Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiesz ja tam jechalam autobusem, nie wiem czy by sie zgodzili na psa w autobusie a poza tym Axel ma juz ponad 9 lat i nie wiadomo jak by to przezyl czy serduszko by mu wytrzymalo. A Oskar to moglby zjesc caly osrodek a tak zalizaly na gladko.

• Replies 32.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Menrzuś

13274

• apple

3269

• Iv_

2629

• szyszka.fr

1599

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agniest']:multi: cześć Szyszunia,
wiesz, zawsze tak jakoś kojarzysz mi się z tym fragmentem "Epoki lodowcowej" gdzie leniwiec Sid znajduje szyszkę i mówi "ooooo szyszunia!" i tak fajnie sepleni :evil_lol:
oglądaliście ?[/quote]
:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:
boszsz, ale się uśmiałam, Agniestka to było bowskie, masz rację
szyszunia:loveu::loveu::diabloti::diabloti:

:cool2::cool2::cool2:

Dzieńdoberek:multi:
a co tutaj dzisiaj taka cisza?:cool3:

Posted

[quote name='shirrrapeira']Wiesz ja tam jechalam autobusem, nie wiem czy by sie zgodzili na psa w autobusie a poza tym Axel ma juz ponad 9 lat i nie wiadomo jak by to przezyl czy serduszko by mu wytrzymalo. A Oskar to moglby zjesc caly osrodek a tak zalizaly na gladko.[/quote]

A Imbirka jakoś PKSami jeździ z Imbirem i nie chwaliła się, że Ją wywalili :evil_lol:
To Oskar taki ostry jest? Wygląda na słodziaka :lol:

[quote name='AgaiTheta']I tu szyszkie śpią :cool1:[/quote]

O tej porze, to już śpią....Szyszka zapomniała Ciebie zaliczyć do tych nocnych marków :eviltong:

[quote name='madzia i medor']Nie będę kłamać - nie czytałam tego wszystkiego:evil_lol:
Ale widziałam zdjęcia:lol!::Lol!::lol!:[/quote]

I nie wiesz coś straciła :eviltong:

[quote name='Imbir1']:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:
boszsz, ale się uśmiałam, Agniestka to było bowskie, masz rację
szyszunia:loveu::loveu::diabloti::diabloti:

:cool2::cool2::cool2:

Dzieńdoberek:multi:
a co tutaj dzisiaj taka cisza?:cool3:[/quote]

Cisza przed burzą :evil_lol:
Już jezdem, jezdem....zaryrany byłem

Posted

znalazłam fajny imiennik:

[QUOTE]Opis imienia: [B]ZBIGNIEW[/B]

