawdę będzie chciał .

Do fryzjera chyba jeszcze nie teraz ...dopiero ok 14 lutego

Posted

sabinka40 napisał(a):
Aluś, ja myśle że to super pomysł, jeśli Kana może pomóc to czemu nie:lol:

Asia ma stały kontak z Kaną więc chyba zaraz ją poprosimy o przysługę :)

Posted

[quote name='Alicja']Bo nigdy nie rozdysponowuje się pieniędzy danego psa zanim sprawa nie osiągnie finału , czyli zanim nie popłaci sie wszystkich rachunków oraz nie ma sie pewności że pies zostaje w domu.[/QUOTE]

Czuję się niejako wywołany do tablicy. Pieniądze od Nestorka (200 pln) były przeznaczone na sterylkę Aristy - amstafki z DG. Jeśli w tym momencie brakuje jakichś pieniędzy Nestorkowi do można zmniejszyć kwotę na sterylkę Aristy. Ja tej kasy jeszcze nie mam dopiero dzisiaj była sterylka Aristy. Mamy pomoc finansową Shawnee i dziewczyn z DE więc jakoś damy radę. fioneczka chciała dobrze i myślę, że ganić ją za to jest lekką przesadą...
Spokojnie, przecież nie chodzi tutaj o to by się kłócić.

Posted

eeee Krejzo ;) Ala to ostatnia chyba osoba która mogłaby mieć do mnie jakieś pretensje ;)
wszystko jest ok ... pieniążki które są dla Aristy ... że tak powiem są dla Aristy :)
jeśli coś będzie trzeba dla Nestorka, coś braknie ... postaram się pomóc ... nic się nie martw :)

Posted

Krejzo napisał(a):
Czuję się niejako wywołany do tablicy. Pieniądze od Nestorka (200 pln) były przeznaczone na sterylkę Aristy - amstafki z DG. Jeśli w tym momencie brakuje jakichś pieniędzy Nestorkowi do można zmniejszyć kwotę na sterylkę Aristy. Ja tej kasy jeszcze nie mam dopiero dzisiaj była sterylka Aristy. Mamy pomoc finansową Shawnee i dziewczyn z DE więc jakoś damy radę. fioneczka chciała dobrze i myślę, że ganić ją za to jest lekką przesadą...
Spokojnie, przecież nie chodzi tutaj o to by się kłócić.

FIONECZKA juz ci odpowiedziała .

mi chodzilo zupelnie o cos innego