Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Irku wejdź na safeanimal. Rejestracja kosztuje 30 zł. Po kolei wszystko pisze co zrobić. Musisz tam podać swoje dane, dane psa i numer chipu. Nic trudnego. Powodzenia. W razie problemów dzwoń na infolinię oni spokojnie pokierują bez problemów.

Posted

Ależ Lunia jest piękna - coraz piękniejsza!!!
Za każdym razem oglądam Jej zdjęcia z wielkim biciem serca... pokochałam tę Ślicznotę bardzo, bardzo....
Cudnie patrzeć jak rozkwita i jaka jest szczęśliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Irek']hmm... sądziłem, że schronisko zarejestrowało... a jak sie to robi i gdzie ta baza ?[/QUOTE]
niestety schronisko nie rejestruje, bo u nas nie ma obowiązku czipowania, to my zaczipowałyśmy jak Lunia jechała do Saruni.

ale widzę, że Pyrdka już napisała co i jak, więc pewnie sobie już poradziliście :)

Lunia z tygodnia na tydzień jest piękniejsza, okrąglejsza, już typowy dobek z niej i taka umięśniona na tych zdjęciach :)
Pewnie sporo ruchu ma, a bieganie z Paksem uwielbia.

Obróżki - piękne i ślicznie się prezentują na szyjkach Lunki i Paksa :)

Aaaa jakie szczęśliwe te Wasze psiaki :)

• 2 weeks later...
Posted

wszystko w porządeczku ! Od wczoraj mamy urlop i robimy kilometrowe spacery. Zdjątka oczywiście będą ;)
Dziękujemy za przytulaski i pozdrowienia. Pozdrawiamy również mocno !

Posted

A jak Luna znosi takie mrozy?? Chętnie wychodzi na dwór??

A może w jakimś kubraku chodzi, co?? :cool3::cool3:
Czy może ma w sobie tyle energii, którą spożytkowuje na spacerach i bieganiu, że wcale nie czuje tego zimna?

Posted

a propos energii - mniej więcej mamy tak codziennie :)
Istny dom wariatów ;)
[video=youtube;kTJpnNGvkCM]http://www.youtube.com/watch?v=kTJpnNGvkCM[/video]

Posted

Moja Kochana Lunia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wiem, wiem, że już nie moja, jednak dziś to dla mnie najpiękniejszy prezent!!!!
Dziękuję Wam Alu i Irku!!!!
Kocham Cię Luniu moja Kochana!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

cudowny ten filmik :)
Luna taka śliczna, zaokrąglone boczki, radość w oczach, bawi się - nawet nie wiecie ile radości mi sprawiliście tym filmikiem :)
dziękuję :)

Posted

cieszę się, że sie podobało ! ;)
Cotygodniowe ważenie "dzieci": Paks -400 g, Luna +200 g. Czyli Luna 22 kg, Paks 37,5. Do wiosny Paksior jak młody bóg, a Luna pies baskervillów ;)
Co najważniejsze oboje dostają zrównoważone porcje i więcej nie chcą. Luna w końcu się nasyciła i bywa, ze zostawia małe conieco w misce.
Teraz pokazuje wielgachne rogi skrywane przez pierwsze miesiące. Straszny z niej rozrabiaka ! A już się martwiłem, że będzie "mamlata". Czas pomyśleć o solidnym szkoleniu ;)

Pozdrowionka dla wszystich !!!

Posted

Rozwydrzony dobek to nic dobrego ;) W sumie tego psa trzeba szkolic bo bez wychowania w koncu dochodzi sie do sytuacji nie do wytrzymania. A Luna jakie problemy sprawia?

Posted

Po pierwsze nie napisałem, że mamy problemy wychowawcze. Po drugie wypraszam sobie insynuacje, że psy, którymi zajmujemy się odkąd pamiętam były kiedykolwiek rozwydżone. W ciągu mojego 40-letniego życia było ich już trochę. Wprawdzie Paks, który nie jest dobermanem ale wiele jego cech przejawia, jest z nami od 10 lat. Nie mamy go od chodowcy za ciężką kasę, a z lasu, gdzie był przywiązany do drzewa nie wiadomo jak długo. 2 lata charówy aby wyprowadzić go na prostą nauczyło nas więcej niż mogło by się wydawać właścicielowi psa układanego od szczeniaka. Iza, która była u nas na wizycie przedadopcyjnej może potwierdzić "jakość" ułożenia trudnego psa. Zaczynam się zastanawiać czy aby przypadkiem ktoś tu się nie nudzi i nie ma zacięcia do mnożenia problemów, których tak na prawdę nie ma. I nie piję tu do Akrum !
Z pozdrowieniami,
Irek.

Posted

Irku, Amber na pewno nie chciała Was urazić swoimi słowami.

Pamiętam chyba z Waszego bądź z Izy opisu sprawę Paksa i trud jaki włozyliście w jego wychowanie, dlatego ja jestem spokojna o wychowanie Lunki :)

Posted

[QUOTE]Teraz pokazuje wielgachne rogi skrywane przez pierwsze miesiące. Straszny z niej rozrabiaka ![/QUOTE]
W takim razie zle odczytalam slowa "wielgachne rogi" i "rozrabiaka". Prosze o wybaczenie. Mysle tez, ze nie ma znaczenia czy pies jest kupiony z "chodowli" (to slowo pisze sie przez samo h, tak samo zreszta jak "harowa") za "ciezka" kase czy odratowany, kazdy ma prawo miec problemy z zachowaniem. Rozumiem, po tych slowach, ze nie jestem mile widziana na watku. Szkoda, bo chcialam tylko pomoc z razie czego, ale faktycznie, co ja tam moge wiedziec z moim psem z "chodowli". Niniejszym wycofuje temat z subskrycji aby nie niepokoic swoja obecnoscia na watku i nie mnozyc problemow ktorych nie ma. Zycze Lunce wszystkiego dobrego. Zegnam.

Posted

Nie, nie czuję urazy i Amber absolutnie nie jest niemile widziana na wątku. Pragnę podkreślić, że warto zużyć nadmiar energii i czasu na ratowanie bidulków, a nie na dorabianie filozofii. Przepraszam za błędy ortograficzne. Oby one były największym problemem na dogomanii, a nie argumentem w rozmowie o niczym.
Przed nami jeszcze tydzień urlopu - jest piękna pogoda więc wrzucimy jeszcze mnóstwo fotek !
Pozdrawiamy !