szyszka.fr Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [FONT=Verdana]Ale dzis nadeszła chwila, zeby przestac sie przymilac! Czas zapytac w ludzkiej mowie i niech człowiek nam odpowie: kto był pierwszy na biegunach, gdzie polarna swieci łuna: kto niósł pierwszy wieść radosna, jak wyglada z rakiet kosmos; kto domostwa i trzód strzerze; kto zna tropy lesnych sciezek; kto pomaga człowiekowi dzikie ptactwo w puszczach łowic; kto złoczynców grożnych goni i kto szuka zaginionych; kto do dzieci lgnie ochoczo? A tymczasem ludzie psiocza, mówia:"pieska ich niebieska!" i wieszaja psy na pieskach, czesto kaza pieskom pościc, nie chca dac im smacznej kości, nie daruja psot szczeniackich, nie wychodza na przechadzki, niewdziecznoscia swa niezmierna płaca pieskom za psia wiernosc; gdy ich złość ogarnie sroga krzycza "psiakosc" lub "psianoga" obszczekuja sie nawzajem, mówiąc, ze to psie zwyczaje; a kto zechce psa udezyc, ten kij zawsze znajdzie swierzy! [/FONT] Quote
Menrzuś Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='szyszka.fr']czyli: jak Sylwa, Argon, Danusia z marzusiem, gdzie byliscie , co robiliscie? kto, gdzie, co, jak i z kim? dlaczego? takie streszczenie tej ksiazki co ma sie niedlugo pojawic :)[/quote] Dopiero mam Słowo wstępne i napis Prolog - a Ty mi o spisie treści :diabloti: Quote
szyszka.fr Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [FONT=Verdana]Mkna psie głosy pod niebiosy i szczekaja pieski : - DOSYC! Za psią służbe w ldzkim świecie, psom nalezy sie cos przeciez! W blaskach słonca i przez zamiec pędza pieski na spotkania; kazdy biegnie tak jak szatan az na koniec psiego świata: bokser spieszy i ratlerek oraz innych piesków szereg; juz z fotela skacze pudel, buldog zegna ciepłą budę, pedzi pies z kulawa nogą i chart rusza za nim z pogon; biegnie wyzeł z nosem w trawie, szpic rozgłada sie ciekawie, jamnik wyszedł juz spod szafy, baset idzie, jak potrafi, za nim brodacz mknie wyniosły i ogary w las tez poszły, seter pedzi za spanielem, a za nimi dog jak ciele, jest i kundel, zas na koniec jedzie rzep na psim ogonie i malenkie slepe szczenie pcha sie na to posiedzenie na zebranie na psi taniec, na warczenie, ujadanie, na mruczenie i na wycie, na skamlenie pod ksieżycem, bo najwyzszy czas - obszczekac pieskie zycie u człowieka! Niechaj wreszcie świat sie dowie, jaki dla psów bywa człowiek, ze jest gniewny, ze jest zły, ale przeciez - wszystkie psy chca mu służyc tak jak psy az do kresu swoich dni![/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] Quote
szyszka.fr Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='Danusia12']Dopiero mam Słowo wstępne i napis Prolog - a Ty mi o spisie treści :diabloti:[/quote] oj obijasz sie:mad: Quote
Menrzuś Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='szyszka.fr']oj obijasz sie:mad:[/quote] Dzisiaj wolna sobota :diabloti: Nareszcie wiersze na mojej stronce :loveu: Quote
Menrzuś Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='szyszka.fr']czyli: jak Sylwa, Argon, Danusia z marzusiem, gdzie byliscie , co robiliscie? kto, gdzie, co, jak i z kim? dlaczego? takie streszczenie tej ksiazki co ma sie niedlugo pojawic :)[/quote] A tak w ogóle to czemu Danusia i peski są pisane z dużej litery, a ja z małej i do tego z błędem??? :mad: Czuje tu objaw rasistowski :placz: Quote
Menrzuś Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='szyszka.fr']za to niedziela pracujaca :)[/quote] Jak każda niedziela :evil_lol: A Ty pracujesz w niedzielę? Quote
szyszka.fr Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='Danusia12']A tak w ogóle to czemu Danusia i peski są pisane z dużej litery, a ja z małej i do tego z błędem??? :mad: Czuje tu objaw rasistowski :placz:[/quote] porawione.... pardon!:razz: Quote
szyszka.fr Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='Danusia12']Jak każda niedziela :evil_lol: A Ty pracujesz w niedzielę?[/quote] nie:lol: choc czasem cos moze wyskoczyc... Quote