Imieniny obchodzi: 01.17, 02.17,

Osobowość: Ten, co króluje na ziemi
Charakter: 98 %
Promieniowanie: 99 %
Rezonans: 114 000 drgań/sek.
Kolor: Czerwony
Główne cechy: Uczuciowość - Towarzyskość - Intuicja- Dynamizm.
Totem roślinny: Migdałowiec
Totem zwierzęcy: Paw
Znak: Baran
TYP: Cholerycy o żywej pobudliwości. Są niezależnymi, dumnymi awanturnikami, jak ich totem paw. Migdałowiec jest ich totemem roślinnym aby naprawdę do nich dotrzeć, trzeba stłuc skorupkę, pod którą kryje się smakowity owoc...
PSYCHIKA: Mają jednocześnie silne życie wewnętrzne i bardzo bogatą egzystencję zewnętrzną. To mężczyźni skłonni do działania i do refleksji.
WOLA: Dość kapryśna, może obrócić się w upór. Trzeba zwracać na to uwagę u dzieci.
POBUDLIWOŚĆ: Raczej silna, ale nigdy nie despotyczna.
ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Są bardzo obiektywni, potrafią przyznać się do błędu. Mają wyostrzone poczucie sprawiedliwości, toteż gdy zawinili, nie dziwią się, że spotyka ich kara. Są pewni siebie, nieraz aż zanadto.
AKTYWNOŚĆ: Naprawdę dobrze robią tylko to, co lubią. Uwielbiają wagary... Pociągają ich studia techniczne, nauki ścisłe, mogą zostać przemysłowcami, inżynierami, wysokimi wojskowymi, chemikami, rolnikami, weterynarzami.
INTUICJA: Mają bardzo wrażliwe "czułki" i błyskawicznie oceniają innych.
INTELIGENCJA: Zarazem analityczna i syntetyczna, co znaczy, że rozpatrują jakiś szczegół operacji, jednocześnie bez wysiłku wyobrażając sobie cały jej przebieg, co jest bardzo cenne. Mają dobrą pamięć, zwłaszcza "uczuciową" - zapamiętują to, co ich poruszyło. Pamięć mechaniczna jest słabsza.
UCZUCIOWOŚĆ: Pragną, by ich kochano i mówiono im o tym. Nie próbują hamować swych porywów uczuciowych, ale wykazują wielką niezależność i wcześnie chcą "żyć swoim życiem".
MORALNOŚĆ: Są to ludzie bardzo zrównoważeni, potrafią doskonale rozdzielić to, co należy do egzystencji materialnej, i to, co zarezerwowane jest dla życia duchowego.
ZDROWIE: Doskonałe, nie potrzebują dużo snu. U dzieci trzeba nadzorować sposób jedzenia, zwłaszcza żucia, gdyż mogą mieć problemy z przyswajaniem pokarmów. Słaby punkt: usta i zęby.
ZMYSŁOWOŚĆ: Od młodych lat są bardzo wrażliwi na urok "wiecznej kobiecości". Wcześnie dojrzewają i należy szczegółowo wprowadzić ich w problemy życia, gdyż nie znoszą, aby opowiadano im banialuki.
DYNAMIZM: Są dobrymi graczami, łatwo przezwyciężają porażki. Nie są najlepszym i dyplomatami.
TOWARZYSKOŚĆ: Nie lubią samotności. Kochają spacery na wsi, pikniki. Mają wielki zmysł przyjaźni, zarówno wobec mężczyzn, jak i kobiet, lubią otaczać się ludźmi, by nimi komenderować.
PODSUMOWANIE: Mają dużo szczęścia, sprawiają wrażenie, jakby wszystko im się należało. Osiągają sukces jakby cudem. A potem, oczywiście, rozpościerają ogon... jak ich totem - paw.[/QUOTE]

[QUOTE]Opis imienia: [B]AGNIESZKA[/B]

