majqa Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 [quote name='emilia2280'](...) Leki moze powie czy mu potrzebne? Co na jego stawy? Albo moze daloby sié zorganizowac mu wizyté u lekarza?[/QUOTE] Dobrze, że podniosłaś tę kwestię, bo jakoś umarła w międzyczasie, a jeszcze ktoś, z tego co pamiętam na wątku, o to pytał. Quote
Handzia55 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Nikt do mnie nie dzwonił, więc to chyba nieporozumienie. Czekam cierpliwie, bo wiem, że załatwienie transportu na tak daleką trasę jest bardzo trudne. Quote
tayga Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 [quote name='emilia2280']Cypisek znalazl transport czy to nieporozumienie? Bo myslalam ze on jeszcze nie dojechal.[/QUOTE] Szukamy transportu. Pytałam juz chyba wszystkich wożacych, zupełnie "niechodliwa" trasa. Jutro zrobię wątek na transportowych, dzisiaj nie funkcjonuję normalnie :( [quote name='emilia2280']Dziékujemy Paula. Telefon do Agi jest w pierwszym poscie jako kontakt, maila mam gdzies ale nie pod réká a jestem na wyjezdzie, podrzuci ktos Pauli maila Agi?[/QUOTE] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [quote name='emilia2280']Agnieszko, kochana, wziélas dwie sunie, dziékujé. Powiedz czy mamy do zaplacenia wetowi fakturé za robaki? Bo za sterylki zuzylas talony, ale fartuszek do zaplacenia za te sunie tak? Czy wet bédzie nam wysylal faktury na biezáco czy on Tobie je da do wyslania nam? Nie wiem za bardzo do kogo nalezy to zadanie, chétnie sié dowiem :)[/QUOTE] Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział... [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images10.fotosik.pl/397/f16aad0bf79e2ad7med.jpg[/IMG][/URL] Kaja z Jolą R. w poczekalni Sunie ciachnięte!!! Wszystko poszło dobrze, Obie były krótko po cieczce, więc na 100% za kilka tygodni stado by się powiększyło. [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images10.fotosik.pl/397/efa490eb9525a8d2med.jpg[/IMG][/URL] Ta jaśniutka jest bardzo zestresowana. Siusia pod siebie, ślini się, nie chce chodzić. Przez tych kilka dni postaram się ją trochę oswoić, ale szukajmy dla niej DT na cito! Niech już nie wraca na wieś. To cudowna, delikatna psina. Druga z kolei... tylko adoptowac!! Miła, grzeczna, przytulaśna. Ładnie chodzi na smyczy i wie do czego służy kanapa. [quote name='emilia2280']Agnieszko, patrzác na otrzymane dary, co bys doradzila osobom pytajácym co mozna wyslac? Jedzenie dla Dziadka, psów? Majá zapas jedzenia na dluzej czy raczej na krótko? ?[/QUOTE] Zapasów wielkich nie ma, ale wiem, ze jeszcze coś ma nadejść na dniach. [quote name='emilia2280'] Ubrania ma skompletowane czy czegos mu brakuje? Leki moze powie czy mu potrzebne? Co na jego stawy? Albo moze daloby sié zorganizowac mu wizyté u lekarza?[/QUOTE] Bierze leki na serce, takie bez recepty. Pokazywał opakowania (w stylu doppelherz) Kupił coś w zeszłym miesiącu. Poproszę by mi pozwolił spisać nazwy. Do lekarza nie chce na razie, ale wie że go zawiozę jak będzie trzeba. Ubrań zimowych powinno starczyć. Jedyne co by się przydało to wełniane rękawiczki... Potrzebne do dojenia, a szybko przemakają i się przecierają. Quote
tajga6 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Czy Agnieszka kontaktowała się z Karoliną z fb z Warszawy czy ten ewentualny tymczas u niej, który jakoś tydzień temu się przewinął przez wątek, mógłby być dla tej kaszlącej suni?? p.s. czy moja paczka przekazana tydzień temu chłopakom z Zielonej G. już dotarła do celu..? Quote
majqa Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 [quote name='tayga'](...) Jedyne co by się przydało to [B]wełniane rękawiczki[/B]... Potrzebne do dojenia, a szybko przemakają i się przecierają.[/QUOTE] Aha..., no to już jest jakaś bieżąca potrzeba. Quote
