Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze zdjęcia z wczoraj, dużo byliśmy w ogródku bo sadziliśmy jeszcze ostatnie rośliny ozdobne przed zimą.
Pieski za to szalały. Było pierwsze spotkanie z naszą wilczycą i Panną Fąfel i najpierw biedna Marcelina zesikała się ze strachu i uciekła na werandę, ale tak bardzo chciała być w ogrodzie, że po kilku minutach się przemogła i już się nie bała.

Kretowiska są bardzo ciekawe.

Natychmiastowa ucieczka na widok aparatu:-).

A teraz sunia śpi zwinięta w kłębuszek na kanapie. Może uda mi się zrobić zdjęcie.

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od nas się nie wyniosą, mamy taką pancerną podmurówkę pod ogrodzenie, że nie dadzą rady. Jak się pojawiają na zewnątrz to je wynosimy na łąkę.
W kuwecie jest dość dobry żwirek i staram się sprzątać kilka razy dziennie, ale zawsze coś tam się przyklei jak wlezie i jak mamy pecha.
Dziś spała ze mną część nocy, potem obraziła się na koty i sobie poszła. Dziś poleguje też na różnych łóżkach i nie wchodzi do kuwety:-).

Posted

Odezwała się w sprawie Marceliny pewna Pani. Napisała maila. Jest to młoda osoba, początkujący weterynarz. Miała kiedyś jamnika i chciałaby przygarnąć Marcelinę. Problem w tym, że musi jej sie wyklarować sytuacja finansowa i mogłaby pieska zabrać do siebie najszybciej w styczniu, a nawet w lutym. Zgadza się na wizytę pa. Pani jest z Ostrołęki. Umówiłyśmy się, że jeśli do tego czasu Marcelina nie znajdzie domu, a ona nadal będzie zainteresowana to się zgłosi i umówimy wizytę.

A tu piękna panna Misia-Pusia-Bunia i w ogóle sami nie wiemy jak ją nazywać:-).

A tu już po przeniesieniu jej tam gdzie wolno sobie drzemać.

Posted

Marcelina ostatnio lubi zabawy z drugim koteczkiem rudym. Ganiają sie po pokojach. A jeszcze innym razem Marcelina wylizała mordeczkę kotu. Ale kotek nie za bardzo był zadowolony.
Naprawdę nie ma z nią problemów.

TZmestudio

Posted

Marcelina w ogóle lubi koteczki, jak wybiega na dwór to zawsze któryś dostaje buziaki - z tych podwórkowców.
Niestety w temacie domku cisza, wstawiłam ją w swoim wątku na forum ogrodniczym i ktoś się lekko zainteresował, ale nie robię sobie nadziei. Dwa nasze tymczasy znalazły na tamtym forum dom, ale generalnie to jest ciężko.

Posted

Marcelina śpi jak smok i chrapie. Dziś zajęła ulubione legowisko dwóch starych dziadków domowych.
Boi się bardzo błysków - aparat, kominek. Jak palimy w kominku to żąda wyjścia na werandę do Fiźki i tam sobie śpi nawet całą noc. Jak w kominku się nie pali tak jak teraz, to z przyjemnością drzemie w jadalni.
Zero odzewu na ogłoszenia..........................................załamać się można bo to wyjątkowo adopcyjny psiak.

Posted

Marcelina jest faktycznie śliczna i na pewno znajdzie dom.Niestety -czasem tak jest,że na ten domek trzeba poczekać-często warto tak zrobić! A młoda pani wet już jej ie chce?

Posted

jostel5 napisał(a):
Marcelina jest faktycznie śliczna i na pewno znajdzie dom.Niestety -czasem tak jest,że na ten domek trzeba poczekać-często warto tak zrobić! A młoda pani wet już jej ie chce?

Młoda Pani ma się odezwać styczeń-luty, ale nie sądzę, że należy bezczynnie czekać. Nie wygląda mi to na pewny domek w tym momencie.

Posted

[quote name='jostel5']Ja też....:) Marcelina waży chyba więcej niż 7 kilogramów....Ona jest mała,ale nie aż tak...;)

Marcelina jest dla mnie mała, niziutka i niezbyt pulchna. Trudno mi określić jej wagę.

Posted

Odkąd Marcelinka zażyła kąpieli, nie przestaję się zachwycać jej umaszczeniem. Na tym zdjęciu to pięknie widać: http://img26.imageshack.us/img26/3528/img1205s.jpg Cudna psinka :loveu:

Niestety przed świętami adopcje znowu stanęły w miejscu. Od kilku tygodni nie miałam żadnego telefonu w sprawie adopcji ogłaszanych piesków. Wygląda na to, że maleńka będzie z Wami świętować Boże Narodzenie...

Posted

[quote name='cavani']No proszę, a taka była grzeczna i cichutka na początku :cool3: Poczuła się pewniej i wychodzi charrrrrakterek :diabloti:[/QUOTE]

Dokładnie tak jest, dlatego muszę ją prostować żeby nie szalała bo potem w nowym miejscu jak pokaże rogi to nie będzie fajnie.

Posted

W wolnej chwili zapraszamy na bazarek [URL="http://www.dogomania.pl/threads/219102-%C5%81osie-super-ciep%C5%82a-kurtka-m%C4%99ska-kalendarze-%C5%9Bcie-nowe-buty-ksi%C4%85%C5%BCki-13.XII.-godz.22"]http://www.dogomania.pl/threads/219102-%C5%81osie-super-ciep%C5%82a-kurtka-m%C4%99ska-kalendarze-%C5%9Bcie-nowe-buty-ksi%C4%85%C5%BCki-13.XII.-godz.22[/URL]

TZmestudio