Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 607
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zacznę od początku.

Rano zawiozłam Lalunia do weta....oj strasznie rano jedzenia się domagał...wszyscy śniadanie a jemu jak nigdy nic nie dali...żal patrzeć było....
U weta najpierw go osłuchali potem dostał zastrzyk i zasnął na moich rękach....po czym delikatnie mówiąc mój wet musiał mnie do domu wyrzucić bo gotowa tam siedzieć byłam.....

Około 14 dostałam tel od weta, że mogę przyjechać po Niuniusia....pojechałam później bo moje dziecię klucza nie wzięło i czekałam aż wróci z wycieczki szkolnej..... a wogóle to od godz 10 do 14 posprzątałam w ramach nerwów całe mieszkanie mogłyby być święta - bo mam już czysto :)

Tak jak Ania pisała pojechałam do weta...a tam Niunio bidulka w wielkiej klatce samiuteńki :(.....ale to jeszcze nic .....
Laki operację ogólnie zniósł dobrze gdbyby nie to, że w połowie operacji się [B]zatrzymał [/B]:(...... weci go reanimowali ...... na nasze szczęście się udało
Niestety nie wiadomo czy się nie niedotlenił... półtorej godziny leżał pod tlenem....wet nie zauważył żadnych niepożądanych oznak ale dodatkowo musimy go w domu uważniej obserwować i ewentualnie jutro lecieć do gabinetu

Niunio dostał też antybiotyk, leki przeciwbólowe... na razie ma jeszcze wenflon ale jak nic się nie będzie działo to jutro wieczorem będę mogła mu go wyjąć.

Posted

A teraz śpi sobie bidula moja z Magdą na razie u niej w łóżko ale zaraz go do siebie zabiorę....

Jak go będzie bolało mocno to dostanie przeciwbólowe prochy

Za 10 dni zdjęcie szwów

Posted

A tak wogóle czy nadal jest potrzebna faktura? Jak tak to wezmę jak będziemy zdejmować szwy bo dziś już nie miałam głowy do tego.
ewentualnie jutro wstawię z banku potwierdzenie wpłaty bo kartą płaciłam

Posted

[quote name='andegawenka']Cała procedura jak u mojej a wenflon po dobie wyjmij bo to najbardziej stresuje pieski...To znaczy że ma serduszko słabe i od narkozy to zatrzymanie pewnie[/QUOTE]

nie wiadomo do końca dlaczego?
osłuchowo serce ok
a wenflon to ja już dziś gotowa byłam wyjąć ale ma zostawiony gdyby do jutra coś się niepokojącego działo

Posted

z psychologii to bodajże nazywa się pozytywne afirmacje :D i samospełniające się przepowiednie

a co do weta to naprawdę taki z serca i urodzenia - rodzice pana Marcina też weci :D...gabinet z żoną prowadzi to może i ich synek też wetem zostanie :D:D:D

Posted

[quote name='andegawenka']Co do faktury do Ruda Zuzia i Ania z Poznania mogą zdecydować...

a tak, to jaki efekt zabiegu, maleństwo bedzie zupełnie zdrowe?[/QUOTE]

efekt na razie określony jako bardzo dobry ....a czas pokaże jak Niunio będzie śmigał :D

Posted

Dobrze,że już po wszystkim.Tak naprawdę to odetchnęłam dopiero teraz bo ja też boję się narkozy okropnie.Pocałuj maleńtaska ode mnie mocno.:loveu::loveu::loveu:
Gdyby moją małą trzeba było operować to ja bym się wykończyła.
Wenflon lepiej zostawić.W razie podania jakiegoś leku nie trzeba będzie go więcej kłuć.
Niech teraz wraca jak najszybciej do zdrowia:loveu::loveu::loveu:
Nie płacze ,że go boli?