lavinia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [b] Maura [COLOR="Red"]Maura[/COLOR] [COLOR="Blue"]Maura !!![/COLOR] [/b] to takie ładne imię..... Quote
akucha Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Lavinio ono takie dostojne, nie? Myślisz, ze ona będzie kiedyś stateczną bulwą? :evil_lol: Quote
lavinia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='akucha']Lavinio ono takie dostojne, nie? Myślisz, ze ona będzie kiedyś stateczną bulwą? :evil_lol:[/QUOTE] masz rację, ale to imię bardzo mi się podoba.... Quote
hop! Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='lavinia'][B] Maura [COLOR=Red]Maura[/COLOR] [COLOR=Blue]Maura !!![/COLOR] [/B] to takie ładne imię.....[/quote] Maura? Tak się nazywał pewien żółw, któremu dawno temu dałam dom tymczasowy. ;) Nie pasuje... Quote
Bila Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Ale moja bardzo ulubiona aktorka to Carmen Maura, choć w tym przypadku to nazwisko:evil_lol::evil_lol: Quote
lavinia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Maura to imię żeńskie :loveu: czy tamten żółw był dziewczynką ??:evil_lol: Maupa, powodzenia :loveu::loveu: i dzwoń Quote
Charly Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 musze tu w koncu zajrzec, bo mi konkurecje robicie.. I naprawde jest konkurencja...albo ja troche przegrywam...przyznaje...Raj maja te wasze psiaki. Raj. Quote
hop! Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='lavinia']Maura to imię żeńskie :loveu: czy tamten żółw był dziewczynką ??:evil_lol: Maupa, powodzenia :loveu::loveu: i dzwoń[/quote] Dziewczynką? No, nie wiem... :-? Ale żółwiem mauretańskim na pewno. Quote
oktawia6 Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 [quote name='hop!'] Dziewczynką? No, nie wiem... :-? Ale żółwiem mauretańskim na pewno. [/quote] Hop ma rację:evil_lol: nie bardzo Maura:shake:kojarzy mi się z Maurem lub Moria czy Monicja (zwiastun śmierci) może lepiej [COLOR=magenta][B]Misia[/B][/COLOR]?:oops::loveu:tak po prostu lub [COLOR=magenta][B]Malwinka[/B][/COLOR]? Quote
Medorowa Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 A ja tak z ciekawości zapytam, gdzie mozna znaleźć dział/forum bulw do adopcji:oops::oops: Quote
akucha Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Nie ma na dogo takiego działu. Gdy pojawiały się wątki bulw do adopcji, to odbywały się na nich cuda. Na młode bulwy wielu jest chetnych, z tymi starszymi, chorymi juz gorzej :shake: A wiadomo, których więcej... Ale bulwy w potrzebie lądują w nowych, dobrych domach. Dyskretnie i szczęśliwie. Maupa już pewnie wita się z Marcelinką w Gdyni :lol: Quote
lavinia Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 jeszcze się nie wita, ale jest w drodze i wkrótce będą wieści co i jak Quote
Chefrenek Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Dziewczyny ja zrobiłam taką stronę [url]www.buldogiadopcje.republika.pl[/url] Może by ją jakoś rozkręcić wspólnymi siłami? Quote
akucha Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 [quote name='lavinia']jeszcze się nie wita, ale jest w drodze i wkrótce będą wieści co i jak[/QUOTE] To pisz Lavinio, gdy już będziesz coś wiedziała. Ja taka ciekawa :oops: Stronka bardzo ładna, widziałam ją kiedyś. Ale tu muszą się wypowiedzieć ciotki Dobre Wróżki ;) Quote
lavinia Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Już ją mają, ale jeszcze nic nie wiem - jak tylko Maupa zadzwoni, to wszystko przekażę bardzo się cieszę :loveu::loveu::loveu: Quote
akucha Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Cudownie :multi::multi::multi: Bo ona podobno biedniusia bardzo!!! Quote
lavinia Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Marcelinka jest bardzo chudziutka, śmierdząca i brudna. Ma duży problem z jedną łapką z tyłu - chodzi tylko na trzech. Już są w drodze. Jak tylko dojadą do mnie, zrobię małej zdjęcia Quote
eurydyka Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 maupa, chcialabym podac Twoj telefon pani, ktora pomaga psiakom i przygarnela teraz malutkie niewidome psisko. ma zostac u niej ale chcialaby sie poradzic co do opieki nad niewidomym psiakiem. kto na forum ma najwieksze doswiadczenie z niewidomymi? Quote
puzzle Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 No jak to kto? Maupa! Czekam na fotki tymczasowiczki, a swoja droga widzialam jakiswatek na dgm z bulwami do adopcji. Nieaktualne? Quote
lavinia Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Marcelinka jest śliczna, a raczej będzie śliczna, gdy już odżyje i troszkę się utuczy. Ma siwą mordkę, cienkie łapeczki. Ta łapka z tyłu musiała być uszkodzona bardzo dawno temu - ona nie używa jej wcale, a łapka po prostu wisi podkurczona. Zdjęć oczywiście nie zrobiłam, ale Maupa z pewnościa jakieś wklei. Quote
Wiola.od.Gacka Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Bidula czy ją odrobaczyli bo może robaki ją jedzą? Zuzia szybko odbiła dzięki Waszej sprawnej akcji i trosce. Jak po pewnym czasie pojechała pokazać sie Magdy wetowi to sie cieszył i powiedział prosze jak dobrze wyglada a taki zamor była. Choć bardzo bym chciał pomóc w domku tymczasowym nie mogę bo na bazę zjechał mój synek 23 lata a znim to juz nie przewalczę tymczasu. Pozdrawiam Anka Quote
Maupa4 Posted February 9, 2008 Author Posted February 9, 2008 Dobra ... ;) już wróciliśmy ... :multi: Marcelina chuda, brudna i śmierdząca ... to znaczy już nie brudna i mniej śmierdząca - wykąpana (bo już dłużej smrodu bym nie zdzierżyła), nakarmiona - na razie dostała pół puszki "dla szczeniaków" i to na dzisiaj koniec a od jutra bedzie jedzenie 4 razy dziennie - no bo znowu "obciach" pokazać się ze szkieletorem na ulicy. Jutro wet - bo kaszle ale kaszle tylko na dworze - w samochodzie jak się rozgrzała już było ok. Zaraz zdjęcia wklei Karolina bo ja muszę nakarmić moich i ogarnąć łazienkę po "kąpieli". No i muszę wycałować moich żeby nie było "łaaaaaaaa ... znowu jakiś nowy obcy w domu" :cool3: Myślałam że będzie gorzej ... Quote
akucha Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Nareszcie!!!! :multi::multi::multi: Jak czytam Maupę, to mi optymizm życiowy wzrasta! Przeziębiła się pewnie w schronie, może to nic wielkiego. A jak łapina, jak ona sie porusza? Quote
Maupa4 Posted February 9, 2008 Author Posted February 9, 2008 No to Karolina wstawia zdjęcia ;) Marcelina [IMG]http://images34.fotosik.pl/137/b1d0aa7b5089353f.jpg[/IMG] [IMG]http://images24.fotosik.pl/156/59c3eab7a2f4f6d9.jpg[/IMG] [IMG]http://images33.fotosik.pl/137/094b67c6d297d487.jpg[/IMG] [IMG]http://images23.fotosik.pl/155/60b1febfc37f2b49.jpg[/IMG] [IMG]http://images33.fotosik.pl/137/9efd626280662c04.jpg[/IMG] Quote
akucha Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Rany, ale szkielecik... bieda wielka :-( Czy ona ma cycucha takiego wielkiego, czy to guz jakiś? Myślałam, że może zagubiona bulwka jest, ale ona chyba nie miał fajnego życie :shake: Quote
Recommended Posts