Vutz Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 PATI-C, z tego co wiem zajmuje się transportem (odpłatnie, tzn. w zamian za zwrot za paliwo). Quote
majqa Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 [quote name='Vutz']PATI-C, z tego co wiem zajmuje się transportem (odpłatnie, tzn. w zamian za zwrot za paliwo).[/QUOTE] Hm... ale albo źle kojarzę rejon Pati albo psy u pana to zupełnie nie jej rejon, a jeśli myślę dobrze, wyszłaby masakryczna pętla i koszt paliwa po skurczybyku. Quote
Vutz Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 nie wiem o jaki rejon wam chodzi, bo nie przeczytałam dokładnie wątku... :( wiem jednak, że pati-c wiozła z korabiewic do kluczborka owczarka niemieckiego i razem z dziewczynami płaciłyśmy jej 470zł. za paliwo... Quote
majqa Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 To jest rejon Zielonej Góry, Pati-c rejon Warszawy, a transport - świętokrzyskie więc km od diabła i trochę. Quote
tayga Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 [quote name='tajga6']Czy Agnieszka kontaktowała się z Karoliną z fb z Warszawy czy ten ewentualny tymczas u niej, który jakoś tydzień temu się przewinął przez wątek, mógłby być dla tej kaszlącej suni?? p.s. czy moja paczka przekazana tydzień temu chłopakom z Zielonej G. już dotarła do celu..?[/QUOTE] Karolina da znać jak jej tymczas się zwolni. Przesyłka dotarła wczoraj (ale to juz wiesz :)). Byłam jednak zbyt padnięta by się nią zająć. [quote name='majqa']To jest rejon Zielonej Góry, Pati-c rejon Warszawy, a transport - świętokrzyskie więc km od diabła i trochę.[/QUOTE] Mam propozycję od jednej z dogomaniaczek, ze zawiezie psiaka... pociągiem :) Quote
tayga Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Czy ma ktoś może zbędny większy transporterek dla psiaków? Te dwie wiezione wczoraj były najmniej dzikie. I tak zaplątały się w smycze, a jasna w panice kłapała ząbkami (że o zabrudzonym aucie nie wspomnę). Przy pozostałych będzie większy problem. Quote
tayga Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 KOCHANI!!! Błagam o tymczasy dla Kajki i Lizy :( One nie mogą wrócić na wieś! Obie zachowują czystość, są miłe, delikatne, kochane... Zero agresji w stosunku do ludzi, psów i kotów. Nie zasługują na życie w szopie :( Liza już zaczyna chodzić na smyczy. Tak szybko się oswaja, pcha się pod ręce do głaskania. Zdziczeje od nowa jak ją odwiozę :( Quote
emilia2280 Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 o kurczé, moze napiszcie do slay, po kosztach pojedzie chlopak najtaniej, zalace mu jesli mamy tymczas- to wiécej warte niz koszt paliwa. Czyli dla pytajácych o paczki dla dziadka- welniane rekawice :) Agnieszko, koniecznie spytaj o te leki, kupimy mu dopple hertz czy co tam bierze. A na stawy spytaj czy cos bierze, czy mozna mu kupic jakies suplementy jesli nie bierze? Quote
majqa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 [quote name='tayga'] (...) Mam propozycję od jednej z dogomaniaczek, ze zawiezie psiaka... pociągiem :)[/QUOTE] Bosko! :-) Quote
storozak Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 wpłaciłam trochę pieniążków na jedzenie dla Dziadka i psiaków:) Wy tam na miejscu lepiej wiecie co mu jest potrzebne:) Trzymam kciuki, żeby psiaki znalazły domy:) Quote
LadyS Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Zapiszę. Mikropsy w potrzebie teraz nie dadzą rady wziąć finansowo pod opiekę żadnej suni, bo miały ciężki przypadek i kasa zupełnie wyczyszczona :( Ale może Kajkę ogłosić? Może się znajdzie dom dla niej? Skoro ona taka poukładana. Edit: Kajka na FB, udostępniajcie! [url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.281931638510550.58805.167056143331434&type=1[/url] Quote
