Agniest Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 my niestety też zamykamy pod klucz wszystkie zabawki.... bo nawet jak jedna ma swoją, a druga swoją to i tak próbują sobie nazwajem wydrzeć i jest walka ....:diabloti: Ale każdy pies jest inny, więc może u was się szybciej wszystko dogra ... Quote
Menrzuś Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Dla Argona nie ma zabawy bez zabawki, no chyba, że się z nim siłuję. Nawet jak go miziam, to po chwili goni po np piłeczkę i przynosi mi do zabawy. A teraz jest tego pozbawiony. Jakby za karę. Bo ta mała jędza :) wszystko z wrzaskiem mu zabiera :) Quote
joaaa Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 No i jak tam jędzowata??? :diabloti: Danusia, ja bym nie odpuszczała odkurzacza. Nie zwracaj uwagi na jej płacze i wykonuj wszystkie czynności domowe normalnie. Feniks tez na początku reagował paniką na odkurzacz, szczotkę na długim kiju, przewód przedłużacza itp. Były różne jazdy, teraz też czasem są, jak będziecie mieli czas, to poczytajcie wątek, jest w dziale w nowym domu. Najlepiej nie zwracać uwagi, tylko robić swoje. Nie uspokajać i pocieszać, bo to tylko wzmacnia reakcje lękowe. Jeżeli reakcja jest bardzo gwałtowna, to przyzwyczajać codziennie po trochu. Quote
Menrzuś Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 To ja spanikowałem z tym odkurzaczem, bo się z lekka przestraszyłem. Argon też zwiał do kąta. Będę przyzwyczajać :) i poczytam :) Menrzuś Quote
Kluska4 Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 [quote name='Agniest']Witajcie kochani :) Acha, maleńka rada - chociaż specjalistką nie jestem, ale przy dwóch dominujących suczach wiele się naumiałam :) - spróbujcie pokazywać Sylwie, że nie akceptujecie jej "warczenia" na Argona. Ona musi wiedzieć, że agresja w stosunku do Argona jest złą rzeczą.[/quote] U mnie jest podobnie. Też mam dwa suczydła i z początku nie wtrącałam się w ich "ustawiania hierarchii". Niestety pomimo tego, iż nowoprzybyła Tigra w 90% od razu poddała się Klusce (jedynie poza sferą jedzeniową :cool3: ), to Kluska zaczela zachowywac się coraz gorzej, pozwalała sobie na coraz więcej (w granicach przyzwoitosci, ale jednak!) Ja nie reagowalam, wiec widocznie uznala, ze tak mozna. No i wtedy zmienilam strategie i wszystko sie szybciutko ulozylo CZEGO WAM ROWNIEZ ZYCZE!!!:loveu: Quote
halbina Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 ustalanie hierarchii jest naturalne i instynktowne w psim stadzie, więc walka z tym, moim zdaniem, jest skazana na porażkę, ale warto dbać o to, żeby to człowiek stał na czele tego stada - ale czy to będzie "Menrzuś"?... :evil_lol: Wieczorne mizianko dla bractwa! Quote
credita Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Kochani tak to już jest suczki bardzo lubią dominować :cool3: moja Gapcia tak sobie wychowała Huzarka że ona może wszystko:diabloti: Huzarek jej ustępuje dosłownie na każdym kroku:shake: czasem aż mi go żal ale ogólnie to bardzo się kochają życzę wam takiego samego szczęścia:loveu: Quote
Menrzuś Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Niestety takie już są, czy to kobiety, czy suczki. Kręcą tymi szyjami jak chcą. Dzięki za wypowiedzi, bo już sie tu mi nudno zrobiło :) [B]Halbina[/B] - jestem ostatnim z pretendentów do tronu :( Już Ci nic nie powiem na temat mizianek. Mam być twarzoczaszką do ściany :):) Quote
shirrrapeira Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Witam, ja mysle, ze po jakims czasue Sylwa przekona sie, ze Argon nie jest zly, ze ja kocha po bratersku. Na poczatku moze byc trudno, dlatego ze ona zyla w ciezkich warunkach, musiala walczyc o jedzenie, walczyc o byt, pobyt w schronisku tez jej na pewno nie sluzylo jej, ona teraz chce pokazac, ze Wy jestescie Jej Panstwem i nikogo wiecej. Dlatego tak warczy na Argona, bo nie chce by zabral Jej Panstwa. Bo ona jeszcze nie wierzy, ze wy jestescie Jej i Jego, walczy, bo tak sie cieszy, ze ma cos wlasnego, ze ma jedzonko, mizianko i boi sie, ze to utraci. Pozdrawiam Danusie i menrzusia trzymajcie sie najlepiej jak potraficie i dajcie sobie u suczynce troszke czasu. Quote
