Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jostel5']A jak z jego koopką? Smecta pomogła?[/QUOTE]

Nic się nie zmienia, zobaczymy jutro jak będzie po Dia Dog, a w najbliższym czasie czeka nas wizyta u weterynarza.

Posted

[quote name='mmd']Witajcie :)
Maluszku, co z Twoją pupiną - martwię sie trochę...[/QUOTE]

Maluszek?? Gdzie??? On taki maluszek że mam problem aby go podnieść. To taki bardzo upakowany maluszek.
Postaramy się w tym tygodniu podjechać to weterynarza. Ale obawiam się, że najbliższy z pełną aparaturą będzie w Radomu albo w Warszawie. A to już się robi wycieczka. Ale coś spróbujemy wymyślić.

TZmestudio

Posted

Dziś podjechaliśmy sobie nad Wisłę, mieszkamy blisko wałów więc zrobiliśmy sobie spacerek z Jordanem i Briną.

Brzeg ma co najmniej 3 metry wysokości.

[img]http://img846.imageshack.us/img846/9531/img1868t.jpg[/img]

[img]http://img220.imageshack.us/img220/6343/img1874s.jpg[/img]

A tu nad brzegiem z dużym obniżeniem
[img]http://img252.imageshack.us/img252/7656/img1879us.jpg[/img]

Posted

[quote name='mestudio']Mieszkamy trochę wyżej palcem po mapie:-), w okolicy Kozienic. To jakieś 50 km odległości, dalej mamy do pracy:-). Wały mamy zaledwie 2 km od domu.[/QUOTE]

Proszę, czyli często bywam w Waszych okolicach :)

Od domu moich rodziców do wałów w linii prostej jest mniej, niż kilometr (nerwowo było podczas powodzi ;))

Posted

[quote name='Roszpunka']Proszę, czyli często bywam w Waszych okolicach :)

Od domu moich rodziców do wałów w linii prostej jest mniej, niż kilometr (nerwowo było podczas powodzi ;))[/QUOTE]

U nas też:-), ale jakoś to zasypali i uszczelnili, przez kilka dni wozili ciężarówki piachu. Woda sięgała po samą górę wałów, nawet jeździliśmy sobie zerknąć.

Posted

Mnie niestety ;) ominęła przyjemność spacerów nad szalejącą Wisłą, ponieważ policja pilnie przed ciekawskimi strzegła... Był nakaz ewakuacji, blokowanie dróg dojazdowych do wałów i ciężka praca straży i mieszkańców przy uszczelnianiu.
Ostatnio, kiedy byliśmy na spacerze, trudno mi było uwierzyć, że woda sięgała tak wysoko.

Jordankowi widać podobała się Wasza wyprawa :) Jakie wrażenia, po tylu latach na łańcuchu...

Posted

To jest problem dla weterynarza, a nie do eksperymentowania jak widzę. Najszybciej może nam się uda podjechać z nim w środę.
Jutro TZ wyjeżdża do pracy o 4 więc nie ma takiej możliwości, jeśli w środę nikt nie zadzwoni po niego rano aby wcześniej był w pracy to podjedziemy.

Posted

[quote name='wiosenka']Nie myślę, pytam grzecznie bo nie było nic napisane czy rano dostał druga dawkę.[/QUOTE]

Wiosenko, mam w domu 19 zwierząt, trudno mi czasami ogarnąć na forum wszystkie szczegóły aby o nich pisać, ale zapewniam Cię, że pilnuję podawania leków bo wiem jak są drogie i jak ważne jest ich podanie aby się dowiedzieć więcej o zwierzaku, tak samo jak wiem, że Jordan przez ten problem może mieć duże kłopoty. Zresztą my też będziemy mieli kłopot jak okaże się, że jest chory.

Posted

Jutro podamy drontal - wiosenko, wg wskazówek mogę go jutro podać razem ze śniadaniem i dwie tabletki razem dla masy Jordana, czy tak? Może Twój weterynarz zalecił inny sposób podania?

Posted

Jeśli ma jechać do weta i mieć krew to z Drontalem się wstrzymać. Drontal podaje się wedle wskazówek producenta czyli 1 tabletka na 10kg masy ciała psa. Dopytywałam się dla tego ile Jordanek waży. "Preparat podaje się jednorazowo, bezpośrednio do jamy ustnej lub po wymieszaniu z karmą. Preparat może być stosowany bez względu na rodzaj diety i bez uprzedniej głodówki."

Posted

Nie sądzę aby ten wet robił badania krwi.
Czytałam, że zmienia się obraz badania po drontalu więc jakby okazało się, że ma taką możliwość to mu powiem o drontalu, zresztą i tak mu muszę wszystko wyśpiewać o Jordanie. Aby podjechać do Radomia musimy mieć wolny cały dzień - TZ musi więc chcę przynajmniej do naszego najbliższego podjechać.