Imieniny obchodzi: 01.21, 03.06, 04.20,

Osobowość: Ta, co lata wysoko
Charakter: 96%
Promieniowanie: 95%
Rezonans: 88 000 drgań/sek.
Kolor: Zielony
Główne cechy: Wola - Pobudliwość - Zdolność reakcji
Totem roślinny: Tytoń
Totem zwierzęcy: Gołąb pocztowy
Znak: Waga
TYP: Na ogół należą do typu cholerycznego, o szybkich reakcjach. Są ruchliwe, nie mogą usiedzieć w miejscu. Wydaje im się, że mają coś do przekazania światu. Stąd podobieństwo do gołębia pocztowego.
PSYCHIKA: Nie są łatwe w pożyciu! Przechodzą szybko od szalonego podniecenia do głębokiej depresji. Bez przerwy trzeba się nimi zajmować, inaczej to one się wami zajmą... a to dużo gorsze! Właściwie są introwertyczkami, zapatrzonymi w swój wewnętrzny światek. Sprawiają wrażenie osób bardzo pewnych siebie, ale często są to pozory.
WOLA: Często przeradza się u nich w upór.
POBUDLIWOŚĆ: Silna, nieraz nawet zbyt silna. Trzeba dużego wysiłku, by je uspokoić, gdy się zdenerwują.
ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Reagują przesadnie, pod wpływem nagłych impulsów.
AKTYWNOŚĆ: Może być "oszałamiająca", ale może też być blefem, służącym do zamaskowania pragnienia ucieczki. Rodzice powinni kontrolować sposób spędzania czasu tych dziewcząt, ale tak, by nie odniosły one wrażenia, że się je szpieguje.
INTUICJA: Obdarzone są zadziwiającą intuicją i znaczną siłą uwodzicielską, niepokojącą ruchliwością, nieuchwytne jak dym tytoniowy... Bywają nieco przesądne.
INTELIGENCJA: Mają umysł syntetyczny, wszystko nim ogarniają, wszystko rozumieją, ale często potykają się o jakiś drobiazg, którego nie lubią i który odrzucają. Mają średnio dobrą pamięć, ale są zachłannie ciekawe. Od młodości należy wpajać im dyscyplinę.
UCZUCIOWOŚĆ: Bardzo nierówna. Jednego dnia wielka miłość, drugiego ogromna rozpacz. Chętnie grają na uczuciach, aby manipulować otoczeniem. Lubią otaczać się przyjaciółmi, ale często ich zmieniają. Porażki doprowadzają je do rozpaczy, ale wkrótce się z niej otrząsają.
MORALNOŚĆ: Posiadają zmysł moralny, ale nieraz głoszone zasady nie znajdują potwierdzenia w działaniu. Pewien oportunizm moralny doprowadza je czasem do burzliwych przygód, ku zmartwieniu rodziców i mężów!
ZDROWIE: Na ogół dobre, ale często przez własną nieostrożność ulegają wypadkom. Uważać przy prowadzeniu samochodu! Częste złamania nóg. Dbać o nerki.
ZMYSŁOWOŚĆ: Również w tej dziedzinie nagłe decyzje, uniesienia, nieraz tłumione. Często występuje zbyt wielka rozbieżność między ich życiem na pełnych obrotach a inercją otaczających osób.
DYNAMIZM: Odpowiadają im zawody wymagające ruchliwości i żywotności: mogą być stewardesami dziennikarkami, przedstawicielkami handlowymi.
TOWARZYSKOŚĆ: Marzą o domu pełnym przyjaciół, pod warunkiem zmieniania, co pół roku domu i co tydzień przyjaciół!
PODSUMOWANIE: Te "gołębie pocztowe" wiodą ożywioną egzystencję i nieraz burzliwe życie rodzinne, ale trudno się nudzić w ich towarzystwie, gdyż są pełne wdzięku...[/QUOTE]

