danka1234 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 czy Mika oprócz allegra ma też inne ogłoszenia? moge pomóc z ogłoszeniami. Quote
Isadora7 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 danka1234 napisał(a):czy Mika oprócz allegra ma też inne ogłoszenia? moge pomóc z ogłoszeniami. O widzisz Mika pomoc nadchodzi :) Quote
malagos Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 A M<ika jak do kotów? Jest możliwosc sprawdzenia? I do innych psów? Quote
wagens Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 też jestem u MIKI , miałam kiedyś w dzieciństwie jamniczke Mikę, to był najfajniejszy pies na świecie! Quote
rasowa2410 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Melduję się na Miczym i Żwirkowym wątku :) miałam kiedyś w dzieciństwie jamniczke Mikę, to był najfajniejszy pies na świecie! A mi się podoba za to, że jest czarna - uwielbiam czarne jamniorki!!!!! :D Całuski w nosek dla każdego Quote
Isadora7 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 danka1234 napisał(a):czy Mika oprócz allegra ma też inne ogłoszenia? moge pomóc z ogłoszeniami. malagos napisał(a):A M<ika jak do kotów? Jest możliwosc sprawdzenia? I do innych psów? Tak dla przypomnienia a jak informacja o kotach bedzie to tez dostawie na SOS - to jedno z podstawowych pytań jakie ludziska zadaja jak dopytuje na SOS o jamnika. Quote
bmj Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Mika akceptuje wszystkie stworzenia, koty też;) A oprócz allegro, jest też na jamniczym SOS. Quote
malagos Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Ile czasu ma Mika? Na razie jest u pana jeszcze? Quote
danka1234 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 ogłoszenia dla Miki; 1-Alegratka 2-Gumtre 3-Tablica 4-Morusek 5-Cafeanimal 6-Kupie psa 7-Adopcja psa 8-Psy pl. 9-Przygarnij zwierzaka 10-Animalia 11-Giełda ogłoszen 12-Kokosy 13-E-oferty 14-Ojej 15-Przylepa pl 16-Oddam psa pl Quote
bmj Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 danka1234 napisał(a):ogłoszenia dla Miki; 1-Alegratka 2-Gumtre 3-Tablica 4-Morusek 5-Cafeanimal 6-Kupie psa 7-Adopcja psa 8-Psy pl. 9-Przygarnij zwierzaka 10-Animalia 11-Giełda ogłoszen 12-Kokosy 13-E-oferty 14-Ojej 15-Przylepa pl 16-Oddam psa pl Wow - danka 1234, ale się postarałaś...Dziękuję! Miałam kilka telefonów, z Moruska i Cafeanimal, ale na razie głównie ludzie pytają, zastanawiają się, a potem rezygnują albo mówią, że się odezwą...Była pani z Piekar Śląskich, ale zrezygnowała, bo nie miała pieniążków na pokrycie kosztów dojazdu. Napisałam jej, że poproszę dogomaniaków o zbiórkę, ale uznała, że to naciąganie ludzi. Wyjaśniłam jej, że na pewno nikt tak tego nie postrzega i że nic na siłę, no ale już się nie odezwała... Quote
Figanna Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 a co ze sterylką? też by się przydała.. myślicie coś o tym? Quote
bmj Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 WŁAŚNIE PANI Z GDYNI NAPISAŁA, ŻE CHCE MIKĘ! Kurczę - pomożecie zebrać pieniążki na transport? Z Trzcianki do Gdyni jest jakieś 250 -300 km, zależy jaką trasą...Autem, które pali 8 l na 100 km, przy cenie 5,30 zł za litr i jeszcze powrót...ponad 200 zł spokojnie wyjdzie... Quote
bmj Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 No nie myślę o sterylce...myślę o paliwie, na które mnie nie stać... Quote
Isadora7 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 bmj napisał(a):WŁAŚNIE PANI Z GDYNI NAPISAŁA, ŻE CHCE MIKĘ! Kurczę - pomożecie zebrać pieniążki na transport? Z Trzcianki do Gdyni jest jakieś 250 -300 km, zależy jaką trasą...Autem, które pali 8 l na 100 km, przy cenie 5,30 zł za litr i jeszcze powrót...ponad 200 zł spokojnie wyjdzie... A czy Pani nie dołoży do transportu grosza? Ja od dłuższego już czasu jak rozmawiam z ewentualnymi domkami to wrzucam między wiersze o współpłaceniu za transport. To tez swojego rodzaju test. Zebrać to się pewnie zbiezre, ale uwazam zę sie powinno to dzielić z przyszłym włascicielem. Quote