halbina Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Ależ "Menrzusiu", Twoje stadko bardzo Cię kocha i potrzebuje, a pewno i mizia systematycznie... Teraz - to stan przejściowy - ustalanie hierarchii, więc siedzisz w kącie, ale walcz o swoją pozycję w stadzie! Albo bądź na samym dole tej hierarchii, wtedy czasem Ci się oberwie, ale stado zawsze dba o swoich i nie pozwala im zrobić krzywdy, więc i tak wygrasz w ostatecznym rozrachunku... :evil_lol: Acha - radzę znaleźć samicę alfa i zabiegać o jej sympatię, to się zawsze opłaca! Quote
Menrzuś Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Damy jej tyle czasu ile będzie potrzebowała. Już pewne zmiany w zachowaniu zauważamy. Już potrafią sobie noski, uszy obwąchiwać, obcierają się o siebie, śpią wtuleni. Problemy występują przy jedzeniu (teraz w dwóch pomieszczeniach) i po jedzeniu. Po jedzeniu zawsze Argon się bawił i teraz prowokuje ją do zabawy, a widać ona ma to w tym czarnym nosie i goni go. A, jeszcze zabawki - teraz schowane. Ale dla Argona zabawką może być kapeć Danusi, czy kijaszek w lesie - tego nie da się schować Menrzuś Quote
Menrzuś Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Halbińciu kochana - okres walk o przywództwo dawno mam już za sobą. Danusia jest dominantem kompletnym. To co Sylwka robi Argonowi to jest mały pikuś. Wolę już siedziec w tym kącie, a widzę, że i Argon sie tu wybiera - zawsze będzie raźniej :):) Menrzuś Quote
Menrzuś Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 I nie kuś mnie tą alfa na forumie, bo od jutra będę szukał tymczasu :) Quote
halbina Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 co do tymczasu - raczej nie znajdziesz, u nas jednak psy na pierwszym miejscu ;) tak już mamy, my samice alfa... Quote
Menrzuś Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 A co mi Ty tutaj w liczbie mnogiej - może się znajdzie. Może być beta:) Quote
halbina Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 No to rozglądaj się, rozglądaj... byle po cichu, bo Danusia chyba tam czuwa... :mad: Quote
Menrzuś Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Czy jest jakaś możliwość wywalenia #440. Jak jutro Danusia to zobaczy, to siedzenie w kącie z Argonem będzie jak nagroda :) Menrzuś Quote
Menrzuś Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 [B]Credita[/B] - może też wrzucisz tutaj zdjątko swojego boksia. Quote
Majaa Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 [quote name='Danusia12']Czy jest jakaś możliwość wywalenia #440. Jak jutro Danusia to zobaczy, to siedzenie w kącie z Argonem będzie jak nagroda :) Menrzuś[/quote] Ojoj Chyba Menrzuś w kłopotach :cool3: Menrzuś Zawsze możesz usunąć ten post ! PS Ale przynajmniej sympatycznie się zrobiło na wątku, jak rzadko na którym, zwłaszcza po taaaaaakiej adopcji z taaaakich warunków! Nie ustawajcie w dyskusjach - błagam ! Szczęsliwa adopcja, dobry domek i niezłe wymiany zdań i przemyśleń, w końcu bez obrażania i dąsów ! Coraz rzadziej się to zdarza na dogo, jak widzę Quote
Menrzuś Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Dzięki Ci Majaa :) Wpadaj tu częściej, krzesełko w tym pokoiku ma już Twoje imię:) Quote
Menrzuś Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 [B]Majaa[/B] - wiesz, po tym co robicie cały dzień, po tym co widzicie, po tych walkach o finanse, przyda sie Wam chyba trochę żartu dla relaksu przed snem :) Podziwiam Was. Mam nadzieję, że Modki zrozumieją :) i nie zamkną tego wątku za szybko:):) Menrzuś Quote
halbina Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Nie usuwaj, "Menrzusiu", postów! Zrobi się dziura i fanklub się pogubi... a i Danusia, jak przeczyta to i owo, zacznie dbać o menrzusia bardziej... nic tak nie działą ożywczo na związek, jak odrobina niepokoju o ukochanego... mizianko gwarantowane! Quote
Menrzuś Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 [B]Halbina[/B] - Najpierw mi pokazujesz bejsbola, jako przestrogę, a teraz - nie martw się, wszystko będzie dobrze, twoja alfa da ci mizianko:) A gdzie tu logika:):) Jak jest odrobina niepokoju, to najpierw jest bejsbol, a potem kocyk w kącie:) menrzuś przez małe m Quote
halbina Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Bo ja podpuszczam... :evil_lol: bardzo logicznie i skutecznie, jak widać! Dobrej nocki! Quote
Recommended Posts