Menrzuś Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='szyszka.fr']porawione.... pardon!:razz:[/quote] No, bo sie poczułem...... :eviltong: Quote
Menrzuś Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='szyszka.fr']nie:lol: choc czasem cos moze wyskoczyc...[/quote] Rozumuję :cool3: A mi dochodzi opieka nad Danusią - kawunia, śniadanko.... i takie tam :lol: Quote
szyszka.fr Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 nie ma sie co czuc..... zwykly zbieg okolicznosci Quote
szyszka.fr Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='Danusia12']Rozumuję :cool3: A mi dochodzi opieka nad Danusią - kawunia, śniadanko.... i takie tam :lol:[/quote] tez kiedys tak mialam, ale to bylo wieeeeeki temu:-( poprawka kawe nadal mam robiona ( jeszcze zagladnie i zastrajkuje:-o ) Quote
Menrzuś Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='szyszka.fr']nie ma sie co czuc..... zwykly zbieg okolicznosci[/quote] Dobra, dobra. Facet by takie cos zrobił, a była by :mad: . A jak kobitka - to tylko zwykły zbieg okoliczności :evil_lol: :loveu: Quote
Menrzuś Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='szyszka.fr']tez kiedys tak mialam, ale to bylo wieeeeeki temu:-([/quote] A co chcesz - facet jest połamany i pewnie doniósłby pusty kubek po kawie :eviltong: Quote
szyszka.fr Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='Danusia12']Dobra, dobra. Facet by takie cos zrobił, a była by :mad: . A jak kobitka - to tylko zwykły zbieg okoliczności :evil_lol: :loveu:[/quote] eeeeeeeeee tam ja z tych roztargnionych kobitek:evil_lol: np. kiedys buzke zamiast do szafy do lodowki wsadzilam:p mina tz-ta: :crazyeye: Quote
Menrzuś Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='szyszka.fr']eeeeeeeeee tam ja z tych roztargnionych kobitek:evil_lol: np. kiedys buzke zamiast do szafy do lodowki wsadzilam:p mina tz-ta: :crazyeye:[/quote] :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: I znalazłas, co szukałaś? Ja bym sie nie zdziwił - Danusia kiedyś trzymała rajstopy w zamrażalniku :razz: Quote
szyszka.fr Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='Danusia12']A co chcesz - facet jest połamany i pewnie doniósłby pusty kubek po kawie :eviltong:[/quote] zeby nie bylo, ze taka jedzowata jestem:cool1: : wczesniej tracilam przytomnosc przy wszelkiego rodzaju szczepieniach- teraz 4 m-ce codziennie zastrzyki robilam:lol: Quote
szyszka.fr Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='Danusia12']:megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: I znalazłas, co szukałaś? Ja bym sie nie zdziwił - Danusia kiedyś trzymała rajstopy w zamrażalniku :razz:[/quote] uff! nie jestem sama:lol: Quote
Menrzuś Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='szyszka.fr']zeby nie bylo, ze taka jedzowata jestem:cool1: : wczesniej tracilam przytomnosc przy wszelkiego rodzaju szczepieniach- teraz 4 m-ce codziennie zastrzyki robilam:lol:[/quote] Przecież sama się przedstawiłaś jako jędzowata :cool3: Kobiety jak muszą, to wszystko potrafią zrobić :p Quote
szyszka.fr Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='Danusia12']Przecież sama się przedstawiłaś jako jędzowata :cool3: Kobiety jak muszą, to wszystko potrafią zrobić :p[/quote] ale TYLKO jak musza:evil_lol: Quote
szyszka.fr Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='Danusia12']Przecież sama się przedstawiłaś jako jędzowata :cool3: [/quote] ale czasami mam przeblyski milosierdzia:cool3: Quote
Menrzuś Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='szyszka.fr']uff! nie jestem sama:lol:[/quote] Ponoć mrożone dłużej trzymają. A Ty co szukałaś? :diabloti: Quote
Menrzuś Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='szyszka.fr']ale TYLKO jak musza:evil_lol:[/quote] Bo jak nie muszą, to leniu****ą i głupie myśli je nachodzą :p Quote
Recommended Posts