storozak Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 udostępnione:) taki cudny psiak na pewno znajdzie dom:) Quote
tayga Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Jasna sunia - Liza ma zapewniony tymczas w Warszawie, sprawdzony, rewelacyjny!!! Karolina miała juz sunię ode mnie :) Tylko transport kosztowny... Zapytam Jolę czy Jej znajomi nie będą jechać. Jednak musiałaby być w transporterku. Auto dla niej to za duzy stres... siusia, ślini się, popiskuje. Liza nauczyła się chodzić na smyczy. Już nie fika jak wściekły osiołek. Drepcze krok w krok za mną, czasami rozpędzi się za Kają. I juz nie szczerzy ząbków. Merda ogonkiem, podstawia główkę do glaskania. Jestem mistrzem w oswajaniu dzikusa :evil_lol: Kaja tymczasowo (ok 2 tygodni) zamieszka u rodziny w Gubinie. Jest szalona... biega, skacze, szczeka na nieznane obiekty (huk, na widok śmigłowca, na duzego psa). Jest niesamowicie miziasta. I dużo rozumie. "na miejsce" - idzie na posłanko, "zostań" zastyga w miejscu. Boska!!! Ktoś ją dobrze wychował zanim wyrzucił na wsi :( Obydwie zachowują czystość (zostają same 9 godzin i całą noc). Bardzo mi się podoba ich podejście do kota. Psiny idealne!!! Quote
emilia2280 Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 [quote name='storozak']wpłaciłam trochę pieniążków na jedzenie dla Dziadka i psiaków:) Wy tam na miejscu lepiej wiecie co mu jest potrzebne:) Trzymam kciuki, żeby psiaki znalazły domy:)[/QUOTE] [quote name='ladySwallow']Zapiszę. Mikropsy w potrzebie teraz nie dadzą rady wziąć finansowo pod opiekę żadnej suni, bo miały ciężki przypadek i kasa zupełnie wyczyszczona :( Ale może Kajkę ogłosić? Może się znajdzie dom dla niej? Skoro ona taka poukładana. Edit: Kajka na FB, udostępniajcie! [url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.281931638510550.58805.167056143331434&type=1[/url][/QUOTE] Bardzo dziékujemy Drogie Panie! Agnieszko, cudownie jesli ten pociág sprawdzilby sié. Jesli to jest lepszy sposób transportu suni, to wspaniale ze jest taka osoba która zgodzila sié pojechac w obie strony! Zwrócimy Jej koszty tak? Quote
tayga Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 [quote name='emilia2280']Agnieszko, cudownie jesli ten pociág sprawdzilby sié. [/QUOTE] To miało być do Skarżyska dla terierkowatego malucha. Niestety... Ania do mnie dzwoniła dzisiaj (nie wiem czy powinnam napisać)... płacząc i przepraszając, ze nie moze wziąć psiaka. Przyczynę znam i jak najbardziej rozumiem. Do Warszawy ma jechać Liza (u mnie po sterylce), ale ona jeszcze się boi, w pociągu to nam odejdzie na zawał. Najlepiej "okazją" ją wysłać. Quote
Lumix Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Wątek wartki i wciągający powodzenia. Nie możne wam sie nie udać. Quote
majqa Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 [quote name='tayga'](...) Jestem mistrzem w oswajaniu dzikusa :evil_lol: (...) [/QUOTE] Ja nie mam wątpliwości. :-) Quote
storozak Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Jeju, jeju... trzymam kciuki, żeby wam się udało:) Quote
malizna78 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Dobry wieczór. Zostałam poproszona przez koleżankę, aby wykupić pakiet ogłoszen dla którejś suni.Czy dla dwóch chyba nawet mi pisała. Bardzo proszę, bo nie wiem za bardzo jak to załatwić o pokierowanie. Tzn prosze o konkretne informacje do ogłoszeń , bo chyba za dużo ich nie może być? No i pokierowanie mnie, które zdjęcia. Bedę wdzięczna za pomoc, bo ja tego jeszcze nie robiłam, ale chętnie pomogę. Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts