Jump to content
Dogomania

Gubin - 9 psów do adopcji, koty i kozy u 82-letniego dziadka.Konczymy i dziékujemy!

Recommended Posts

Posted

[quote name='majqa']Teraz pozostał już tylko ruch Agi. Są dwa teksty, kwestia ich wrzutki i dodania fotek.[/QUOTE]

dziéki kochana za pomoc, bo ja juz sié pogubilam, kogo teraz trzeba paluszkiem w plecki i w którá stroné zeby ogloszenia doszly do skutku ;pppp Aga ,suuonce, napisz pls czy faktury zostaly dzis wysuuane do Krakowa? Bédé dusic chyba jak nie ;p

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od Agnieszki M.
2x 10 kg karmy dla psów, 4 psie puszki, 6 puszek kocich, 11 mydełek, papier toaletowy, 2x worki na smieci, olej, 2 obroze dla psów, czekolada, płatki kukurydziane, musli, 6 kremów do rąk, kasza gryczana, kasza jęczmienna, ryż, 3 herbatki Lipton, 2 herbatki Saga, 2 kubki Lipton, 2 sciereczki kuchenne, ptasie mleczko, musztarda, wafelki, 3 pasztety, 4 konserwy mięsne, 3 konserwy rybne, 12 zupek z makaronem, kalendarz i kartka świąteczna :)
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images6.fotosik.pl/617/6d7caebd41cbfbb6med.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images8.fotosik.pl/2911/6dd76bf4571493ecmed.jpg[/IMG][/URL]

Od Julii W.
Ziemniaki, marchew, papier toaletowy, 2x żółty ser, biszkopty, sos czosnkowy, ptasie mleczko, altacet, cukier, pomarańcze, herbata, 2 czekolady, Mikołaj czekoladowy, sól z obniżoną zawartością jodu, groszek, kukurydza, pulpety, bigos, 2 pasztety, smalczyk.
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images6.fotosik.pl/617/d4db140fe0f68139med.jpg[/IMG][/URL]

Od [B]arim:[/B]
Paputki cieplutkie (baaardzo fajne), sandałki, skarpety, szalik, konserwa rybna, pasztecik, konserwa turystyczna, czekolada, czekoladki i kartka świąteczna :) Jeszcze liścik do mnie i 30 zł na świateczne zakupy :)
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images8.fotosik.pl/2911/69f05fb59bad547amed.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='majqa']Wrzucić Aguś, wrzucić: tak Bobby (w typie terrierka) i ruduś.[/QUOTE]
Wrzyciłam rudzika, Bobby musi mieć lepsze gotki, zrobię jutro lub w sobotę.

[quote name='emilia2280']Aga ,suuonce, napisz pls czy faktury zostaly dzis wysuuane do Krakowa? Bédé dusic chyba jak nie ;p[/QUOTE]
Tak jest!! To znaczy ścigaj, kop w d... nie dałam rady skoczyć na pocztę.

Dopiero wróciłam do domu (jest prawie 2 w nocy).
Ryczę od 15 godziny. Lizka zwiała :(
Wszedł facet spisać licznik wody, nie zamknął za sobą drzwi. Nie było mnie, pracowałam, był tylko mój syn.
Uciekinierki szuka Straż Miejska i Policja, weci powiadomieni, raniutko wieszam ogłoszenia.
Byłam chyba wszędzie, latałam ludziom po podwórkach. Młody też...
Tak mi głupio :( I tak strasznie się martwię :(

Posted

Sprawdx tam skad ja wziełas. Mi tez kiedyś suka zwiała (ciężarna), szukałam jej wszedzie a ta przeszła całe miasto i po 12 godzinach poszła tam skąd ja wziełam (a mieszkała tam niedługo.

Posted

[quote name='Agata69']Sprawdx tam skad ja wziełas. Mi tez kiedyś suka zwiała (ciężarna), szukałam jej wszedzie a ta przeszła całe miasto i po 12 godzinach poszła tam skąd ja wziełam (a mieszkała tam niedługo.[/QUOTE]
Oczywiście, ze sprawdzę...
Jeśli do czwartku się nie odnajdzie będzie miała wielkie kolorowe zdjęcie w lokalnej gazecie, z apelem o pomoc :(

Posted

Oj, współczuję Ago... :-(

A z beczki pana Tadzia... Kazałaś mi poczekać z wysyłką paczki, może ja jednak ją już puszczę? Jak jeszcze poczekam to utknie świątecznie na poczcie.

Posted

[quote name='majqa']Oj, współczuję Ago... :-([/QUOTE]
Co jeszcze mogę zrobić?
Drukują się ogłoszenia, rozdałam fotki listonoszom...
Latałam od świtu po okolicy, ale ona moze być wszędzie.
Odchodzę od zmysłów :(
Pierwsza moja uciekinierka...

[quote name='majqa']A z beczki pana Tadzia... Kazałaś mi poczekać z wysyłką paczki, może ja jednak ją już puszczę? Jak jeszcze poczekam to utknie świątecznie na poczcie.[/QUOTE]
Wysyłaj...

Posted

o kurka, wspólczujé :(

paczuszki wstawié do poczátku. Bardzo dziékujemy za nie!

Majus, widzé ze paczki idá jak lawina, ale i tez zywnosc dlugoterminowá mozna przechowac a krótkoterminowá dziadek zjada na biezáco. Jesli masz mozliwosc i czas, to wyslij Kochana té paczké, co nie bédzie Ci stala w domu :) Dziékujemy.

Posted

[quote name='tayga']Co jeszcze mogę zrobić? (...)[/QUOTE]
Aguś, a propos ogłoszeń nie pomiń obwieszenia, za zgodą oczywiście i w zależności co tam masz do dyspozycji budynków użyteczności publicznej, czyli i urzędu miasta, szkoły, przedszkola, przychodnie. Może i ogłoszenie w jakiejś miejscowej gazecie? Powiadomienie pobliskiego schroniska?

Bazarek ogłoszeniowy - wiesz, może wstaw tam tekst i info, że foty dorobisz i wstawisz edycją. Wtedy osoba robiąca go będzie miała jasność, a Malizna spokój ducha, że wsio niemal dopięte.

Posted

[quote name='emilia2280']paczuszki wstawié do poczátku. Bardzo dziékujemy za nie!

[/QUOTE]
Emilko... według regulaminu mozna 5 zdjęć w jednym poście. Moze na początku zostaw tylko opisy zawartości i np nr postu w którym jest fotka.

Posted

[quote name='tayga']Emilko... według regulaminu mozna 5 zdjęć w jednym poście. Moze na początku zostaw tylko opisy zawartości i np nr postu w którym jest fotka.[/QUOTE]

Masz racjé, dziéki. Przerobié na linki po lunchu :)

Posted

[quote name='tayga']Wrzyciłam rudzika, Bobby musi mieć lepsze gotki, zrobię jutro lub w sobotę.

Tak jest!! To znaczy ścigaj, kop w d... nie dałam rady skoczyć na pocztę.

Dopiero wróciłam do domu (jest prawie 2 w nocy).

Ryczę od 15 godziny. Lizka zwiała :(
Wszedł facet spisać licznik wody, nie zamknął za sobą drzwi. Nie było mnie, pracowałam, był tylko mój syn.
Uciekinierki szuka Straż Miejska i Policja, weci powiadomieni, raniutko wieszam ogłoszenia.
Byłam chyba wszędzie, latałam ludziom po podwórkach. Młody też...
Tak mi głupio :( I tak strasznie się martwię :([/QUOTE]

Pewnie jest u dziadka

Posted

[quote name='majqa']Aguś, a propos ogłoszeń nie pomiń obwieszenia, za zgodą oczywiście i w zależności co tam masz do dyspozycji budynków użyteczności publicznej, czyli i urzędu miasta, szkoły, przedszkola, przychodnie. Może i ogłoszenie w jakiejś miejscowej gazecie? Powiadomienie pobliskiego schroniska?
[/QUOTE]
Schroniska w pobliżu nie ma, do najbliższego 70 km.
Powiadomiłam lecznice, Straż Miejską, policję, urząd, listonoszy. Ogłoszenia wielkości A4 z fotką wiszą na słupach i marketach.
Lokalne gazety ukazują się w czwartek (gazeta tygodniowa) i piątek (wiadomosci gubińskie) - wczoraj juz było za późno na zgłoszenie.
Wrzuciłam na gubińskie profile na FB (gazety, miasto, TV itp)

[quote name='margoth137']Pewnie jest u dziadka[/QUOTE]
Nie ma, mój syn pojechał szukać na "trasie".

Posted

[quote name='Asia & Ginger']

Oby się znalazła bidula. :kciuki: :kciuki:[/QUOTE]

Właśnie się znalazła, przed chwilą dobiegła na wieś!!!
Mój syn był tam z kolegami, rąbali drzewo. Zanim wyjechali od dziadka to się pojawiła.
Teraz dziadzio nie chce jej oddać.

Posted

[quote name='tayga']Właśnie się znalazła, przed chwilą dobiegła na wieś!!!
Mój syn był tam z kolegami, rąbali drzewo. Zanim wyjechali od dziadka to się pojawiła.
Teraz dziadzio nie chce jej oddać.[/QUOTE]:multi::multi::multi::multi::multi::multi::megagrin:

Posted

[quote name='tayga']Właśnie się znalazła, przed chwilą dobiegła na wieś!!!
Teraz dziadzio nie chce jej oddać.[/QUOTE]

Huraa!!! Ja się dziadkowi nie dziwie:( to przecież jego rodzina:( ale z tyloma to staruszek nie da rady:(