Figanna Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 paliwo-rozumiem. ale szkoda żeby Mika za niedługo ropomacicza dostała. Czy domek ja na pewno wysterylizuje? I faktycznie mogliby się dołożyć do transportu.. może by im zaproponować chociaż pół na pół Quote
Isadora7 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Figanna napisał(a):paliwo-rozumiem. ale szkoda żeby Mika za niedługo ropomacicza dostała. Czy domek ja na pewno wysterylizuje? I faktycznie mogliby się dołożyć do transportu.. może by im zaproponować chociaż pół na pół I oby nie było jak na tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/216199-Prezydencja-i-Jania-jamnikowate-radys%C3%B3wny-i-Glinka-%29?p=18047035#post18047035 co prawda jak sie okazuje suka zaciązyła w schronie, ale jakoś nikt tej ciązy nie dostzregł podobno, włącznie z lekazrem. A Pani odkładała sterylkę bo katar, bo cos tam, aż nagle urodziła. I Pani nie uspi. Mika jest bardzo w typie rasy (w przeciwieństwie do suni z podanego watku) w dobrym wieku, byłabym zatem podwójnie ostrożna. Quote
sharka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 bmj napisał(a):WŁAŚNIE PANI Z GDYNI NAPISAŁA, ŻE CHCE MIKĘ! Kurczę - pomożecie zebrać pieniążki na transport? pomogę jeśli domek okaże się ok :) Quote
Figanna Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Isadoro właśnie tego się obawiam.. jezeli Pani nie ma na transport to sterylki tez nie zrobi.. moze by zaczac zbierac pieniadze i zaczac od sterylki a pozniej transport - moze Pani poczeka na Mike? czy Mika moze gdzies na razie zostac w bezpiecznym miejscu? Quote
bmj Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Pani twierdzi, że wysterylizuje Mikę. Będzie też musiała ja odrobaczyć, odpchlić i zaszczepić, bo sunia nie ma niczego i pewnie dlatego nie proponuje, że dołoży się do transportu...W rozmowie sprawia dobre wrażenie, mieszka razem z mężem, trzy lata temu pochowali jamnika, żył u nich 17 lat i dwa miesiące, potem czekali aż ustabilizuje się ich sytuacja i teraz są gotowi na adopcję. Quote
bmj Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Mika na razie jest u swojego właściciela, poprosiłam go, aby poczekał, aż znajdziemy dom. Quote
Figanna Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 ważne by uświadomić Panią/Państwa co do walorów zdrowotnych sterylizacji, chodzi mi tutaj o ropomacicze - na pewno dobro jamników jest dla nich ważne:) piszesz o odrobaczeniu,szczepieniu etc - czy obecny właściciel tego nie robił? dobrze by było by przekazał nowym właścicielom książeczkę Miki. Można zbierać pieniądze i na transport i na sterylizację. Pomożemy:) Quote
kkasiiiar Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 A czy dom bedzie sprawdzony czy tylko na podstawie romowy telefonicznej została podjęta decyzja o wydaniu tam Milki? Jesli bedzie wszytsko ok doloze sie do transportu. Quote
bmj Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Ok, rozumiem. Dom nie jest sprawdzony, jedynie na podstawie rozmowy telefonicznej, ale jeżeli znacie kogoś z okolic, kto podejmie się tej misji, to przekażę adres na priv. Mika nie posiada książeczki, gdyż pan nie może jej znaleźć, szczepił ją nieregularnie, a odrobaczenie zdarzyło się okazyjnie. To jest taki typ człowieka, o niskiej świadomości w temacie, sami wiecie, jak bywa. Pani Grażyna z Gdyni, która chce adoptować Mikę zadawała szereg szczegółowych pytań, świadczących o tym, że jest osobą odpowiedzialną i uświadomioną, na czym polega opieka nad psem. Pytała o jej choroby, o sterylkę, o odrobaczenie, szczepienia, przyzwyczajenia żywieniowe, czy piesek zostaje sam w domu i czy dobrze znosi podróżowanie autem. Najchętniej chciałaby Mike mieć już dzisiaj, bo mąż ma wolne do pt, a ona jest w domu w weekend, więc piesek przyzwyczaiłby się nieco, zanim w poniedziałek pójdą do pracy. Wyjaśniłam, że zebranie pieniążków trochę potrwa. Z wszystkich osób, z którymi rozmawiałam ta pani zrobiła na mnie najlepsze wrażenie, zresztą tylko ona nie zmieniła zdania na drugi dzień. Quote
Recommended Posts