Posted

Opis imienia: JOANNA

Imieniny obchodzi: 02.04, 05.12, 05.24, 08.21, 12.09, 12.12,

Osobowość: Ta, co odkrywa duszę ludzi i rzeczy
Charakter: 96 %
Promieniowanie: 98 %
Rezonans: 90 000 drgań/sek.
Kolor: Żółty
Główne cechy: Wola-Aktywność - Intelekt - Uczuciowość
Totem roślinny: Żarnowiec
Totem zwierzęcy: Termit
Znak: Lew
TYP: Cec h u je je wielkie opanowanie, pozwalające stawiać czoło trudnym sytuacjom. W niektórych okolicznościach stają się agresywne. Od najmłodszych lat sprawiają trudności wychowawcze, gdyż trudno nimi kierować.
PSYCHIKA: To ekstrawertyczki, uzewnętrzniające swe reakcje i łatwo przystosowujące się do otoczenia. Są zarazem obiektywne - dzięki logice, i subiektywne - dzięki uczuciowości. Ta dwoistość ich osobowości nieraz zaskakuje, nawet w dzieciństwie. Odczuwają silną potrzebę dawania czegoś z siebie bądź to bliźnim, bądź sprawie narodowej czy religijnej.
WOLA: Z żelaza, a raczej ze stali. Nie pozwólcie, by wchodziły wam na głowę!
POBUDLIWOŚĆ: Ogromna, ale nigdy nie przechodzi w nerwicowość. Jak udaje im się zachować zimną krew wśród beczek z prochem, gdzie spacerują z ogniem swej namiętności?
ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Urodzone rewolucjonistki. Nie reagują, ale wybuchają. Jeśli chcecie odwieść je od jakiegoś projektu, to nigdy nie siłą, ale przekonując je że ten zamiar nie leży w ich interesie.
AKTYWNOŚĆ: Wydaje się, że przychodzą na świat z dokładnym planem życia. Wszyscy wokół muszą uczestniczyć w tej walce. Zdarza im się "zużyć" wielu mężów. To jeden z rzadkich typów, dla którego wszystkie drzwi stoją otworem, ale grozi im klęska, jeśli stracą wiarę we własne siły i w swoje przeznaczenie.
INTUICJA: Z łatwością odkrywają głęboko ukryte tajemnice otoczenia. Nigdy ich nie okłamujcie, gdy z czytają w waszych myślach i sercu.
INTELIGENCJA: Znaczna. Posiadają wrodzony zmysł dyplomatyczny, którym posługują się w każdej sytuacji. Doskonała pamięć, duża ciekawość świata.
UCZUCIOWOŚĆ: Jest dla nich głównym motorem działania. Jeśli wierzą i kochają, mogą przenosić góry. Gdy zwątpią, wszystko pada w gruzy: Rodzice, nie traćcie autorytetu w oczach tych dziewczyn; które nie wybaczą wam zejścia z piedestału. Jeśli obiecujecie karę, nie odkładajcie jej. Miłość i surowość.
MORALNOŚĆ: Składa się z rygoryzmu i stopniowych ustępstw. Gdy chodzi o jednostki, jest bardzo surowa. Gdy chodzi o wydarzenia, tłumy, narody - dopuszcza daleko Idące ustępstwa.
ZDROWIE: chociaż swoją żywotność salamandry, powinny dbać o zdrowie, w szczególności o żołądek.
ZMYSŁOWOŚĆ: Seks to dla nich wszystko albo nic. Są zdolne wszystko poświęcić dla ideałów, nawet życie intymne. Ale w przypadku, gdy ich ideałem staje się miłość fizyczna, wszystko może się zdarzyć.. Dodajmy, ze ich osobowość zawiera sporą dozę cech męskich.
DYNAMIZM: Na miarę ich wrzącej psychiki. Mają w sobie cos z bohaterek. Może trzeba również być bohaterem, aby z nimi żyć?
TOWARZYSKOŚĆ: Czy można mówić o towarzyskości przypadku tych kobiecych Don Kichotów, wiecznie w poszukiwaniu wiatraków? Jeśli zgadzacie się z nimi, posługują się wami. Jeśli się im sprzeciwiacie, spaliliby was na stosie. Są dumne, a ich przyjaźń jest nieraz despotyczna, ale jeśli nią kogoś obdarzą, są bardzo wierne.
PODSUMOWANIE: Jedna rada: nie przeszkadzajcie tym uroczym "termitem" w budowaniu ich fortecy... Dajcie im możliwość dyrygowania, rozkazywania, a jeśli zapomną o was w bojowym rozgardiaszu korzystajcie z rzadkich chwil wytchnienia!

Posted

UWAGA USIĄDZCIE SOBIE BO PADNIECIE!!!!!!!
[url]http://photos1.blogger.com/blogger/992/2038/1600/anal.jpg[/url]

ja poplułam monitor i łzy mi leciały przez 15 minut.. a brzuch mnie boli od śmiania....

Posted

[quote name='madzia i medor']Cześć Menzuśka:p:p[/quote]

:crazyeye: :crazyeye: że kto??

[quote name='szyszka.fr']Dziendobry!!
Menrzus przestan ryrac!
Bo w pokoiku zrobilo sie pusto bez gospodarza[/quote]

To aż tak słychać to ryranie? :razz: